blashyrkh+ Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Έχοντας δυστυχώς το Wrt54g v5.1 και όχι τα πολύ συμβατά (v.2/v.4) με "OpenWRT" και dd-wrt κατάφερα παρόλο που είναι v5.1 να του βάλω dd_wrt micro v.24 .το ερώτημα μου λοιπόν είναι πως να συνδεθώ σε ένα ήδη υπάρχον wifi δίκτυο από το router και την ethernet(σημείωση το δίκτυο είναι δικό μου και έχει wpa2).Πρέπει να μπει σε client mode η σε client bridge mode?δεν κατάφερα να κάνω κάτι αν μπορούσατε να με βοηθήσετε..
blashyrkh+ Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 κανεις? αυτο που θελω να κανω χονδρικα ειναι να κανω το Αccess Point να λειτουργει ως wireless adapter μεσω ethernet..να συνδεεται με ενα wireless δικτυο και μετα ολα τα αλλα pc που συνδεονται σε αυτo (ethernet) να εχουν την ασυρματη γραμμη που παιρνει απο το adsl/router..με ενα ovislink που εχω γινεται πανευκολα ρε γαμωτο..πως θα το κανω με αυτο?
Stean_202 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Στο wiki του dd-wrt έχει ένα θέμα που πιθανόν να σε βοηθήσει , δες δώς hχχp://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wireless_Bridge . Αν πάλι δεν βγάλεις άκρη με client bridge mode λόγω wpa2 (δημιουγρούνται κάποια ζητήματα όπως λέει και το wiki) μπορείς να δοκιμάσεις με σκέτο client mode. Σε αυτή την περίπτωση πήγαινε στην καρτέλα Setup->Βαsic Setup και εκεί που λέει "Internet Connection type" βάλε με static την διεύθυνση που θα παίρνει το wrt από τον άλλο router εναλλακτικά βάλε dhcp αν το άλλο router μοιράζει διευθύνσεις μέσω dhcp . Στην ίδια καρτέλα άλλαξε εκεί που λέει "Network Setup" την διεύθυνση του router σε ένα subnet άλλο από αυτό που δίνει το αρχικό router π.χ αν το αρχικό router μοιράζει διευθύνσεις στο 192.168.1.χ βάλε το wrt στην 192.168.2.1 και gateway 192.168.2.1 . Oταν το είχα δοκιμάσει έτσι είχα κλείσει και το dhcp του wrt (στην ίδια καρτελα Network Address Server Settings (DHCP->DHCP Server->Disable) και στα pckia που ήταν καρφωμένα πάνω στο wrt έδινα ip στο range 192.168.2.x με gateway την ip του αρχικού dsl router 192.168.1.1. Στην συνέχεια πήγαινε στην καρτέλα wireless επέλεξε Client και υποθέτω ότι απο εκεί και κάτω ξέρεις να το ρυθμίζεις. Ελπίζω να βρεις άκρη... Edit: Διόρθωσα κάτι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.