fantomas3004 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Έλα μωρέ τώρα' date=' "σαρδελοποίηση του κόσμου", δηλαδή τι εννοείς, σε ενοχλεί η σαρδελοποίηση του κόσμου αλλά η σαρδελοποίηση των αυτοκίνητων δεν ενοχλεί; Τι πιο άσχημο, από μία τσιμεντούπολη (για την Αθήνα λέω) με 3πλάσια αυτοκίνητα απ'ότι πραγματικά χωράει όπου το 70%-80% των αυτοκινήτων έχουν έναν άνθρωπο μέσα. Τα ΜΜΜ μιά χαρά είναι, το μετρό είναι πεντακάθαρο. Τα λεωφορεία αργούνε, αλλά 5 χρόνια Αγγλίας μου μάθανε πως ακόμα και εκεί αργούνε. Το ότι μπορούνε να γίνουν καλύτερα τα ΜΜΜ δε σημαίνει πως έχουνε άσχημη εικόνα. Αν ο κόσμος τα χρησιμοποιούσε παραπάνω ίσως τα λεωφορεία να ήτανε διπλάσια, you never know... Αλλά εγώ επιμένω, τώρα που ο καιρός είναι καλός...ποδήλατο!! [/quote'] Δυστυχώς έτσι είναι έχει τύχει πολλές φορές να παρακολουθήσω λεωφορεία να αφήνουν στις στάσεις τον μισό κόσμο έξω γιατί δέν χωρούσαν άλλο, όχι πάντα αλλά μερικές ώρες γίνεται. Άν χρησιμοποιούν περισσότεροι τα Μ.Μ.Μ ο κόσμος που θα μένει έξω στις στάσεις θα είναι περισσότερος, θα χρειαστούμε και άλλα λεωφορεία που δέν θα τα έχουμε, άν τα είχαμε αλλάζει το πράγμα. Για αυτό που συμφωνώ οτι έχει άριστη εικόνα είναι μόνο το μετρό, τουλάχιστον αυτοί που μένουν κοντά στις στάσεις του είναι τυχεροί.
Hellaslover Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Καταλαβατε τωρα τι ελεγα οτι ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ. Και χωρις σαλιο. Ετσι. Ολη μεσα στο αντερο. Τι δεν καταλαβες αγορινα μου?Ειπα εγω οτι απαγορευεται?Ειπα οτι εκανε κανεις κατι παρανομο? Ειπα οτι πολυς κοσμος-μπορεις να το καταλαβεις απο το ποση ωρα εβαζε βενζινη, αποκλειεται να εβαζε 20Ε-αναμεσα τους και ενα Σμαρτ βαλανε 30Ε και 40Ε. Δικαιωμα τους?Φυσικα. ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ?100%!!! Αν εχει λογω, πχ η δουλεια του απαιτει μετακινησεις, αν εχει παιδι στο νοσοκομειο του ζητω συγγνωμη(ΑΝ και το συγκεκριμενο κωλοπαιδι χεσε με τωρα που εβαλε επειδη ειχε δουλειες ή νοσοκομεια). Αλλα ολοι αυτοι που βαζανε 30αρες και 40αρες?Τι διαολο, η μιση Ελλαδα ειναι σε βενζιναδικα και η αλλη μιση στα νοσοκομεια? Και οσο για τα τζιπ, ναι μαγκα, αμα ειχα θα επερνα ΑΛΛΑ σε περιπτωσεις σαν κιαυτη δεν θα ελεγα "βαλτε μου παραπανω βενζινη επειδη εχω τζιπ", ολοι 20Ε και εγω πουχω τζιπ θα το καψω σε 2 ωρες τι να κανουμε Κοίτα να δεις να πουλάς τσαμπουκά και να βρίζεις μέσο του forum είναι ανούσιο. Ο συγκεκριμένος με το smart σου λέω ίσως να είχε ανάγκη, και που λες ήταν κωλόπαιδο δε μου λέει τίποτα και τα κωλόπαιδα έχουν ανάγκη. Καταρχήν συμφωνώ ότι σιγά μην είχαν όλοι ανάγκη, και πολύ σωστά αυτό που κάνουν είναι αναισθησία αλλα εσύ τι δικαίωμα έχεις να τους σκυλοβρίσεις? το 90% των ελλήνων οδηγών είναι αναίσθητοι σ'aυτον κόλλησες?Από τι στιγμή που δεν είναι παράνομο το μονο που μπορείς να κανεις είναι να πεις ένα "κοίτα τον μαλακα" από μέσα σου και τελειωσε..αλίμονο άμα πλακώναμε όλους τους αναίσθητους οδηγούς στην ελλάδα -κοίτα να πουλήσεις τσαμπουκά σε όσους παρκενουν πάνω στα πεζοδρόμια και άσε τον άλλον που για τον A η B λόγο έβαλε "παραπaνω" βενζίνη a και που είσαι...τουλάχιστον το παλικάρι οδηγούσε smart, 800cc αμάξι που όσο βενζίνη και να βάλε θα τι κάψει σε διπλάσιο χρόνο από κάθε άλλο αυτοκίνητο-εσένα δε σε νοιάζει κάθε ποτε βάζει βενζίνη αρκεί να μη βάζει πολύ e?
KaizerSoze Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Κοίτα να δεις να πουλάς τσαμπουκά και να βρίζεις μέσο του forum είναι ανούσιο. Δεν ειναι, εστω και ΕΝΑΣ να βαλει μυαλο απο τα μπινελικια μου, εγω θα νιωσω ευχαριστημενος. Στην χειροτερη να τα πω να ξεθυμανω. και πολύ σωστά αυτό που κάνουν είναι αναισθησία αλλα εσύ τι δικαίωμα έχεις να τους σκυλοβρίσεις? το 90% των ελλήνων οδηγών είναι αναίσθητοι σ'aυτον κόλλησες?Από τι στιγμή που δεν είναι παράνομο το μονο που μπορείς να κανεις είναι να πεις ένα "κοίτα τον μαλακα" από μέσα σου και τελειωσε..αλίμονο άμα πλακώναμε όλους τους αναίσθητους οδηγούς στην ελλάδα -κοίτα να πουλήσεις τσαμπουκά σε όσους παρκενουν πάνω στα πεζοδρόμια και άσε τον άλλον που για τον A η B λόγο έβαλε "παραπaνω" βενζίνη Μα'ιστα...ΑΥΤΟ μασ εχει φαει. Η αδιαφορια. Το δεν γαμιεται. ΟΧΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟΒΡΙΣΩ, και αυτον και ολους, και αυτους μετα πεζοδρομια και ολους. Μπας και συνελθει κανενας. Τι αλλο μπορω να κανω?Αυτο μου εχει μεινει, να βαζω καμια φωνη. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ολα τα περναμε στο ντουκου. Τον "Επιμονο Κηπουρο" δεν τον εχει διαβασει/δει κανεις?Το "Και τι εγινε" δεν βοηθαει κανενα, εστω και 0,00001% να βοηθησεις την κατασταση καντο ρε πουστη μου, τι διαολο, λυπασαι το DSL ή τις φωνητικες χορδες σου? εσένα δε σε νοιάζει κάθε ποτε βάζει βενζίνη αρκεί να μη βάζει πολύ e? Ναι, γιατι ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ εχει αναγκη ο κοσμος. Τι να το κανω που αυτος θα βγαλει 10 μερες ετσι και δεν θα ξαναπαει βενζιναδικο αν σε 3 μερες τελειωσει η απεργια?Απλα μαθηματικα ειναι, να εβαζε βενζινη για 3-4 μερες που θα εχουμε αναγκη ολοι μας
random Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 αφού αδιαφόρησα την προηγούμενη βδομάδα για την απεργία, και στέγνωσα και τα 2 κάρα... σήμερα 5 απόγευμα βγηκα πρωτη φορά για ψάξιμο. Φάρδος στο 3ο βανζινάδικο, ουτε 5' απο το σπίτι βρήκα μια shell, μονο 10-12 μπροστά μου ουρά. και βρήκα, και το φούλαρα, (ναι ξεχύλισε η μπενζίνα και χύθηκαν 7 γραμμάρια χρυσάφι στον αγωνιστικό χώρο ), και γύρισα σε 10' με 2ο κάρο και το γέμισα κι αυτό. σωστα μαντέψατε ο KaizerSoze δεν ήταν εκεί Π.Φάληρο, Αμφιθέας, ρεύμα προς Συγγρού, γυρω στα 500μ πριν συγγρού, Shell. μάλλον αυτό ήταν -- -- -- -- -- -- -- -- - - -- - Για τα ΜουΜουΜου: κάθε μέρα οδηγώ 35 με 40 χλμ. να παω και να γυρίσω Ν.Σμυρνη - Γαλάτσι. χρόνος : 50-65 λεπτά αναλογα την κίνηση. σύνολο με την επιστροφή: 100-120' Συνάδελφος μου κάνει ανάλογη διαδρομή με ΜΜΜ, και κάνει τουλάχιστον 30' παραπάνω: μεταξύ 80-100 λεπτά. (όχι, δεν ειναι οικολόγος, ούτε φτωχή. Μάλλον φοβάται να οδηγήσει). έχει 2 επιλογές: είτε με 3 μέσα (λεωφορείο, μετρό+ηλεκτρικό, λεωφορείο), είτε με δύο (λεωφορείο, λεωφορείο). αυτά, με στεγνό δρόμο και χωρίς απεργο-πορείες. Μετ' εμποδίων θέλει 2ωρο. σύνολο με την επιστροφή: 160-200' και ερωτώ: για αυτή τη minimum 1 ώρα παραπάνω που θα έχανα εγώ απ τη ζωή μου με τα ΜΜΜ, επι 220-250 εργάσιμες το χρόνο, συν την ορθοστασία, συν τη βαρβατήλα των άπλητων, συν την ομηρία στον κάθε συνδικάλα, συν τον γεμάτο ταρίφες λεοφωρειόδρομο, θα με αποζημιώσει κανένα σκατο-οικολόγος; στα τσακίδια! γι αυτο δουλεύω ρε, και οχι στο δημόσιο. για ενα φράγκο παραπάνω, να πληρώνω τη βενζίνα και το κάρο, και να' χω 2 παραπάνω ανέσεις, και 60 λεπτά παραπάνω ελευθερο χρόνο την ημέρα. Μιά φορά τη βδομάδα που πρέπει να πηγαίνω Κέντρο, πάω με ΜΜΜ. για Ιλίσια θέλω 50 λεπτά με τραμ+μετρό. Δεν με πιάνει καμια ευαισθησία, απλά με ΙΧ θα έκανα ισως 35' να φτάσω, αλλα και +20' να βρώ (δωρεάν) παρκάρισμα. ουτε στις ταράτσες με ελικόπτερο δεν βρίσκεις θέση εκεί.
Neurotic_Fest Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Γλιτώνεις μεν μια ώρα αλλά η ταλαιπωρία είναι σχετική, εγώ δεν θα άντεχα σε καμιά απ'τις 2 επιλογές για καθημερινή μετακίνηση.Το πιθανότερο αν η δουλειά ήταν καλή να έβγαζα δίπλωμα μηχανής και να χρησιμοποιούσα γουρούνα στην χειρότερη.Δικαιολογημένος ο προβληματισμός πάντως, υπάρχουν αρκετοί που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση, άλλα υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θέτουν καν το δίλημμα στον εαυτό τους.
chris2060 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 και ερωτώ: για αυτή τη minimum 1 ώρα παραπάνω που θα έχανα εγώ απ τη ζωή μου με τα ΜΜΜ, επι 220-250 εργάσιμες το χρόνο, συν την ορθοστασία, συν τη βαρβατήλα των άπλητων, συν την ομηρία στον κάθε συνδικάλα, συν τον γεμάτο ταρίφες λεοφωρειόδρομο, θα με αποζημιώσει κανένα σκατο-οικολόγος; στα τσακίδια! γι αυτο δουλεύω ρε, και οχι στο δημόσιο. για ενα φράγκο παραπάνω, να πληρώνω τη βενζίνα και το κάρο, και να' χω 2 παραπάνω ανέσεις, και 60 λεπτά παραπάνω ελευθερο χρόνο την ημέρα. σωστα....επειδη δεν ειναι η δικη μας γενια αυτη που θα νοιωσει με τον χειροτερο τροπο τις καταστροφες του περιβαλλοντος, δεν μας νοιαζει ετσι? ως ποτε πια θα ειναι εγωιστης ο ανθρωπος? λυπαμαι που τα βλεπω ολα αυτα. θα πρεπε να ντρεπεσαι που σκεφτεσαι ετσι και οχι να εισαι περηφανος που γεμισες τα αυτοκινητακια σου. α! και κατι αλλο. πολυ χαιρομαι που δεν εχει σταγονα βενζινης. να αναπνευσουμε λιγο γιατι κοντεβουμε να πνιγμουμε απο τα καυσαερια.
random Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Ναί ντρέπομαι, ειμαι ασυγχώρητος. μοιράζω 60' σε μένα, τη γυνάικα και το παιδί μου, αντι να τα προσφέρω στον Ανώνυμο Συνάνθρωπο. Ειναι φρικιαστικό, και τι κερδίζω; απλα δεν νιώθω τόσο θύμα. φέρτε μου τη μπούργκα. θυμαμαι ενα τραγούδι που έλεγε: "είσαι νινί ακόμα.." ------------------------------------------------------------------ α! και κατι αλλο... κι εγώ πολυ θα χαιρόμουν για την ταλαιπωρία. αν είχε αντίκρισμα. κι αν διάβαζα έστω και ΜΙΑ γνώμη που να λέει το προφανές: οτι βενζίνη δεν υπάρχει λογω απεργίας ενος κλειστού και πολύ προνομιακού κλάδου, που δεν τους φτάνουν τα 20 παράθυράκια που έχει η δουλειά τους για μαύρο χρήμα, θέλουν να τα κάνουν 120! και όχι ο τυπάκος με το σμαρτ που αντι 20, έβαλε 30ε. Αν ο τυπάκος πρέπει να κανει 40χλμ/μέρα καλώς τα θέλει. πάντως εσύ, που τον συνάντησες 2' στην ουρά, αποκλείεται να ξέρεις τις ανάγκες του. Αν ήθελε ο βενζινάς, ας έβαζε πλαφόν 10ε στο κεφάλι. αυτόν δεν τον έβρισε κανείς.... βέβαια, ο βενζινάς προτιμά να βάλει 40ε, σε 100 ΙΧ, και να αδειάσει σε 3 ώρες, (μετά θα αράξει ή θα ξαναγεμίσει), παρά να δίνει 10ε, για 400 ΙΧ, και να ειναι απασχολημένος 7 ωρες για τον ίδιο τζίρο. Αλλα τσάμπα μας ταλαιπωρούν. γιατι η κυβέρνηση θα τα δώσει όλα και θα πει κι ενα τραγούδι. ξεβράκωμα. αν η απεργία διαρκέσει πολύ, κι εγώ δεν θα χω κανένα πρόβλημα. Να πάω και με τους βαρβατήλες, και με τα πόδια, αρκει να σπάσουν τα μουτρα τους οι εκβιαστές βοθρατζήδες. γινεται;
adi32 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 τελικα ειμαι Μητσοτακης βλεπω βενζιναδικο ανοικτο με κανενα αυτοκινητο ωπα λεω κατσε να φουλαρω μπαινω και βλεπω οτι ειχα ξεχασει τα λεφτα σπιτι και ειχα μονο 10ε :shock::shock::shock::shock::shock:
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Ναί ντρέπομαι, ειμαι ασυγχώρητος. [...] Επειδή τη βαθμολόγηση μηνυμάτων την έχω πάρει από φόβο, να το πω εγγράφως και κατά το δυνατόν κόσμια: Συμφωνώ απόλυτα με το random, τόσο στο επίπεδο το "προσωπικό" όσο και το "πολιτικό"... ...και στις προβλέψεις του για το πώς θα εξελιχτεί η κατάσταση μέχρι στιγμής μέσα πέφτει, οπότε κι ένα δεύτερο μπράβο για το εύστοχο της πρόβλεψης (αν και κάποιος μπορεί να πει πως είναι σαν να κλέψεις παγκάρι εκκλησίας, καλύτερα έγκαιρη πρόβλεψη, παρά μετά Χριστόν προφήτης).
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Στο Πικέρμι, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος χθες είχε δύο ανοικτά βενζινάδικα, ένα Aegean και ένα Avin (από τον Μελλισανίδη στον Βαρδινογιάννη). Στο μεν πρώτο (όπως πάμε προς Ραφήνα) είχε ουρά 2 αυτοκινήτων σε κάθε αντλία (σύνολο γύρω στα 8-10 αυτοκίνητα), στο δεύτερο, το οποίο και έπεται στο δρόμο, είχε ένα (1) αυτοκίνητο. Τιμή 1.149 το λίτρο η απλή αμόλυβδη. (Να πω την αμαρτία μου το φούλαρα - με 15 ευρώ. Η απόσταση που κάνω καθημερινά με το αυτοκίνητο δεν υπερβαίνει τα 20 χλμ - για τα υπόλοιπα "καθαρίζει" το Μετρό, thank you ΟΑΣΑ!).
KaizerSoze Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 και όχι ο τυπάκος με το σμαρτ που αντι 20, έβαλε 30ε. Αν ο τυπάκος πρέπει να κανει 40χλμ/μέρα καλώς τα θέλει. πάντως εσύ, που τον συνάντησες 2' στην ουρά, αποκλείεται να ξέρεις τις ανάγκες του. Ναι, τον ρωτησα, μου ειπε οτι οχι δεν εχει καμια αναγκη απλα εχει χτυπησει ενα γκομενακι Χαλκιδα και ηθελε να πηδηξει προχθες αλλα μετα ειχε κλεισει και τραπεζακι στο Γκιουζελ.Τωρα?Μπορω να τον βρισω? Αν ήθελε ο βενζινάς, ας έβαζε πλαφόν 10ε στο κεφάλι. αυτόν δεν τον έβρισε κανείς.... βέβαια, ο βενζινάς προτιμά να βάλει 40ε, σε 100 ΙΧ, και να αδειάσει σε 3 ώρες, (μετά θα αράξει ή θα ξαναγεμίσει), παρά να δίνει 10ε, για 400 ΙΧ, και να ειναι απασχολημένος 7 ωρες για τον ίδιο τζίρο. Γαμιεται και ο βενζινας ο καιροσκοπος που να του χωθει η μανικα στον κωλο και να τον κηνυγανε οι νιντζα της Κομπρα και να μην υπαρχει ουτε ενας Τζι Αι Τζο σε ακτινα 2 ετων φωτος. Αλλα ρε φιλε, δεν θα το βουλωνω για τον καθενα επειδη ειναι μαλακας και ο διπλα. ΜΙΑ ΖΩΗ σε ολα τα θεματα αυτο γινεται. Πχ στην μπαλα "Μουφα πεναλτυ-Ναι αλλα και σεις..." Και μεις τι ρε μαλακα?Επειδη "και μεις" δεν ηταν μουφα?
georgemarios Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 να σας φουρκισω λιγακι ? χθες φουλαρα το fazer-ακι μου σε βενζιναδικο με ουρα του μισου χιλιομετρου αναμονη? 20... δευτερολεπτα βλεπεις, εμεις τα διτροχα παμε απο το πλαι.... ενω αυτοι που οδηγουν ενυδρεια με 4 ροδες και στρογγυλο τιμονι.... :p:p:p:p ναι, ειμαι φανατικος μηχανοβιος....
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Το να τρυπώνουν τα μηχανάκια ανάμεσα από αυτοκίνητα, το καταλαβαίνω. Σε μια δύσκολη περίοδο, το να κλέβεις τη σειρά του συν-ταλαιπωρούμενου συμπολίτη σου (καίτοι με τους πολλούς ανθρωπισμούς δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις) δεν το καταλαβαίνω. Αλλά, ενδιαφέρουσα πληροφορία: να πάω με τη μηχανή, να φουλάρω στο πιτς-φιτίλι και μετά να κάνω μετάγγιση στο κάρο. Να μια ιδέα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.