Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά πήρα την EAH3870X2/G/3DHTI/1G (http://gr.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=8&l3=636&l4=0&model=2057&modelmenu=1 )και την σύνδεσα σε ένα καινούργιο υπολογιστή, που μόλις έφτιαξα. Ο οποίος αποτελείτε από τον e8400, 2gb DDR3 1600, Coolermaster 1000W PSU, ASUS P5E3 Premium WiFi-AP x48 (http://gr.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=640&l4=0&model=2069&modelmenu=1 ).

Όταν τα σύνδεσα όλα αυτά και για πρώτη φορά και πήγα να εγκαταστήσω τα Vista, το μηχάνημα δεν άνοιγε και τα ανεμιστήρια της κάρτας τρέχαν στο full, δοκίμασα να την αλλάξω θέση, την έβαλα στην άλλη PCI-X που έχει η μητρική ,αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Στην κάρτα έχω συνδέσει το 6pin και το 8pin. Υποψιάζομαι ότι πρέπει να παίζει κάποια ασυμβατότητα με την μητρική. Σωστά? Το λέω αυτό γιατί η προηγούμενη κάρτα μου(Χ1900ΧΤ) όταν την σύνδεσα λειτουργούσε άψογα.

Το ζήτημα είναι ότι αν όντως παίζει ασυμβατότητα μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάρτα που λειτουργεί 100% πάνω σε αυτήν την μητρική, είτε για μια 3870x2 είτε 2 3870 σε crossfire.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα ασυμβατότητας.

Αν από την άλλη σου δούλεψε καλά η παλιά κάρτα στο ίδιο σύστημα, τότε μάλλον έχει πρόβλημα η κάρτα...

Το ίδιο σύστημα το δούλεψες καθόλου με άλλη κάρτα μέχρι να βάλεις τελικά την 3870χ2?

Συνήθως στις σε κάποιες κάρτες γραφικών, όταν boot-άρει το Pc, το fan τους δουλέυει για λίγα δευτερόλεπτα στο full.

Aν συνεχίζει και το κάνει, χωρίς να boot-άρει τελικά, και χωρίς beep error, συνήθως οφείλεται σε αυξημένο Pci-Xpress freq.

Ιδέες:

• Δοκίμασε να βάλεις την παλιά πάνω, και να κλειδώσεις (μεσω bios) το PCiXpress freq. στο 100

• Αν είναι ήδη εκεί ρυθμισμένο, δοκίμασε και ένα reset στο bios.

• Τι Psu έχεις? Δοκίμασέ την και με κάποιο άλλο, ή δοκίμασε την κάρτα σε κάποιο άλλο Pc.

Δημοσ.

Κοίτα η παλιά κάρτα, είναι η HIS X1900XT, η οποία λειτουργεί άψογα.

Με την 3870Χ2, δεν μπούταρα καν, έκανε σαν να πήγαινε να ανάψει η οθόνη, αλλά πάπαλα. Όσον αφορά τον θόρυβο γνωρίζω αυτό που λες, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δούλευαν στον φουλ συνέχεια, για να μην καεί η κάρτα υποθέτω. Ούτε beep error έκανε.

Την κάρτα την δοκίμασα και στην παλιά μου μητρική, αλλά υπέθεσα λόγο ότι ήταν nForce4 ότι θα είχε κάποια ασυμβατότητα (έκανε ακριβός τα ίδια).

Reset το BIOS το έκανα αλλά τίποτα, σε κάποια φάση μπήκε στα Windows αλλά μόλις έκανα restart, πάλι τα ίδια.

Το τροφοδοτικό μου είναι 1000W Coolermaster, οπότε δεν παίζει να είναι αυτό ο φταίχτης.

Την κάρτα την έδωσα πίσω και μου δώσανε πιστωτικό, αλλά ένα παιδί σε ένα άλλο forum με το ίδιο mobo μου είπε ότι πρέπει να απενεργοποιήσω μια ρύθμιση στην μητρική και συγκεκριμένα το express gate μέσα από το BIOS, βέβαια τώρα δεν μπορώ να το κάνω γιατί όπως είπα δεν την έχω.

Από την όλη φάση, δεν μπορώ να πω ότι δεν ταλαιπωρήθηκα, γιατί δυστυχώς την πήρα από το e-shop, το οποίο είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, αλλά έλα μου ντε που δεν την είχε πουθενά αλλού την συγκεκριμένη κάρτα. Τώρα με το πιστωτικό, σκέπτομαι να περιμένω.

Δημοσ.

είναι Bug της Asus με την κάρτα αυτή ψάξε για Update στο Bios κάποιο λέει "improve Vga Compatibility"

τώρα το αν δεν δουλεύει η κάρτα και σε άλλο pc αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο Rma

Δημοσ.

Το update που αναφέρεις δεν είναι για την μητρική μου αλλά για αυτήν με το x38, δυστυχώς για την δική μου ακόμα δεν έχει βγει τίποτα.

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα !!!!

πέρνα τους drivers πρώτα και μετά το smartdoctor  θα ξεκινήσει να δουλεύει κανονικά μπες στης ρυθμίσεις, θα βρεις και κάποιες επιλογές σε τι ταχύτητα να δουλεύουν η ανεμιστήρες προσοχή αν περάσετε τους τελευταίους drivers από την amd δεν δουλεύει το smartdoctor  θέλει την προηγούμενοι έκδοση η αυτή που δεινή η asus    .

είναι Πόλυ αργά για την απάντηση αλλά μπορεί να έχει  κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα γι αυτό και το εγγράψα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...