jim_p Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 2 παραδειγματα... α) Σταθεροτητα. Χρειαστηκε να μεταφερω μερικα gb φωτογραφιων απο ενα windows share στο /home μου. Επειδη δεν πολυεμπιστευομαι την λειτουργια network:// του εκαστοτε file manager, εκανα ενα φακελο μεσα στο /mnt και εκανα mount το share εκει μεσα. Ανοιξα τον file manager στις 2 τοποθεσιες (/mnt/samba-2009 και /home) και εκανα αντιγραφη με drag n drop στο /home μου. Βγηκε το σχετικο notification στο tray που ελεγε "Η αντιγραφη θα ολοκληρωθει σε Χ ωρες". Και περιμενα... Οσο περιμενα, σκεφτηκα "Δεν αλλαζω κανα θεμα στο plasma να περασει η ωρα?". Τι το θελα. Το plasma εσκασε και πηρε ολο το DE μαζι του. Σκασιλα μου για το DE, ας εσκασε και ας επανηλθε. Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΟΜΩΣ?! Ετσι πηγε στραφι μια ωρα και μερικες εκατονταδες mb αντιγραφης! β) Κατι που ισως το ξερουν καποιοι απο εδω. Ξερετε ποιο πακετο απαιτηται για να δουλευει ο konqueror σαν file manager? Ο DOLPHIN!!! Χωρις τον dolphin ο konqueror ειναι μονο web browser, και δεν εχει τα fish:/, network:/ κλπ! Σαν να λεμε... προκειμενου να διαβασει δισκακια cd το dvd drive μου θελω... ενα cd drive συνδεδεμενο απο κατω, ασχετως αν δεν θα το χρησιμοποιησω ποτε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rearshooter Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 για ακομα μια φορα μιλας σωστα... βαρεθηκα καθε φορα που τερματιζει να βγαζει και ενα διαφορετικο bug για αναφορα να χαλανε δουλειες στην μεση επειδη αλλαζω ρυθμισεις στον kenvy και βεβαια να φτανω σε σημειο πρωτα να στηνω την εμφανιση και μετα τα τοσα bug στις αλλαγες μου να στηνω συστημα βεβαια ησυχασα και εχω να δω bug 4 μηνες κυριολεκτικα απο τοτε που περασα kde στο gentoo ΕιλιΚριΝα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Γενικά το kde4 πάει να γίνει σαν το gnome με τις δαιδαλώδες εξαρτήσεις του. Οποιό πρόγραμμα πας να βάλεις από τα γνωστά πρέπει να σου φορτώσει και όλη την σαβούρα του kde όπως το akonadi, nepomuk. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Το καλο με τον konqueror ειναι οτι μπορεις σε ενα παραθυρι να εχεις και file browser και web browser, θα σου φαει ενα tab, δε βαριεσαι, μικρο το κακο... και γινεται και πολυ ευκολα η εναλλαγη απο το home. Το κακο ομως σαν file browser (δεν ξερω αν εχς δεν εχω ενεργοποιησει καποια ρυθμιση) ανοιγει μονο τα ext4 partitions, ενω πχ εχω τα αρχεια στους ntfs δισκους, πρεπει να παω σε dolphin... Εdit--- Οκ βρηκα το tabbed browsing Το θεμα ειναι πως ξεκινας τον konqueror σε tabbed μορφη... (αυτο ακομα δεν το εχω ανακαλυψει, οσο κι αν το googlara.... καθε βοηθεια ευπροσδεκτη...). Ημουν στο Amarok και ειχα ενα mp3 κι επαιζε, εφαγε μια φλασια ενω εβαζα τραγουδια στο playlist απο ntfs, με εβγαλε στο login screen, εβαλα κωδικο, ξαναμπηκα... και μου εβγαλε μηνυμα οτι το αρχειο δεν ειναι accessible... επρεπε να βαλω κωδικο... τι κακο ειναι αυτο με το kde να μου ζηταει κωδικο για να μπω στους ntfs δισκους? (Απενεργοποιειται αυτο?) Για να ειμαι ειλικρινης, μπορει το περιβαλλον του kde να ειναι σαν τα windows, αλλα εχουν ενα καρο ρυθμισεις...ειναι λιγο χαος. Το gnome μου φανηκε αρκετα πιο ευκολο στο να το συνιθισω, κι ας το εβλεπα για πρωτη φορα. Τωρα πχ ειμαι σε gnome με konqueror... Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2010 από Bandura Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Τι αλλο πρεπει να βαλω και να κανω για να γυρισει αυτο το kde στα ελληνικα ΟΛΟ? Εβαλα το σχετικο πακετο, αλλαξα τα locales απο το systemsettings και του συστηματος γενικοτερα, και αυτο ακομα επιμενει να λεει Shutdown, reboot, empty trash κλπ διπλα στα Πολυμεσα, Προσωπικός φακελος κλπ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Το καλο με τον konqueror ειναι οτι μπορεις σε ενα παραθυρι να εχεις και file browser και web browser, θα σου φαει ενα tab, δε βαριεσαι, μικρο το κακο... και γινεται και πολυ ευκολα η εναλλαγη απο το home. Το κακο ομως σαν file browser (δεν ξερω αν εχς δεν εχω ενεργοποιησει καποια ρυθμιση) ανοιγει μονο τα ext4 partitions, ενω πχ εχω τα αρχεια στους ntfs δισκους, πρεπει να παω σε dolphin... Εdit--- Οκ βρηκα το tabbed browsing Το θεμα ειναι πως ξεκινας τον konqueror σε tabbed μορφη... (αυτο ακομα δεν το εχω ανακαλυψει, οσο κι αν το googlara.... καθε βοηθεια ευπροσδεκτη...). Ημουν στο Amarok και ειχα ενα mp3 κι επαιζε, εφαγε μια φλασια ενω εβαζα τραγουδια στο playlist απο ntfs, με εβγαλε στο login screen, εβαλα κωδικο, ξαναμπηκα... και μου εβγαλε μηνυμα οτι το αρχειο δεν ειναι accessible... επρεπε να βαλω κωδικο... τι κακο ειναι αυτο με το kde να μου ζηταει κωδικο για να μπω στους ntfs δισκους? (Απενεργοποιειται αυτο?) Για να ειμαι ειλικρινης, μπορει το περιβαλλον του kde να ειναι σαν τα windows, αλλα εχουν ενα καρο ρυθμισεις...ειναι λιγο χαος. Το gnome μου φανηκε αρκετα πιο ευκολο στο να το συνιθισω, κι ας το εβλεπα για πρωτη φορα. Τωρα πχ ειμαι σε gnome με konqueror... Βάλε ntfs-config και όρισε πια ntfs partition τι θέλεις να κάνεις! ---------- Προσθήκη στις 12:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:04 ---------- Τι αλλο πρεπει να βαλω και να κανω για να γυρισει αυτο το kde στα ελληνικα ΟΛΟ? Εβαλα το σχετικο πακετο, αλλαξα τα locales απο το systemsettings και του συστηματος γενικοτερα, και αυτο ακομα επιμενει να λεει Shutdown, reboot, empty trash κλπ διπλα στα Πολυμεσα, Προσωπικός φακελος κλπ! Είχα παρατηρήσει κάτι περίεργο! Πως να το πω .... Είσαι σε προσθήκη της γλώσσας, βάζεις μία πατάς ΟΚ και βάζει μερικά πακέτα. Κλείνεις το systemsettings. Ανοίγεις το systemsettings και πας πάλι στην προσθήκη της γλώσσας και σου λέει για ελλιπή πακέτα - τα βάζεις! Κλείνεις το systemsettings. Ανοίγεις το systemsettings και πας πάλι στην προσθήκη της γλώσσας και τότε επιλεγείς την γλωσσά που θέλεις! Κάτι τέτοιες αλχημείες είχα κάνει - δεν θυμάμαι καλά τώρα ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Τι αλλο πρεπει να βαλω και να κανω για να γυρισει αυτο το kde στα ελληνικα ΟΛΟ?Εβαλα το σχετικο πακετο, αλλαξα τα locales απο το systemsettings και του συστηματος γενικοτερα, και αυτο ακομα επιμενει να λεει Shutdown, reboot, empty trash κλπ διπλα στα Πολυμεσα, Προσωπικός φακελος κλπ! όσοι έχουν λίγο χρόνο και όρεξη να βοηθήσουν στον εξελληνισμό τόσο των μηνυμάτων των εργαλείων της διανομής που χρησιμοποιούν όσο και του KDE αν υπήρχαν περισσότερα μέλη να ασχολούνται με τη μετάφραση θα ολοκληρωνόταν πιο γρήγορα http://www.kde-gr.org/node/39 http://www.mandrivalinux.gr/forum//viewtopic.php?f=14&t=211&start=50 Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2010 από sergyma Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Το βρηκα το αλανι Μεσα στο /etc/default/locale υπηρχε μια ακυρη γραμμη που ελεγε LANGUAGE και η γραμμη που ελεγε LANG ηταν commented out. Αντι να φτιαξω την language στα ελληνικα, την εσβησα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Καλησπερα παιδια, πως βαζω flash στον konqueror? Eκανα τα παρακατω βηματα που που προτεινε ο φιλος jastonas (παρακατω), αλλα δεν μου δουλεψε, ουτε και το download απο την σελιδα της adobe...: Για το 2, σου προτείνω να βάλεις το flash για 64bit. Για να το κάνεις αυτό, άνοιξε ένα τερματικό και γράψε sudo apt-get remove flash(Και πάτα το tab 1-2 φορές). Θα σου βγάλει ποιά πακέτα του φλας έχεις εγκατεστημένα. Συνέχισε την λέξη (δηλαδή να έχεις την εντολή sudo apt-get remove flashplugin π.χ.) και βγάλτα. Μετά γράψε sudo add-apt-repository ppa:sevenmachines/flash sudo apt-get update sudo apt-get install flash(ξανά TAB και θα δεις κάποιο φλας που θα έχει και το 64 στο όνομα. Βάλε αυτό. πχ Ανοιγω το site της crypto, για να βρω πληροφοριες για ενα tv tuner, και η επανω μπαρα εχει ολοκληρο μενου, πχ οταν πας πανω απο την υποστηριξη, ανοιγει μια καρτελα με επιλογες, ο konqueror δεν κανει τιποτα, ενω ο firefox την ανοιγει μια χαρα... Στα πακετα μεσα στο Kpackagekit, εβγαλα το flashplugin-installer κι εβαλα το flashplugin64-installer, μηπως κι εφταιγε αυτο (πολυ φιλοδοξο το ξερω) αλλα...ματαια. Ευχαριστω για αλλη μια φορα για την βοηθεια σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2010 Τι εννοείς να ξεκιναει ο konqueror tabbed ? Για τα flash δες και εδώ: http://www.mandrivalinux.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=160:flash-konqueror-kmplayer&catid=39:2009-07-18-20-59-07&Itemid=50 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 @DIMITRISG Δυστηχως, οτι και να δοκιμασα δεν πετυχε... ισα ισα που οταν εβαλα μεσα τον kmplayer δεν εβλεπα ουτε τις εικονες... οχι μονο δεν δουλεψε. Περιεργο ομως, γιατι εκανα οτι ελεγε και πηγα και στον οδηγο απο οπου εγινε τη μεταφραση και τσεκαρα και τα paths που ηταν λιγο διαφορετικα... Τεσπα, δεν πειραζει, ευχαριστω πολυ για τον οδηγο που μου προτεινες, θα βολευτω με τον Firefox... απλα μου αρεσε ο konqueror, γιατι ηταν πολλα σε ενα. Το tabboed browsing, ενεργοποιειται οταν ξεκλικαρεις το Hide the tab bar when only one one tab is open στα konqueror settings. Σου βγαζει tabs οπως ολοι οι browsers οταν ξεκινανε και δεν χρειαζεται να πατησεις Ctrl+T για να ανοιξεις αλλο ενα, παρα μονο το κουμπι διπλα απο το πρωτο tab. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 έκανα αυτό που λες και στην επανεκκινηση του konqueror ειχε ένα tab ανοιχτό και το κουμπί ανοίγματος νέας καρτέλας ενεργοποιημένο. Εχω βάλει ενα επιπλέον κουμπί ανοίγματος νέας καρτέλας στην γραμμη εργαλειων οπότε δεν χρειαζομαι να εχει μια καρτέλα ανοιχτή κατα την εκκινηση, οταν θελω να ανοίξω νέα καρτέλα παταω απλά το κουμπί. Αν δεν σου αποθηκευει την ρύθμιση κατα το κλείσιμο (που κανονικά το κάνει) δοκίμασε να πατησεις αποθηκευση του προφίλ από Ρυθμίσεις → φόρτωση προφίλ και έπειτα αποθήκευση, όταν θα εχεις κάνει την ρύθμιση με την εμφάνιση καρτέλας κατά την εκκινηση. Για το flash δεν θα πρέπει να εχεις περισσότερα από ένα πακέτο για flash εγκατεσημένα. Μερικές φορές υπάρχει και το gnash ή κάποιο άλλο εγκατεστημένο και δημιουργείται πρόβλημα. Και μην ξεχνας ότι ο konqueror έχει λειτουργιες που δεν θα βρεις σε κανεναν άλλο browser όπως διαιρεση προβολής αριστερα δεξια , πάνω κάτω Ο konqueror έχει προτερήματα όταν χρησιμοποιείς περιβάλλον KDE. Πληρης ενσωμάτωση, ταχύτατη εκκίνηση Σε gnome δεν θα μπορέσεις να επωφεληθείς απο αυτά οπότε να χρησιμοποιείς firefox σε περιβάλλον gnome πιστεύω πως είναι καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Καλημερα σε ολους, πιστεψε με DIMITRISG, αυτοι ηταν οι λογοι που προσπαθω εδω και 3 μερες να φτιαξω τον konqueror, επειδη μου αρεασουν ολα αυτα που εχει και συν τοις αλλοις ειναι και file manager, οποτε σε ενα tab εχεις και τα αρχεια σου ειναι ανα πασα στιγμη μπροστα σου, χωρις να τρεχεις να ανοιξεις ξεχωριστα παραθυρα. Ηταν το μονο προγαμμα που πραγματικα θα εβαζα το kubuntu μονο του, κι ας παιδευομουν να βρω τα μονοπατια του kde. Δυστηχως ομως δεν καταφερα να το φτιαξω και με το kde δεν τα βρηκαμε, ηταν πολυ χαος, παροτι θυμιζε πολυ windows και το εβγαλα το kubuntu-desktop και ειμαι με σκετο gnome, οποτε... bye bye konqueror... Οσων αφορα το flash και τα πακετα του, δεν πειραζει, δεν πειραματιζομαι αλλο, ηδη εχω κανει re-installation 2 φορες, απο πειραματα, αλλωστε μπορω να κανω την δουλεια μου κι απο τον firefox που δουλευει μια χαρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stathakis21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 εχει δοκιμασει κανεις σας να δουλεψει με Ktorrent kai greek-tracker πχ? οταν κατεβασω 1 torrent, μου λεει Μη εγκυρα δεδομενα απο τον tracker...και το torrent δεν ξεκιναει...εχετε καμια ιδεα γι αυτο... μεχρι τωρα εχω transmission αλλα απ οτι βλεπω το ktorrent ειναι πιο πληρες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rearshooter Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 οι ιδιωτικοι τρακερς αναφερουν ποιες εφαρμογες torrent δεχονται ο rtorrent και ο vuze δουλευουν σιγουρα και ο deluge νομιζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα