Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eνοείτε ότι το πρώτο πράγμα που θέλει δρόμο στο kde4 είναι o dolphin και σε μένα είναι απορεία γιατί τον βάλανε. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει καλύτερος file manager από τον konqueror με τις άπειρες δυνατότητες του όπως να κανεις split τα παράθυρα, να δουλεύεις σε καρτέλες και να είναι και μαζί broswer.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Ουσιαστικά όμως και ο konqueror χρησιμοποιεί το ίδιο kpart με τον dolphin.

Τι έκδοση kde έχεις DIMITRISG;

Περιβάλλον επιφάνειας εργασίας KDE

έκδοση 4.00.98 (KDE 4.0.98 (4.1 RC1))

Το κακο ειναι οτι αποτελει κομματι του kde και δεν μπορω να τον βγάλω τελειως.

του λείπουν λειτουργίες σημαντικές όπως , δεξι κλικ → αντιγραφή/μετακίνηση

Το μόνο που μου αρέσει στον dolphin είναι οτι ενσωματώνει την κονσόλα, δεν ξέρω αν γινεται και στον konqueror.

Τελικά κατάφερα να βάλω κάποια plasmoids ας είναι καλά τα rpm του suse

Δημοσ.
Είναι έτη πίσω η έκδοση αυτή. Τα πράγματα αλλάζουν σχεδόν καθημερινά, οπότε...

μακαρι , και να λυσουν και αυτο το bug γιατι ετσι ο dolphin δεν παλευεται, περναω το ποντικι πανω απο μια ταινια και κρασαρει

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=163050

Δημοσ.

H ενσωμάτωση στην κονσόλα φυσικά και γίνετε στον konqueror και αν προσθέσεις στην μπάρα των εργαλείων με ένα κλικ ανοίγει κονσόλα στον φάκελο που δουλεύεις.

Δημοσ.
Το μόνο που μου αρέσει στον dolphin είναι οτι ενσωματώνει την κονσόλα, δεν ξέρω αν γινεται και στον konqueror.

τωρα ειδα οτι εχει την επιλογη ο konqueror αλλα δε δουλευει σε μενα, μου βγαζει μια κονσολα και γραφω σαν ενα κειμενογραφο !

είναι αυτό το bug : https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=153649

κατι άλλο που μου αρεσε στον konqueror και το βγάλανε , οταν περναγα το ποντικι απο πάνω στην κάτω μπάρα έβλεπα το μεγεθος του αρχείου και τον τύπο

Δημοσ.

Aυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι γιατί ενώ είχαμε ένα περιβάλλων εργασίας που του είχαν λύσει σχεδον όλα τα προβλήματα ξαφνικά αρχίζουμε πάλι από το μηδέν με το kde 4.

Δημοσ.
Aυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι γιατί ενώ είχαμε ένα περιβάλλων εργασίας που του είχαν λύσει σχεδον όλα τα προβλήματα ξαφνικά αρχίζουμε πάλι από το μηδέν με το kde 4.

έχεις δίκιο αρχιζουμε απο το μηδέν

αλλα :

Το kde4 ειναι η εξελιξη, απο εμφανιση εχει πετυχει, απο ταχυτητα επισης, αυτα τα δυο ειναι τα δυνατα σημεια που καταλαβαινει καποιος με το που το δει.

Τωρα οι λειτουργίες που εχουν αλλάξει μπορει σε άλλους να μην τους δημιουργει πρόβλημα ή όπως είπε ο capthookb ειναι νωρίς ακόμα.

Εχω στείλει αρκετα reports με bugs και wishes και πιστευω οτι το kde4 θα τελειοποιηθει.

Με χει πιασει και μια μανια , ειμαι ψείρας και θέλω να εχω το τέλειο desktop.

το kde4 σου δινει την αισθηση οτι εχεις το καλύτερο περιβάλλον

Δημοσ.

Γιατί τα πράγματα που είχαν στο μυαλό τους να υλοποιήσουν οι developers του kde δε μπορούσαν να γίνουν ως συνέχεια του kde 3. Αν απορείς γιατί να μπουν στη διαδικασία να φτιάξουν κάτι νέο, ενώ υπάρχει ήδη κάτι που δουλεύει, αυτό είναι άλλο θέμα. Κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμοστούν και νέες ιδέες αντί να μένουμε και να συντηρούμε τις παλιές.

Δημοσ.
Γιατί τα πράγματα που είχαν στο μυαλό τους να υλοποιήσουν οι developers του kde δε μπορούσαν να γίνουν ως συνέχεια του kde 3. Αν απορείς γιατί να μπουν στη διαδικασία να φτιάξουν κάτι νέο, ενώ υπάρχει ήδη κάτι που δουλεύει, αυτό είναι άλλο θέμα. Κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμοστούν και νέες ιδέες αντί να μένουμε και να συντηρούμε τις παλιές.

+ οτι αφου κυκλοφορησε η qt4 το kde δεν θα μεινει στην 3

Δημοσ.
Μετά την εντολή cmake έβγαλε τίποτα λάθη; Εμένα κάνει compile κανονικά, αν και τα περισσότερα plasmoids είναι εγκατεστημένα από τα πακέτα του kde4 που φτιάχνει κάποιος για το archlinux.

Πάντως σ'εμένα το συγκεκριμένο plasmoid γίνεται compile κανονικά.

Προσπαθω να compilαρω το gmail notifier αλλα μου βγάζει λάθη. Ενω εχω προσθεσει το kdelib4-devel που έλειπε για την cmake μου βγαζει λαθη στο make τωρα

[dimitri@localhost build]$ make

Generating plasma-gmailnotify.moc

Generating moc_ConfigDialog.cpp

[ 33%] Building CXX object CMakeFiles/plasma_applet_gmailnotify.dir/plasma_applet_gmailnotify_automoc.o

[ 66%] Building CXX object CMakeFiles/plasma_applet_gmailnotify.dir/plasma-gmailnotify.o

/home/dimitri/Download/gmailnotify/plasma-gmailnotify.cpp: In constructor ʽGmailNotify::GmailNotify(QObject*, const QVariantList&)ʼ:

/home/dimitri/Download/gmailnotify/plasma-gmailnotify.cpp:39: σφάλμα: δεν ταιριάζει συνάρτηση για την κλήση στο ʽPlasma::Svg::Svg(const char [1], GmailNotify* const)ʼ

/usr/include/KDE/Plasma/../../plasma/svg.h:73: σημείωση: candidates are: Plasma::Svg::Svg(QObject*)

/usr/include/KDE/Plasma/../../plasma/svg.h:51: σημείωση: Plasma::Svg::Svg(const Plasma::Svg&)

/home/dimitri/Download/gmailnotify/plasma-gmailnotify.cpp:42: σφάλμα: ʽsetDrawStandardBackgroundʼ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/gmailnotify/plasma-gmailnotify.cpp: In destructor ʽvirtual GmailNotify::~GmailNotify()ʼ:

/home/dimitri/Download/gmailnotify/plasma-gmailnotify.cpp:108: σφάλμα: ʽfailedToLaunchʼ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/gmailnotify/plasma-gmailnotify.cpp: In member function ʽvirtual void GmailNotify::init()ʼ:

/home/dimitri/Download/gmailnotify/plasma-gmailnotify.cpp:150: σφάλμα: ʽclass Plasma::Svgʼ has no member named ʽsetContentTypeʼ

/home/dimitri/Download/gmailnotify/plasma-gmailnotify.cpp:150: σφάλμα: ʽSingleImageʼ is not a member of ʽPlasma::Svgʼ

/home/dimitri/Download/gmailnotify/plasma-gmailnotify.cpp: At global scope:

/home/dimitri/Download/gmailnotify/plasma-gmailnotify.cpp:171: προειδοποίηση: unused parameter ʽoptionʼ

make[2]: *** [CMakeFiles/plasma_applet_gmailnotify.dir/plasma-gmailnotify.o] Error 1

make[1]: *** [CMakeFiles/plasma_applet_gmailnotify.dir/all] Error 2

make: *** [all] Error 2

[dimitri@localhost build]$

Τι λέει να κάνω ;

* πρώτα εκανα αυτό :

[dimitri@localhost build]$ cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=`kde4-config --prefix` ..

-- Found Qt-Version 4.4.0 (using /usr/bin/qmake)

-- Found X11: /usr/lib/libX11.so

-- Found Automoc4: /usr/bin/automoc4

-- Found Perl: /usr/bin/perl

-- Found KDE 4.1 include dir: /usr/include

-- Found KDE 4.1 library dir: /usr/lib

-- Found KDE4 kconfig_compiler preprocessor: /usr/bin/kconfig_compiler

-- Found automoc4: /usr/bin/automoc4

-- Configuring done

-- Generating done

-- Build files have been written to: /home/dimitri/Download/gmailnotify/build

[dimitri@localhost build]$

Δημοσ.

Χρειάζεται πρώτα το cmake και μετά το make:

>
$ cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=`kde4-config --prefix` ..
$ make

Αν δεν παίξει και πάλι, τότε ίσως χρειάζεται update ο κώδικας του plasmoid ώστε να είναι συμβατός με τα headers του plasma (αν και νομίζω πως μέχρι την έκδοση 5 του kde δε θα αλλάξει το plasma)

Δημοσ.
Χρειάζεται πρώτα το cmake και μετά το make:

>
$ cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=`kde4-config --prefix` ..
$ make

Αν δεν παίξει και πάλι, τότε ίσως χρειάζεται update ο κώδικας του plasmoid ώστε να είναι συμβατός με τα headers του plasma (αν και νομίζω πως μέχρι την έκδοση 5 του kde δε θα αλλάξει το plasma)

το ειχα κάνει πρωτα αυτο με το cmake

μαλλον εχει προβλημα το plasmoid γιατι βλέπω οτι εχει αποσυρθει το rpm που ειχε στο suse ... υπομονή.

http://www.kde-look.org/content/show.php/Gmail+Notify?content=75012

Δημοσ.
H ενσωμάτωση στην κονσόλα φυσικά και γίνετε στον konqueror και αν προσθέσεις στην μπάρα των εργαλείων με ένα κλικ ανοίγει κονσόλα στον φάκελο που δουλεύεις.
τωρα ειδα οτι εχει την επιλογη ο konqueror αλλα δε δουλευει σε μενα, μου βγαζει μια κονσολα και γραφω σαν ενα κειμενογραφο !

είναι αυτό το bug : https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=153649

Το πηρανε χαμπαρι αμεσως τα τσακάλια αλλα φαινεται να ειναι δυσκολη η διορθωση του

http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=153649#c7

ο David θα καθαρίσει:P

Δημοσ.

http://www.kde.org/announcements/announce-4.1-rc1.php

Users of NVidia cards with the binary driver provided by NVidia might suffer from performance problems in window switching and resizing. We've made the NVidia engineers aware of those problems, no fixed NVidia driver has been released yet, however. You can find information how to improve graphics performance on Techbase, although we ultimately have to rely on NVidia to fix their driver.

Δηλαδή περιμένουμε την nvidia να αποφασίσει να φτιάξει τους οδηγούς της (όλους; μερικούς; θα δείξει....)

Είναι κρίμα το Linux να έχει τόσο χαμηλή υποστήριξη σε θέματα οδηγών κάρτας γραφικών. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του hardware.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...