Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι βλέπεις τίποτα που δεν περιγράφετε στο bug? Και στο bug report υπάρχει κάτι μη περιγραφικό?

Πάντως γενικά οι developer στο kde το έχουν χάσει τελείως. Μια βόλτα από τις ρυθμίσεις του akonadi θα σας πείσει το τι σημαίνει μη λειτουργικό, μη παραγωγικό και δίνουμε ανέτοιμα πράγματα στις stable εκδόσεις.

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχουν στο μιαλό τους για το akonadi αλλά έτσι όπως είναι τώρα δεν είναι για σταθερή χρήση. Σαν πείραμα και δοκιμή είναι ακόμα παρά σαν μια λύση για διαχειριστή όλων των προσωπικών επαφών email.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν ήταν έτσι ποτέ το kde. Τέσσερα χρόνια δουλεύω σε kde και αυτό το χάλι μόνο τον τελευταίο χρόνο υπάρχει με την μετάβαση σε kde4. Παλιά υπήρχαν σαφως προβλήματα αλλά σε κράταγε στο dekstop η λειτουργικότητα του και η ευκολία του στις άπειρες ρυθμίσεις.

Τώρα έχου χαθεί όλα αυτά συν τα απεριόριστα προβλήματα λειτουργικότητας και σταθερότητας που προσθέτουν σε κάθε νέα major έκδοση.

Και το γελοίο της κατάστασης είναι ότι παλιά το kde δεν είχε αυτή την χρηματοδότηση που υπάρχει τωρα. Δεν ξέρω κάτι έχει συμβεί εκεί στο project και επειδή πιστεύω ότι την διαφορά την κάνουν πάντα οι ανθρώποι μάλλον υπάρχουν developer πλέον στο kde που δεν έχουν τις ικανόητες που είχαν παλιά.

Δημοσ.

το kde4 δεν ειναι port του kde3 σε qt4 αλλά γράφτηκε απο την αρχη. θα πρέπει να το κρινουμε σαν ένα. νέο γραφικό πέριβάλλον.

απο την άλλη πχ για desktop search εvriska πιο αποτελεσματικό και πιο λειτουργικο το beagle από το nepomuk που το θεωρω τελείως αχρηστο για μένα.

---------- Προσθήκη στις 15:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:54 ----------

α! στο kde-apps εχει κυκλοφορησει το kio-locate για kde4

Δημοσ.

Το μόνο που δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα μέχρι στιγμής πάντως είναι το nepomuk. Λίγο παραπάνω πόρους τρώει αλλά το κάνεις suspend αν θέλεις. Πάντως είμαι ένα βήμα πριν πετάξω το kde και περάσω μετά από τόσα χρόνια στην σταθερότητα του gnome..

Δημοσ.

δεν μου εχει δημουργησει κάποιο προβλημα, αλλά δεν εχω καταλάβει μετα απο τοσο καιρό πως λειτουργει.

---------- Προσθήκη στις 16:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:18 ----------

Πλέον δεν υπάρχει η επιλογή αναζήτησης στο ίντερνετ από το kickoff

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=227067

αν σας άρεσε ψηφίστε το

Δημοσ.
Ναι βλέπεις τίποτα που δεν περιγράφετε στο bug? Και στο bug report υπάρχει κάτι μη περιγραφικό?

Πάντως γενικά οι developer στο kde το έχουν χάσει τελείως. Μια βόλτα από τις ρυθμίσεις του akonadi θα σας πείσει το τι σημαίνει μη λειτουργικό, μη παραγωγικό και δίνουμε ανέτοιμα πράγματα στις stable εκδόσεις.

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχουν στο μιαλό τους για το akonadi αλλά έτσι όπως είναι τώρα δεν είναι για σταθερή χρήση. Σαν πείραμα και δοκιμή είναι ακόμα παρά σαν μια λύση για διαχειριστή όλων των προσωπικών επαφών email.

Το Akonadi δυστυχως είχε παραμείνει .... όπως είναι για καιρό, και στην έκδοση 4.5 γίνονται ported όλα τα apps που θα 'πρεπε να το χρησιμοποιούν.

Το αυτό και για το Nepomuk, που έγινε εύχρηστο στην 4.4 και θα ολοκληρωθεί στην 4.5.

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα χρημάτων firewalker και είναι άστοχο να λές τέτοια σε χρήστες που δουλεύουν χρόνια linux και έχουν βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορούν την βελτίωση και την διάδοση του ελεύθερου λογισμικού.

Εδώ μιλάμε για προγράμματα και λειτουργίες που τις σπάνε σε κάθε νέα έκδοση. Ένα πρόσφατο μικρό παράδειγμα είναι το πρόγραμμα kaddressbook που το σπάσανε τελείως. Σπάσανε την συμβατότητα του προς τα πίσω δλδ αν είχες φτιάξει ένα adreess book με την προηγούμενη έκδοση πλέον δεν μπορεί να αναγνωριστεί σωστά και τέλος βγάλανε όλες τις λειτουργικές ρυθμίσεις που είχε και γενικά του αλλάξανε τα φώτα προς το χειρότερο.

Και θέλω να ρωτήσω. Είναι για σταθμό εργασίας αυτό το dekstop με τόσο ερασιτεχνική πλέον συμπεριφορά από τους developer? Για μένα με τίποτα.

Και δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι είναι ελεύθερο λογισμικό πρέπει σώνει και καλά να είναι και χαμηλής ποιότητας. Αν είναι έτσι πρέπει να καταργήσουμε τις επισημάνσεις beta, alpha και λογισμικό σε στάδιο ανάπτυξης.

Δημοσ.

Ε, καλυτερα να κανεις bug report ή να δώσεις ψήφο σε ήδη υπαρχον bug report για να δούνε οι devs ότι όντως υπάρχει πρόβλημα. Γράφοντας κατι στο forum, δεν κερδίζεις κάτι.

Δημοσ.
Γράφοντας κατι στο forum, δεν κερδίζεις κάτι.

κερδίζουμε οι υπόλοιποι

που δεν θα το χρησιμοποιήσουμε

.

Δημοσ.

εγω θα συμφωνησω με τον firewalker και θα ζητησω τα λεφτά μου

Οταν εχεις ενα προγραμμα ή το KDE και υπάρχει ενας σεβαστος αριθμος χρηστων δεν τα καταπατάς όλα οταν κανεις port στην qt4

Τα προγραμματα που χρησιμοποιω και απλά αλλαξαν απο qt3 σε qt4 χωρις να αλλαξουν τα χαρακτηριστικά του προγράμματος εχουν απολυτη επιτυχια και ο χρηστης ειναι καταευχαριστημενος. Οταν αρχιζουν τα ανουσια χαρακτηριστικά και τα στολιδια, ειναι εις βαρος του χρηστη και της αποτελεσματικότητας (amarok2 και θα μπει και το kde4 ετσι οπως παει στην λίστα)

Οι επιτυχημενες εφαρμογες μετα απο porting:

kplayer

kmymoney

kcheckgmail

konqueror

gwenview ++++++

ktorrent

ksnapshot

juk

και νεα εφαρμογη που αντικατεστησε μια παλαιότερη με επιτυχια: Lokalize

είπαμε , σεβασμός στον χρηστη. Δεν μπορεις να με εχεις μαθημενο σε κατι και χωρις λόγω να μου τα χαλάς

Δημοσ.

Επειδη δεν εχω τοση μεγαλη εμπειρια στο KDE, αναρωτιεμαι αν υπηρξαν αναλογα προβληματα στην αντιστοιχη εκδοση 3.4.χ Σαφως και ειναι δυσκολο να προσαρμοστει κανεις οταν συνεχως του αλλαζουν το περιβαλλον εργασιας, και σιγουρα κανεις δε θα διαλεγε την αλλαγη του περιβαλλοντος κατα της χρηστικοτητας. Δυστυχως ο Amarok διαλεξε το πρωτο, και πλεον, χωρις να ειναι δυσχρηστος, απλα εχει πολυ λιγοτερες λειτουργιες, και οχι τοσο ευκολο στην αντιληψη interface. Bεβαια, υπαρχουν πολλοι που θελουν οπτικες αλλαγες, αντι αλλαγες ουσιας, και φοβαμαι οτι και το Amarok, και ισως και το KDE βαδιζει ψαχνοντας μια μεση οδο.

Σιγουρα ομως πιστευω οτι σαφως εχουν βελτιωθει τα πραγματα παρα πολυ σε σχεση με την εκδοση 4.0, απο αποψη σταθεροτητας, αλλα παλι απεχουμε αρκετα με τις τελευταιες εκδοσεις του 3.5. Απο αποψη interface παλι, ειμαστε ετη φωτος μπροστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...