Προς το περιεχόμενο

[INFO] KDE 4 is Here!! Συζητήσεις και απορίες γύρω απο το KDE 4

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γενικα δεν εχω ηχο απο το μικροφωνο, ο,τι device και να βαλω στο input

στο audacity βρισκω device που να γραφει το μικροφωνο αλλα στο skype δεν παιζει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

@warlock

Οταν ειχα προβλημα με το μικροφωνο του skype ειχα βρει αυτη τη λυση σε μια ψακτικη και δουλευε μια χαρα μετα...

From these I learned that removing /usr/lib32/libpulse* files does the trick. Since I am not a pulse user, I didn't mind doing...

sudo mkdir /usr/lib32-oldpulse/sudo mv /usr/lib32/libpulse* /usr/lib32-oldpulse/

Για μένα χωρίς pulseadio ενώ έχω ήχο κανονικά παντού δεν έχω ήχο στον flashplayer συν ότι μερικά game θέλουν μια εντολή για να τρέξουν με alsa.

Πάντως το pulseaudio δεν είναι τόσο τραγικό από τι ήταν παλιά και αν λερώσεις λίγο τα χέρια σου μπορείς να το ρυθμίσεις σχετικά εύκολα. Το pavucontrol και το pacmd είναι φοβερά εργαλεία για ρύθμιση του ήχου συν το alsamixer που κάνει ακόμα δουλειά.

Εγώ έχω μια κάρτα ήχου στην μητρική συν μια ξεχωριστή κάρτα ήχου σε pci και ήθελε ρύθμιση γιατί έβαζε default το σύστημα την κάρτα ήχου της μητρικής.

το ποιο παράξενο bug για μένα στην τελευταία έκδοση του kde είναι αυτό με την ώρα και ότι με σετάρει πάντα με την universal και όχι με την τοπική μου. 

Ξέρει κανένας που βρίσκετε το αρχείο ρυθμίσεω του τόπου διαμονης?

τι να πω, δεν ειχα ποτε τετοια θεματα

Εγώ πάλι με το που το έβαλα, λύθηκαν ολα και χωρίς να χρειαστεί να πειράξω τίποτα.

Πάντως το pulseaudio δεν είναι τόσο τραγικό από τι ήταν παλιά

συμφωνώ. Βασικά και παλιά δεν ξέρω αν ήταν όντως τόσο τραγικό ή αν απλά το κράξιμο που έπεφτε ήταν οι κλασσικές καμμενιές των linux-άδων...

και την ώρα την έφτιαξα με τον τρόπο που είπα πριν αλλά όχι σε αυτόματη διόρθωση αλλά σε manual. Κάτι έχει bugarei μάλλον το ntpdate και με συγχρονίζει σε universal time αντί για local.

Αυτό το plasmoid με τον φάκελο που κάνεις περιήγηση πως λέγετε γιατί δεν το βρίσκω.

Τέλος πήγαν να ξαναχρησιμοποιήσω το konqueror σαν file manager αλλά τελικά ξαναγύρισα σε dolphin καθώς με κερδισε η απότητα του dolhpin και η αμεσότητα του.

και την ώρα την έφτιαξα με τον τρόπο που είπα πριν αλλά όχι σε αυτόματη διόρθωση αλλά σε manual. Κάτι έχει bugarei μάλλον το ntpdate και με συγχρονίζει σε universal time αντί για local.

....

να διαβάζεις τα λινκ που σου δει νουν, είναι κάπως να ζητάς βοήθεια και να κάνεις ότι δεν ρώτησες

εάν είχες διαβάσει θα έβλεπες ότι το ntpdate δεν είναι ntp, αλλά κάτι που έχει φτιάξει η canonnical

το ntp θα βάλει το δικά του conf, το δικό του daemon τον οποίον θα βάλεις στο crontab σου

όταν κάνεις boot θα έχεις λάθος ώρα μέχρι να συγχρονίσει στο server

αν το έψαχνες καλύτερα θα έβλεπες ότι το bug είναι ότι τώρα 99% έχεις ένα symlink στο /etc/localtime που πηγαίνει στο πουθενά

εάν το κάνεις όπως σου λέω (γιατί το διάβασα για σένα) θα είσαι οκ αφού και άλλοι ανέφεραν ότι έτσι λύνετε το θέμα

ο άλλος τρόπος είναι να αλλάξεις registry στο win

Τι δουλειά έχει η registry στα win το τελευταίο δεν το κατάλαβα και πότε μου γράψατε ότι το ntpdate είναι της canonical απλά μου παράθεσες ένα link για το συγχρονισμό της ώρας μέσω ntp κάτι που ήδη είχα κάνει αλλά όπως είπα και πριν το σύστημα ήταν σεταρισμένο σε universal time και όχι σε local.

Γράφω πάντα τι λύσεις βρίσκω ώστε αν κάποιος μελλοντικα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα να κάνει τα ίδια βήματα για να τα λύσει και όχι γιατί αγνοώ αυτούς που μου απαντάνε.

Ενα άλλο μικρό πρόβλημα που έχω είναι με τα popup των ειδοποιήσεων που αντί να βγαίνουν πάνω από το system tray βγαίνουν στην πάνω πλευρά της οθόνης αριστερά.

αυτό που λες το έχω κι εγώ σε ένα scriptάκι που πετάει notifications

όταν το τρέχω κανονικά δουλεύει με notifications, όμως όταν το τρέχω με anacron δεν το βγάζει στο tray σαν notification αλλά βγάζει ένα κουτάκι στη μέση της οθόνης

αυτό με το notification icon που βγαίνει πάνω δεξιά είναι bug που το έχουν αρκετοί και σε άλλες διανομές χωρίς να έχει βρεθεί λύση

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=314831

υπάρχει μια λύση εδώ στα ισπανικά

http://victorhckinthefreeworld.wordpress.com/2013/03/21/opensuse-12-3-quitar-notificaciones-de-kde-en-la-esquina-superior-izquierda/

όντος μια χάρα δουλεύω η παραπάνω οδηγίες. Mucho gracias chico!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ειναι και επίσημο το kubuntu θα παραμείνει στον xserver για τις δύο επόμενες εκδόσεις και μετα θα πάει σε wayland αν και θα παραμείνει στα repositories του ubuntu.

Προσπαθούν να βρουν λύση για το αν κάποιος πάει να εγκαταστήσει kde σε ubuntu πως θα το κάνει μια και έτσι όπως θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση θα σπάσει το σύμπαν 

http://blogs.kde.org/2013/06/26/kubuntu-wont-be-switching-mir-or-xmir

θα ήθελα να δω και με το steam τι θα γίνει αν θα παίζει κανονικά σε wayland η θα πάνε σε mir και με τους driver της nvidia, ati το τι θα υποστηρίζουν. 

• 1 μήνα μετά...

Είναι μερικές μικρές λεπτομέρειες που όταν τις προσθέτουν σου λύνουν τα χέρια στην κυριολεξια αναρωτιέσαι πως δεν το σκέφτηκαν νωρίτερα.

Χθες έκανα update στην τελευταία έκδοση του KDE4 και πλέον βλέπω ότι αν έχει ανοιχτό ένα παράθυρο και πάς σε μια από τις γωνίες του το κάνει fade και βλέπεις ότι υπάρχει κάτω από το παράθυρο και την επιφάνει εργασίας. Φοβερό!

@check2fire

Το kde είναι χρόνια μπροστα αν έφτιαχναν κ ένα εικονίδιο κλεισιματος όπως στα windows όταν τα παραθυρα είναι στην taskbar θα ήταν τέλεια. Μου έχει χαλάσει κ το δεξι κλικ κ πρέπει να τα μεγιστοποιω και να τα κλείνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...