Προς το περιεχόμενο

Fifa 09 {X360/PS3}

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια ερωτηση.

Σκεφτομουν να παρω ενα ps3 ειδικα για το fifa 09 σκεφτομενος οτι το καινουργιο pro δεν θα ειναι καλο (δεν ειχα και την καλυτερη γνωμη για το περσινο το επαιξα ελαχιστα παρολο φανατικος των προηγουμενων).Αλλα δοκιμαζοντας το demo του pro 09 (PC version - δεν εχω κονσολα) μου δινει παλι την παλια καλη αισθηση των παλιοτερων παιχνιδιων της σειρας.Πιστευω οτι το pes 09 ειναι σαν το pes5 με καλυτερα γραφικα, αρκετα βελτιωμενο (το ξερω οτι το thread αφορα το fifa αλλα ειναι σημαντικη η γνωμη μου για την ερωτηση που θα ακολουθησει).

Να σημειωσω εδω οτι δεν εχω δοκιμασει παλιοτερες εκδοσεις του fifa δηλαδη το 08 το euro και τωρα το 09.

Ειμαι πολυ περιεργος να δω πως παιζει το νεο fifa γιατι βλεπψ πολυ ενθουσιασμο απο εσας με το νεο fifa.

Η ερωτηση μου λοιπον ειναι αν αξιζει να παρει κανεις ενα ps3 ειδικα για το fifa ??(ξερω οτι το ps3 εχει πολλα παιχνιδι εκτος του pro και fifa αλλα παιζω αρκετα φανατικα ποδοσφαιρικα games)

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν, κοίτα να δεις. Με απλά λόγια.

1. Το Fifa09 αυτή τη στιγμή είναι μακράν το καλύτερο ποδοσφαιράκι που έχει βγει ποτέ.

2. Για να το παίξεις θέλεις οπωσδήποτε next gen κονσόλα, σε PC είναι μάπα σε σχέση με την NG έκδοση.

3. Το φετινό Pro είναι γενικά καλύτερο από το περσινό (σιγά την έκπληξη, θα έπρεπε να προσπαθήσουν ΠΑΡΑ πολύ για να το χειροτερέψουν!), ωστόσο παραμένει ένα προ-ιστορικό ποδοσφαιράκι, που σέρνει πίσω του τον ογκόλιθο που λέγεται PS2.

4. Σημαντικό. Το Fifa09 είναι ΑΡΚΕΤΑ καλύτερο από τα -next gen- Fifa08 και Euro08. Το λέω γιατί έλιωνα το Euro όλο το καλοκαίρι, αλλά και πρόσφατα, και μόλις είδα το Fifa09 είπα "αμάν, τι πράμα είναι αυτό, πότε πρόλαβαν και το βελτίωσαν τόσο πολύ." Για το Fifa08 δεν συζητάμε καν, το φετινό είναι πολύ πολύ καλύτερο, καθώς σε σχέση με πέρσι βελτίωσε σχεδόν οτιδήποτε χρειαζόταν βελτίωση (όχι όλα όμως).

Συμπέρασμα: Παίρνεις next gen κονσόλα (μην σκαλώσεις απαραίτητα με το ps3, κοίτα και το 360). Έχεις ποδοσφαιράκι με next gen γραφικά, ήχο, animations καθώς και next gen online (10vs10!) Τι άλλο θέλεις? Το Pro πλεονεκτεί στο ότι θεωρείται πιο... εύκολο και casual, έχει καλύτερες φάτσες και ενδεχομένως λίγο καλύτερο off the ball...

Δημοσ.
Λοιπόν, κοίτα να δεις. Με απλά λόγια.

1. Το Fifa09 αυτή τη στιγμή είναι μακράν το καλύτερο ποδοσφαιράκι που έχει βγει ποτέ.

2. Για να το παίξεις θέλεις οπωσδήποτε next gen κονσόλα, σε PC είναι μάπα σε σχέση με την NG έκδοση.

3. Το φετινό Pro είναι γενικά καλύτερο από το περσινό (σιγά την έκπληξη, θα έπρεπε να προσπαθήσουν ΠΑΡΑ πολύ για να το χειροτερέψουν!), ωστόσο παραμένει ένα προ-ιστορικό ποδοσφαιράκι, που σέρνει πίσω του τον ογκόλιθο που λέγεται PS2.

4. Σημαντικό. Το Fifa09 είναι ΑΡΚΕΤΑ καλύτερο από τα -next gen- Fifa08 και Euro08. Το λέω γιατί έλιωνα το Euro όλο το καλοκαίρι, αλλά και πρόσφατα, και μόλις είδα το Fifa09 είπα "αμάν, τι πράμα είναι αυτό, πότε πρόλαβαν και το βελτίωσαν τόσο πολύ." Για το Fifa08 δεν συζητάμε καν, το φετινό είναι πολύ πολύ καλύτερο, καθώς σε σχέση με πέρσι βελτίωσε σχεδόν οτιδήποτε χρειαζόταν βελτίωση (όχι όλα όμως).

Συμπέρασμα: Παίρνεις next gen κονσόλα (μην σκαλώσεις απαραίτητα με το ps3, κοίτα και το 360). Έχεις ποδοσφαιράκι με next gen γραφικά, ήχο, animations καθώς και next gen online (10vs10!) Τι άλλο θέλεις? Το Pro πλεονεκτεί στο ότι θεωρείται πιο... εύκολο και casual, έχει καλύτερες φάτσες και ενδεχομένως λίγο καλύτερο off the ball...

Ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα αυτο για το off the ball που λες με εχει προβληματισει.Αν μπορεις πες δυο πραγματα για αυτο.Ειναι σημαντικο νομιζω για μενα που προσπαθω να βγαλω συμπερασματα.

Δημοσ.

Έχω ασχοληθεί ελάχιστα με το demo του Pes, συγκεκριμένα έπαιξα ενάμιση παιχνιδι, συν 3-4 που είδα τον αδερφό μου να παίζει. Λίγο όμως με αυτό, λίγο από τις γνώμες όσων ασχολούνται μαζί του, κατάλαβα ότι -ενδεχομένως- στο φετινό Pro η κίνηση των παιχτών χωρίς την μπάλα (off the ball που λένε στο χωριό μου) είναι αρκετά βελτιωμένη. Δηλαδή οι παίχτες που ελέγχει το ΑΙ ξεμαρκάρονται πιο εύκολα, κάνουν σωστά κοψίματα, κόβουν πιο έξυπνα για να πάρουν τις προωθημένες κλπ. Το Fifa09 από την άλλη δεν με εντυπωσίασε σε αυτόν τον τομέα. Ορισμένες φορές συμπεριφέρεται άψογα ενώ κάποιες άλλες οι συμπαίκτες σου απλώς κάθονται και σε... χαζεύουν. Επειδή όμως στο Fifa είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνεις μόνος σου τρίπλες το χρειάζεσαι το οργανωμένο επιθετικό παιχνίδι και χωρίς off the ball κινήσεις δύσκολα κάνεις φάση.

Από την άλλη για κάθε ένα single player αγώνα που παίζω, βάζω άλλους πέντε online (και μάλιστα 10vs10). Οπότε δεν είχα την ευκαιρία να το ψάξω πιο εκτεταμένα με formations, tactics, βελάκια, player roles και άλλα τέτοια ωραία. Και πού να αρχίσω να ψάχνω τα συστήματα που ανεβάζουν οι χρήστες στο online, τα οποια είναι εντελώς team-specific. Δηλαδή δεν ανεβάζουν πχ. ένα πειραγμένο 4-3-3 γενικό κι αόριστο, αλλά ένα κ@λοφτιαγμένο 4-3-3 ειδικά για την Chelsea.

Όπως και να 'χει δεν τίθεται καμία σύγκριση ανάμεσα στα δύο ποδοσφαιράκια, το Fifa09 είναι πολύ μπροστά.

Δημοσ.

nzeppo , δοκιμασε στο fifa09 να κανεις πασα με πατημενο το LT και πειραξε τα custom tactics για να τους βαλεις να ανεβαινουν και να τρεχουν περισσοτερο χωρις την μπαλα. Θα εκπλαγεις ευχαριστα ;)

Δημοσ.
Επρεπε 3 Οκτωμβριου,να ειναι σε ολα τα καταστηματα.

Η εταιρια διανομης δεν κανει σωστα την δουλεια της.

Θα τα καταφερουνε να κυκλοφορησει οταν κυκλοφορησει και το προ!

lol @ u. το πηρα σημερα απο Πλαισιο για ps3 με δωρακι τσαντουλα ΕΑ!

Δημοσ.
nzeppo , δοκιμασε στο fifa09 να κανεις πασα με πατημενο το LT και πειραξε τα custom tactics για να τους βαλεις να ανεβαινουν και να τρεχουν περισσοτερο χωρις την μπαλα. Θα εκπλαγεις ευχαριστα ;)

Καλά, το κόλπο με το LT είναι κλασικό (και αναγκαστικό!) Με τα tactics όμως δεν έχω ασχοληθεί ακόμα γιατί έχω δώσει όλο την προσοχή μου στο online και στα offline custom tournaments.

Δημοσ.

Οσοι το παραγειλαμε απο amazon.co.uk και εγινε dispatched στις 1 θα το εχουμε την δευτερα..???

Καποιος που να εχει πειρα απο amazon ας μας πει...!!!

Δημοσ.

Από τη στιγμή που έγινε dispatch δεν είναι πλέον θέμα amazon αλλά ταχυδρομείων. Εφ' όσον έρχεται από Αγγλία, πιστεύω Δευτέρα (Τρίτη το πολύ) θα το έχεις. Επαναλαμβάνω όμως ότι είναι θέμα ταχυδρομείων, τόσο της κεντρικής διαχείρισης όσο και του τοπικού παραρτήματος.

Δημοσ.

Είναι φοβερά γελοίο σε κάθε ματς να έχω το λιγότερο 4 δοκάρια. Δεν μπορεί εξ επαφής να πηγαίνει η μπάλα στο δοκάρι, από σουτ να πηγαίνει η μπάλα στο δοκάρι, από απόκρουση του τερματόρου να πηγαίνει η μπάλα στο δοκάρι σε όλα τα ματς.

Δημοσ.

Πρόβλημα με τα δοκάρια έλεγαν ότι είχε και το Euro, ειδικά στο online. Όμως στον καθένα γίνονται διαφορετικά πράγματα. Πχ. εγώ δεν έχω δει ποτέ απόκρουση και μετά δοκάρι. Απεναντίας έχω δει άφθονα κανονικά δοκάρια. Όχι βέβαια 4 σε κάθε αγώνα, άντε να δω 2 σε 3-4 αγώνες. Και υποψιάζομαι ότι ευθύνεται το automatic shooting, γιατί σε manual shoot δεν το έχω δει ποτέ αυτό.

Δημοσ.

παιδια εγω εντοπησα ενα αλλο μπαγκ...μερικες φορες δε δινει κατι τρανταχτα πλεονεκτηματα...Και το αποκορυφωμα ηταν πριν λιγο,που ενω ειχα περασει ολη την αμυνα του αντιπαλου,κρεμαω τον τερματοφυλακα και η μπαλα μπαινει στα διχτυα,ακουω την τερματοφυλακα να σφυριζει και να μου δινει πεναλτυ γιατι με κλωτσισε εκεινη την ωρα ο αμυντικος...μου εχει συμβει και σε πιο ασυμαντες φασεις αυτο...

επισης καταφερα να κανω κατι που το ειχα απιθανο...επαιξα πριν λιγο με 1 τυπο,και δε νικησε 5-0...οτι και να εκανε εμπενε γκολ...παιζουμε στο καπακι με την ιδιο και τις ιδιες ομαδες...και το παιχνιδι το κερδιζω με 5-0...:D

Δημοσ.

Λοιπόν έχω ενα πρόβλημα...

Προσπαθώ να αρχίσω tournament να πάρουμε 2 ομάδες με ενα φίλο μου και να παίζουμε κάθε αγώνα στην premier league συγκεκριμένα δηλαδή οταν ο καθένας θα έχει την ομάδα του ο άλλος να χειρίζεται την αντίπαλη ομάδα προσπαθώντας να του κόψει βαθμούς αλλά δεν μπορώ να το κάνω με τίποτα!

Τα χειριστήρια πηγαίνουν μόνο προς την πλευρά της ομάδας που έχουμε διαλέξει ενω στην αντίπαλη δεν πάει κανένα!

Δοκίμασα στο pc το ίδιο ακριβώς και πάει κανονικά το πληκτρολόγιο και αριστερά και δεξιά!

Τι ειναι αυτο πάλι?

Δημοσ.
Μηπως εισαι ο Δ-ΟΚΚΑΣ ? :)))))))

Δεν είμαι... τώρα γίνομαι.

Πρόβλημα με τα δοκάρια έλεγαν ότι είχε και το Euro, ειδικά στο online. Όμως στον καθένα γίνονται διαφορετικά πράγματα. Πχ. εγώ δεν έχω δει ποτέ απόκρουση και μετά δοκάρι. Απεναντίας έχω δει άφθονα κανονικά δοκάρια. Όχι βέβαια 4 σε κάθε αγώνα, άντε να δω 2 σε 3-4 αγώνες. Και υποψιάζομαι ότι ευθύνεται το automatic shooting, γιατί σε manual shoot δεν το έχω δει ποτέ αυτό.

Ρε σου λέω έχει γίνει εκνευριστικό. Ακόμα και στα γκολ στο δοκάρι πάει.

Τέσπα... πριν μου ξεκλείδωσε achievement κάνοντας αλλαγή παιχνιδιού με σέντρα... "The ol' switcheroo" :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...