Προς το περιεχόμενο

[INFO] KDE 4 is Here!! Συζητήσεις και απορίες γύρω απο το KDE 4

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχεί κανείς άλλος αυτό εδώ το bug?

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=182869

μιλάμε με έχει θερίσει. Το nspluginviewer τρώει σχεδόν όλους του πόρους και θέλει kill για να έρθει στα ίσια του το σύστημα.

Και με μένα συμβαίνει αυτό. Συνέχεια kill το κάνω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αρκετά τα προβλήματα στο kde 4.4 βρήκα ότι δεν γίνονται και τα cd πλέον autoplugin και αυτό το plasmoid δεν λειτουργεί πια σωστά. Μου φένετε έκανα μεγάλο λάθος που έκανα την αναβάθμιση.

Αρκετά τα προβλήματα στο kde 4.4 βρήκα ότι δεν γίνονται και τα cd πλέον autoplugin και αυτό το plasmoid δεν λειτουργεί πια σωστά. Μου φένετε έκανα μεγάλο λάθος που έκανα την αναβάθμιση.

Εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει τι πρεμούρα τους έπιασε και βιάστηκαν να το δώσουν τόσο ανέτοιμο και μάλιστα ώς σταθερό. Κάτι παίζεται σίγουρα, γιατί αλλιώς γιατί να μας πάνε τόσο πίσω? Εδώ και καιρό το 4+ γενικώς είναι σταθερότατο σαν βράχος με ψιλοσκαθαράκια άνευ ουσίας, τώρα ξανά μανά τα ίδια.

Ακόμη και ο τρόπος που χρησιμοποιείς το add new widgets είναι αισχρός και δύσχρηστος.

Εχεί κανείς άλλος πρόβλημα με το διαχειριστή εργασιών plasmoid αυτό δλδ που σου δείχνει στην μπάρα πια προγράμματα έχεις ανοιχτά. Να σας δώσω να καταλάβετε αν ένα πρόγραμμα όπως πχ το pidgin έχει πολλά παράθυρα όταν κάνω κλικ πάνω του να μου βγάλει τις επιλογές για να επιλέξω παράθυρο αυτό εμφανίζετε και εξαφανίζετε πολύ γρήγορα..

Και αν ξέρετε ποιό είναι το όνομα του plasmoid στα αγγλικά ώστε να μπορέσω να κάνω bug hunting

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Εχεί κανείς άλλος πρόβλημα με το διαχειριστή εργασιών plasmoid αυτό δλδ που σου δείχνει στην μπάρα πια προγράμματα έχεις ανοιχτά. Να σας δώσω να καταλάβετε αν ένα πρόγραμμα όπως πχ το pidgin έχει πολλά παράθυρα όταν κάνω κλικ πάνω του να μου βγάλει τις επιλογές για να επιλέξω παράθυρο αυτό εμφανίζετε και εξαφανίζετε πολύ γρήγορα..

Και αν ξέρετε ποιό είναι το όνομα του plasmoid στα αγγλικά ώστε να μπορέσω να κάνω bug hunting

To παρακάτω εννοείς;

popup.th.png

Επεξ/σία από firewalker

ναι αυτό σε μένα το εμφανίζει αρκετά γρήγορα και χάνετε αμέσως με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνω να επιλέξω κάτι.

---------- Προσθήκη στις 17:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:09 ----------

τελικά είναι πρόβλημα του compiz με την τελευταία έκδοση του kde. Γενικά με την kde 4.4 δεν έχουν και τόσο καλή συνεργασία το compiz. Από την άλλη δοκίμασα λίγο τα εφε του kde και μπορώ να δηλώσω ότι ακόμα είναι για τα πανηγύρια.

Δεν ξέρω πόσο σχετικό είμαι με το θέμα το συγκεκριμένο θέμα, ας μεταφερθεί αν κριθεί απαραίτητο, απλά τώρα δεν έχω χρόνο να ψάχνω και να κρίνω που να το ποστάρω καλύτερα.

Στο eeepc 1000HE μου, με debian testing δεν έχω ήχο, και μου βγάζει αυτό στο startup, τι μπορώ να κάνω;

snapshot1r.png

snapshot2k.png

Αυτο που βγαζει στην εικονα αφορα το pc speaker και ειναι το ιδιο με το να εκανες blacklist το module pcspkr.

Τα pulseaudio και jack τα χρειαζεσαι για καποιο λογο? Αν οχι, βγαλτα, ανοιξε ενα alsamixer, σηκωσε τα επιπεδα ως εκει που θες και σωσε τα με ενα "alsactl store".

Δείτε και εδώ το bug που αναφέρω

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=182869

Υπάρχει ήδη fix και νομίζω ότι στο kubuntu ήδη έχει περάσει καθώς με άπειρες ανοχτες καρτέλες που τρέχουν flash δεν μου έχει σκάσει ακόμα η cpu usage..

Αυτο που βγαζει στην εικονα αφορα το pc speaker και ειναι το ιδιο με το να εκανες blacklist το module pcspkr.

Τα pulseaudio και jack τα χρειαζεσαι για καποιο λογο? Αν οχι, βγαλτα, ανοιξε ενα alsamixer, σηκωσε τα επιπεδα ως εκει που θες και σωσε τα με ενα "alsactl store".

Βασικά λύθηκε βάζοντας gstreamer αντί xine. Aν παρουσιαστεί πρόβλημα ξανα θα χω υπόψη αυτό που λες.

Καλημέρα, its good to be back! :-)

Λόγο στρατού και δουλειάς απέχω αρκετά από το Linux και θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το kde4 από παλιά θυμάμαι πως ήταν κάπως ασταθές αλλά από ότι διαβάζω τώρα έχουν φτιάξει τα πράγματα έτσι δεν είναι; Μπορεί να συγκριθεί με το Gnome σε θέμα σταθερότητας; Θέλω να ξεκινήσω πάλι με κάτι γραφικό όπως το kde.

Ευχαριστώ

Τελικά το πρόβλημα που είχα με τα κρασαρίσματα του plasma-desktop συμβαίνει κάθε φορά που τρέχω το daisy-plasmoid και κάθε φορά που προσπαθώ να χρησιμοποιήσω στο synaptic την αναζήτηση η την εγκατάσταση απεγκατάσταση κάποιον προγραμμάτων.

Εγκατέστησα όλα τα debbugin symbol και έκανα μια αναφορά σφάλματος εδώ

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=230709

θα ήθελα αν έχει κάποιος debian με όλες τις τελευταίες εκδόσεις για το kde και τρέχει τον daisy launcher να επιβαιβεώση το bug.

Γμτ έναν καλό launcher είχε το kde και πλέον δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά ρε γαμώτο αυτοί στο kde το έχουν χάσει τελείως. Είχαμε το adress book που ήταν μια χαρά δομημένο για να οργανώσεις τις διευθύνσεις των φίλων με group κτλ και πανεύκολα με ωραία μενού και στο kde 4.4 το σπάσανε τελείως βγάλανε όλες τις ρυθμίσεις που είχε και όλες τις ευκολίες του!!

Οι ανθρώποι είναι για τα πανηγύρια. Τόσα χρόνια δεν θυμάμαι να κάνανε τέτοιες μλκ στα προγράμματα του kde. Εχούν αλλάξει project leader η τι άλλο συμβαίνει εκεί πέρα.

Και σε όλα αυτά η αρχή έγινε με τον amarok που του αλλάξανε τα φώτα και πλέον δεν τον χρησιμοποιεί κανείς. Σε λίγο αμά πάει έτσι το kde θα του γυρίσουν και όλοι την πλάτη μόνο κάτι τρελαμένοι πιτσιρικάδες θα δουλεύουν εκει...

---------- Προσθήκη στις 15:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:50 ----------

Το daisy σε εμένα με Arch είναι μια χαρά.

Τώρα εσύ με δουλεύεις η έτσι είπες να γράψεις κάτι?? Αφού στο arch δεν έχεις synaptic.. Ελέος..

Επεξ/σία από chek2fire

Τελικά το πρόβλημα που είχα με τα κρασαρίσματα του plasma-desktop συμβαίνει κάθε φορά που τρέχω το daisy-plasmoid και κάθε φορά που προσπαθώ να χρησιμοποιήσω στο synaptic την αναζήτηση η την εγκατάσταση απεγκατάσταση κάποιον προγραμμάτων.

Αν έγραφες σωστά αυτό που ήθελες δεν θα σου απαντούσα. Π.χ.

Το bug παρουσιάζετε όταν τρέχει to daisy και προσπαθώ μέσω synaptic μπλα μπλα μπλα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...