nikosBruin Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Πριν 4 μέρες έλαβα το Asus eee pc 900 (Linux). Το πήρα από το http://www.clove.co.uk και μου στοίχισε συνολικά 448 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών, φόρων, μετατροπών από λίρες κλπ). Βασικά τον Ιανουάριο είχα κάνει παραγγελία για το 701 και μέχρι τον Μάρτιο δεν μου το είχαν στείλει και ακύρωσα την παραγγελία. Με βάλανε σε λίστα αναμονής για το 900 και έλαβα ένα από την πρώτη φουρνιά που ήρθε στην Αγγλία! Αναλυτικό review με πολλές φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.eeeuser.com/2008/05/04/eeeusercom-eeepc-900-in-depth-review/ Δικές μου παρατηρήσεις: 1. Πολύ καλό μηχάνημα. Πολύ μικρό αλλά πλήρες. 2. Βελτιωμένη η οθόνη από το μοντέλο 701. Με 9 ίντσες και ανάλυση 1024x600 οι περισσότερες ιστοσελίδες φαίνονται καλά, τουλάχιστο στο πλάτος. 3. Έχοντας 1GB RAM και 20 GB "σκληρό" σηκώνει οτιδήποτε. Αρνητικά: 1. Η τιμή είναι πλέον αλμυρή. Κοστίζει σχεδόν όσο ένα κανονικό laptop. 2. Σε 3 μήνες θα έχουν βγει τα ανταγωνιστικά μοντέλα και η τιμή πιθανόν να πέσει. 3. Σε 1-2 μήνες θα βγουν ASUS eee με τον νέο επεξεργαστή atom που θα είναι καλύτερος από τον τωρινό celeron. 4. Φοράει μπαταρία 4400mAh αλλά σύντομα θα έχει 5800mAh. Και μόνο γι αυτό αξίζει να περιμένετε. 5. Τα λογισμικά (scripts, skins κλπ) που έχουν κυκλοφορήσει είναι για τον 701 και δεν παίζουν στον 900. Τουλάχιστον όχι όλα. Οπότε ένας υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να απαντήσει δύο ερωτήματα: 1. Να πάρει τον 900 ή να προτιμήσει τον 701; 2. Να περιμένει 6 μήνες που θα έχουν κυκλοφορήσει τα μοντέλα τους και όλοι οι άλλοι ανταγωνιστές και θα υπάρχει ποικιλία και πιθανόν καλύτερες τιμές; Δύσκολα ερωτήματα! ... Πάντως συνολικά νομίζω ότι το eee 900 τα αξίζει τα λεφτά του! Μακάρι βέβαια στο μέλλον η σχέση απόδοσης-τιμής για τέτοια μηχανήματα να γίνει ακόμη καλύτερη!
kirimis Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Ερωτησεις: 1) Ξερουμε πως ο SSD των 16GB ειναι ποιο αργος απο τον onboard SSD των 4GB. Το ερώτημα ειναι ΠΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΡΓΟΣ? Θέλω να πω... μπορούμε να εγκαταστησουμε τα XP και να τα τρέχουμε απο τον δευτερο η θα ψιλοσερνεται? 2) Απο εγγυηση? Τι διαρκεια εχει? Αν τη χρειαστουμε... που απευθυνομαστε? Asus Europe? Αυτα για την ώρα και καλοριζικο το gadget
michalis2610 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Καλορίζικο και από εμένα. Εχω την ίδια άποψη όπως οι περισσότεροι σχετικά με την τιμή. Είναι υψηλή όχι μόνο βάση των δυνατοτήτων αλλά και βάση της υποτιθέμενης φιλοσοφίας των Eee. Παρόλα αυτά, δεδομένου του ότι για ένα αντίστοιχων δυνατοτήτων υποφορητό από άλλες εταιρείες για την ώρα κοστίζει 2πλά και 3πλά, ακόμα και το 900 είναι ευκαιρία. Προσωπικά, αφού το 701 ήταν πολύ άβολο για όσο το είχα δοκιμάσει είχα υπόψη να χτυπήσω το Packard Bell των 600 ευρώ για να κάνω τη δουλειά μου μιας και δεν είχα σκοπό να διαθέσω περισσότερα χρήματα. Από τη στιγμή όμως που το ΡΒ εξαντλήθηκε αποφάσισα να περιμένω για το 900 που και ανεκτή ανάλυση έχει και επαρκή χωρητικότητα για 2-3 επιπλέον μεγάλα αρχεία (πράγματα που δε μου άρεσαν στο 700). Το αν αξίζει το κόπο θα το δείξει ο καιρός αν και πιστεύω ότι από το Φθινόπωρο (όπως γράφει και ο nikosBruin) όταν θα έχουν πλακώσει για τα καλά και οι λοιποί συγγενείς (λέγε με ΗΡ, Εverst, MSI κτλ) θα έχουμε και μειώσεις τιμών λόγο εξέλιξης αλλά και επειδή θα έχει δημιουργηθεί ήδη ένα μεγάλο αγοραστικό κοινό που θα είναι ικανό να παρασείρει προς τα κάτω τις τιμές. Αλλωστε μη ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι ανακάλυψαν αυτούς τους υπολογιστές με το λανσάρισμα του Εee συνεπώς έχουμε πολύ "ανώριμη" αγορά σε αυτό το κλάδο. Γενικά όμως παρά τα ελλατώματά του (αυτό το πληκτρολόγιο είναι μαρτύριο) το γουστάρω το Eee. Εχει χαρακτήρα και είναι πρωτοπόρο. Για αυτό το λόγο δε μου αρέσει και να το βλέπω να περιορίζεται με ΧΡ. Μου χαλάει τη διάθεση να το βλέπω έτσι "βιασμένο", ειδικά όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να γίνει αυτό, όπως πχ ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για τη δουλειά. Αυτά τα ολίγα, καλή διασκέδαση με το Eee. ΥΓ: Ορίστε ένα ακόμα review.
alexzzz Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Καλορίζικο. Εγώ είχα το 701 και το πούλησα τελικά. Περιμένω ή το 900 ή αυτό της HP. Μπορείς να μου πεις πόσο σου βγήκε τελικά συνολικά το 900;
nikosBruin Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μπορείς να μου πεις πόσο σου βγήκε τελικά συνολικά το 900; Στο πρώτο post έγραψα 448 ευρώ αλλά τελικά η τράπεζα κρατάει και άλλα 6 για μετατροπή σε λίρες. Οπότε σύνολο είναι 454 ευρώ.
nikosBruin Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Ερωτησεις: 1) Ξερουμε πως ο SSD των 16GB ειναι ποιο αργος απο τον onboard SSD των 4GB. Το ερώτημα ειναι ΠΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΡΓΟΣ? Θέλω να πω... μπορούμε να εγκαταστησουμε τα XP και να τα τρέχουμε απο τον δευτερο η θα ψιλοσερνεται? 2) Απο εγγυηση? Τι διαρκεια εχει? Αν τη χρειαστουμε... που απευθυνομαστε? Asus Europe? 1) Δύσκολο να γίνει μέτρηση. Για να είσαι αντικειμενικός πρέπει να τα βγάλεις και τα δύο τσιπ έξω και να τα μετρήσεις κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Και επειδή το ένα είναι κολλημένο στην πλακέτα, αυτό δεν γίνεται. Πάντως κατά τη χρήση του μηχανήματος δεν βλέπεις διαφορά. Και στα forum έχω διαβάσει για πολλούς που έχουν βάλει XP και το μηχάνημα τους φαινόταν γρήγορο. Πάντως με το Asus 900 δεν πας να καταρρίψεις ρεκόρ ταχύτητας, είναι μηχάνημα μόνο για τα βασικά. 2) Το κουτί έχει ένα φυλλαδιάκι με την εγγύηση. Είναι 24 μήνες. Λέει ότι είναι μόνο για τη χώρα στην οποία αγοράστηκε. Αλλά αυτό νομίζω ότι δεν ισχύει για την ευρωπαϊκή ένωση, δηλαδή όπου κι αν βρίσκεσαι στην ΕΕ σε τέτοια θέματα είναι το ίδιο.
alexzzz Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Στο πρώτο post έγραψα 448 ευρώ αλλά τελικά η τράπεζα κρατάει και άλλα 6 για μετατροπή σε λίρες. Οπότε σύνολο είναι 454 ευρώ. Το πιστεύεις ότι το διάβασα 2 φορές κιόλας γιατί μου έκανε εντύπωση που δεν είδα τιμή... τυφλός.
21century Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Πολυ καλη η αναλυση σου παραθέτοντας τα θετικα και τα αρνητικα αν μη τι αλλο. Καλο θα ειναι να περιμενουμε πτωση τιμων γιατι σιγουρα οι ανταγωνιστες του δεν εχουν πει ακομα την τελευταια τους λεξη. Κατα τα αλλά η τιμη του αγγιζει ενα φορητο..
nikosBruin Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Ένα πολύ ωραίο review του 900 με το οποίο συμφωνώ απόλυτα: http://www.itwire.com/content/view/18219/1023/ Το συμπέρασμα του άρθρου το παραθέτω πιο κάτω. Αναφέρεται στο θέμα της τιμής και λέει ότι σε σύγκριση με ότι κυκλοφορεί σήμερα το EeePC 900 τα αξίζει τα λεφτά του. Όπως έγραψα σε προηγούμενο post, όσοι μπορούν να περιμένουν 5-6 μήνες ίσως βρουν καλύτερες περιπτώσεις. Όμως και όσοι κάνουν την αγορά τους τώρα, πιστεύω ότι δεν θα απογοητευτούν από το 900. Εμένα πάντως συνεχίζει να μου αρέσει! ================ The real question of course is whether the Asus Eee PC 900 Linux model is worth the money. Before answering, I want to once again differentiate between the Linux and Windows versions. I like the form factor of the Eee PC 900 and the more I've used it writing this, the more comfortable I've felt with it. However, I don't think it was designed for Windows – it's not powerful enough to deal with the added overheads, especially security. On the other hand, looking at the Eee PC 900 with this particular packaged version of Xandros Linux, the question springs to mind what other sub-notebook is available at this price that is comparable. The answer is none. So is it worth $649? Hell, yes!
w4tt4n4b3 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Προσγειώθηκε χτες το βράδυ από το Λονδίνο το λευκό Asus EEE Pc 900 από το MicroAnvica με διετή εγγύηση. Το τι έχει μέσα το κουτί θα το δείτε στα επόμενα βίντεο. Οι πρώτες εντυπώσεις λένε ότι αν δεν το δεις από κοντά δεν καταλαβαίνεις πόσο όμορφο είναι. Η ποιότητα κατασκευής είναι υψηλότερη από ό,τι φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο. Δε φτάνει στο επίπεδο του HP2133 αλλά σε καμιά περίπτωση δεν το λες "φτηνό" UMPC. Είναι και αρκετά στιβαρό. Κρατώντας με το ένα χέρι καταλαβαίνεις ότι δεν είναι ένα μάτσο πλαστικό όπως το περιγράφουν πολλοί -κυρίως φίλοι της HP. Αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι το 1kg είναι το όριο πάνω από το οποίο η συσκευή παύει να είναι UMPC και μάλλον γίνεται laptop. Το Asus ζυγίζει 990 γραμμάρια με την μπαταρία -το ζύγισα- και δεν μπορώ να πω ότι αν ζύγιζε 200-300 γραμμάρια παραπάνω θα ήταν αμελητέα ποσότητα. Τα πλήκτρα του είναι λίγο σκληρά και κάνουν λίγο θόρυβο. Δεν ξέρω αν με πολλές ώρες γραψίματος θα αρχίσουν να παρουσιάζουν πρόβλημα στο μέλλον αλλά το ότι είναι κάπως σκληρά πιστεύω θα βοηθήσει στο να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Επίσης για αυτούς που έχουν δάχτυλα με μέγεθος πάνω από το μέσο όρο, δε νομίζω ότι θα τους φανεί ιδιαίτερα βολικό. Εγώ κάθισα και πληκτρολόγησα -με κλειστή οθόνη- και όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο το συνήθιζα. Επειδή τα πλήκτρα είναι κοντά μπορείς να γράψεις πραγματικά γρήγορα -ίσως τόσο οσο και σε ένα κανονικό πληκτρολόγιο- το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορεί να κάνεις παραπάνω λάθη. Περισσότερα επ αυτού μετά από 2-3 βδομάδες χρήσης. Ένα θέμα επίσης νομίζω είναι το δεξί shift που είναι αρκετά μικρό. Δεν το άνοιξα γιατί ο αντάπτορας που αγόρασα για το ρεύμα έχει μικρότερες υποδοχές και δεν μπαίνει η αγγλική μπρίζα μέσα. Από κοντά πάντως είναι ωραιότερο και η κατασκευή του φαίνεται πολύ καλύτερη. Το παίρνεις άνετα στα πόδια σου και δουλεύεις... Περισσότερα τις επόμενες μέρες που θα μπει και το λειτουργικό...
free-s Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Πριν 4 μέρες έλαβα το Asus eee pc 900 (Linux). Το πήρα από το http://www.clove.co.uk και μου στοίχισε συνολικά 448 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών, φόρων, μετατροπών από λίρες κλπ).Αρνητικά: 1. Η τιμή είναι πλέον αλμυρή. Κοστίζει σχεδόν όσο ένα κανονικό laptop. Oχι σχεδόν! Κοστίζει όσο ένα κανονικό laptop Αν βάλεις και το λειτουργικό, που το linoux είναι δωρεάν ίσως είναι και ακριβότερο!!!!
w4tt4n4b3 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 @ nikosBruin: Έχεις βάλει XP; Χρησιμοποίησες nLite ή το XP-Lite; Λέω να επιχειρήσω το 1ο και αν δε μου βγει να πάω για το 2ο μιας και έχω γνήσιο αντίγραφο XP. Εγώ το αγόρασα 400? από το microAnvica ή για την ακρίβεια μου το αγόρασαν.
nikosBruin Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δεν το άνοιξα γιατί ο αντάπτορας που αγόρασα για το ρεύμα έχει μικρότερες υποδοχές και δεν μπαίνει η αγγλική μπρίζα μέσα. Χρειάζεσαι ένα καλώδιο ρεύματος οκταράκι και δεν θα έχεις ανάγκη από αντάπτορα! Έχουν τα μαγαζιά με ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Μου κόστισε ένα ευρώ. (Σημειώνω ότ το τροφοδοτικό του 900 είναι εξωτερικό και βγάζει ένα καλώδιο ρεύματος που μπορεί να αλλαχτεί. Αντίθετα το τροφοδοτικό του 701 πάει κατευθείαν στην πρίζα και χρειάζεται αντάπτορα. Δηλαδή το 900 έχει βελτιωθεί στον τομέα αυτό. Μάλιστα, το τροφοδοτικό είναι μικρό και ελαφρύ.)
nikosBruin Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 @ nikosBruin: Έχεις βάλει XP; Χρησιμοποίησες nLite ή το XP-Lite; Λέω να επιχειρήσω το 1ο και αν δε μου βγει να πάω για το 2ο μιας και έχω γνήσιο αντίγραφο XP. Εγώ το αγόρασα 400? από το microAnvica ή για την ακρίβεια μου το αγόρασαν. Δεν έχω βάλει XP και προς το παρόν δεν σκοπεύω. Το Xandros Linux δουλεύει μια χαρά και έχει όλα όσα χρειάζομαι. Μόνο 400 ευρώ κόστισε; Αυτό είναι πολύ καλή τιμή! Πάντως στο site http://www.microanvica.com/ το έχουν 329 λίρες που είναι περισσότερα από 400 ευρώ. Ίδια τιμή έχει και στο http://www.clove.co.uk/ και με τα μεταφορικά και τις μετατροπές από λίρες της τράπεζας μου κόστισε 454 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.