Προς το περιεχόμενο

[INFO] KDE 4 is Here!! Συζητήσεις και απορίες γύρω απο το KDE 4

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φτου φτου φτου :P

Τον λογο τον εχω γραψει εδω. Εινια το ιδιο νετμπουκ

http://www.insomnia.gr/topic/354735-%ce%b1%cf%83%cf%85%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b5-acer-aspire-one-zg5/page__view__findpost__p__3351799

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Φτου φτου φτου :P

Τον λογο τον εχω γραψει εδω. Εινια το ιδιο νετμπουκ

http://www.insomnia.gr/topic/354735-%ce%b1%cf%83%cf%85%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b5-acer-aspire-one-zg5/page__view__findpost__p__3351799

ακομα υπαρχει αυτος?

περιεργο

Για θυμηστε μου τι στην ευχη πρεπει να κανω για να ξεκινησω το systemsettings σαν root?

Με kdesu systemsettings δεν ανοιγει, ουτε με kdesudo γιατι ο χρηστης δεν εχει δικαιωματα sudo, απο root τερματικο δεν ανοιγει λογω... kde.

># systemsettings
systemsettings(1873): KUniqueApplication: Cannot find the D-Bus session server:  "Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken." 

systemsettings(1872): KUniqueApplication: Pipe closed unexpectedly.

Για θυμηστε μου τι στην ευχη πρεπει να κανω για να ξεκινησω το systemsettings σαν root?

Με kdesu systemsettings δεν ανοιγει, ουτε με kdesudo γιατι ο χρηστης δεν εχει δικαιωματα sudo, απο root τερματικο δεν ανοιγει λογω... kde.

># systemsettings
systemsettings(1873): KUniqueApplication: Cannot find the D-Bus session server:  "Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken." 

systemsettings(1872): KUniqueApplication: Pipe closed unexpectedly.

Νομίζω πως δεν είναι απαραίτητο πλέων. Σου ζητά το password όταν πας να κάνεις εφαρμογή των ρυθμίσεων.

jrDnKs.jpg

Ειμαι σε 4.4 και εκει ειναι ολα γκρι, οποτε δεν γινεται να κανω αλλαγες.

---

Got it :P

Το πραγματικο kdesu ειναι αυτο > /usr/lib/kde4/libexec/kdesu, και δουλευει οπως πρεπει, αλλα παντου στο ιντερνετ προτεινεται να γινει symlink του /usr/bin/kdesudo σε /usr/bin/kdesu.

τελικά πέρασα και στο netbook kde και kubuntu. Μου φαίνετε έκανα λάθος τόσο καιρό που είχα ubuntu. Αρκετά πιο ελαφρύ και νομίζω ότι το kde έχει πιο ολοκληρωμένο περιβάλλον εργασίας. Μπορεί βέβαια να είναι και ότι το έχω συνηθίσει περισσότερο. Και μετά και τα πειράματα που προβλέπετε να κάνει η canonical στα επόμενα χρόνια καλύτερα να πάω στο κοινοτικό kubuntu που απλά δουλεύει όπως θέλεις.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...

Για πείτε και εδώ τι γραμματοσειρές χρησιμοποιείται για να κάνω μια σύγκριση τώρα που σετάρω ξανά το kubuntu.

Εγώ προσωπικά αν και δε χρησιμοποιώ ubuntu-οειδές χρησιμοποιώ την ubuntu γραμματοσειρά και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Επίσης μου αρέσουν και τα aller fonts.

Για σταθερού πλάτους συνήθως courier new ή terminus αλλά τελευταία ζαχαρώνω και τις "κλειστές" monaco & consolas.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...