Προς το περιεχόμενο

[INFO] KDE 4 is Here!! Συζητήσεις και απορίες γύρω απο το KDE 4

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Για να είμαστε ακριβεις δεν είναι bug αλλα περισσότερο είναι requirement ή feature που δεν υπάρχει. Νομίζω είχα κάνει παλιότερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει το smooth-tasks2 απο kde-apps http://kde-apps.org/content/download.php?content=148813&id=1&tan=81870872&PHPSESSID=da269000227908f290df1d9779415231αλλα δεν μου γίνεται το build κ δε βλέπω να υπάρχει repo  οπότε

• 1 χρόνο αργότερα...

εχει κυκλοφορησει το kubuntu με το plasma5. Το χω βαλει σε vmware...οπτικα μου αρεσε...σε τεχνικα θεματα...εχει καποια προβληματακια...ισως να μην υποστηριζει πληρως το vmware...δεν αποκλειεται.

Το εβαλα και σε opensuse factory..ιδια συμπερασματα..Στο opensuse δε , λειπει το μενου που αλλαζεις αναλυση στην οθονη.

Στο kubuntu υπαρχει αλλα ειναι προβληματικη η αλλαγη της αναλυσης.

Το εγκατέστησα σήμερα στο archlinux μου.

Ευτυχώς λόγω intel έφτιαξα script και με τη βοήθεια του randr αλλάζω ανάλυση κανονικά.

οπως ειπα στο opensuse , στο system settings , ελειπε το μενου , αλλα ειχε ενα μενου στην λιστα με τα προγραμματα που λεγοταν "configure desktop" οπου εβγαζε σε μια οθονη παρομοια με αυτην που σε βγαζει το "system settings"

Ε εκει υπηρχε τελικα το μενου για την αλλαγη της αναλυσης...ο,τι ναναι...

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Κάνω build 1 φορά την εβδομάδα τα πακέτα του plasma5 για να βλέπω την πρόοδο των εργασιών. 

Επειδή δε μπορούσα να έχω ταυτόχρονα την stable έκδοση του kde4 έβαλα και ταυτόχρονα το enlightenment.  Τρελή η διαφορά σε επιδόσεις, σε χρόνους, ακόμα και σε ομορφιά/εφφέ θα έλεγα (υποκειμενικά βέβαια). Που να δουλέυει και με wayland!

Μετά από μερικές μέρες άρχισα να αναρωτιέμαι τι τελικά προσφέρει (σε εμένα) το kde και γιατί είναι τόσο μα τόσο βαρύ πλέον;

Ούτε σε εμένα φαίνεται βαρύ. Ειδικά μετά από κάποιο update πριν 2-3 βδομάδες αν θυμάμαι καλά, από εκεί που έπιανε 800MB Ram σε idle, τώρα έχει πέσει στα 600. Δε θυμάμαι να έκανα εγώ κάτι. Αυτό σε Kubuntu 14.04.

Ναι, baloo κτλ που σκανάρουν συνέχεια τα έχω κλειστά.

Εντάξει μη φανταστείτε πως σέρνομαι. 

Απλά μου φαίνεται τεράστια η διαφορά σε σχέση με το enlightenment.

Απλά με το που πατήσω τον κωδικό στο display manager, θέλει 10-13 δευτερόλεπτα για να μπει στο γραφικό περιβάλλον. Και το σύστημα είναι σε ssd, ενώ το home σε νορμαλ σκληρό δίσκο.

Το plasma καταναλώνει κοντά στο μισό GB μνήμη.

Το krunner, σε γρήγορες καταχωρήσεις, ψιλο-κολλάει μέχρι να βρει την εφαρμoγή και να πατήσεις enter.

Γενικά και ο kwin με ή χωρίς τα composite effects δεν ήταν ποτέ τόσο ήπιο σε λειτουργίες (resize, minimize, maximize κτλ)

To menu και τα applets δεν τα χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ. Άντε να βάλω κανένα για τον καιρό και για bandwidth monitor.

Επίσης οι περισσότεροι browsers είναι σε gtk που σημαίνει πως θα φορτώσεις αναγκαστικά και επιπλέον βιβλιοθήκες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...