chek2fire Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Οποιος μου βρει πως φτιάχνεις ομάδες στις επαφές του και στο kmail και στο kaddressbokk κερδίζει λουκούμι.. Ξέρεις τι είναι να έχεις άπειρα email με επαφές και να μην μπορείς να τις χωρίσεις σε ομάδες η τουλάχιστον να το έχουν κάνει τόσο δύσχρηστο και καθόλου λειτουργικό.
DIMITRISG Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 κερδίζουμε οι υπόλοιποιπου δεν θα το χρησιμοποιήσουμε . Δεν νομιζω, γιατι από το gnome προτιμω το kde λόγω εμφανισης κυρίως. Δεν υπάρχει καποιο DE που θα με ικανοποιούσε περισσότερο απο το KDΕ αλλα δεν παυει να εχω παράπονα. Και απο τη μερια του χρηστη κανω οτι περναει απο το χερι μου, bug reports, μεταφρασεις, wish reports, συνεχεια, θελοντας και γω να συνεισφερω. επίσης δεν ξερουμε αν υπάρχει ενα σχεδιο να φτασει καπου και αυτη τη στιγμη απλα δεν ειναι ετοιμο, ή δεν υπάρχει κανένα σχεδιο και παει όπου πάει υγ δειτε και εδω http://forum.kde.org/viewtopic.php?f=154&t=86577&sid=7ba1a786d666e0f9b15fd32248284c45&p=151425#p151425
chek2fire Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ξέρεις τι είναι να έχεις οργανώσεις τις επαφές σου επαγγελματικές, φίλοι, καταστήματα κτλ με τα email του τηλέφωνα του διευθύνσεις σε group για άμεση εύρεση και ξαφνικά μετά το upgrade να βλέπει όχι μόνο ότι έχει χαθεί όλη αυτή τη ταξινόμηση αλλά και να μην υπάρχει πλέον εύκολη δυνατότητα δημιουργίας νέων grοup των επαφών!! Το θεωρείτε αυτό σοβαρό σταθμό εργασίας? ---------- Προσθήκη στις 18:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:34 ---------- Δείτε εδώ τι μου απάντησαν για το kadressbook http://forum.kde.org/viewtopic.php?f=20&t=86627 . As I said, your work isn't lost, but nor is it usable at this moment. It will return Δλδ για να καταλάβω. Εχείς ένα περιβάλλον εργασίας που κάνεις την δουλειά σου. Ξαφνικά σου λένε ότι βγαίνει stable έκδοση και κάνε update στην νέα έκδοση και μετά το update χάνεις όλη την δουλειά που έχεις κάνει γιατί απλά "is not usable atm!!" Δεν ήταν έτσι το KDE. Δεν ξέρω τι έχει συμβει εκεί πέρα πάντως έχουν αποκτήσει μια ελιτίστικη συμπεριφορά σαν μην ενδιαφέρονται τόσο για την dekstop χρήση του περιβάλλοντος αλλά μόνο να τους εδνιαφέρει το πως θα κάνουν πειράματα για το Gui για τα κινητά της NOKIA
flamelab Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 H Qt κάνει "πειραμάτα" για τα κινητά της NOKIA, γιατί ... είναι της Nokia η Qt. To KDE δεν εχει καμια ανάμειξη σε αυτά. Περισσότερο ελιτίστικη μπορεί να θεωρηθεί η συμπεριφορά των GNOME devs που σε 6 μήνες απο τώρα, το GNOME θα γίνει κατι σαν KDE 4.0.
chek2fire Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Τελικά γύρισα ξανά πίσω στην λειτουργικότητα του thunderbird. Σταμάτησα και όλη την σαβούρα του akonadi server και τα προβλήματα που φέρνει μαζί του. Τελείως ακατανόητα για μένα γιατί τα εύκολα και απλά τα κάνουν δύσκολα εκεί στο KDΕ. Γιατί έχουν βάλει αυτό το akonadi να διαχειρίζετε με αυτό τον τρόπο τις επαφές τα email και όλο το σύστημα του kontact δεν το έχω καταλάβει. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξανασχοληθώ με αυτό το crap software το kmail μαζί με το adress book του όπως κάνω και ήδη με τα εφέ του kde. Μετά το amarok είναι το δεύτερο καλό πρόγραμμα που σπάσανε τελείως στο kde. Αλλό ένα λειτουργικό πρόγραμμα να σπάσουν θα γυρίσω μετά από τόσα χρόνια στο KDE σε gnome.
victz Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Τελικά γύρισα ξανά πίσω στην λειτουργικότητα του thunderbird. Σταμάτησα και όλη την σαβούρα του akonadi server και τα προβλήματα που φέρνει μαζί του.Τελείως ακατανόητα για μένα γιατί τα εύκολα και απλά τα κάνουν δύσκολα εκεί στο KDΕ. Γιατί έχουν βάλει αυτό το akonadi να διαχειρίζετε με αυτό τον τρόπο τις επαφές τα email και όλο το σύστημα του kontact δεν το έχω καταλάβει. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξανασχοληθώ με αυτό το crap software το kmail μαζί με το adress book του όπως κάνω και ήδη με τα εφέ του kde. Μετά το amarok είναι το δεύτερο καλό πρόγραμμα που σπάσανε τελείως στο kde. Αλλό ένα λειτουργικό πρόγραμμα να σπάσουν θα γυρίσω μετά από τόσα χρόνια στο KDE σε gnome. Φανταζεσαι ομως οταν αποφασισεις να γυρισεις σε gnome, να εχουν βγαλει την εκδοση 3, και να ειναι ακομα πιο μπερδεμενο; Η αληθεια ειναι παντως οτι το thunderbird δε το αλλαζω. Ειδικα τωρα που περιμενω πως και πως το 3 να περασει και στο Kubuntu
chek2fire Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Μια χαρά είναι το 3 αυτό έχω ήδη μια και είμαι σε lucid. Πλέον υποσηρίζει και καρτέλες, δυνατότητα να φτιάξεις την adress book σου εύκολα και αρκετά απλά και να προσθέσεις ότι στοιχεία θέλεις στην κάθε επαφή σου τηλ,διεύθυνση κτλ αρκετά εύκολα και χωρίς να τρέχει κάποιο akonadi από πίσω. Ελέος με αυτούς στο KDE. Και ευτυχώς δεν είμαι μόνος σε αυτό το πράγμα... http://forum.kde.org/viewtopic.php?f=20&t=86627&sid=1a6255c3f9533e09c7163819e7c00013&p=151708#p151708
victz Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Το θεμα ειναι τι κανεις με τις διευθυνσεις. Δεν υπαρχει τροπος να γινουν export καπως; Εστω με ενα live Karmic CD?
chek2fire Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Γίνετε να κάνεις export τις adress αλλά έχει κάτι ακατανόητες επιλογές. Καταρχήν για να ανοίξει πλέον το kmail μαζί σου ανοίγει και το akonadi. Κανείς δεν έχει κατανοήσει τι κάνει το akonadi ακριβώς και για πιο λόγο χρειάζετε να τρέχει ένα service για να δουλέψεις έναν email clietn. Το ίδιο συμβαίνει και για τις επαφές. Για να στείλεις κάποιο email με τις αποθυκευμένες επαφές πρέπει να τρέχει το akonadi service γιατί αλλιώς δεν μπορείς να δεις καν τις επαφές!! Μιλάμε ο ορισμός του παραλογισμού. Και δεν σταματάει εκεί. To akonadi έχει ένα εργαλείο ρύθμισης με ένα κουμπί στα δεξιά για προσθήκη μερικών πόρων. Αυτοί οι πόροι έχουν μερικά τελείως ακατανόητα πεδία που ούτε αυτοί που φτιάξανε το πρόγραμμα δεν πιστεύω να γνωρίζουν τι κάνει το καθένα και γενικά τι στο διάλο είναι αυτοί οι πόροι. Και δυστυχώς ο παραλογισμός δεν σταματάει ούτε εκεί. Στο ίδιο το adressbook εχει εισαγωγή εξαγωγή σε 10 διαφορετικά πρότυπα. Επειδή πάντα πιστεύω ότι την διαφορά σε όλα τα πράγματα την κάνουν οι ανθρώποι είμαι πλέον σίγουρος ότι έχει αποχωρήσει η παλιά φουρνιά των developer από το KDE και πλέον αυτοί που δουλεύουν εκεί δεν έχουν τις ικανότητες και ούτε την φαντασία να συμμετέχουν σε ένα τόσο μεγάλο project. Και σε όλα αυτά κρατάνε και μια ελιτίστικη στάση αγνοώντας τελείως την κοινότητα και τις απόψεις της. Θα άνοιγα θέμα στο KDE forum αλλά τα αγγλικά μου δεν το επιτρέπουν να αναπτύξω σωστά το θέμα. Και νομίζω ότι υπάρχουν και άλλοι που έχουν τις ίδιες απόψεις.
victz Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Χτες μετα το μηνυμα σου, εκατσα λιγακι να το δω αυτο το Kmail αλλα ακρη δεν εβγαλα. Οντως πολυ μπερδεμενο μου φαινεται. Απο το λιγο που εψαξα παντως, αυτο το Akonadi ειναι κατι σαν βασικο service για ολα τα προγραμματα τυπου PIM. http://pim.kde.org/akonadi/
DIMITRISG Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Οπως και να χει το KDE μενει KDE και θα μεινουμε πιστοί μεχρι τέλους
victz Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Και ειναι και ενας απο τους λογους που αποφασισα να κανω το μεγαλο βημα και να δοκιμασω Linux
flamelab Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Μια χαρά είναι το 3 αυτό έχω ήδη μια και είμαι σε lucid. Δεν υπάρχει το GNOME 3.0 ακομη, μονο ενα στοιχείο του, το gnome-shell. Στο Lucid υπαρχει το GNOME 2.30.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα