Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση σε pc

equi1908

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ναι. H μητρική. Γιατί διάλεξες Nforce chipset?

Μου την προτειναν σαν "πολυ καλη μητρικη για gaming (με το συγκεκριμενο chipset)"

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

2 λέξεις: Data Corruption. Μακριά από Nforce για Ιντελ. Πάρε ένα καλό P35 και είσαι καλυμμένος. Θα σου βγει και λίγο πιο φτηνά μάλλον. Το τροφοδοτικό ακριβά το πήρες πάντως.

• Super Moderators
Δημοσ.

Data Corruption μόνο στο 790i νομίζω...και σε αυτό όταν overclockάρει κάποιος από κάποια fsb και πάνω...όχι stock

επιπλέον διορθώνεται με bios update...

Δημοσ.
Μου την προτειναν σαν "πολυ καλη μητρικη για gaming (με το συγκεκριμενο chipset)"

Ποιοί σου την πρότειναν? :P

Πάρε μία με P35, που είναι και σχετικά φθηνές και σταθερές χιλιοδοκιμασμένες...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526683

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=970972

Δημοσ.
Ποιοί σου την πρότειναν? :P

Πάρε μία με P35, που είναι και σχετικά φθηνές και σταθερές χιλιοδοκιμασμένες...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526683

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=970972

Εβαλα τελικα την 750i. Απο δω και περα η νεκροψια θα δειξει... :-D

Αντιμετωπιζω σοβαρο προβλημα ομως:

Του περασα Win XP Home Edition 32bit, περασα κανονικα τους drivers της μητρικης αλλα οταν παω να περασω drivers για την καρτα μαυριζει η οθονη και αναβοσβηνει πανω αριστερα ο κερσορας. Οση ωρα και αν το αφησω δεν κανει τιποτα και ο μονος τροπος να επανελθει το pc ειναι να κανω reset. Μετα το reset τα windows κολλανε στην οθονη με την μπαρα (εκει που κανει load). Και παλι ο μονος τροπος να ξεκολλησει ειναι το reset. Μετα μπαινω σε safe mode οπου δειχνει οτι οι drivers της καρτας εχουν μπει κανονικα. Ο μονος τροπος για να ξαναμπω κανονικα στα windows, ειναι να κανω πρωτα μεσω του safe mode, καταργηση στους drivers της καρτας. Μετα μπαινει κανονικα στα windows

Οι τροποι που δοκιμασα να περασω τους drivers ειναι:

-Απο το cd που ειχε μαζι η καρτα

-Απο το site της nvidia

-Aπο το site της Albatron

-Αυτοματα μεσα απο το windows update

-Με το cd της καρτας αλλα μεσα απο το safe mode

Ολοι οι τροποι ειχαν το ιδιο αποτελεσμα. Μονο οταν κατεβασα τους drivers απο το site της Albatron το αρχειο με τους drivers και πατησα setup, μου εβγαλε error που ελεγε: "Ο εντοπισμος προγραμματων οδηγησης που ειναι συμβατοι με το υλισμικο που διαθετετε αυτη τη στιγμη δεν ειναι δυνατος απο το προγραμμα αρχικης ρυθμισης NVIDIA. Η εγκατασταση θα τερματιστει τωρα" (ακριβως οπως το γραφω, το "υλισμικο" δεν ειναι δικο μου λαθος. ετσι εμφανιζεται στο μηνυμα.)

Δημοσ.

Ε, κάνε υπομονή λίγο καιρό να καταργηθεί και η GX2, να την πας πάλι πίσω να σου δώσουν καμμία από την νέα σειρά... :-D

Drivers για το chipset πέρασες έτσι?

Σίγουρα κατεβάζεις τους σωστούς drivers?

Kατέβασε αυτό να καθαρίσει προηγούμενες εγκαταστάσεις από drivers, αφού έχεις κάνει uninstall από safe mode ότι έχεις περάσει.

Όταν ξεκινήσουν τα win. και σου πετάξει μυν. πως βρέθηκε νέο υλικό, πάτα άκυρο.

Κατέβασε αυτούς και δοκίμασε.

Έχε μπόλικη υπομονή την ώρα που τους περνάει και τρεμοπαίζει η οθόνη και κάνει διάφορα.

• Super Moderators
Δημοσ.

μου αρέσει που ανοίγεις topic...ρωτάς πως μας φαίνεται...σου λέμε όχι αυτή την μητρική...και πηγαίνεις και την βάζεις...τι το άνοιξες τότε?

Δημοσ.
μου αρέσει που ανοίγεις topic...ρωτάς πως μας φαίνεται...σου λέμε όχι αυτή την μητρική...και πηγαίνεις και την βάζεις...τι το άνοιξες τότε?

Ρε παληκαρι ρωταω για να παρω γνωμες. Δεν παιρνω ομως μονο τις δικες σας γνωμες. Ρωταω κι αλλους και τελικα αποφασιζω. Την ειχα παραγγειλει ηδη στο Πλαισιο και προτιμησα να μην την αλλαξω. Αλλωστε δεν νομιζω να ναι και για πεταμα. Ευχαριστω για τις αποψεις σας γιατι βοηθουν πολυ. Αλλα δεν νομιζω οτι ειμαι υποχρεωμενος να τις ακολουθω ολες. Φιλικα παντα...

liopyr εκανα αυτα που ειπες και περιμενα μιαμιση ωρα. Η οθονη ηταν μαυρισμενη, τρεμοπαιζε και πανω αριστερα αναβοσβηνε ο κερσορας. Τελικα του εκανα παλι reset

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είναι για πέταμα αλλά με τα ίδια λεφτά έπαιρνες καλύτερη 100%...τέσπα

Δημοσ.
δεν είναι για πέταμα αλλά με τα ίδια λεφτά έπαιρνες καλύτερη 100%...τέσπα

δεν εχω λογο να μη σε πιστεψω

Επι της ουσιας στο προβλημα που ανεφερα εχεις να προτεινεις κατι?

Δημοσ.

Το προβλημα παραμενει :cry:

Το πηγα στο Πλαισιο, μου βαλανε πανω μια καινουρια albatron 9800 gx2, περασαμε τους drivers και ολα εδειχναν να πηγαινουν καλα... Παω σπιτι, ανοιγω το pc και με το που ανοιγουν 2-3 παραθυρα ταυτοχρονα, κολλαει, βγαζει μια μπλε οθονη και κανει επανεκκινηση. Αλλαζω drivers, κανω format αλλα τιποτα

Το παω παλι στο Πλαισιο και μου λενε οτι η καρτα πιανει υπερβολικες θερμοκρασιες και μαλλον γι αυτο κλεινει. Βαζουν πανω μια twintech 9800 gx2 η οποια κανει ακριβως τα ιδια. Μου ειπαν οτι απο Δευτερα θα δοκιμασουν τις αντιστοιχες της asus και της evga και αν παλι υπερθερμαινονται θα παω για αλλαγη μητρικης (δικιο ειχε ο Thresh)

Για να μην υπαρξουν μεγαλες διαφορες χρηματων (η διαφορα που θα υπαρξει θα καλυφτει με αλλαγη της 9800 gx2 απο albatron σε asus) και αφου τα εχω δωσει ηδη μου προτειναν αυτη: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1021982

Δημοσ.
Το προβλημα παραμενει :cry:

Το πηγα στο Πλαισιο, μου βαλανε πανω μια καινουρια albatron 9800 gx2, περασαμε τους drivers και ολα εδειχναν να πηγαινουν καλα... Παω σπιτι, ανοιγω το pc και με το που ανοιγουν 2-3 παραθυρα ταυτοχρονα, κολλαει, βγαζει μια μπλε οθονη και κανει επανεκκινηση. Αλλαζω drivers, κανω format αλλα τιποτα

Το παω παλι στο Πλαισιο και μου λενε οτι η καρτα πιανει υπερβολικες θερμοκρασιες και μαλλον γι αυτο κλεινει. Βαζουν πανω μια twintech 9800 gx2 η οποια κανει ακριβως τα ιδια. Μου ειπαν οτι απο Δευτερα θα δοκιμασουν τις αντιστοιχες της asus και της evga και αν παλι υπερθερμαινονται θα παω για αλλαγη μητρικης (δικιο ειχε ο Thresh)

Για να μην υπαρξουν μεγαλες διαφορες χρηματων (η διαφορα που θα υπαρξει θα καλυφτει με αλλαγη της 9800 gx2 απο albatron σε asus) και αφου τα εχω δωσει ηδη μου προτειναν αυτη: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1021982

τελικα θα μου βαλουν και την asus 9800 gx2 μαζι με την asus P5E

σχολια?

Δημοσ.
τελικα θα μου βαλουν και την asus 9800 gx2 μαζι με την asus P5E

σχολια?

Συνεχεια (για γελια και για κλαμματα):

Με πηραν σημερα το μεσημερι να μου πουν πως η P5E ουτε καν αναγνωριζει την ASUS 9800 gx2 ενω παιζει κανονικα με την ALBATRON 9800 gx2 :X... Δεχτηκα και εγω να το παρω με την albatron

Παω στο ΠΛΑΙΣΙΟ και το ειχαν βαλει μεχρι και σε σακουλα. Μου λεει ο υπαλληλος: "Ολα καλα, απλα καθε φορα που τα settings της μητρικης θα γυρνανε σε default, εσυ θα πρεπει να βαζεις πανω μια απλη καρτα, να κανεις 2-3 ρυθμισεις και να ξαναβαζεις πανω την 9800 gx2.". Εγω εμεινα και τον κοιταζα σαν μαλακας... Μου λεει: "Τωρα θα το συνδεσω να δεις οτι ολα πανε καλα." Το συνδεει και ουτε που εκανε boot. Μου λεει:"Να, τωρα θα αλλαξω την καρτα, θα φτιαξω τις ρυθμισεις, θα ξαναβαλω την 9800 και θα ειναι μια χαρα". Κανει διαφορες βλακειες ξαναβαζει την 9800 αλλα τιποτα. Εκανε αυτη την διαδικασια 5 φορες και τελικα μου λεει: "Μαλλον υπαρχει καποιο προβλημα..."

Οπως καταλαβαινετε το pc εμεινε παλι στο ΠΛΑΙΣΙΟ και μου ειπε οτι αυριο θα το ξαναδιαλυσουν για να ψαξουν να βρουν τι φταιει

Δημοσ.

δεν ήμουν εκεί για να ξέρω καλύτερα, αλλά αν είναι όπως τα λες το παλικάρι που σε ανέλαβε πρέπει να ταν από τα λίγα, πάλι καλά που το δοκιμάσατε πριν το πάρεις και φύγεις

ίσως αν το αναλάβει άλλος τεχνικός πάντως να βρείτε άκρη

ελπίζω να λυθεί το πρόβλημά σου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...