Προς το περιεχόμενο

[INFO] KDE 4 is Here!! Συζητήσεις και απορίες γύρω απο το KDE 4

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εγώ ο νεάτερνταλ είχα κολλήσει εδώ και πολύ καιρό με kdemod 3.5 και χθες είπα να βάλω 4.1 κι έμεινα βλάκας. Δεν έχω παίξει και πολύ ακόμη γιατί δεν έχω χρόνο, αλλά ήταν ευχάριστη έκπληξη. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν... Παίρνω πίσω πολλά από αυτά που έχω πει. Σε ένα fresh install (από αυτό γράφω) με ArchLinux και KDE 4 πολλά πράγματα λειτουργούν καλύτερα. Έμεινα μαλάκας με την ταχύτητα του. Θα το κρατήσω μερικές ημέρες για debuging. Αν και νομίζω τα περισσότερα bugs θα έχουν εντοπιστεί.

"Μεγάλο" πρόβλημα τα σπασίματα λόγο nvidia.

Και πάλι όμως δεν θα γίνει το βασικό μου DE. Σε κανα χρόνο μάλλον.

Σίγουρα όταν τελειώσει θα είναι κάτι το καταπληκτικό.

Με ρώτησε ένας φίλος αν έχει "κύβο" στα εφέ του... Έχει;

Kύβο έχει αλλά εμείς που χρησιμοποιούμε kde τι θα χρησιμοποιούμε για ένα χρόνο? :P

Κλασικά, KDE 3.5.x

Ένα σημαντικό που πρόσεξα είναι ότι με τα εφέ ενεργοποιημένα, ο επεξεργαστής (Pentium 4 @ 2,4 GHz με 768 Mbytes RAM) δουλεύει πάνω από το 40 % (40~60 %) χωρίς να κάνω τίποτε. Αν τα απενεργοποιήσω πάει στο 0~2 %.

Κάποια άλλα πραγματάκια που δεν βρήκα...

1) Στο Run Command (Alt + F2) απουσιάζουν τα Run in terminal window και Run as a different user.

2) Πατώντας το πλήκτρο PrintScreen δεν ξεκινά το ksnapshot.

Kαι με το ark εχω διαβάσει ότι δεν λειτουργεί σωστά. Θα περιμένω το ibex να δω τι δουλειά θα έχουν κάνει εκεί. Μπορεί να έχουν πατσάρει μόνοι του πολλά πράγματα.

Nα γράψω μερικές σκέψεις που έχω γενικά για το kde4. Με βλέπω να αργώ πολύ να το δοκιμάζω και μπορεί να γυρίσω και σε gnome. Καταρχήν νομίζω ότι γενικά το θέμα του είναι φοβερά κακόγουστο. Το oxygen σαν theme δεν λέει και τίποτα για μένα. Αλλά η ουσία δεν είναι εκεί. Η ουσία είναι ότι λείπει η μεγάλη παραμετροποίηση που βρίσκεις στο kde 3.5. Αυτό είναι που με ενοχλέι περισσότερο ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξεις ότι δεν σου αρέσει στο περιβαλλων και γενικά υπάρχει ένα περιορισμός.

μη βιαζεσαι να απογοητευτεις (οπως εγω στην αρχη) εχει αλλαξει η φιλοσοφια του KDE

στο desktop ολα ειναι plasmoids

ετσι υπαρχει ομοιογενεια και ολα εχουν το ιδιο θεμα οταν πχ αλλαζεις το θεμα της επιφανειας εργασιας αλλαζουν σε ολα τα plasmoids το θεμα

μερικες ρυθιμισεις που λειπουν σε σχεση με το 3.5 πιστευω θα υπαρξουν σε λιγο η θα βγουνε addons στο kde-apps.org

επισης δεν εχει σταθεροποιηθει ακομα

για μενα κανε υπομονη πριν αποφασησεις να περασεις σε gnome

επειδη εχω βρει αρκετες απο τις ρυθμισεις πες μου μερικες αν της εχω βρει

παντως σε καθε περιπτωση ειναι δικαιολογημενη η τοποθετηση σου ειδικα οταν εχεις μαθει σε kde 3.5

εγω προσπαθω μερα με τη μερα να μπω στη φιλοσοφια του kde4 και σιγα σιγα βλεπω οτι οι προγραμματιστες του kde πραγματικα ξεπερασαν τον εαυτο τους (και με τη βοηθεια της qt4) και πρεπει να το παραδεχτουμε

Στο μάτι δεν με ενοχλεί εμένα. Αλλά αυτό που λες για την παραμετροποίηση και για το πλήθος επιλογών που λείπουν σε έναν (πεπειραμένο ίσως) χρήστη που είχε kde 3.5.x πραγματικά του κόβουν τα χέρια. Ελπίζω ότι θα αρχίσουν να κολλάνε σιγά σιγά πραγματάκια. Γι' αυτό έλεγα ότι δεν έπρεπε να είναι αυτή η version που βγαίνει σαν ready.

Εγώ αρχίζω να παραμετροποιώ το σύστημα μου ώστε να μην θέλει kde4. Τώρα ψάχνω να βρω τρόπο να βάλω kde4libs σε kde 3.5.x.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...