Προς το περιεχόμενο

SAMSUNG YP - P2 touch. in search of the ultimate mp3 player part 2!

tzinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εφτασε στα χερια μου το γκατζετακι για να αντικαταστησει εν μερη το προηγουμενο επισης καταπληκτικο mp3 player, iriver clix 2, που εχει αρχισει και αργοπεθαινει μετα απο μια χυμενη γκαζοζα πανω του λολ και μερικες εγχειρησεις που του εκανα. Να πω οτι με ταλαιπωρησε η διαδικασια αγορας, διοτι εκανα την μαμακια να κοιταξω στην ελληνικη αγορα. Συμβιβαστικα με την ιδεα οτι θα εβρισκα το 4ρι στον γερμανο και ειπα να κανω αμεση αγορα, ελα που δεν το ειχανε στο τοπικο καταστημα και το παρηγγειλα. Μετα απο 10 μερες καθυστερηση το ακυρωσα, ΕΥΤΥΧΩΣ! Ο μονος λογος που θα το επαιρνα απο ελλαδα ηταν να μην στελνω στοιχεια πιστωτηκης στο εξωτερικο και οτι φοβομουν το ταχυδρομιο. Αλλα απο εκει που το πηρα ειχα αγορασει ξανα κατι θηκες και εμεινα εκπληκτος απο την εξυπηρετηση, Στο ψητο, τιμη για το 4gb στην ελλαδα 199e, to 8gb εξω 160e!! το 8gb ελλαδα κοντα στα 270!!! Και αυτα απο κατι περιεργα μαγαζια στο σκρουτζ. Περισοτερα για την τιμη στο τελος, παμε στην παρουσιαση....

ypP2mainsmall.jpg

6115-P2BlackB.jpg

Memory Capacity Q (2GB), A (4GB), C (8GB) (16gb)

Display Type - 3” widescreen TFT LCD touchscreen interface

Resolution WQVGA (480 x 272)

DNSE 2.0 for superior sound quality

Bluetooth 2, Bluetooth speaker, Bluetooth phone sync

FM Radio, View Picture, View Text, Datacasting, Album Art, Clock , World Clock, Alarm, Calculator

File Format Supported - MP3, WMA, OGG (UMS only), JPEG, SVI, WMV, TXT

Διαστασεις

YP-P2JCB_dimension.jpg

Τι μπορει να κανει λοιπον αυτο το ομορφο γκατζετακι?? Το yp-p2 απο θεμα χαρακτηριστικων συναγωνιζεται τα ipod touch και αν και ειναι αρκετα ποιο φτηνο αλλα και οχι τοσω γνωστο, καταφερνει να τα ξεπερασει σε αρκετους τομεις.

Touch interface

Το μενου ειναι πολυ λειτουργικο και εξυπνα σχεδιασμενο, αν και ισως λιγοτερο εντυποσιακο του ιποντ. Ενα ελαφρω χτυπηματακι με το δαχτυλο και λειτουργεις το μενου, μπορεις σερνοντας το δαχτυλο να κανεις διαφορες λειτουργιες οπως αυξομειωση της φωνης, fastforward ενα κοματι, η να ανεβοκατεβεις στο μενου.

sams_p2_2.jpg

samsungypp2medium1.jpg

εδω βλεπουμε το κουμπια πλοηγησης μουσικης. Ελαφρo ακουμπημα στο καθενα και δουλευει, η κλικ στην μπαρα και πας σε οποιoδηποτε σημειο του τραγουδιου σε εκατοστα του δευτερολεπτου!!

REVIEW-2940-967d5d85db6ed619d505a2c6ee45fc4e.png

Ποιο πανω εχει ενα μικρο visualization που αλαζει με μικρο χτυπημα στο κεντρο της οθονης. Μπορεις να ρυθμισεις τι θα κανει το συρομενο οριζοντιο αγγιγμα, να πεξει το επομενω κοματι η να προσπερασει 10, 30, 60....δευτερολεπτα

hands-on-with-samsung-s-yp-p2-widescreen-pmp.jpg

photo

εχει ενα πολυ καλο picture viewer, με ωραια χρωματα λογω της καλης οθονης, και με ζουμ. Παλι με οριζοντιο τραβηχτο αγγιγμα προσπερνας την καθε εικονα η απλα ακουμπας το βελακι.

32640974-320-0-31450-20071114_150013-320x240.jpg

βιντεο

Εδω τα παει αρκετα καλα, εχει 3" μεγαλη ζωηρη οθωνη που πεζει σε full widescreen τα βιντεο. Μεσω του προγραματος της σαμσουνγκ μετατρεπεις οποιοδηποτε βιντεο σε φορματ που διαβαζει το υπ π2. μπορεις να βαλεις 30 fps και αρκετα υψηλο bitrate, εχεις καμποσες επιλογες.

samsung-ypp2-handsonvideo-crave.jpg

Audio

διαθετει ηχο Digital Natural Sound engine (DNSe2) απο τα καλυτερα και ποιο καινουρια κοντεκ ηχου σε μπ3 πλαιερς. Ολα τα ρεβιου το τονιζουν, οτι εχει αψογο ηχο, εχει σετινγκς για εκουαλαιζερ, 3ντι, clarity, street mode καθως και διαφορα presets.

DATACASTS

Ενα πολυ ενδιαφερον feature ειναι οτι μπορεις να περασει rss feeds στο μπ3 πλαυερ σου σε μορφη τεξτ. Μεσω του σαμσουνγκ media studio που ειναι η σουιτα γενικης διαχειρισης του π2, δηλωνεις τα σαιτ που θες να κατεβαζεις rss feeds και καθε φορα που συνδεεις το π2 στο πισι, το μεντια στουντιο ανενεωνει αυτοματα τα feeds. Ετσι καθε πρωι πχ κατεβαζω τα αθλητικα νεα και τα περναω στο π2!

BLUETOOTH

Τελος απο της ποιο σημαντικες λειτουργιες, ειναι το Bluetooth. Μπορεις να βαλεις ασυρματα ακουστικα, να μεταφερεις αρχεια απο αλλες συσκευες οπως ενα κινητο, αλλα ΚΥΡΙΩΣ μπορεις να συγχρονιστεις με το κινητο και ενω ακους μουσικη απο το π2 να ενημερωθεις για την κληση στο κινητο και να απαντησεις μεσω αυτου!!! Η να παρεις τηλεφωνο μεσω του π2!

γρηγορο ρεβιου που επιδυκνυει τα features

http://www.cnettv.com/9742-1_53-31450.html

και συγκριση με το ipod toych που μαλλον τεινει υπερ του yp p2! Οπως και στα περισοτερα σχολια aroynd the net.

παρα πολυ καλο βιντεο που δειχνει ολα τα νεα features απο το τελευταιο firmware update. Προτεινο να το δειτε διοτι δειχνει λεπτομερως πολλες λειτουργιες.

Εχει και διαφορα αλλα καλουδια, οπως παιχνιδια, διαφορα μενου....κτλπ που δεν εχω πολυασχοληθει καθως το εχω μονο 3-4 μερες στα χερια μου. Να πω οτι σε συγκριση με το iriver clix2 δυσκολευομαι πολυ να βγαλω νικητη! Καλο το touch interface αλλα σημενει οτι πρεπει να το εχεις συνεχεια στα χερια σου, eνω το clix2 ειναι λιγο ποιo βολικο. Επισης το clix2 εχει μικροτερη οθονη αλλα ειναι πραγματικη επανασταση καθως ειναι AMOLED, δεν χανει απο οποια γωνια και να το δεις και εχει φοβερη ευκρινεια και χρωματα. Απο θεμα ηχου παλι παντου διαβαζω για το ποσο καλο ειναι το DNSE2 που εχει το p2, alla to clix2 me SRS HD και αλλα καλουδια μου φαινετε πιο ζωηρος ηχος και εχει ελαχιστα μεγαλυτερη ενταση. Απο την αλλη το clix βγηκε πολυ ευθραστο και ευαισθητο. Η ουσια ειναι οτι μεταξυ των δυο νομιζω οτι υπαρχουν ολα τα features που ζητας απο ενα συγχρονο mp3 player. Και ζηλεια σας, τα εχω κα τα δυω λοοοολ (εστω και αν στο clix2 μερικα κουμπια τα εχουν φτυσει, δουλευει ακομα).

εδω και το ρεβιου του clix2, ριξτε μαι ματια οσοι δεν το εχετε δει ακομα

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=194807

Λοιπον το samsung yp p2 ειναι ενα σεξυ σουπερ gadget και του δινω προς το παρων 8.5/10, αλλα ακομα το μαθαινω. Να το νισω οτι η σαμσουνγκ το στηριζει αρκετα και βγαζει δυνατα firmwear updates με πολλα νεα features καθε φορα. Ειναι χαρακτηριστικο οτι τοτε που πρωτοβγηκε δεν μπορουσε να συνδεθει με τηλεφωνο, δεν υπηρχαν πολλα μενου, παιχνιδια...κτλπ, αλλα με τα updates εχει απογειωθει.

Για την τιμη που ελεγα στην αρχη, το πηρα 160 ευρο + 18 ευρο μεταφορικα απο το http://www.advancedmp3players.co.uk . Θυμιζω οτι εδω παει γυρω στα 270ε! Μην το φοβαστε καθολου 2ρη φορα παρραγγελνω, μεσα σε 3 μερες ηρθε και τις 2 φορες (airmail), σκοαριστηκα με την ταχυτητα!!! Απο πλαισιο κανει περισοτερο λοοοοολ. Απλα θα σας ζητησουν ενα σκαναρισμο της ταυτοτητας και ενως λογαριασμου της καρτας που θα χρησιμοποιησετε. Μολις το στειλετε εμαιλ, θα φυγει το πακετο και πριν το καταλαβετε θα ειναι ελλαδα.

Δημοσ.

35 ωρες για μουσικη, κανα 7ρι νομιζο για βιντεο. Αυτο που δεν μου αρεσε ειναι οτι για φουλ φορτισμα απο usb se pc θελει 4 ωρες! Ενω με ανταπτορα για πριζα σχεδον το μισο, αλλα το πακετο εχει μονο usb καλωδιο

Δημοσ.

35 ώρες αναφέρει ο κατασκευαστής? Πόσες σου έχει βγάλει?

Είδα τα βιντεάκια, είναι φανταστικό. Αλλά με 4gb κάρτα στο κινητό και άλλα τόσα στο pda, το gadgetακι αυτό μου είναι άχρηστο.

Δημοσ.

Πανέμορφο, αλλά με προβληματίζει η φάση με το βιντεο..

Δλδ πρέπει οπωσδήποτε να μετατρέψω τα βιντεακια με το πρόγραμμα της samsung? (Σπάνια, proprietary format να κάνει καλή δουλειά..) Δεν του αρκεί να του βάλω π.χ. wmv με ανάλυση 480x272?

Δημοσ.

ναι το προγραμα της σαμσουνγκ στην μετατροπη ισως ειναι λιγο αργο. Τουλαχιστον εχει καμποσες επιλογες για bitrate και υποστηριζει 30 fps. Για το αν μπορεις να χρησιμοπιησεις αλλο προγραμα δεν ξερω, δεν το εχω ψαξει ακομα. Ουτε εχω δει πολλα βιντεο σε αυτο. Εχω σκοπο να μπω σε κανα φορουμ να διαβασω για το π2 να μαθω τα κολπα του, και τοτε θα σου πω αν γινεται να χρησιμοποιησεις αλλο προγραμα.

εντιτ - απο οτι διαβαζω αν μετατρεψεις ενα βιντεο σε wmv9, 480χ272 και 30fps το π2 θα το παιξει. Δεν εχει σημασια ποιο προγραμα θα χρησιμοποιησεις.

Δημοσ.

τελικα το να φτιαξεις βιντεακια ειναι λιγο μπελαλιδικο, αλλα μαλον βρηκα την ακρη. Δοκιμασα το badak kai mediaencoder με τα σωστα σετινγκς αλλα οταν παω να το περασω στο βιντεο φακελο του π2 μου λεει οτι δεν αναγνωριζει το αρχειο και δεν με αφηνει να το αντιγραψω. Τελικα το περασα στο received files φακελο και με αφησε και το καλο ειναι οτι φαινετε αμεσως και στον φακελο του βιντεο.

Το ακομα καλυτερο, χρησιμοποιωντας το badak και hellas arial bold fonts, εφτιαξα βιντεακι με πολυ καθαρους ελληνικους υποτιτλους. Πηρα και ενα φωτο με το κινητο, δεν ειναι και πολυ καθαρη σορυ

dsc00002wu4.jpg

Δημοσ.

συστημενο, ειχα βαλει την διευθηνση του μαγαζιου, ηρθε ο ντελιβαρας, υπογραψα και το πηρα. Μαλιστα σου στελνουν σε εμαιλ ενα αριθμο με τον οποιο μπορεις να δεις που βρισκεται ανα πασα στιγμη το δεμα στο σαιτ της royal mail.

Και μονο για την διαφορα στην τιμη αξιζει!! και μπορεις να παρεις και κανα καλο ακουστικο η θηκη που δεν τα βρισκεις ελλαδα. Και στα αλλα παντος εχει διαφορα, νομιζω το ipod toych ειχε κανα 60-70ρι ευρω διαφορα

Δημοσ.

τα σπάει λοιπόν το μαγαζί! να σαι καλά tzino.

λολ το creative zen το 16αρι, 80 ευρώ διαφορά! Για όνομα! Σκέτη απάτη τα ελληνικά μαγαζιά.

Δημοσ.

υπολογισε και 18 ευρω μεταφορικα, ουσιαστικα και ελλαδα οι περισοτεροι θα χρεωνανε 5-6, οποτε βγαζεις και ενα δεκαρικο απο την διαφορα. Αλλα 3-4 μερες απο αγγλια, σορυ αλλα μαμαει χεχε. Το πλαισιο συνηθως περνει 4-5 μερες και απο eshop με εχουν καθυστερησει και βδομαδες ολοκληρες! Απλα να εχεις ετοιμα σκαναρισμενη ταυτοτητα και λογαριασμο της καρτας. Και τελος θυμιζω οτι εγω εχω ηδη 2 επιτυχημενες παραγγελειες απο εκει, αλλα δεν θελω να παρω και κανενα στον λαιμο μου αμα στραβωσει κατι. Παντα υπαρχει ενα μικρος φοβος.

Δημοσ.

Έλα ρε συ :P Εσένα θα κατηγορήσω αν κάτι δεν πάει καλά; όχι και έτσι.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι η ταυτότητα που λες και ο λογαριασμός, δεν έχει τύχει να τα ξαναχρειαστώ, τις παραγγελίες τις κάνω με προπληρωμένη.. :-( Τεσπά θα ρωτήσω στο shop με email τι παίζει και θα ποστάρω εδώ.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
35 ώρες αναφέρει ο κατασκευαστής? Πόσες σου έχει βγάλει?

Ετεροχρονισμένα, να δώσω λίγο έμφαση στην ερώτηση και από μένα. =ρ

Δημοσ.

εδω δυσκολευομαι να απαντησω. Στην αρχη νομιζα οτι ειχα προβλημα με την μπαταρια, διοτι ειχα μονο το usb καλωδιο και μεσω του υπολογιστη φορτιζα. Ειχα παρατηρησει οτι η γραμη της μπαταριας απο 3 επεφτε πολυ γρηγορα στις 2 και γενικος ψιλοεπεζε πανω κατω με αποτελεσμα να μην εχω καθαρη αποψη για το τι γινεται με την μπαταρια. Να πω οτι εκανα συχνα μικρα φορτισματα και σπανια ενα φουλ φορτισμα. Αλλα δεν νομιζω οτι πλησιαζε τις 35 ωρες. Αλλοστε εξαρταται και απο την χρηση, αλλη ενεργεια τρωει η μουσικη, αλλη τα βιντεο και πεζουν ρολο και αλλες ρυθμισεις, οπως το timer για να κλεινει το φως της οθωνης οταν δεν το ακουμπας.

Προσφατα παρηγγειλα αυτο (μαζι και ενα μετατροπεα σε ευρωπαικη πριζα)

genericacmainlarge.jpg

http://www.advancedmp3players.co.uk/shop/Accessories.7/Power_Chargers.10/Advanced_MP3_Players.43/ACCIBEADPOW/USB_Power_Adapter_for_USB_Rechargeable_MP3_Players__USB_Charger_.113.html

και οταν φορτιζω με αυτο και οχι μεσω πισι, νομιζω οτι εχω πολυ παραπανω διαρκεια στην μπαταρια, ισως και να πλησιαζει τις 35 ωρες αφου φορτιζω καπου 2 φορες την βδομαδα μονο τωρα.

επισης πηρα και μια θηκουλα απο σιλικονη

INIQUEP2STREET_mainsmall.jpg

http://www.advancedmp3players.co.uk/shop/Accessories.7/Samsung.110/I-nique.266/INIQUEP2STREET/I-nique_Tuff-Luv_Samsung_YP-P2__Streetz_pack__-_Twin_Skin_Combo.2963.html

Προτεινω αν καποιος παραγγειλει απο το μαγαζι που δινω, να παρει θηκες, φορτιστες, αλλο 1 τουλαχιστον screen protector, ολα μαζι για να μην ξαναπληρωνει μεταφορικα οπως εκανα την μαλακια εγω

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

επαναφερω το θεμα μιας και μαλλον ψυθηκα να το παρω...μετα απο τοσους μηνες λειτουργειας υπαρχει καποιο προβλημα που σου παρουσιασε tzinos?

η τιμη του εχει πεσει ακομα πιο πολυ(αν και ειναι out of stock atm) http://www.advancedmp3players.co.uk/shop/MP3_Players.1/Samsung.83/YP-P2JCB_XEU/Samsung_YP-P2_8GB_Bluetooth_Portable_Media_Player.2689.html

αλλα και το iriver που υπαρχει και σε αυτο review απο τον tzinos ειναι στην ιδια τιμη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...