Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ομαδοποίηση υπάρχει εδώ και κανα 2 βδομάδες στο trunk. Επίσης κάποια highlights στο oxygen theme στην taskbar. Επίσης εάν υπάρχει κάποια bar που είναι hidden όταν πλησιάζει το ποντίκι στην πλευρά που υπάρχει το panel εμφανίζεται ένα εφφέ σαν λάμψη που υποδηλώνει οτι εκεί υπάρχει panel.

Όσο για το nepomuk δουλεύουν βασικά πράγματα προς το παρόν. Π.χ ανοίγεις το dolphin, επιλέγεις το information panel (F11), και επιλέγεις ένα αρχείο (π.χ μια εικόνα). Μετά δηλώνεις ένα tag στο αρχείο αυτό και πλέον από το krunner πληκτρολογόντας το tag σου εμφανίζει επιλογή για να κάνεις αναζήτηση με βάση το tag.

Για παράδειγμα, πηγαίνω στις φωτογραφίες μου (που είναι ταξινομημένες ανά ημερομηνία σε καταλόγους) και δίνω σε όσες φωτογραφίες είναι σχετικές με αυτοκίνητα το tag cars. Μετά το nepomuk θα μου βρίσκει αυτόματα τις φωτογραφίες με τα αυτοκίνητα.

Διάβαζα πως αργότερα τέτοιες αναζητήσεις θα προστεθούν και στα file open dialogs και στο gwenview, κτλ .

Το k3b έχει μείνει πολύ πίσω. Δεν έχει δωθεί κάποια release για το kde4, απλά έχουν μεταφέρει το interface από qt3 σε qt4. Σε ένα bug report που είχα κάνει στο kde.bugs.org ο Τrueg είπε να μην περιμένουμε να δουλέυει το k3b για την ώρα και πως δεν έχει γίνει release. Δεν ξέρω τι ποσοστό κώδικας του λείπει για να δουλεύει ικανοποιητικά στο 4.2 αλλά δεν ξέρω αν είναι και στα άμεσα σχέδιά τους για να το φτιάξουν.

Επίσης το systemtray έχει εικονίδια που κρύβονται, και ένα βελάκι που μεγαλώνει/μικραίνει το systemtray ώστε να αποκαλυφθούν/κρυφτούν τα αντίστοιχα εικονίδια.

Επεξ/σία από capthookb
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

και ενα αλλο που ερχεται ειναι αυτο http://www.kde-look.org/content/show.php/DeviceNotifier+MOCKUP?content=92665'>http://www.kde-look.org/content/show.php/DeviceNotifier+MOCKUP?content=92665

και το ηθελα !!!!

αντε ντε , όπως τον παλιό καο καιρό με το 3 οπυ οταν βεζαμε το cd εβγαζε και τις διαθεσιμες ενέργειες

-----Προστέθηκε 29/11/2008 στις 09 : 05 : 24-----

παιδια λιγη βοηθεια να κανω compile αυτο το πανεμορφο weather plasmoid

http://www.kde-look.org/content/show.php

[dimitri@localhost build]$ make

[ 25%] Generating ui_yawpconfigdialog.h

Generating yawp.moc

Generating moc_config.cpp

Scanning dependencies of target plasma_yawp

[ 50%] Building CXX object CMakeFiles/plasma_yawp.dir/plasma_yawp_automoc.o

[ 75%] Building CXX object CMakeFiles/plasma_yawp.dir/yawp.o

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:21:23: error: curl/curl.h: Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:87: προειδοποίηση: unused parameter ‘option’

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp: In member function ‘bool YaWP::updateInfo()’:

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:288: σφάλμα: ‘CURL_ERROR_SIZE’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:291: σφάλμα: ‘CURL’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:291: σφάλμα: ‘curl’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:292: σφάλμα: ‘CURLcode’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:292: σφάλμα: expected `;' before ‘result’

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:300: σφάλμα: ‘curl_easy_init’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:304: σφάλμα: ‘CURLOPT_ERRORBUFFER’ was notdeclared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:304: σφάλμα: ‘errorBuffer’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:304: σφάλμα: ‘curl_easy_setopt’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:305: σφάλμα: ‘CURLOPT_URL’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:306: σφάλμα: ‘CURLOPT_FOLLOWLOCATION’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:307: σφάλμα: ‘CURLOPT_WRITEFUNCTION’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:308: σφάλμα: ‘CURLOPT_WRITEDATA’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:310: σφάλμα: ‘result’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:310: σφάλμα: ‘curl_easy_perform’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:312: σφάλμα: ‘curl_easy_cleanup’ was not declared in this scope

/home/dimitri/Download/yaWP/yawp.cpp:314: σφάλμα: ‘CURLE_OK’ was not declared in this scope

make[2]: *** [CMakeFiles/plasma_yawp.dir/yawp.o] Error 1

make[1]: *** [CMakeFiles/plasma_yawp.dir/all] Error 2

make: *** [all] Error 2

[dimitri@localhost build]$

-----Προστέθηκε 29/11/2008 στις 09 : 46 : 28-----

ηθελε το πακετο libcurl-devel

Δημοσ.

Ρε παιδιά,μόλις είδα το KDE και έχω πάθει λίγο πλάκα....ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΑΠΛΑ!!!Είμαι καινούργιος (αλλά όταν λέω καινούργιος εννοώ ολοκαίνουργιος) στα Linux και θέλω να ρωτήσω αν θα μπορέσω να το βάλω ή θα πρέπει να σας πρήξω με καμια 100αριά απορίες εδώ...???

Επειδή είμαι ακριβώς καινούργιος μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον οδηγό, βιβλίο ή ιστοσελίδα...οτιδήποτε για να διαβάσω λίγο με μία σειρά τα βασικά για τα Linux???

Ευχαριστώ πολύ!!!!

Δημοσ.
Ρε παιδιά,μόλις είδα το KDE και έχω πάθει λίγο πλάκα....ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΑΠΛΑ!!!Είμαι καινούργιος (αλλά όταν λέω καινούργιος εννοώ ολοκαίνουργιος) στα Linux και θέλω να ρωτήσω αν θα μπορέσω να το βάλω ή θα πρέπει να σας πρήξω με καμια 100αριά απορίες εδώ...???

Επειδή είμαι ακριβώς καινούργιος μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον οδηγό, βιβλίο ή ιστοσελίδα...οτιδήποτε για να διαβάσω λίγο με μία σειρά τα βασικά για τα Linux???

Ευχαριστώ πολύ!!!!

στις περισοτερες περιπτωσεις (fedora kubuntu opensuse )θα μπει αδιαμαρτηρητα

αν παλι θες κατι πιο στιβαρο (debian sidux ) εκει θα ανοιξεις κονσολα:-)

και μια και εισαι καινουριος σου συσστηνω ανεπυφυλακτα kubuntu το οποιο με ανοδηνο τροπο θα σου δωσει τις βασεις ωστε αργοτερα να μεταπισησεις στο debian(=global operating system)

παντως και το gnome ειναι κορυφαιο απλα πολυ παθενουν σοκ απο την πρωτογονη εμφανιση του (η οποια σε δυο λεπτακια μπορει να αλλαξει και να γινει κουκλι:shock:)

http://www.kubuntu.org/

εχει 2 iso i386(=32bit) kai amd64(=64bit) αναλογα με τον επεξεργαστη σου διαλεξε

ΥΓ τωρα τρεχω κδε4 αν και gnomas . σιγουρα το κδε4 ειναι αξιος ανταγωνιτης του gnome

Δημοσ.

Βασικά ξέχασα να αναφέρω ότι έχω βάλει ήδη τα ubuntu 8.10 .Βέβαια δεν έχω βάλει ακόμα τίποτα το ειδιαίτερο ώστε να είναι πρόβλημα να ξανακάνω φορμάτ...Για τα ubuntu θα με ζωρίσει η εγκατάσταση?

Δημοσ.
Βασικά ξέχασα να αναφέρω ότι έχω βάλει ήδη τα ubuntu 8.10 .Βέβαια δεν έχω βάλει ακόμα τίποτα το ειδιαίτερο ώστε να είναι πρόβλημα να ξανακάνω φορμάτ...Για τα ubuntu θα με ζωρίσει η εγκατάσταση?

http://www.kubuntu.org/getkubuntu/download

απο εδω κατεβαζεις

http://www.psychocats.net/ubuntu/purekde

το δοκιμασα πριν καμια βδομαδα στο παλιο μου υπολογιστη(=πειραματοζωο) και μπορω να πω οτι δουλεψε μια χαρα

αωστε αυτηη ειναι η δυναμη των debianοειδων το apt

Δημοσ.
Α είναι με εγκατεστημένο το KDE!!!!!Τέλεια!!!!

Ευχαριστώ πολύ!!!!!

ναι αυτο ειναι κατω απο το καπο ολα ειναι ιδια το χρωμα αλαζει

παντως χωρις καμια διαθεση να σε αποτρεψω απο το κδε θα σου επαναλαβω οτι και το γνομε ειναι απλα τελειο με λιγο συμαζεμα στην εμφανιση του (απο οτι καταλαβα αυτη ειναι που σε χαλαει:lol:)

Δημοσ.

Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη...απλά εξήγησε μου λίγο...το gnome είναι κάτι αντίστοιχο με το kde(desktop manager αν θυμάμαι καλά...?:P)???

Και αν ναί...μπορώ να το βάλω χωρίς format?

Δημοσ.

desktop enviroments = kde gnome xfce4 lxde

τα δυο πρωτα ειναι υπερπληροι και δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα ουτε απο mac ουτε απο windows

τα κυρια χαρακτιρηστικα ενος desktop enviroment ειναι

1.session manager (kdm gdm xdm)

2.window manager

3.file manager

-----Προστέθηκε 30/11/2008 στις 12 : 49 : 07-----

υπαρχχουν και πιο σκληροπυρινικες επιλογες

περνειw

εναν wm (e17 blackbox openbox.....)http://en.wikipedia.org/wiki/X_window_manager

εναν fm (thunar pcmanfm ....)http://en.wikipedia.org/wiki/File_manager

και εναν sm

και εισαι ετοιμος

ΟΛΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ

Δημοσ.

Αρχίζουμε λοιπόν να μαθαίνουμε...:-)

Εγώ κατεβάζω τελικά τα kubuntu όπως είπες,σε κανένα 3ωρο θα είμαι οκ!

Λοιπόν σε ευχαριστώ πολύ πραγματικα για όλα!!!

Τώρα την κάνω λίγο γιατί πρέπει να κοιμηθώ και καθόλου μιας και δουλεύω σήμερα:-P

Και πάλι ευχαριστώ!

Δημοσ.

Και αν ναί...μπορώ να το βάλω χωρίς format?

ΣΤΟ ΠΟΣΤ 249 εδωσα ενα λινκ για αυτο ακριβως το λογο(να γλιτωσεις το φορματ)

φορματ θα κανεις οταν τα κανει σαλατα μετα απο πολλες δικες σου π@π@ριες :lol:

και παλι ομως να εχεις υποψη οτι ττο συστημα μπορει να επανελθει αλλα θελει γνωσεις οχι αστεια...

ε και η επαναγκατασταση αντε να σουπαρει 40 λεπτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...