Προς το περιεχόμενο

Οικονομικό αλλά αξιόπιστο....

chem_kyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας και από μένα

Είμαι καινούριο μέλος του φόρουμ, αν και σας παρακολουθώ καιρό. Ας μπούμε όμως στο θέμα τώρα.... Θα προσπαθήσω να είμαι όσο γίνεται πιο σαφής. Λοιπόν θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές σας στην αγορά του πρώτου μου λάπτοπ. Απαραίτητα χαρακτηριστικά:

1) Να είναι αξιόπιστο (να μην χαλάει δηλαδή....) ανεξάρτητα αν έχει εγγύηση ή όχι

2) Να είναι όσο το δυνατόν linux compatible (σκοπεύω να εγκαταστήσω λίνουξ)

3) Να ανήκει στην κατηγορία τιμής από 700-800 euros.

Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι επεξεργασία κειμένων (όπεν όφις) και δημιουργία παρουσιάσεων. Επίσης, κατά δεύτερο λόγο η προβολή ταινιών...

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τα LG πχ http://www.zero1.gr/product_info.php?cPath=506&products_id=56031 αλλά και για Toshiba, Compaq.

Βέβαια, λίγο πιο ακριβό είναι και το Dell Inspiron 1525 http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=142361αλλά είμαι λίγο διστακτικός απέναντι στην Dell.

Τι λέτε?

Δημοσ.

Καλώς όρισες. Χαιρομαι που γράφεις αναλυτικά τις ανάγκες σου, τι χρήση που θα κάνεις κτλ. Θα ήθαλα να σταθώ λίγο σε αυτό

1) Να είναι αξιόπιστο (να μην χαλάει δηλαδή....) ανεξάρτητα αν έχει εγγύηση ή όχι

Το συγκεκριμένο δε μπορεί να στο εγγύηθεί κανείς, για αυτό ακριβώς και υπάρχει η εγγύηση. Στα φορητά είτε λέγονται Thinkpad T των 2000 ευρώ είτε Acer των 600, υπάρχει η πιθανότητα να παρουσιαστεί πρόβλημα. Το ότι κάποια εμφανίζουν περισσότερο συχνά και αντιστοίχως κάποια άλλα λιγότερο, δε σημαίνει ότι το δικό σου θα ακολουθήσει την ίδια στατιστική. Κοινώς, όπου κάτσει η μπίλια. Για αυτό και το γρήγορο και αποτελεσματικό σέρβις είναι αυτό που μετράει.

Από τα μοντέλα που γράφεις νομίζω ότι σωστά ψάχνεις αν και στη περίπτωση του Dell πιστεύω ότι ξεφεύγεις στη τιμή χωρίς λόγο. Για να μην γράφω τα ίδια όμως νομίζω ότι κοιτάς ότι έχει προταθεί και εδώ.

Οσο αναφορά τη συμβατότητα με Linux, θεωρώ ότι δε θα έχεις πρόβλημα με κανένα από αυτά με μια επιφύλαξη το Toshiba λόγο ΑΤι κάρτας γραφικών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...