Προς το περιεχόμενο

Δίλημμα: DDR3 ή DDR2;;

Cleitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μόνο που το fsb του cpu είναι quad rate (4x333mhz) ενώ οι μνήμες είναι double rate...(2x667mhz) άρα ΔΕΝ υπάρχει 1:1 ratio...

για την ερώτηση του topic creator τώρα...

όχι δεν αξίζει να πάρεις ddr3 εκτός αν έχεις λεφτά να σκάσεις για 4gb ddr3 στα 1800mhz τουλάχιστον...αλλιώς καλύτερα o/ced ddr2 1200+...

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν πιστεύω να δεις τόσο μεγάλη διαφορά στην πράξη, μόνο σε benchmark προγράμματα θα δεις. Οι ddr3 είναι υπερβολικά ακριβές κατά τη γνώμη μου, καλύτερα να δώσεις τα λεφτά σε πιο ακριβό επεξεργαστή η κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

@Thresh: οι μνήμες που έχω τώρα είναι στα 800mhz fsb, 2GB ( mushkin, αν παίζει ρόλο)

@dimkrom: επεξεργαστή σκοπεύω να πάρω τον Q9450, κάρτα μια 9800GTX.. τι ποιο ακριβό :-).... δεν μιλαάω βέβαι για QX... ούτε συζήτηση για εκείνους, φεύγουν πολύ...

Για όλους: DDR2 1200mhz κάτι καλό έχετε; για να δω πάνω-κάτω την διαφορά τιμής... εάν είναι ποιό ακριβές, πάω για τις Corsair που μου είπες Thresh ή για τis teamGroup στα 1600mhz...

Δημοσ.

Εγώ έχω intel core 2 duo 8500 3.16Ghz, και την 9800 Gtx προσωπικά θα προτιμούσα να είχα πάρει την ati 3870x2 1Gb ή nvida 9800x2 gtx, δεν είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την 9800gtx.

• Super Moderators
Δημοσ.

γιατί τι οθόνη έχεις 30αρα με 2560Χ1600? :P

γιατί σε 1920χ1200 είναι μια χαρά στην πλειοψηφία των games, πόσο μάλλον σε χαμηλότερες αναλύσεις...εκτός αν benchάρεις

Δημοσ.
Εγώ έχω intel core 2 duo 8500 3.16Ghz, και την 9800 Gtx προσωπικά θα προτιμούσα να είχα πάρει την ati 3870x2 1Gb ή nvida 9800x2 gtx, δεν είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την 9800gtx.

καλά ας μην το πιάσουμε το θέμα αυτό τώρα... θέλει καινούργιο post από την αρχή :-)

ισχύει το #35 ... πείτε τίποτα...:-D

edit: με πρόλαβες...

Δημοσ.
δεν εχει να κανει με ποιοτητα ή αξιοπιστια, αυτο που παρατηρησα ειναι η ευκολια που βαφτιζεται ενα προιον μαπα επειδη καποιος ακουσε κατι απο καποιον, ή ειπε ενας ξαδερφος της γκομενας του κολλητου μου...

καταλαβες τι θελω να πω

φυσικα και εγω θα προτιμουσα τις corsair...

Offtopic--->Καλα εχεις απολυτο δικιο. Παει ενας γνωστος στο σινεμα και βλεπει μια αντικειμενικά καλη ταινια. Λεει μετα στον φιλο μου οτι ειναι βλακεια. Αυτος τον πιστευει με εξαιρετικά μεγαλη ευκολία (χωρις να την εχει δει) και αφέλεια και το διαδίδει και σε αλλους που υποστηρίζουν οτι ειναι βλακεια χωρις καν να ξερουν για πιο πράγμα μιλούν... Η βλακεια ειναι ανίκητη.

• Super Moderators
Δημοσ.

OCZ...δεν χρειάζεται να πληρώνεις παραπάνω χρήματα...έχει παρόμοια (σχεδόν) timings με τις ακριβότερερες teamgroup...μια χαρά είναι για τα λεφτά τους

Δημοσ.

Λοιπόν ανανεώνω τις επιλογές ως εξής: OCZ, Corsair, Team Group... σε πια σειρά τις βάζεις Thresh; τι λές; ποιό timing είναι καλύτερο: 7-7-7-21, 7-7-7-24, 9-9-9-24;

δίνω μέχρι και 200ε που έχουν οι teamgroup εάν είναι καλύτερες από τις άλλες 2...

ευχαριστώ και συγγνώμη εάν γίνομαι κουραστικός :o

Δημοσ.
[...]ποιό timing είναι καλύτερο: 7-7-7-21, 7-7-7-24, 9-9-9-24;[...]

Εφόσον μιλάμε για την ίδια συχνότητα, προφανώς και οι μνήμες που έχουν μικρότερα timings είναι καλύτερα. Αλλά δε νομίζω να καταλάβεις ποτέ τη διαφορά αν δεν ασχοληθείς με ψιλο-extreme o/c και δεν έχεις μανία με το super-pi.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...