Προς το περιεχόμενο

[INFO] KDE 4 is Here!! Συζητήσεις και απορίες γύρω απο το KDE 4

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις γύρισα σπίτι από τις πρώτες διακοπές και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν φυσικά την αναβάθμιση σε kde 4.3 :D. Εντυπώσεις...

Καταρχήν κατά την αναβάθμιση έγινε ένα break σε κάποια πακέτα αλλά συνέχισα ξανά την αναβάθμιση μέσω synaptic και εγκαταστάθηκαν τα πακέτα κανονικά. Νομίζω η καλύτερη λύση για κάποιον που έχει kubuntu είναι να βάλει τον synaptic και να κάνει την αναβάθμιση από εκεί.

Αρκετές οι βελτιώσεις που έχουν γίνει σχεδόν στα πάντα στο περιβάλλον. Πανέμορφη η αρχική οθόνη για το login αλλά και μέτα το νέο theme air όπως δουλεύει μαζί με το wallpaper αν και λίγο φωτεινό για τα γούστα μου.

desktopsua.th.png

οι βελτιώσεις είναι πάρα πολλές και τις συναντάς παντού δίνοντας ένα αρκετά σοβαρό και σύγχρονό ύφος στο dekstop. Ακόμα και η αλλαγή wallpaper έχει ένα fade που δείχνει το επίπεδο εμπειρίας στην χρήση του kde4.

Εντύπωση μου έκανε ότι πλέον στο ημερολόγιο υπάρχει η δυνατότητα να βλέπεις και το εορτολόγιο από τις ελληνικές γιορτές!! Δείτε εδώ

caledar.th.png

Πάντως μου βγήκαν και μερικά προβλήματα καθώς έπαιζα με τα plasmoid. Κανά δύο φορές μου κράσαρε το plasma και αυτό λόγο ένος plasmoid που είχα για το twitter το kdetwitter αλλά μάλλον θα είχε κάποια ασυμβατότητα το συγκεκριμένο καθώς το είχα εγκατάστήσει από τρίτε πηγές.

Μεγάλη βελτίωση έχουμε και στην δυνατότητα προεπισκόπησης των αρχείων μας. Φοβερό που βλέπεις εικονίδια από τις φωτογραφίες που υπάρχουν σε κάποιον φάκελο αλλά και με την δυνατόητα να ακούσεις κάποιο .mp3 άμεσα. Πλέον ο dolphin όσο πάει και μοιάζει στον παλιό καλό konqueror. Δύο τρία πραγματάκια να του προσθέσουν και δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα τον konqueror.

dolphin.th.png

dolphin1.th.png

Στο system settings αν πάς το mouse πάνω από κάποια επιλογή σου εμφανίζει ένα menu με όλες τις επιλογές ρυθμίσεις που θα βρεις εκεί. Μια από τις μικρες αλλά αρκετά χρήσιμες βελτιώσεις και αυτή :)

Και τέλος τα εφέ...

Νομίζω είμαι και θα είμαι θαυμαστής του compiz και μόνο όταν περάσουν όλα τα εφέ στο kwin θα χρησιμοποιήσω και τα εφέ του. Ακόμα και τώρα δεν με καλύπτουν με τίποτα αν και έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις από τα αρχικά άθλια εφέ που βλέπαμε κάποτε. Γενικά πίστευω ότι τα εφέ του είναι σε αρκετά νηπιακή κατάσταση και θέλουν αρκετές βελτιώσεις και προσθήκες.

edit: Τι είναι αυτό το akonadi και γιατί σε κάθε login το βλέπω να προσπαθεί να συνδεθεί?

Επεξ/σία από chek2fire
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το kde4 το είχα δοκιμάσει όταν ήταν ακόμα Beta αλλά είχε πολλά προβλήματα και την ιδια μέρα το άλλαξα, τώρα το γύρισα σε gnome γιατί χρειάζομαι κάτι σταθερό, γενικά με το kde3.x.x όλο και κάτι χάλαγε συχνά πυκνά αλλά αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν το superkaramba... είχα φτιάξει και δικό μου theme Aero-Gr αλλά τώρα θα θέλει αρκετές διορθώσεις απορώ πως θα παίζει στο kde4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις γύρισα σπίτι από τις πρώτες διακοπές και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν φυσικά την αναβάθμιση σε kde 4.3

edit: Τι είναι αυτό το akonadi και γιατί σε κάθε login το βλέπω να προσπαθεί να συνδεθεί?

να ρωτησω αν στο dolphin βλεπεις thumbnail σε avi,wmv,mp4 και αν μπορει να τα αναπαραγει?

το Akonadi ειναι μια υπηρεσια αποθηκευσης διαχειρισης προσωπικων δεδομενων και ειναι εξαρτηση για την εγκατασταση του kopete

Επεξ/σία από sergyma

Τα avi τα βλέπω κανονικά. Για wmv η mp4 δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω τέτοια αρχεία. Χρησιμοποιεί κανείς άλλος το microbloging plasmoid και έχει τίποτα προβλήματα εκεί. Δεν μου βγάζει πλέον τα post όσων ακολουθώ ενώ είναι επιλεγμένο αυτό για τα friends. Αν παω να το βγάλω κρασάρει όλο το plasma.

Έκανα μια βλακεία και θα ήθελα την βοήθειά σας.

Έσβησα τα εικονίδια που εμφανίζονται κάτω δεξιά, δίπλα από την ώρα που είναι :o

Ξέρεις κανείς πως μπορώ να τα επαναφέρω :fear:

Έκανα και εγώ αναβάθμιση σε KDE4.3 και μέχρι στιγμής μου αρέσει αρκετά, πολύ χλίδα :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Έσβησα τα εικονίδια που εμφανίζονται κάτω δεξιά, δίπλα από την ώρα που είναι :Ξέρεις κανείς πως μπορώ να τα επαναφέρω

πατωντας δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας διαλεγεις ξεκλειδωμα συστατικων

θα εμφανιστει κατω δεξια ενα κιτρινο μισοφεγγαρο με αριστερο κλικ ανοιγει μια μπαρα διαλεγεις προσθηκη συστατικων -συστατικα που χρησιμοποιησα στο παρελθον διαλεγεις αυτο που θες -προσθηκη συστατικου-κλεισιμο -δεξι κλικ κλειδωμα συστατικων

l7hv6aziws4ukewtxgu5_thumb.png

Επεξ/σία από sergyma

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας :-D

Όταν πάω σπίτι θα το δοκιμάσω, γιατι τώρα είμαι δουλειά και δεν μπορώ

Άν κατάλαβα καλά μπορώ να επαναφέρω και αυτά που είχα πρίν, σωστά :rolleyes:

Τελικά αυτό που έλεγα για το πρόβλημα του microblogging plasmoid είναι γνωστό bug που έχει ήδη αναφερθεί στο bugs.kde

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=200475

και από τι βλέπω ήδη έχουν βγάλει και το διορθωτικό patch αλλά μάλλον θα μπει στην επόμενη έκδοση του kde. Ετσί και αλλιώς πλέον χρησιμοποιώ το choqok που είναι και πολύ πιο καλό απο το plasmoid.

Υπαρχει καμια διανομη που να εχει ενσωματωσει το KDE 4.3;

Εκανα την αναβαθμιση στο kubuntu και ειχα κι εγω προβλημα με το akonadi ξεκινουσε και αυτο με καθε login.

Το προβλημα εγινε μεγαλυτερο αφου το εκανα απεγκατασταση και δεν μπορουσα να μπω σε γραφικο περιβαλλον...

Το akonadi πλέον σε όλες τις διανομές ξεκινάει με αυτό τον τρόπο. Δεν έπρεπε να το βγάλεις!! αλλά απλά να σταματήσεις το service του. Εδω μπορεις να δεις οδηγίες για το πως θα αφαιρέσεις το akonadi

http://kubuntuforums.net/forums/index.php?topic=3105093.0

KDE-centric apps like Kontact are moving towards linking with Akonadi, although they don't appear to be there yet. On startup an application called kres-migrator launches akonadi to probe the various databases. On not finding what it wants, Akonadi reports the failure and kres-migrator does a re-run on next boot. The answer is to turn off kres-migrator.

http://techbase.kde.org/Projects/PIM/Akonadi#How_do_I_completely_disable_Akonadi_startup.3F

Says we can turn off the automatic migration by simply pasting the following into a terminal

Code:

kwriteconfig --file kres-migratorrc --group Migration --key Enabled --type bool false

Τώρα για να κάνεις recovery στο σύστημα σου μπες σε recovery mode και από εκεί επέλεξε να μπεις σε root κονσόλα και εκεί δώσε

sudo apt-get install akonadi-server

και μετά κάνε ξανά κανονική εκκίνηση του συστήματος.

Υπαρχει καμια διανομη που να εχει ενσωματωσει το KDE 4.3;Εκανα την αναβαθμιση στο kubuntu και ειχα κι εγω προβλημα με το akonadi ξεκινουσε και αυτο με καθε login

στη Mandriva 2009.1 το KDE 4.3 δουλευει τελεια

το akonadi δημιουργει διαφορα προβληματα σε καθε αναβαθμιση μου το ειχε κανει απο 4.1.3 σε 4.2 και απο 4.2.4 σε 4.3,τωρα μου ζητησε να εγκαταστησω την mysql και μια lib.... για να μπορεσω να το εγκαταστησω και μετα να εγκαταστησω το kopete

μου προσθεσε μια κονσολα akonadi

iiu0obhnx567gr0rz1v7_thumb.png

wpcelyx56i5vmoadyycy_thumb.png

Και σε μένα υπάρχει αυτή η κονσόλα. Τελικά έχει καταλάβει κανείς τι ακριβώς κάνει αυτό το akonadi τι είναι όλες αυτές οι ρυθμίσεις που έχει και τέλος εκτός από το kontact που αλλού χρησιμεύει. Και γιατί τοσο κακό για το τίποτα??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...