NemeSis1990 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Καλησπέρα σε όλους, Πηγαίνω στην τρίτη τάξη του ενιαίου λυκείου και σε μια βδομάδα ξεκινάν πανελλήνιες. Ξέρω πως δεν θα περάσω σε κάποιο ΑΕΙ – ΤΕΙ καθώς έκανα σοβαρό λάθος από την δευτέρα λυκείου και επέλεξα τεχνολογική κατεύθυνση αντί για θεωρητική που όπως φαίνεται θα είχα καλύτερο μέλλον. Δυστυχώς από την παρούσα κατεύθυνση (δεν δίνω για 5το πεδίο) μπορώ να πάω στο 2ρο ή στο 4ρτο πεδίο και τα μαθήματα βαρύτητας είναι μαθηματικά – φυσική δηλαδή μηδέν η στο πηλίκο… Για αυτό τον λόγο σκέφτηκα να ακολουθήσω τον δρόμο του ΙΕΚ. Συγκεκριμένα ιδιωτικό ΙΕΚ. Εκεί λοιπόν που κοιτούσα διάφορες ειδικότητες σε αυτό το site http://www.oeek.gr/ ξεχώρισα αυτήν: τεχνικός προγραμματισμού παιχνιδιών και ψυχαγωγικών εφαρμογών (Video Games). Μπορώ να κάνω επάγγελμα και που πραγματικά αγαπώ και εξασκώ από τα 10 μου, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (http://www.iek-akmi.gr/iek_akmi/view_list_in_category.php?category_id=180&document_id=900&page=1?category_id=180#text900)! Σίγουρα έχει μια μεγάλη δόση ενθουσιασμού η σκέψη μου καθώς δύσκολα θα μπορέσω να εξασκήσω κάτι τέτοιο - μαζί με αξιοπρεπή μισθό. Θα ήθελα να με βοηθήσετε καθώς απ’ ότι κατάλαβα δε θα με πληρώνουν για πάντα οι γονείς μου, κάτι που ούτε ο εγωισμός μου θα το επέτρεπε. Ακούω λοιπόν τις ιδέες σας, ως πιο έμπειρους, πάνω σε κάτι τόσο ουσιώδες όπως η επαγγελματική αποκατάσταση και σταδιοδρομία ενός ατόμου. Να προσθέσω πως σκέφτομαι να στρατευτώ όσο το δυνατόν συντομότερα μετά το τέλος του σχολείου. Πρέπει να περιμένω να έρθει το χαρτί σπίτι μου ή μπορώ να επισπεύσω την διαδικασία?
SPARTAN-480-SS Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 να πας σε ενα ECDL αμεσως μολις τελιωσεις το λυκειο , ειναι πιστοποιημενα και απο το κρατος και μπορεις να βρεις δουλια παντου , μπορεις να το τελιοσεις σε 2-3 μηνες το ECDL ( 7 μαθηματα ειναι , εγω παο για το τριτο τωρα ) παντος για αυτη την ειδικοτητα που λες δεν βλεπο μελον στην ελλαδα. εγω 12 χρονια ειμαι ανεργος τωρα ,το κακο ειναι που εχουν πονηρεψη οι καταστηματαρχες και προτημανε γκομενες για να τους πιανουν το κολο και η φαση ειναι που μετα λενε και πος της πηδηξανε στους φιλους τους
elis88 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Αφού λοιπόν σκέφτεσαι να πληρώσεις για να σπουδάσεις, γιατι δεν πας σε καν΄΄ενα παράρτημα αγγλικού πανεπηστημίου. Εκεί πέρνει πτυχίο πανεπηστιμίου. Εγώ παω σε αυτό: http://www.ist.edu.gr .
Toufas Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 o προγραμματισμός παιχνιδιων ειναι πολυ πιο δύσκολος απο οσο νομιζεις. και ειναι ΤΙΓΚΑ στα μαθηματικα
elis88 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 o προγραμματισμός παιχνιδιων ειναι πολυ πιο δύσκολος απο οσο νομιζεις. και ειναι ΤΙΓΚΑ στα μαθηματικα Πρέπει να έχει και μπόλικη τεχνιτή νοημοσύνη ε;
slipknot Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Βασικά αφού θες κάτι σε προγραμματισμό παιχνιδιών δε νομίζω να έκανες λάθος που επέλεξες τεχνολογική(αν κάνω λάθος διορθώστε με). Όταν λες θα μπορούσες να χεις καλύτερο μέλλον στη θεωρητική ? Τώρα πως τα πας δηλαδή,πες μας αν θες για να χουμε μια γενική ιδέα.Υπάρχουν και αξιόλογες σχολές με βάσεις που δεν είναι τεράστιες.
kage Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 κοιτα να περασεις σε κανα δημοσιο γιατι τα αλλα που λες ειτε θα ναι ολα χυμα ειτε θα πρεπει να διαβασεις κ να τελειωσεις στην ωρα σου αφου θα σκας 6χιλ το χρονο για ιδιωτικα uni... αν το χεις απο οικονομικο κ απο αγγλικη γλωσσα προτιμησε να φυγεις αγγλια.κανα 10αρη το χρονο θες συνολο μαζι με τα εξοδα σου. επισης το να προγραμματισεις games ή ακομη κ προγραμματα ειναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. αν ξερεις απο τωρα μερικες γλωσεες c,java τοτε οκ θα βρεις δουλεια με την μια.το θεμα ειναι οτι ο προγραμματισμος δεν παλευετε αν δεν το χεις... αν δεν το χεις καθολου να διαβασεις πηγαινε σε ιεκ για υδραυλικος,ηλεκτρολογος εκει θα χεις μονιμα δουλεια κ καλα λεφτα...
Apoll Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Το να προγραμματίσεις παιχνίδια σε .ΝΕΤ δεν είναι καθόλου δύσκολο και τρία πράγματα χρειάζονται. α) Χρειάζεσαι καλή γνώση VC++.NET, DirectX και XNA. β) Καλά μαθηματικά είναι σχετικό και μύθος. Αν μπορείς να δημιουργείς και να λύνεις εξησώσεις Λυκείου είσαι εντάξει. γ) Ο προγραμματισμός είναι 50% τέχνη και 50% επιστήμη. Πρέπει να έχεις και τα δύο. Αυτά αν θες για να κάνεις καριέρα στο χώρο, και να μπορείς να βρεις και μια δουλειά στο εξωτερικό αν το αντικείμενο σε ευχαριστεί. Μιάς και θα πρέπει να σκεφτείς πρώτα εσένα και μετά τους υπόλοιπους γύρω σου. Ελληνικά Πανεπιστήμια και παπαριές δεν πρόκειτε να σε διδάξουν αυτά τα πράγματα και θα αναλωθείς σε παρωχημένες ιδέες και τεχνολογίες. Μόνο μία εταιρία ασχολήτε σοβαρά με τον προγραμματισμό παιχνιδιών στην Ελλάδα. Λέγεται Aventurine SA. Επίσης ένας νέος κλάδος ξεκίνησε στον χώρο του προγραμματισμού ο προγραμματισμός ρομποτικής. Η MS έχει λανσάρει το Microsoft Robotics Studio και κάνουν διαγωνισμούς σχετικά. Αν έχεις όρεξη για δουλειά στο αντικείμενο, θα πρέπει να σκεφτείς για εκτός Ελλάδος. Όσον αφορά την ιδέα για C και Java δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς να κάνεις επαγγελματική καριέρα στο να φτιάχνεις παιχνίδια χρησιμοποιώντας αυτές!!!! Βέβαια στην Ελλάδα όλα είναι δυνατά.
stellakoula Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Εγώ πιστεύω πως πρέπει να σπουδάσεις αυτό που πραγματικά αγαπάς. Αν σου αρέσει, θα είσαι σίγουρα καλός και θα βρεις δουλειά. Παράλληλα μπορείς να συμπληρώσεις τις γνώσεις σου με διάφορους τρόπους, όπως παίρνοντας το ECDL (κάτι που τόνισαν πολύ σωστά και παραπάνω) ή κάνοντας ξένες γλώσσες.
DrLo Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 να πας σε ενα ECDL αμεσως μολις τελιωσεις το λυκειο , ειναι πιστοποιημενα και απο το κρατος και μπορεις να βρεις δουλια παντου χα χα χα χα, καλό. ---- Επί του θέματος. Η τεχνολογική κατευθυνση τι είναι ? Η παλιά 1η δέσμη, ή κάτι υποδεεέστερο από τη θεωρητική ? Το λέω γιατί αν πχ από την τεχνολογική κατεύθυνση μπορείς να πας πχ Πολυτεχνείο δε μπορώ να καταλάβω γιατί νομίζεις ότι δε μπορείς να έχεις επαγγελματική αποκατάσταση. Όσον αφορά σε αυτά που γράφτηκαν παραπάνω τα θεωρώ λίγο εκτός τόπου και χρόνου. Αν θες να κάνεις κάτι ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ (πχ προγραμματιστής παιχνιδιών) τότε πιστέυω ότι οι σπουδές στη πληροφορική είναι μονόδρομος. Όσο καλύτερές τόσο καλύτερα. Χωρίς να έχω στοιχεία για αυτό που θα πω πιστεύω πιθανότατα κανείς απόφοιτος του ΙΕΚ Ξυνή (και μόνο) δε θα εργάζεται στην ΕΑ Sports για παράδειγμα. Ακόμα πολλοί πιτσιρικάδες ονειρέυτηκαν κάποτε ότι αν σπουδάσουν "κομπιούτερ" θα φτιάξουν το σουπερ ντουπερ παινίδι και κατέληξαν να ασχολούνται με λογισμικό φορολογικών κλπ. Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι ένα παιδί που ανυσηχεί για την επαγγελματική του αποκατάσταση ελπίζει ότι αυτή θα έρθει από το προγραμματισμό παιχνιδιών. Δε λέω ότι δε μπορεί να γίνει αλλά κοίτα γύρω σου και πες μου πόσους προγραμματιστές παιχνιδιών βλέπεις. Το να παίζεις arcanoid από τα 10 σου (τι λέω ? στα 10 σου μπορεί να πρόλαβες το diablo) δε πάει να πει ότι "ασχολείσαι" με τη δημιουργία παιχνιδιών.
NemeSis1990 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δεν σε κατάλαβα. Δηλαδή τι περιμένεις από ένα παιδί της ηλικίας μου? Να θέλει να γίνει ένας κουστουμάτος δήθεν-κυριλές δικηγόρος ή ένας γιατρός που θα ασχολείται κάθε μέρα με τα σκατά του κάθε γέρου ή θα βλέπει και θα ανακοινώνει θανάτους σε συγγενείς? Και για να το κάνει αυτό να περιμένει να έρθει στον τόπο του καμία 15-20 χρόνια αν τα υπολογίσουμε όλα μαζί. Οι περισσότεροι συμμαθητές μου θέλουν να πάνε διοίκηση επιχειρήσεων και νομίζουν πως θα τους στρώνουν κόκκινα χαλιά όλοι οι ιδιοκτήτες για να τους κάνουν διευθυντές... Δεν είπα ότι δεν θα έχω επαγγελματική αποκατάσταση αν περάσω κάπου ψηλά αλλά το πρόβλημα είναι άτι αυτό δεν θα γίνει. Δεν τραβάω στα μαθήματα πέραν του ότι δε διαβάζω. Φυσικά πάντα υπάρχει ενδεχόμενο να ξαναπροσπαθήσω του χρόνου αλλά ρε γαμώτο δεν με τραβάει καμία σχολή για να το βάλω στόχο και να πω τέλος οι μαλακίες τώρα στρώσιμο… Όχι, δεν έχω σχέση με τον προγραμματισμό αλλά ειλικρινά είναι το μόνο επάγγελμα που είδα και δεν μου ξίνισε γιατί έχει να κάνει με παιχνίδια αλλά και επειδή γράφει ότι θα μπορέσω μετά την αποφοίτηση μου από το ΙΕΚ να φανώ χρήσιμος σε καμπόσες θέσεις (Εταιρίες computer games, εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, Εταιρίες σχεδιασμού εφαρμογών πολυμέσων, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Studios Τηλεοπτικών και Κινηματογραφικών Παραγωγών, Διαφημιστικές εταιρίες, Εταιρίες Εφαρμογών Γενικής Πληροφορικής, Εταιρίες Εφαρμογών Κινητής Τηλεφωνίας και βέβαια ως Ελεύθερος Επαγγελματίας δημιουργώντας αυτόνομες προγραμματιστικές εφαρμογές ή/και video games). Οποίος έχει μια κάποια εμπειρία ας με κατευθύνει.
Lomar Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 φίλε άλλο παίζω παιχνίδια και άλλο δημιουργώ παιχνίδια. βέβαια όπως ανέφερε ενας φίλος προηγουμένος με C# (και όχι C++) και γενικότερα τη .net πλατφόρμα της m$ σε συνδυασμό με το xna της μπορείς να ξεκινήσεις και απο μόνος σου να μάθεις και να υλοποιήσεις κάποια πράγματα. ΑΛΛΑ, ειδικά σε μια χώρα σαν το ελλαδιστάν όπου τα λαμόγια δίνουν 1000 ευρώ σε προγραμματιστές για να υλοποιήσουν με ελάχιστα ακόμη άτομα δουλειές δεκάδων (αν όχι εκατοντάδων) χιλιάδων ευρώ, και βλέπεις ελάχιστα αν όχι καθόλου, τμήματα στις εταιρείες για junior programmers (όπου και καλα εσύ εκεί θα εξασκούσουν και θα έκανες όλη τη χαμαλοδουλειά στο κώδικα - απλά πράγματα αλλά πολλά δλδ), μη περιμένεις να ζήσεις απο αυτό... επίσης μη περιμένεις στο ιεκ να σου δώσουν ενα μοχλό ps3 και να φτιάχνεις παπάδες... Γενικά ο προγραμματισμός αποτελείται απο 90% ιδρώτα, 9% ψάξιμο/διάβασμα και 1% έμπνευση. Οπότε εαν μου λες οτι δεν είσαι και πολύ καλός στα μαθηματικά (ούτε και εγώ ήμουν, αλλά απο τότε που μπήκα στη σχολή στρώθηκα και κάποια μαθήματα με μαθηματικά τα παλεύω), ή ακόμα χειρότερα δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου, τότε φίλε ψάξε κάτι άλλο με βάση το τι μπορεί να σε βάλει κάτω και να λιώσεις στη μελέτη για αυτό.
Lomar Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 μέσα σε 2 χρόνια περιμένεις να έχεις μάθει αρκετά καλά τα παρακάτω; Τεχνολογία Πολυμέσων για εφαρμογές ψηφιακής εικόνας/ήχου με αλληλεπίδρασηΕισαγωγή στην Πληροφορική Αλγοριθμική & Δομές Δεδομένων Γλώσσα Προγραμματισμού Ι (PASCAL) Λειτουργικά Συστήματα Ι Επικοινωνίες Δεδομένων & Τεχνολογία 4Internet Αλγοριθμική & Δομές Δεδομένων ΙΙ Βάσεις Δεδομένων Ι Γλώσσα Προγραμματισμού ΙΙ © Δίκτυα Υπολογιστών Ι Εργσιακά θέματα & Τεχνική της επικοινωνίας Γλώσσα Προγραμματισμού ΙΙΙ Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός (C++) Γλώσσα Προγραμματισμού IV (OpenGL) Πολυμεσικά Εργαλέια Κατασκευής Παιχνιδιών (Flash) Επεξεργασία Εικόνας (Photoshop) Εργαλέια κατασκευής παιχνιδιών (Unreal Editor, Half Life, Doom Editor) Εργαλεία Δημιουργίας Τρισδιάστατων Γραφικών Ι (3DS Max) Ανάπτυξη Διαδραστικών Παιχνιδιών σε περιβάλλον Μικροσυσκευών & Η/Υ (Java, XML) Τεχνολογία Πολυμέσων για εφαρμογές ψηφιακής εικόνας/ήχου με αλληλεπίδραση Γλώσσα Προγραμματισμού V (C++) Γλώσσα Προγραμματισμού VI (OpenGL) Πολυμεσικά εργαλεία κατασκευής παιχνιδιών ΙΙ (Flash) Εργαλεία κατασκευής παιχνιδιών ΙΙ (Unreal script, Half Life Editor, Doom Editor) Εργαλεία Επεξεργασίας Video Εργαλεία Δημιουργίας Τρισδιάστατων Γραφικών ΙΙ (3DS Max) Διαθεματική εργασία Αγγλικά γνώμη και παρότρυνση-> αν έχεις φράγκα πήγαινε, το πρόγραμμα σπουδών μετράει. αλλά μετά πρέπει να κάνεις πάρα πολλα πράγματα μόνος σου. Επίσης το ιεκ αυτό σε εξειδικεύει παρά σε μορφώνει πάνω στην επιστήμη των υπολογιστών. EDIT: δλδ σε εισάγει (και δε σου μαθαίνει εξολοκλήρου) κάποιες συγκεκριμένες τεχνολογίες οι οποίες σε μερικά χρόνια θα ξεπεραστούν ή θα τροποποιηθούν κατα τέτοιο τρόπο που εσύ δεν θα έχεις ιδέα για το πως να ακολουθήσεις τις εξελίξεις, αφου στο τοσο περιορισμένο χρονικό διάστημα, οι καθηγητές θα σας μάθουν 5 πράγματα για να γουστάρετε και να κάνετε "οοοοοοοοοοοοο! δες! έφτιαξα ενα κύκλο που χτυπιέται πάνω κάτω στην οθόνη!!!" και όχι τη λογική πίσω απο αυτά έτσι ώστε να μπορείται στο μέλλον να αντιλαμβάνεστε προς τα που κινείται η αγορά και οι απαιτήσεις τις και να κατανοείται τα νέα τεχνολογικά εργαλεία.
NemeSis1990 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Μόνο τέσσερα εξάμηνα είναι? Να σου πω δεν το έχω ξανακάνει για να ξέρω αν θα τα μάθω… Αν όχι αυτή την ειδικότητα, για προγραμματιστής απλός τι πιστεύεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.