Προς το περιεχόμενο

[INFO] KDE 4 is Here!! Συζητήσεις και απορίες γύρω απο το KDE 4

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια χαρά πάντως το διάφανο.. Εμένα να σου πω μου αρέσει αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης. Το βλέπω πάντως πολύ ποιο αποκρίσιμο και έχει γίνει πολύ καλή δουλειά χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 3 μήνες μετά...

Μια και έστησα νέο pc αυτές τις μέρες και πέρασα το kubuntu σε νέα εγκατάσταση σε ssd έχω δύο μικρά προβλήματα που μου έχουν σπάσει τα νεύρα.

Το ένα είναι ότι δεν μπορώ να αλλάξω την ώρα δλδ την αλλάζω και μετά την πρώτη επανεκίνηση αυτή πάει 4 ώρες πίσω :P. Ti μλκ είναι αυτή δεν μπορώ να καταλάβω. Και με τον αυτόματο συγχρονισμό τα ίδια γίνονται.

Το δεύτερο είναι ότι στο pulseaudio επιμένει να βάζει την έξοδο σε αναλογική σεταρισμένη από την οποία δεν έχω ήχο στον flash player ενώ έχω κανονικά στην hd έξοδο. Και εκεί αφού το σετάρω και βάζω την hd δεύτερη επιλογή στην πρώτη μετά την επανεκκίνηση ξαναγυρνάει στο παλίο σετάρισμα.

Μια και το βρήκα ας το γράψω πως γίνετε να θέσεις default μια συσκευή ήχου σε pulseaudio. Υπάρχει ο κομπογιανίτικος τρόπος και ο καλύτερος τρόπος μέσω command line...

Ο πρώτος είναι να μπεις στο system settings και σαν root και να βάλεις την κάρτα ήχου πάνω από την άλλη. Ο δεύτερος είναι να δώσεις σε terminal 

pacmd

και να σε βγάλει στην γραμμή εντολών του pulseaudiο. Για όλες τις εντολές που έχει το pacmd μπορείς να δώσεις ένα help. Για να δεις ποιές κάρτες ήχου έχει δίνεις 

list-sinks

και σου βγάζει μια λίστα με τις κάρτες σαν sink 1 , 2 etc

Για να δώσεις default μια κάρτα απλά δίνεις

pacmd set-default-sink <nameofsink>

και που name of sink είναι το name: που υπάρχει στο sink χωρίς τις παρενθέσεις.

Μετά από αυτό κάνεις και δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι και δίνεις και εκεί default την κάρτα ήχου που θέλει.

Με την ώρα συνεχίζω να έχω το ίδιο πρόβλημα και μετά από κάθε επανεκκίνηση μου χαλάει δλδ δεν μπορεί αν κρατήσει τις ρυθμίσεις  με τπτ. 

Το pulseaudio αν και το έχω φτιάξει να παίζει τώρα δεν μπορώ να χειριστώ την γενική ένταση του ήχου με το main κανάλι. 

edit το δεύτερο το έφτιαξα είχα κάνει λάθος και είχα επιλέξει το κυρίως κανάλι στο mixer αυτό της εγγραφής αντί για της αναπαραγωγής.

Αν έχετε καμία ιδέα για την ώρα και που υπάρχει το αρχέιο ρυθμίσεων της στο kde?

Με την ώρα συνεχίζω να έχω το ίδιο πρόβλημα και μετά από κάθε επανεκκίνηση μου χαλάει δλδ δεν μπορεί αν κρατήσει τις ρυθμίσεις  με τπτ. 

Το pulseaudio αν και το έχω φτιάξει να παίζει τώρα δεν μπορώ να χειριστώ την γενική ένταση του ήχου με το main κανάλι. 

edit το δεύτερο το έφτιαξα είχα κάνει λάθος και είχα επιλέξει το κυρίως κανάλι στο mixer αυτό της εγγραφής αντί για της αναπαραγωγής.

Αν έχετε καμία ιδέα για την ώρα και που υπάρχει το αρχέιο ρυθμίσεων της στο kde?

επελεξε  απο system setτings/locale την ελλαδα σαν χωρα ωστε οταν κανει αυτοματα ρυθμιση να βαζει για ελλαδα την ωρα

μπα νομιαζα οτι επηρεασε αυτο αλλα ξαναειχα προβλημα και μετα

εβαλα χειροκινητα ενα σερβερ ελλαδος να δουμε αν θα κρατησει

gr.pool.ntp.org

επελεξε  απο system setτings/locale την ελλαδα σαν χωρα ωστε οταν κανει αυτοματα ρυθμιση να βαζει για ελλαδα την ωρα

μπα νομιαζα οτι επηρεασε αυτο αλλα ξαναειχα προβλημα και μετα

εβαλα χειροκινητα ενα σερβερ ελλαδος να δουμε αν θα κρατησει

gr.pool.ntp.org

σε μένα δεν το παίρνει ούτε αυτό καθώς όταν το βάζω βγάζει αδύνατη η σύνδεση με τον server. Το pulse το έφτιαξα μια χαρά αλλά με την ώρα συνεχίζω να έχω πρόβλημα. Θα μπω στο κανάλι του kde αύριο να δω τι θα πούνε.

Οταν βάζω 

date +%Z/%z

μου βγάζει την ώρα σε 

UTC/+0000

αρά από τι κατάλαβα κάπως το σύστημα είναι σεταρισμένο να βλέπει σε universal time και όχι στην local time. Η επόμενη κίνηση είναι να ξανασετάρω το τόπο δίνοντας 

sudo dpkg-reconfigure tzdata

και βάζοντας Αθήνα σαν τόπο διανομής και η ώρα πλέον η  reconfigure βγάζει

Local time is now:      Wed Jun 12 03:52:43 EEST 2013.
Universal Time is now:  Wed Jun 12 00:52:43 UTC 2013.

αρά το πρόβλημα είναι ότι κάπως μετά το restart το σύστημα με βάζει σαν default σε universal time. Δεν έχω κάνει ακόμα restart αλλά θα ήθελα να ξέρω που βρίσκετε το local αρχείο καθώς στο /etc/local δεν υπάρχει τπτ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...