Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To κόβω πιο πολύ για θέμα κάρτας (nvidia), αλλά και με φρέσκια εγκατάσταση (από debian testing σε sidux, kde 4.2.4 σε 4.3) έχω ακριβώς το ίδιο θέμα.

Η εικόνα της οθόνης τρεμοπαίζει (με τον ίδιο τρόπο που καμιά φορά κάνει λόγω flash) όταν πλησιάζω το ποντίκι τέρμα πάνω. Άσχετα από flash επιμένει όμως. Δεν είναι ενοχλητικό, πρέπει να πάει τελείως στο όριο για να γίνει αλλά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς τρέχει.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
To κόβω πιο πολύ για θέμα κάρτας (nvidia), αλλά και με φρέσκια εγκατάσταση (από debian testing σε sidux, kde 4.2.4 σε 4.3) έχω ακριβώς το ίδιο θέμα.

Η εικόνα της οθόνης τρεμοπαίζει (με τον ίδιο τρόπο που καμιά φορά κάνει λόγω flash) όταν πλησιάζω το ποντίκι τέρμα πάνω. Άσχετα από flash επιμένει όμως. Δεν είναι ενοχλητικό, πρέπει να πάει τελείως στο όριο για να γίνει αλλά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς τρέχει.

μηπως εχει να κανει με τα εφε του kde που χρησιμοποιει τα ακρα της οθονης

ojqbqhejbxo16w3elvnl_thumb.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συμφωνα με http://www.kde.org/announcements/announce-4.3.1.php ειναι bugfix,Performance Improvements and Translation Updates

στη δικια μου διανομη διορθωσε τα task-kde4,task-kde4-minimal που ειχαν μεινει σε 4.2.4

επισης διορθωσε το προβλημα με το kde4-l10n-el 4.2.4 και το kde-l10n-el 4.3.1

Επεξ/σία από sergyma
Δημοσ.

Έχω kubuntu 9.04 και έκανα το λάθος να περάσω σε kde 4.3.1 μέσω αυτών των οδηγιών:

http://webupd8.blogspot.com/2009/08/install-kde-43-in-ubuntu-jaunty-904.html

Στις οδηγίες έλεγε ότι αν κάτι δεν παεί καλά έχεις την δυνατότητα να γυρίσεις σε kde 4.2.4. Φυσικά το δοκίμασα κάτι τέτοιο και δεν ισχύει. Κάτα την εγκατάσταση νομίζω δεν ανανεώθηκε ένα πακέτο.

Τώρα τι προβλήματα έχω :

1. Αν προσπάθησω να κουνήσω κάτι στο πανελ μου εμφανίζεται bug.
  2. Δεν μπορώ να κάνω δεξί κλικ στη επιφάνεια εργασίας. Δεν εμφανίζεται τίποτα. Για να αλλάξω πχ φοντο και να μπω στα settings.
  3. Μου εμφανίζεται το system tray αλλά άδειο. Πιάνει δηλαδή χώρο στην taskbar αλλά δεν δείχνει τίποτα.
  4. Όταν πατάω το apllication launcher το μένου εμφανίζεται πάνω στη οθόνη ότι και να πατήσω από το panel εμφανίζεται πανω στην οθόνη και όχι κάτω οπως είναι το φυσιολόγικο (παραθετω και screenshot για να καταλάβετε καλύτερα).

Έκανα back up τον φάκελο ~/home/user/.kde και δοκίμασα τα εξής:

1. έσβησα τον φάκελο ~/home/user/.kde και έκανα επανεκκίνηση για να ξανάδημιουργηθεί απο την αρχή. Τίποτα δεν λυθηκαν τα προβλήματα.
  2. Το εσβήσα εβάλα τον παλιό φάκελο που έκανα back up αλλά τίποτα.

Τι μου προτείνετε να κάνω; Υπαρχει κάποια λυση;

post-69319-129063023404_thumb.png

Δημοσ.

Γενικά φίλε nicker να το χεις υπόψη, αν χρειάζεται να κάνεις παράκαμψη για να βάλεις κάτι, άστο καλύτερα (την έχω πατήσει κι εγώ αρκετές φορές).

Πώς δεν καταφέρνεις να το επαναφέρεις; Τι πρόβλημα συναντάς;

Δημοσ.
Γενικά φίλε nicker να το χεις υπόψη, αν χρειάζεται να κάνεις παράκαμψη για να βάλεις κάτι, άστο καλύτερα (την έχω πατήσει κι εγώ αρκετές φορές).

Πώς δεν καταφέρνεις να το επαναφέρεις; Τι πρόβλημα συναντάς;

Εχεις δίκιο.

>sudo aptitude remove kubuntu-desktop
sudo aptitude update && sudo aptitude install kubuntu-desktop

αυτές τις εντολές έδωσα αλλα τιποτα.

Δημοσ.

Βαλε ενα αλλο login manager και ενα αλλο DE για λιγο. Βγαλε ολα τα kde πακετα που θα βρεις στο dpkg -l, καθαρισε και την cache του apt και τελος ξαναβαλε το πακετο kubuntu-desktop.

Δημοσ.

dpkg -l | grep kde

ή

dpkg -l | grep 4.3

και τα σημειωνεις σε ενα χαρτακι :P

Πλακα κανω. Νομιζω αν βγαλεις το kdebase με autoremove θα συμπαρασυρει και τα αλλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...