Προς το περιεχόμενο

[INFO] KDE 4 is Here!! Συζητήσεις και απορίες γύρω απο το KDE 4

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχεις δυο επιλογές:

1. Πηγαίνεις στο /usr/share/applications και βρίσκεις το .desktop αρχείο που αντιστοιχεί στο προγραμμα που θες. Αν δεν υπάρχει θα πρέπει να το φτιάξεις. Μέσα σε αυτό το αρχείο υπάρχει μια γραμμή Categories= . Για παράδειγμα το smplayer.desktop είναι ως εξής:
    >
    Categories=Qt;AudioVideo;Player;Video;

Αν αλλάξω εγώ το AudioVideo σε Game, τότε το smplayer δε θα εμφανίζεται στο Applications->Sound & Video, αλλά στο Applications->Games. Αν αφαιρέσω το AudioVideo δε θα εμφανίζεται πουθενά. Οπότε βάζεις στα .desktop αρχεία που θέλεις την κατηγορία που θελεις να εμφανίζεται.

2. Ανοίγεις το kmenuedit και προσθέτεις μια νέα εφαρμογή στην κατηγορία που θέλεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

To θέμα είναι ότι το πρόγραμμα υπάρχει σε μια κατηγορία εφαρμογές αλλά που δεν την βλέπω πουθενά..Θα δοκιμάσω αυτό με το edit μόλις βρω χρόνο..

Δεν το κατάλαβα αυτό που είπες. Αφού πριν έλεγες πως δε βλέπεις πουθενά το πρόγραμμα, δηλαδή σε καμία κατηγορία.

Εκτός κι αν εννοείς πως όταν κάνεις search και εμφανίζει το πρόγραμμα, πάνω ακριβώς και δεξιά γράφει "Εφαρμογές". Αυτό δεν είναι κατηγορία, απλά το διαχωρίζει από την αναζήτηση στον ιστό κτλ.

Ένα screencast σχετικά με το nepomuk που λέγαμε μερικές σελίδες πριν:

[vm]2415987[/vm]

Μπορεί να μην υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που υπήρχαν στο kde3.5 αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά νεότερα. Οπότε το έτοιμο είναι λίγο σχετικό και εξαρτάται από τι ορίζει ο καθένας.

Εγώ πίστευα ότι το 2009 θα ήταν έτοιμο το KDE 4. Θεωρώ ότι έναν χρόνο ακόμη τον θέλει χαλαρά.

σου γραφω απο το πολυσιχαμενο κδε3.5:-) (sidux)

τελικα δεν ειναι τοσο σιχαμενο μπορω να πω υποφερτο:lol:

στον παλιο υπολογιστη εχω kubuntu (kde4.1.2)

ναι αυτο ειναι DE:lol::-)

πριν κανα 3μηνω θα συμφωνουσα μαχι σου

βλεποντασ ομως τα αλματα που κανει ειμαι βεβαιος οτι σε 2 μηνες θα ναι ετοιμο και οχι μονο για οικιακη χρηση

και μαλλον θα μετακομισω μονημα σε αυτο ενεκα sidux(de me xalaei kauoloy:-))

πέρασα σε kde 4.2 beta και είμαι λίγο απαγοητευμένος. Δεν θα γράψω για τα διάφορα μικρά προβληματάκια που αντιμετώπισα γιατί beta είναι η έκδοση και ώς συνήθως μέχρι την stable τέτοια πράγματα αντιμετωπίζονται.

Θα γράψω όμως για τον ρυθμό ανάπτυξης του kde. Κατά την γνώμη μου αυτό το hype που υπάρχει για το kde 4.2 δεν δικαιολογήτε από αυτό που βλέπω. Δεν υπάρχει καμιά φοβερή προσθήκη που να φέρνει ένα βήμα μπροστά σε λειτουργικότητα το kde. Ακόμα και σε αυτήν την έκδοση το ark είναι ανέτοιμο, το gwenview, το dolphin ακόμα δεν έχει τις δυνατότητες του παλιού konqueror ενώ γίνετε ένα διχασμός με την επιφάνεια εργασίας και με τον ρόλο που πρέπει να έχει αφού φένετε ούτε οι ίδιοι οι developer δεν το έχουν αποφασίσει.

Είδαμε βέβαια μια συμαντική βελτίωση του kickoff και μερικά νέα εφέ αλλά μέχρι εκεί. Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι το kde έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να μπορεί να χρησιμοποιείται από απλούς χρήστες.

πιστευω οτι εισαι λιγο σκληρος στην κριτηκη σου, απο τη μια ειναι δικαιολογημενη απο την αλλη μπορει εσφαλμενα να αποτρεψει νεους χρηστες να βαλουν kde .

το μονο που περιμενω επιγοντως να μπει ειναι οταν βαζεις ενα cd/dvd να εμφανιζεται το παραθυρο με τις ενεργειες, το οποιο θα μπει απ οτι ειχα διαβασει, πολυ συντομα

κατα τ αλλα μιλαμε για ενα περιβαλλον χλιδατο, ταχυτατο, και με ενα ελαφρυ "βαρος" ποιοτητας αναλογη με το ονομα του KDE !

μα τι λεω ο ατιμος! :X

.. το ark είναι ανέτοιμο, το gwenview, το dolphin ακόμα δεν έχει τις δυνατότητες του παλιού konqueror ενώ γίνετε ένα διχασμός με την επιφάνεια εργασίας και με τον ρόλο που πρέπει να έχει αφού φένετε ούτε οι ίδιοι οι developer δεν το έχουν αποφασίσει.

Το ark εδώ μια χαρά δουλεύει. Tα gwenview, dolphin είναι ουσιαστικά νέα προγράμματα και δε μπορούν να συγκριθούν με τα προηγούμενα. Η έννοια του desktop στο kde 4.2 έχει μπει μόνο και μόνο για να μην υπάρχει σύγχηση στους χρήστες. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει δηλαδή desktop με την κλασσική έννοια.

Όσο για την κριτική, καλά κάνει και υπάρχει. Τώρα αν οι χρήστες διαβάσουν ένα σχόλιο και αποτραπούν να δοκιμάσουν το kde ή το οποιοδήποτε software, τότε θα κάνουν κακό του κεφαλιού τους (με την έννοια πως αν δε δοκιμάσουν κάτι νέο δε μπορούν να ξέρουν στα σίγουρα αν τους κάνει ή οχι).

Υπάρχει δυνατότητα να κάνω manual save kde session. Ουτως ώστε την επόμενη φορά που θα κάνω login το desktop να είναι ρυθμισμένο έτσι όπως το άφησα;

Βάζω κάποια applets στο desktop αλλά μετά από κάθε επανεκίνηση τα έχει όλα μαζεμένα στην επάνω γωνία της οθόνης..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...