Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο τον αυγουστο εχουν διορθωθει παρα πολλα

με τη χρηση ολο και κατι θα βρεις αλλα οχι και τοσο σημαντικο

μπορουμε να το πουμε stable

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
και τωρα τι κανουμε ;

ρε γμτ δεν βρισκω επιλογη αποθηκευση του pdf στον okular γιατι οταν το αποθηκευω και το ανοιγω μετα με okular ολα ειναι οκ (το κανω μεσω firefox που με προτρεπει να ανοιξει το pdf εξωτερικα)

Πήγαινε στο File Associations, βρες το pdf, μετά click στο embedding και αφαίρεσε το okular part από τη λίστα (okularpoppler). Επίσης θες και click στο Show file in seperate viewer.

Την επόμενη φορά θα σου εμφανίζει πλαίσιο διαλόγου για αποθήκευση ή άνοιγμα με okular εξωτερικά.

Δημοσ.

υπαρχει προβλημα , δεν μπορω να συσχετισω τα pdf με το okular

το διαλεγω , παταω εφαρμογη και το βγαζει απο τη λιστα !!!

Ξερετε που ειναι το αρχειο με τα filetypes ;

τωρα αν κανω κλικ σε ενα pdf μου λεει ανοιγμα με.. διαλεγω okular και μου λεει η υπηρεσια okular.desktop ειναι κακοδιατυπωμενη.

Δημοσ.

Sorry για τα προηγούμενα ποστ δεν είχα πάρει χαμπάρι τι παίζει με τα encodings και την αλλαγή του server :). πλέον όλα καλά και πάει σφαίρα. So στο θέμα μας. Χρησιμοποιώ openSUSE 11.0 και έκανα εγκατάσταση με το yast το πακέτο cmake. Δεν θυμάμαι τα error messages θα τα ποστάρω σε λίγο που θα ξαναδοκιμάσω.

Δημοσ.

και γω με τη σειρα μου να αναφερω οτι ξεπεραστικε το προβλημα

εσβησα τα mime types στο ~/.local

εκει μεσα ειναι τελικά

μαλλον ειχε γινει conflict με το adobe γι αυτο δεν το επαιρνε

ειδα ενα αρχειο defaults.list και εκει μεσα ελεγε adobereader για τα pdf παρολο που το ειχα απεγκαταστησει. Ισως εφτεγε αυτο ισως καποιο άλλο γιατι εσβησα περισσοτερα την ιδια στιγμη

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ο Aaron Seigo, αυτός που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο plasma κατά καιρούς έβγαζε διάφορα screencasts που αφορούσαν στο plasma και τα νέα χαρακτηριστικά του καθώς τα προγραμμάτιζε. Σκέφτηκε λοιπόν να δίνει κάνει κάτι σαν εκπομπή κάθε βδομάδα με θέματα τεχνολογικού/ενημερωτικού ενδιαφέροντος σχετικά πάντα με το KDE4. Η πρώτη εκπομπή λοιπόν θα γίνει αύριο, ώρα 17:00 UTC και θα περιέχει:

• Εισαγωγή για την πρώτη εκπομή.
  • Νέα της εβδομάδας: το KDE e.v αποκτά διαχειριστή πλήρους απασχόλησης, το KDE 4.2 μπαίνει σε beta στάδιο, το Koffice προχωρά.
  • Πρωτοσέλιδο: Η πρώτη εκπομπή ...μεγάλο θέμα! Μιας και η beta έκδοση του 4.2 είναι προ των πυλών, θα συζητήσω τι σημαίνει το 4.2 για το KDE, τι σημαίνει για τους χρήστες και τι σημαίνει για εκείνους που φτιάχνουν, ή θέλουν να φτιάξουν, προϊόντα βασισμένα στο KDE.
  • Χαρακτηριστικό της εβδομάδας: θα ρίξουμε μια ματιά στα νέα KMail headers του 4.2, συνοδευόμενα από screencasts και screenshots.
  • Town Hall: Φέρτε μαζί σας τις ερωτήσεις σας! Εγώ θα φέρω τις απαντήσεις.
  • Γωνιά ανάπτυξης: Χρησιμοποιώντας το Plasma::Packages για widgets, wallpapers και custom content. Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά (tutorials) που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός Plasma widget χωρίς C++.

Το βίντεο θα προβληθεί από το κανάλι του στο upstream.tv

ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί κάποιος να έχει αμφίδρομη επικοινωνία με τον Aaron και με άλλους χρήστες πιθανά, στο κανάλι #aseigo στο irc.freenode.net

Αν υπάρχουν θέματα που θα ήθελε κάποιος να αναπτύξει/αναφέρει/εξηγήσει σε μελλοντικές εκπομπές, μπορεί κάποιος να αφήσει σχόλιο στο blog του:

http://aseigo.blogspot.com/2008/11/video-cast-details.html

Δημοσ.

επισκεφτομαι συχνα πυκνα το kde-apps.org γιατι τις εφαρμογες kde

σημερα δεχτηκα μηνυμα απο μια κοπελα που λέει οτι επισκεφτηκε το προφιλ μου και της αρεσε (λες και εχω τιποτα φωτογραφιες, αδειο ειναι!) και θελει να με γνωρισει κλπ κλπ

και ολο με αποκαλει "my dear" :lol:

mailhello my dear

Nov 15 2008

from: genna22 to: dglent

genna22 genna22

- genna aliyu

last visit Nov 15 2008

0 friends

0 groups

other contents

send a message

add as friend

more info

-- hello my dear

I\'m just browsing now in the Internet and found your profile at (http://www.kde-apps.org) and it captured my interest i decided to drop few words to you.I\'m miss genna aliyu by name,please i will like us to hold a good relationship with a real love,I\'m happy to look at your profile today,you sound so gentle to me that was why i fell very much interested in writing you,contact me through my personal box([email protected]) for more introduction,also i will send my pictures to you so we can know more about each other,i will be happy to see your response my dear,age or colour even distance can\'t deny any genuine love,so please lets give our self a trial,thanks till i hear from you

miss genna

ποιος ειμαι ρε γμτ ο belmondo !! ειμαι τραβηχτικός ετσι; :lol::lol:

λετε να ειναι καμια KDE developer ;

Δημοσ.
επισκεφτομαι συχνα πυκνα το kde-apps.org γιατι τις εφαρμογες kde

σημερα δεχτηκα μηνυμα απο μια κοπελα που λέει οτι επισκεφτηκε το προφιλ μου και της αρεσε (λες και εχω τιποτα φωτογραφιες, αδειο ειναι!) και θελει να με γνωρισει κλπ κλπ

και ολο με αποκαλει "my dear" :lol:

ποιος ειμαι ρε γμτ ο belmondo !! ειμαι τραβηχτικός ετσι; :lol::lol:

λετε να ειναι καμια KDE developer ;

Χμμμμ

Χωρις να θελω να σε στενοχωρησω , μολις μου'ρθε και μενα το ιδιο μηνυμα.Και φαντασου οτι εγω εχω λογαριασμο στο gnome-look :whistle:

Δημοσ.

Συγνωμη αν η ερωτηση ειναι ασχετη αλλα εγω που εχω Ubuntu 8.04 με Gnome μπορω να επιλεξω να μου ανοιγουν με KDE για να δω πως ειναι? Και μετα αν ειναι να επιστρεψω σε Gnome? :P

Δημοσ.
Χμμμμ

Χωρις να θελω να σε στενοχωρησω , μολις μου'ρθε και μενα το ιδιο μηνυμα.Και φαντασου οτι εγω εχω λογαριασμο στο gnome-look :whistle:

οχι ρε συ μου εσβησες καθε ελπιδα :-(

Συγνωμη αν η ερωτηση ειναι ασχετη αλλα εγω που εχω Ubuntu 8.04 με Gnome μπορω να επιλεξω να μου ανοιγουν με KDE για να δω πως ειναι? Και μετα αν ειναι να επιστρεψω σε Gnome? :P

παλαιοτερα γινοταν με την εντολη

>apt-get install kubuntu-desktop

αλλα επαληθευσετο αν ισχυει και τωρα

, αλλοι λενε οτι ειναι καλυτερα να δοκιμασεις ενα live cd του kubuntu απο το να κανεις εγκατασταση το kde στο ubuntu.

Κοιτα και αυτο το post

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2018820&postcount=366

-----Προστέθηκε 16/11/2008 στις 10 : 13 : 42-----

θελω να εγκαταστησω αυτο το plasmoid

http://www.kde-look.org/content/show.php/SMHI+weather+plasmoid?content=93235

η εγκατασταση διαφερει απο τα αλλα plasmoids, ο προγραμματιστης εχει βαλει ενα script install

>[dimitri@localhost plasma-applet-smhi-0.1]$ ./install.sh
-- The C compiler identification is GNU
-- The CXX compiler identification is GNU
-- Check for working C compiler: /usr/bin/gcc
-- Check for working C compiler: /usr/bin/gcc -- works
-- Detecting C compiler ABI info
-- Detecting C compiler ABI info - done
-- Check for working CXX compiler: /usr/bin/c++
-- Check for working CXX compiler: /usr/bin/c++ -- works
-- Detecting CXX compiler ABI info
-- Detecting CXX compiler ABI info - done
CMake Error at /usr/share/apps/cmake/modules/FindQt4.cmake:1458 (MESSAGE):
 Qt qmake not found!
Call Stack (most recent call first):
 /usr/share/apps/cmake/modules/FindKDE4Internal.cmake:267 (find_package)
 /usr/share/cmake-2.6/Modules/FindKDE4.cmake:69 (FIND_PACKAGE)
 CMakeLists.txt:3 (find_package)

-- Configuring done
make: *** No rule to make target `clean'.  Stop.
make: *** No targets specified and no makefile found.  Stop.
make: *** No rule to make target `install'.  Stop.
[dimitri@localhost plasma-applet-smhi-0.1]$

Η qmake ειναι εγκατεστημενη

>[dimitri@localhost plasma-applet-smhi-0.1]$ whereis qmake
qmake: /usr/bin/qmake

τι μπορει να φταίει;

-----Προστέθηκε 16/11/2008 στις 01 : 21 : 56-----

το εψαξα λιγο , εβγαλα ενα πακετο και τωρα εχω αυτο

>[ 25%] Generating ui_smhiConfig.h
Generating smhi.moc
Generating moc_SMHIWrapper.cpp
Scanning dependencies of target plasma_applet_smhi
[ 50%] Building CXX object CMakeFiles/plasma_applet_smhi.dir/plasma_applet_smhi_automoc.o
[ 75%] Building CXX object CMakeFiles/plasma_applet_smhi.dir/SMHIWrapper.o
[100%] Building CXX object CMakeFiles/plasma_applet_smhi.dir/smhi.o
/home/dimitri/Download/plasma-applet-smhi-0.1/src/smhi.cpp:23:33: error: plasma/widgets/icon.h: Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος
make[2]: *** [CMakeFiles/plasma_applet_smhi.dir/smhi.o] Error 1
make[1]: *** [CMakeFiles/plasma_applet_smhi.dir/all] Error 2
make: *** [all] Error 2
[ 25%] Building CXX object CMakeFiles/plasma_applet_smhi.dir/smhi.o
/home/dimitri/Download/plasma-applet-smhi-0.1/src/smhi.cpp:23:33: error: plasma/widgets/icon.h: Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος
make[2]: *** [CMakeFiles/plasma_applet_smhi.dir/smhi.o] Error 1
make[1]: *** [CMakeFiles/plasma_applet_smhi.dir/all] Error 2
make: *** [all] Error 2

Δημοσ.

Το ίδιο σφάλμα πήρα κι εγώ όταν προσπάθησα να το κάνω compile.

Σε κάποιο σημείο γράφει:

>
home/dimitri/Download/plasma-applet-smhi-0.1/src/smhi.cpp:23:33: error: plasma/widgets/icon.h:: No such file or directory

Δηλαδή το αρχείο smhi.cpp χρησιμοποιεί κάποιο κώδικα από το αρχείο plasma/widgets/icon.h

Αν ανοίξεις λοιπόν το smhi.cpp θα δεις στο πάνω μέρος μια γραμμή κάπως έτσι:

>
#include <plasma/widgets/icon.h>

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει το αρχείο icon.h στα headers του plasma. Στο αρχείο της c++ smhi.cpp ορίζεται όχι το απόλυτο path αλλά το σχετικό

Π.χ εάν τα headers είναι εγκατεστημένα στο /usr/include ο compiler την ώρα που εκτελείται το make θα πάει να ψάξει το αρχείο /usr/include/plasma/widgets/icon.h για να συμπεριλάβει τον κώδικα που βρίσκεται μέσα στο αρχείο icon.h (στην ουσία το .h περιλαμβάνει μόνο τους ορισμούς των τυχόν κλάσσεων, μεταβλητών, συναρτήσεων κτλ και όχι τον κώδικα).

Στο δικό μου σύστημα δεν υπάρχει icon.h αλλά iconwidget.h. Αλλάζοντας τη γραμμή του #include στο smhi.cpp από <plasma/widgets/icon.h> σε <plasma/widgets/iconwidget.h> έγινε το compile κανονικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...