Προς το περιεχόμενο

[INFO] KDE 4 is Here!! Συζητήσεις και απορίες γύρω απο το KDE 4

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κανω κι εγω 2 ερωτησεις, μιας και καταφερα να βαλω τον flash στον konqueror (με το μονο προβλημα να μην αλλαζει τα tabs στον sport-fm, αλλα να δειχνει τις εικονες και να παιζει youtube) σκεφτηκα να συνεχισω να δουλευω στο kde.

Εχω 2 θεματα, το ενα ειναι με το kmail, υπαρχει κανας τροπος να βαλω ολο το mailbox του evolution μεσα?

Το δευτερο εχει να κανει με τον εκτυπωτη, κατεβασα εναν ubuntu driver 32bit (δεν ειχε αλλον) περασε μεσα αφου τον εκανα drag στο konsole, τον ειδε... αλλα ο cups δεν του δινει σημασια... ενω στο ubuntu δουλευει μια χαρα. Υπαρχει καποιος τροπος να τον κανω να δουλεψει στο aptosid?

***Edit***

Τα ελυσα και τα δυο... για το kmail, εκανα extract τα αρχεια του evolution και μετα τα εκανα import, για τον driver του εκτυπωτη απλ ετρεξα το sh αρχειο με την εντολη sh στο terminal, οποτε μπηκε ο driver και δουλεψε κι ο cups.

Ο flash στον konqueror μπαινει μονο στην 64 bit εκδοση (δεν εχω βρει κατι αντιστοιχο για 32 bit) βαζοντας ενα script που λεγεται nspluginwrapper, αφου πρωτα εχει μπει το flashplugin-nonfree. Παμε στις ρυθμισεις και κανουμε scan και το φορτωνει... δεν δουλευει τελεια... αλλα απο το καθολου.... (Σε περιπτωση που στη καρτελα δεν βγαλει τα plugins, τοτε τα φορτωνουμε απο το synaptic και μετα κανουμε scan)

Αν κι εβγαλα το aptosid με kde κι εβαλα το linux mint-deb με gnome, ποσταρισα τις λυσεις, μηπως καποιος αλλος εχει το ιδιο προβλημα.

Επεξ/σία από Bandura
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

To δεύτερο είναι πιο παράξενο και θέλω επιβαιβέωση με την μετάφραση του. Εχώ προσθέσει στην κάτω μπάρα τα κουμπάκια που είναι για σβήσιμο του υπολογιστή και για κλείδωμα. Αν περάσεις το mouse στο σβήσιμο σου εμφανίζετε ένα παραθυράκη που λέει

"Γράψτε ένα σχόλιο...

Αποσύνδεση, σβήσιμο. επανεκκίνση του υπολιγιστή"

Προφανώς είναι λάθος της μετάφρασης που έχει περάσει και θέλω να το επιβαιβεώσετε και σε kde 4.5 για να στείλω email στην λίστα μετάφρασης του kde.

Εχει επισημανθεί και διορθώθηκε

http://lists.hellug.gr/pipermail/i18ngr/2010-August/005868.html

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Για να πέρνω ιδέες. Για πείτε τι θέμα χρησιμοποιείτε στο kde σας και προπάντων τι έχετε βάλει στις ρυθμίσεις των γραμματοσειρών.

fontss.jpg

Μόνον τα μεγέθη πείραξα και φυσικά ρύθμισα το antialiasing.

Βέβαια , μετά από χθεσινό update και μονον στον chromium καμιά φορά μου βγάζει άλλη γραμματοσειρά από την προεπιλεγμένη και σε συγκεκριμένη σελίδα. Πιθανόν να φταίει και η σελίδα, δεν ξέρω.

εγώ τα έχω όλα στα san serif 9 με enable το dpi στα 96. Θα δοκιμάσω και το δικό σου σετάρισμα να δω πως πάει. Πάντως ωραίο theme έχεις. Ποιό είναι?

εγώ τα έχω όλα στα san serif 9 με enable το dpi στα 96. Θα δοκιμάσω και το δικό σου σετάρισμα να δω πως πάει. Πάντως ωραίο theme έχεις. Ποιό είναι?

bespin theme του φίλου μας του Αυγερινού

http://kde-look.org/content/show.php/Elegant+Bespin?content=99972

plasma theme > tibanna

colorscheme δικό μου

http://kde-look.org/content/show.php/light+grey?content=129672

Στο bespin, παίζει μια μαγκιά. Ορισμένα θέματα δεν έχουν πλήρη εμφάνιση και πατάνε πάνω σε άλλα, δηλαδή το elegant του Αυγερινού , άν το βάλεις πάνω από το DustBespin σου δίνει αυτό το αποτέλεσμα που βλέπεις με την μαύρη γραμμή πάνω , άν το βάλεις μετά από το metalbespin θα δώσει άλλο αποτέλεσμα. Το σταθερό του είναι η διακοσμηση των παραθύρων μέσα στο πλέγμα ουσιαστικά.

Αυτά τα ολίγα.;)

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Ναι και ότι το opensuse ήταν από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του KDE. Τώρα με την εξαγορά της Novell να δω τι τύχη θα έχει το KDE. Πάλι καλά που υπάρχει η Nokia ακόμα που έχει συμφέροντα με την qt

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Με το τελευταίο update του KDE ο ορθογράφος του kmail σας δουλεύει γιατί σε μένα ενώ τον έχω ενεργό για να κάνεις άμεσα ορθογραφικό έλεγχο κάτι τέτοιο δεν γίνετε πια

Με το τελευταίο update του KDE ο ορθογράφος του kmail σας δουλεύει γιατί σε μένα ενώ τον έχω ενεργό για να κάνεις άμεσα ορθογραφικό έλεγχο κάτι τέτοιο δεν γίνετε πια

Σε μένα δεν υπογραμμίζει τις λέξεις

http://forum.kde.org/viewtopic.php?f=20&t=91567

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...