supermario29 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 H μετάβαση θα σε πείσει. Απλά φτιάξε το πρόγραμμά σου ωστε να έχεις πολλεεεεεες ώρες ελεύθερες. Μακαρι. Αλλωστε η περσινη χρονια πηγε χαμενη. Ζητημα να εχω παιξει Pro 10-15 ωρες συνολικα.
The_Sheep Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Playstation Official Magazine UK subscribers were to today treated to the 1st mainstream review of FIFA 09 for the PS3. 9/10 να το βρουμε και το φουλ review σκαναρισμενο καπου...χμμμ
MiltoZ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Θα έχει κάτι παρόμοιο που ξεκίνησε στο 08, Be a Pro. Δεν κυνηγάς αρχηγιλίκι αλλά φτιάχνεις καριέρα, πλέον υπάρχει εξέλιξη σε ολοκληρη (και παραπάνω από μια νομίζω) σεζόν. Ναι το θυμάμαι το be a pro αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Δεν είχα ασχοληθεί όμως γιατί ήταν εποχή μπαν κια γιατί δεν ήμουν τόσο ψημένος με το fifa όσο αργότερα με το euro. Αυτό που μου αρεσει στο captain your country ήταν ο συναγωνισμός που πρεπει να βγεις ο καλύτερος παίκτης της ομάδας ή τουλάχιστον καλύτερος από τους άλλους 3. Επίσης μου αρέσει που ανεβαζεις αρκετά τα στατς του παίκτη αν παιζεις καλά. Και το be a pro θα το τιμήσω μάλλον.
anamenos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 πάει χαλαρά για να είναι ένα από τα top 10 games της Σεζόν...
MiltoZ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 καλύτερο responsiveness check καλύετρα physics check καλύτερη ντρίπλα check καλύτερο first touch check καλύτερο τρέξιμο χωρίς την μπάλα check καλύτερο σύστημα πάσας check καλύτερο customization check καλύτερα tactics check καλύτερα animations check να είχε και λίγο καλύτερα σουτ και πιο γρήγορους τερματοφύλακες στις εξόδους θα ήταν τέλειο
The_Sheep Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 και μην ξεχνας οτι πλεον λεει μπορεις να αλλαξεις ζουμ και γωνια της καμερας.... επιτελους, επρεπε να φτασει 2008
alou Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 To επιβεβαιώνω και εγώ για το zoom! Έπαιξα το παιχνίδι για 2 ώρες και 6-7 παιχνίδια. Τα συμπεράσματά μου είναι πάρα πολύ θετικά και αφορούν και το gameplay που εντυπωσιάστηκα από την κίνηση, τα animation και ειδικά τις κεφαλιές αλλά και κάποιες λειτουργικές λεπτομέρειες. Πάρα πολύ καλό, ένα βελτιωμένο σε όλα τα επίπεδα fifa08. Αύριο θα έχω έτοιμο preview για όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορώ να αναφέρω. Αν θέλει κάποιος να ρωτήσει κάτι ας το κάνει, οι συνθέσεις και οι ομάδες που είδα πάντως δεν είναι οι τελικές που θα υπάρχουν (έπαιζα ολυμπιακός άεκ με περσινές 11άδες). Το θέμα του παναθηναϊκού (δεν υπήρχε στο preview) θα μου το επιβεβαιώσουν άμεσα, μάλλον Δευτέρα.
sheik Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 lol οντως. Ρε παιδια σορρυ για την ασχετη ερωτηση αλλα στο '08 (και στο γιουρο) τι δουλεια ακριβως κανουν τα πληκτρα 8,4,5,6,2 στο numpad?
alou Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 http://www.game-on.gr/content/view/1021/105/ Το να γυρίσεις στο γραφείο μετά από την καλοκαιρινή άδεια έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, θα έλεγα ότι πλησιάζει το Insane. Κυριολεκτικά. Η φετινή μου επιστροφή συνοδεύτηκε όμως από μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς θα είχα την ευκαιρία να δω και να παίξω preview copy του Fifa09! Την Παρασκευή, την κοπάνησα λίγο νωρίτερα από το γραφείο, φόρεσα τα εξάταπα και αφού έκανα λίγο τρέξιμο στην Κηφισίας για ζέσταμα (τα videos έδειχναν να είναι κάπως γρήγορο το παιχνίδι και φοβήθηκα καμμία θλάση) ανέβηκα στα γραφεία της ΕΑ. Ο Peter Moore δεν ήρθε τελικά αλλά έτσι και αλλιώς η φιλοξενία ήταν άψογη! Αφού συζητήσαμε λίγο για τους δύο μονομάχους, την εξέλιξη του Fifa και τα κολλήματα της ελληνικής αγοράς μπήκε το preview copy του Fifa 09 στο tray. Να σημειώσω εδώ ότι η έκδοση που δοκίμασα αντιπροσώπευε το στάδιο του παιχνιδιού περισσότερο από ενάμισι μήνα πρίν οπότε θα υπάρχουν προφανώς αρκετές μικρές ή μεγάλες διαφορές στην τελική του μορφή. Πρώτο παιχνίδι Μίλαν - Ίντερ 1-1, αναγνωριστικό, σκαλίζοντας τα μενού, τις κάμερες και ψάχνοντας πως ρυθμίζεται η ταχύτητα, που ήταν ένα από τα πράγματα που με ανησυχούσε στο παιχνίδι. Άργησα αλλά τελικά το βρήκα, η επιλογή βρίσκεται με αρκετές άλλες στο advanced settings στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οπότε έπαιξα δυο παιχνίδια με Ολυμπιακό - Άεκ σε slow - fast (υπάρχει και medium) για να δω τη διαφορά, που αν και εμφανής, δεν ήταν τεράστια. Θα παρομοίαζα το fast με την ταχύτητα που κινείται το euro και το slow με αυτή του Fifa08 ενώ υπάρχει και μία ενδιάμεση. Η απόδοση και των δυο ομάδων ήταν αντίστοιχη με την πρόσφατη ευρωπαϊκή τους εμφάνιση καθώς το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό και περισσότερο κοίταζα τα πάρα πολλά καινούργια animations παρά έπαιζα. Στο El classico που ακολούθησε μετά όμως παίχτηκε πολύ καλή μπάλα, οπότε έγινε και rematch. Αρκετές σημειώσεις, κανα δυο παιχνίδια ακόμα και συνηδειτοποίησα ότι έπρεπε να φύγω κάποια στιγμή γιατί εμένα περίμεναν για να κλείσουν τα γραφεία, ήταν και Παρασκευή... άμα με ξέχναγαν πάντως ακόμα εκεί θα ήμουν! Μετά από τη μικρή μου αυτή εμπειρία με την πρώιμη έκδοση του παιχνιδιού πάντως έχω να πω ότι οι μέρες μέχρι την κανονική του κυκλοφορία θα περάσουν ακόμα πιο δύσκολα! Ξεκινώντας το παιχνίδι, όπως και στο προηγούμενο της σειράς βρισκόμαστε με τον παίκτη που έχουμε επιλέξει (ανάλογα με την ομάδα μας) να παίζουμε στην arena. Με το start πηγαίνουμε στο menu, που έχει κάποιες μικρές διαφορές από το περσινό: Kick Off: για να παίξουμε κατευθείαν ένα παιχνίδι, οι υπο-επιλογές είναι exhibition match, quick match και Be A Pro. Game Modes: Be a Pro seasons, tournament mode, Manager Mode, Lounge Xbox Live: Ranked quick match, Play a friend, online game modes (be a pro online team play με κάποιες ακόμα επιλογές), My Fifa, και κάτι ακόμα που σημείωσα αλλά δεν βγάζω τα γράμματά μου :S Team Management: Select team, transfers, Creation zone, reset to defaultMy fifa: Team settings, profiles, arena player selection, save, extras Φυσικά, στην τελική έκδοση του παιχνιδιού ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις στα παραπάνω καθώς βελτιώσεις γίνονται μέχρι τελευταία στιγμή. Οι ομάδες και τα roster που είδα δεν αντιπροσωπεύουν την τελική έκδοση οπότε δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ, πάντως θα υπάρχουν σίγουρα οι κλασικές 3 ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός - ΑΕΚ - ΠΑΟΚ) ενώ είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί και ο ΠΑΟ, κάτι που ελπίζω να έχουμε επιβεβαιώσει πολύ σύντομα. Ενδιαφέρουσα προσθήκη στα menu το 'Play a friend' που φαντάζομαι σε οδηγεί να παίξεις απευθείας με κάποιον από τη λίστα φίλων σου, φυσικά καμμία από τις multiplayer επιλογές δεν ήταν δυνατόν να δοκιμάσω αλλά αν εξαιρέσει κανείς τα μικροπροβλήματα του Be a Pro στο 5 versus 5 της περσινής έκδοσης, όλα τα δείγματα γραφής που έχουμε είναι άψογα οπότε δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για κάτι ακόμα καλύτερο στο Fifa09. Και για να μιλήσουμε επί της ουσίας, το gameplay. Θα ξεκαθαρίσω πρώτα τη θέση που βρίσκομαι, λέγοντας ότι οι εκδόσεις Fifa08 και Euro 2008 της ΕΑ θεώρησα ότι ανέβασαν σκάλες ψηλότερα τη συγκεκριμένη σειρά και σε προσωπικό επίπεδο με άφησαν πολύ ικανοποιημένο. Θεωρώ την αίσθηση του Euro 2008 σχεδόν άψογη όσον αφορά το gameplay, αν και θα ήθελα να βελτιωθούν κάποια επιμέρους σημεία, όπως η αίσθηση και η λειτουργία του σουτ και των στημένων φάσεων, το ΑΙ σε (αρκετές) συγκεκριμένες περιπτώσεις (αντεπιθέσεις, αμυντική λειτουργία, τερματοφύλακες) που θα το έφερναν ακριβώς στα μέτρα μου. Η πρώιμη αυτή έκδοση του παιχνιδιού, είναι ένα αρκετά βελτιωμένο Fifa 2008 σε όλα τα επίπεδα. Η ανταπόκριση (response) είναι αμεσότερη ακόμα και από αυτή που είδαμε στο Euro πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχουμε το ταλέντο του Νοστράδαμου για να προβλέψουμε τις κινήσεις του αντιπάλου και να έχουμε πατήσει τα αντίστοιχα κουμπιά από πριν. Πολύ πιο εύκολα και άμεσα θα αντιδράμε αμυντικά ή επιθετικά σε αυτό που βλέπουμε να εξελίσεται εκείνη τη στιγμή. Για την ταχύτητα ροής του παιχνιδιού, την ώρα που 'στήνουμε' το παιχνίδι μας δίνονται 3 επιλογές: fast, medium, slow. Καμμία από τις τρεις, προσωπικά, δεν μου φάνηκε unplayable (οκ, τι να πω; άπαιχτη. Μεγαλύτερη διαφορά θα δείτε στην ταχύτητα που κινείται το παιχνιδι μεταξύ ενός αγώνα Manchester - Milan και ΑΕΚ - Ολυμπιακού παρά αλλάζοντας από fast σε slow, σε γενικές γραμμές δεν ένιωσα την ανάγκη να το ψάξω παραπάνω καθώς μου φαινόταν απολύτως φυσιολογική. Εκτός από την ταχύτητα, οι ρυθμίσεις του παιχνιδιού γενικά χωρίζονται σε basic και advanced, με τις περισσότερες από τις επιλογές να υπήρχαν και στην προηγούμενη έκδοση αλλά να έχει προστεθεί ένα πολύ εξελιγμένο και λεπτομερές σύστημα διαμόρφωσης όλων των στοιχείων της ομάδας που δυστυχώς δεν είχα τον χρόνο να ψάξω όσο θα ήθελα. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πάντως πως θα μας φάει αρκετό καιρό για να βρούμε το ιδανικό στήσιμο για το προσωπικό μας τρόπο παιχνιδιού, το οποίο θα μπορέσουμε να 'σώσουμε' και να χρησιμοποιήσουμε είτε offline είτε online! Ο εμπλουτισμός της ροής του παιχνιδιού με πάρα πολλά καινούργια και αληθινά animation πραγματικά ενθουσιάζει. Τα τζαρτζαρίσματα και οι αγκωνιές, που γίνονται αυτόματα όταν υπάρχει πίεση και ανάλογα με τα στατιστικά του κάθε παίκτη κάθεσαι και τα χαζεύεις, οι συγκρούσεις και τα τάκλιν είναι εντυπωσιακά ενω οι εναέριες μονομαχίες πραγματικά με έκαναν να χαζέψω (ναι, κιάλλο). Οι ντρίπλες γίνονται με τον ίδιο τρόπο που ξέραμε στο Fifa08 όμως επείδη υπάρχει πολύ καλύτερη ανταπόκριση, κάποιες από αυτές σίγουρα θα αποκτήσουν λειτουργικότητα και μέσα στο παιχνίδι και όχι αποκλειστικά στην arena. Οι στημένες φάσεις έχουν 2 σημαντικές διαφορές. Η μία είναι η δυνατότητα να φωνάξουμε δεύτερο παίκτη που ή θα μας κάνει την πάσα ή θα του κάνουμε πάσα να σουτάρει / σεντράρει. Αυτό θα βοηθήσει πολύ, όπως και στην πραγματικότητα, να αποφύγουμε το εμπόδιο του τείχους ή να κάνουμε κάποια 'κομπίνα' στην εκτέλεση. Η δεύτερη διαφορά είναι τα φάλτσα που θα δούμε να παίρνει η μπάλα. Την ώρα που θα έχουμε πατημένη την σέντρα, στρίβοντας τον δεξί μοχλό θα δούμε την μπάλα να στρίβει πολλές περισσότερες μοίρες από αυτές που είχαμε συνηθίσει, προφανώς αυτό θα εξαρτάται και από τον παίκτη που εκτελεί. Οι πάσες θέλουν χέρια. Η εμφανής διαφορά είναι μια μπάρα δύναμης που θα βλέπουμε κάθε φορά που πατάμε το αντίστοιχο κουμπί, που θα οδηγήσει την μπάλα όχι σε πιο κοντινό ή μακρινό παίκτη, αλλά θα την οδηγήσει με περισσότερη ή λιγότερη δύναμη στην κατεύθυνση που ορίζουμε. Η καλύτερη ανταπόκριση μας δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε καλύτερα κατά την υποδοχή της, όμως το κλέψιμο αν δεν προστατέψουμε την μπάλα δεν το γλιτώνουμε γιατί και ο αμυντικός θα κινηθεί άμεσα. η προωθημένη μπαλιά μάλλον θα μας απασχολήσει πολύ, γιατί δίνει πάρα πολλές επιλογές για να σπάσουν οι άμυνες με πονηρές κάθετες μπαλιές, ειδικά τώρα που ο επιθετικός μας θα μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση και να κινηθεί πάνω στη μπάλα άμεσα. Τα κομμάτια manager και Be a Pro δεν μπήκα καν στη διαδικασία να τα κοιτάξω καθώς θα χρειαζόμουν ώρες για τό κάθε ένα από αυτά, επιφυλάσομαι για αναλυτικότερη παρουσίασή τους με την κανονική κυκλοφορία του παιχνιδιού στις αρχές Οκτώβρη. Ενδιάμεσα, θα περιμένουμε το demo που θα κυκλοφορήσει σε Xbox Live και PSN στις 11 Σεπτέμβρη που από όσο έμαθα θα αντικατοπτρίζει το στάδιο ανάπτυξης του παιχνιδιού που έπαιξα και εγω, οπότε ως συνήθως το τελικό προϊόν θα έχει σημαντικές βελτιώσεις. Καλή υπομονή
polakis21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Απλά άντε γειά το παιχνίδι! Κοιτάξτε κινήσεις! Κοιτάξτε γραφικά! http://xboxmovies.teamxbox.com/xbox-360-hires/7672/FIFA-09-Adidas-Live-Season-Trailer-in-HD/
inout Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Τελικά οι διαφορές κονσόλας και η/υ θα είναι μεγάλες? Αναρωτιέμαι κατά πόσο αξίζει πλεον να παίζεις παιχνίδια σε η/υ όταν με το 1/3 του κόστους με κονσόλα παίζεις τα πάντα για 3-4 χρόνια...(Με καλύτερη ποιότητα ????) Το παιχνίδι με οδήγησε σε βαθιά φιλοσοφικά ερωτήματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.