Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Το εχω το python-qt4. Τρεχοντας το με το plasmoidviewer λεει

>$ plasmoidviewer mykosmos
findServiceByDesktopPath:  not found
Traceback (most recent call last):
 File "/usr/share/kde4/apps/plasma_scriptengine_python/pyappletscript.py", line 19, in <module>
   from PyQt4.QtCore import *
ImportError: /usr/lib/pymodules/python2.5/PyQt4/QtCore.so: undefined symbol: PyExc_ValueError

Δεν ξερω αν σε βοηθησει το δικο μου output

plasmoidviewer mykosmos

plasmoidviewer(17776)/plasma main: setting FormFactor to "planar"

plasmoidviewer(17776)/plasma main: setting Location to "floating"

plasmoidviewer(17776)/plasma main: setting containment to "null"

plasmoidviewer(17776)/kio (KDirWatch) KDirWatchPrivate::KDirWatchPrivate: Available methods: ("Stat", "FAM", "INotify")

plasmoidviewer(17776)/kio (KDirWatch) KDirWatchPrivate::addEntry: Added File "/home/dimitris/.kde4/share/config/plasmarc" for "" ["KDirWatch-1"]

plasmoidviewer(17776)/plasma FullView::addApplet: adding applet "mykosmos" in "null"

plasmoidviewer(17776)/libplasma Plasma::CoronaPrivate::addContainment: loading of containment "null" failed.

plasmoidviewer(17776)/kdecore (KSycoca) KSycocaPrivate::openDatabase: Trying to open ksycoca from "/var/tmp/kdecache-dimitris/ksycoca4"

plasmoidviewer(17776) KServiceFactory::findServiceByDesktopPath: "findServiceByDesktopPath: not found"

plasmoidviewer(17776)/libplasma Plasma::AppletPrivate::init: Check your constructor! You probably want to be passing in a Service::Ptr or a QVariantList with a valid storageid as arg[0].

plasmoidviewer(17776)/python (plugin) KPythonPluginFactory::KPythonPluginFactory: KPythonPluginFactory::KPythonPluginFactory()

plasmoidviewer(17776)/python (plugin) KPythonPluginFactory::initialize: Initializing Python interpreter.

plasmoidviewer(17776)/python (plugin) KPythonPluginFactory::initialize: Succesfully initialized Python interpreter.

plasmoidviewer(17776)/python (plugin) KPythonPluginFactory::create: KPythonPluginFactory::create iface: Plasma::AppletScript

plasmoidviewer(17776)/python (plugin) KPythonPluginFactory::create: keyword to be used for finding the plugin code: "plasma_scriptengine_python/pyappletscript.py"

plasmoidviewer(17776)/python (plugin) KPythonPluginFactory::create: Path to plugin code is: "/usr/share/apps/plasma_scriptengine_python/pyappletscript.py"

plasmoidviewer(17776)/python (plugin) KPythonPluginFactory::create: Returning result qobject

plasmoidviewer(17776)/libplasma Plasma::AppletPrivate::setupScriptSupport: setting up script support, package is in "/home/dimitris/.kde4/share/apps/plasma/plasmoids/mykosmos/" which is a "Plasmoid" package , main script is "/home/dimitris/.kde4/share/apps/plasma/plasmoids/mykosmos/contents/code/main.py"

plasmoidviewer(17776)/libplasma Plasma::Package::filePath: "/home/dimitris/.kde4/share/apps/plasma/plasmoids/mykosmos/contents/locale" does not exist

plasmoidviewer(17776)/libplasma Plasma::Package::filePath: "/home/dimitris/.kde4/share/apps/plasma/plasmoids/mykosmos/contents/config/main.xml" does not exist

plasmoidviewer(17776)/libplasma Plasma::Package::filePath: "/home/dimitris/.kde4/share/apps/plasma/plasmoids/mykosmos/contents/ui/config.ui" does not exist

Wallet opened

plasmoidviewer(17776)/kdeui (KIconLoader) KPixmapCache::Private::indexDevice: Cache has changed, reloading

plasmoidviewer(17776)/kio (KDirWatch) KDirWatchPrivate::addEntry: Added File "/home/dimitris/.kde4/share/apps/kabc/std.vcf" for "" ["KDirWatch-2"]

[dimitris@localhost ~]$ urpmf PyQt4/QtCore.so

python-qt4-core:/usr/lib/python2.6/site-packages/PyQt4/QtCore.so

python-qt4-debug:/usr/lib/debug/usr/lib/python2.6/site-packages/PyQt4/QtCore.so.debug

[dimitris@localhost ~]$

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:18 ----------

Αν δε σε θελει με τιποτα δοκιμασε αυτο

http://www.kde-apps.org/content/show.php/QtCosmos?content=103694

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά βρήκα λύση για το πρόβλημα με το kmail στο να στέλνεις email. H λύση είναι εδω

http://www.linux-archive.org/kubuntu-user/263638-using-kmail-send-mail-through-gmail.html

και συγκεκριμένα στο σετάρισμα εδώ

Jonas setup your Sending GMAIL account in Settings -> Configure Kmail -> Accounts -> Sending.

In the General Tab create it as follows:

Name: (whatever you like I just use GMAIL)

Host: smtp.gmail.com

Port: 465

Encryption: SSL

Under "Advanced"

Check the "Server Requires authentication" check box then put your gmail email address as "[email protected]" without the double quotes, and password (choose to store password or not), and then select "plain" under "Authentication Method"

Then obviously back under "Identities" setup your Gmail ID and under the Advanced Tab select the "GMAIL" account as the Sending Transport.

και επιτέλους δουλεύει κανονικά πλέον. Το παράξενο είναι ότι η port διαφέρει από αυτήν στον thunderbird αλλά τουλάχιστον τώρα δουλεύει μια χαρά.

Δημοσ.

για να στελνεις πρεπει να εχεις ενεργοποιησει κατι ; ή μπορεις να εχεις την δυνατοτητα μονο αποστολης . θελω να πω πρεπει να επιλεξεις αν θα χρησιμοποιεις το κμαιλ ή το γμαιλ κατευθειαν

Δημοσ.

μα το kmail χρησιμοποιεί το gmail εφόσον φυσικά έχεις λογαριασμό email στο gmail. Μου αρέσει το kmail λόγο πιο πολύ του contact αλλά μου αρέσουν και οι άλλες δυνατότητες που υπάρχουν όπως η δυνατότητα να βάζεις φίλτρα, η εύκολη συνεργασία του με ισχηρές μηχανές anti-spamming όπως το spamassassin και γενικά όλο το στήσιμο του.

Καλό το thunderbird και δούλεψα μαζί του για πάνω από δύο χρόνια αλλά νομίζω ότι πλέον η mozzilla το έχει παρατήσει και φαίνονται τα χρόνια του.

Δημοσ.
και επιτέλους δουλεύει κανονικά πλέον. Το παράξενο είναι ότι η port διαφέρει από αυτήν στον thunderbird αλλά τουλάχιστον τώρα δουλεύει μια χαρά.

Ανάλογα με την υλοποίηση, για το SMTP-over-SSL/TLS, όπως και για τα POP3 και IMAP4 over SSL/TLS, μπορεί να χρησιμοποιείται διαφορετικός SSMTP daemon που ακούει σε διαφορετική port, ή μπορεί να χρησιμοποιείται STARTTLS extension για να σερβίρονται κρυπτογραφημένες συνδέσεις από τον ίδιο daemon (και την ίδια port) από όπου σερβίρονται ακρυπτογράφητες. Πλέον έχει επικρατήσει το STARTTLS σαν μέθοδος, όμως πολλές φορές ο server ρυθμίζεται να δέχεται συνδέσεις και από τις συνηθισμένες ports (465 για SSMTP, 993 για IMAPS και 995 για SSL-POP), ώστε να δουλεύουν αυτόματα και clients που ορίζουν τη συγκεκριμένη port by default, μόλις επιλεγεί SSL/TLS. Αν αυτή η τελευταία είναι η περίπτωση, τότε θα παίξει ακόμη και αν ορίσεις port 25 -αν δεν παίξει σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείται STARTTLS αλλά SSMTP.

Καλό το thunderbird και δούλεψα μαζί του για πάνω από δύο χρόνια αλλά νομίζω ότι πλέον η mozzilla το έχει παρατήσει και φαίνονται τα χρόνια του.

Πάντως για μαζικές μετακινήσεις πολλών (=δεκάδων χιλιάδων) μηνυμάτων μέσω IMAP, ο μόνος γραφικός client που καταφέρνει να μην crash-άρει (ανάμεσα στους evolution, kmail, thunderbird και claws) είναι ο claws. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε πριν κανένα χρόνο.

Θα με βολευει εμενα αυτο ; γιατι θελω να εχω προσβαση απο παντου στο gmail. Το ρυθμίζεις να συγχρονίζεται με το gmail;

Αν χρησιμοποιήσεις IMAP4 δε χρειάζεται συγχρονισμός γιατί όλες οι αλλαγές γίνονται απευθείας στον Server. Οπότε εξαρτάται αν σε βολεύει το Interface κάποιου local client περισσότερο από το webmail.

Δημοσ.

Μια και ήρθε ο nske από εδώ ευκαιρία να ρωτήσω κάτι άλλο. Παρατήρησα ότι αν πάρω τα email με το kmail μετά αν ανοίξω το thunderbird δεν μπορεί να λάβει τα ίδια email. Μπορεί να γίνει από τους client να πέρνουν ξανά τα email που δεν έχουν λάβει όταν έκλεισαν?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν χρησιμοποιείς POP3, θα πρέπει να ενεργοποιήσεις μία επιλογή που θα γράφει κάτι σαν "Leave messages to server after fetching".

[EDIT] στο kmai πρέπει να απεργοποιήσεις το "Delete messages from server after fetching"

kmail_pop3_settings.gif

Αν ήδη χρησιμοποιείς IMAP4 δεν δικαιολογείται να συμβαίνει αυτό.

Αν δε σου φαίνεται αργό το IMAP4, προτίμησε το: έτσι θα μπορείς να έχεις ακριβώς τα ίδια μηνύματα ενημερωμένα (στους ίδιους καταλόγους και με την ίδια κατάσταση ως διαβασμένα/αδιάβαστα) καθώς και τις εξερχόμενες απαντήσεις διαθέσιμες από όλους τους clients και από το webmail.

Επεξ/σία από nske
Δημοσ.

Παράξενο γιατί και στο thunderbird αλλά και στο kmail τα εχω απενργοποιήσει αλλά εξακολουθεί όταν λαμβάνει τα email ο ένας client να μην μπορεί να τα λάβει ο άλλος όταν τον ανοίξω.

Δημοσ.

Φαίνεται ότι το gmail by default κάνει από πίσω κάποια πατέντα για να μην κατεβαίνουν πολλές φορές τα ίδια μηνύματα (το POP3 δεν προβλέπει τέτοιο μηχανισμό).

Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις από τα settings του gmail το "Enable POP for all mail (even mail that's already been downloaded)":

snap0000y.jpg

Δημοσ.

Την είδα και εγώ αυτην την ρύθμιση αλλά φοβήθηκα μήπως μου ξανακατεβάσει όλα τα mail ακόμα και αυτά που είχα λάβει.

Πάντως πλέον πέρασα αποκλειστικά σε kmail. Φοβερη πλατφόρμα μαζί με το kontact νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή για το linux. Δεν ξέρω όμως από σταθερότητα πως πάει..

Δημοσ.

Για μένα αξίζει. Θα δεις μεγάλες διαφορές από το thunderbird.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:57 ----------

να ρωτήσω κάτι τελευταίο για το kmail. Κάθε πότε γίνετε ο έλεγχος της αλληλογραφίας και αν μπορείς να το ορίσεις να είναι συνεχής. Γιατί έχω την εντύπωση ότι ο ένας από τους δύο λογαριασμούς που έχω βάλει παίρνει τα email μόνο κατά την εκκίνηση και όχι μέτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
να ρωτήσω κάτι τελευταίο για το kmail. Κάθε πότε γίνετε ο έλεγχος της αλληλογραφίας και αν μπορείς να το ορίσεις να είναι συνεχής.

Συνεχής, δηλαδή να βλέπεις τα νέα μηνύματα σε πραγματικό χρόνο, δε γίνεται μέσω IMAP ή POP3 -πιθανότατα γίνεται μέσω κάποιου σχετικού web API που δίνει η google αλλά δε ξέρω κάτι έτοιμο. Μπορείς όμως να ρυθμίσεις πόσο τακτικά θα γίνεται έλεγχος (στο kmail "Enable Interval mail checking", στα settings κάθε λογαριασμού).

Επεξ/σία από nske

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...