warewolf Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 εχω ενα παλιο pc και θελω να αναβαθμισω την μνημη του. εχει 2χ512 jetram ή trancent και ειναι pc3200.( dimm sychronous DDR 512 mb/72 333 MHz ( ετσι τις διαβασε το διαγνωστικο sandra) θελω να τις βγαλω και να βαλω πιο γρηγορες συνολικου μεγεθους 2 GB. ποιες πρεπει να αγορασω ? το pc μου εχει τα εξης: mainboard asus k8n-e deluxe cpu: amd athlon 64 (k8 newcastle) 130 nm 2.41 GHZ (3400+) δεν γνωριζω αν ο επεξεργαστης και η mainboard δεχονται μνημες ddr2 θα ηθελα λοιπον να μου πειτε ποια χαρακτηριστικα πρεπει να εχει η μνημη που θα αγορασω. ταχυτητα διαυλου, timings, κ.τ.λ. , δεν ξερω ποια πρεπει να επιλεξω. δεν θελω turbo επιδοσεις αφου εχω παλιο μηχανημα. απλα χρειαζομαι 2 gb μνημης και δεν ξερω αν η μνημες που μου ειχαν βαλει τοτε που τον εφτιαξα στο πλαισιο ηταν και οι ποιο γρηγορες για την συνθεση του pc. αν καταλαβατε θελω μνημες οπου να εκμεταλευονται ολο το front side bus αλλα να μην ειναι και πιο γρηγορες ωστε να χρονιζονται χαμηλοτερα , ωστε να πηγαινει αχρηστη η ταχυτητα τους. (αυτες που ηδη εχω πανε στα 333. (166χ2) δεν ανεβαινουν με τιποτα στα 400. επισης η mainboard εχει 3 slots. ποσα modules πρεπει να αγορασω ? 1 ή 2 καλυτερα ? επισης απαντηστε μου αν σωστα πιστευω οτι με win xp pro 32 bit που εχω δεν μπορει να δει 4 GB μνημης. περιμενω την βοηθεια σας για να κανω την αγορα της μνημης .
liopyr Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 H μητρική σου δεν δέχεται DDR2, και οι τιμές των DDR έχουν εκτοξευθεί. Η γνώμη μου είναι να το αφήσεις όπως είναι, δεν πολυαξίζει τον κόπο. Αν πάλι θες σώνει και καλά 2Giga ram, πάρε το φθηνότερο 1giga Dimm που θα βρεις, και ξέχνα παραμέτρους-χρονισμούς-latency κλπ...
warewolf Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 το κακο ειναι οτι οι pc3200 που εχω δεν ανεβαινουν στα 400 αλλα ειναι στα 333. αυτο συμβαινει σε οποια slots και αν τις κουμπωσω. ανεβαινουν στα 400 μονο αν βγαλω το ενα dimm, τοτε το αλλο πηγαινει στα 400. οι μνημες που εχω ειναι dual και μαλλον υπαρχει προβλημα με την μητρικη. απλα, ειχα σκοπο να παρω μια καλυτερη καρτουλα γραφικων και να εχω 2 gb μνημης για να παιζω games μεχρι το φθινοπωρο που θα φτιαξω καινουργιο pc. αλλα, λιγο oc στην cpu,νεες μνημες, extra ανεμιστηρακια, και καρτα gpu ας μην πεταξω λεφτα για αυτα και ας μεινει το pc για κατεβαστηρι. απογοητευτηκα ομως που δεν ανεβαινουν οι μνημες στα 400. οποτε δεν εχει νοημα το 5% oc που εκανα στον athlon. τον ξανακατεβαζω, αφου οι μνημες ειναι αργες. απορια: επειδη πεφτουν στα 333 στο auto μου τις κανει 2-2-7. ενω ειναι κανονικα μνημες 2,5-3-3-8. να τις ανεβασω χειροκινητα, ή να τις αφησω με τα μικροτερα timings ? παρατηρησα οτι το πρωι βρισκω το mtorent με μυνημα crash. ισως να φταινε αυτες. το memtest που ειχα δοκιμασει για 8 ωρες δεν ειχε βγαλει σφαλματα ομως.
liopyr Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Xωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, πιστεύω πως δεν αξίζει το κόπο να ασχοληθείς ούτε με τους χρονισμούς ούτε με τα timings αυτού του συστήματος. Οι επιδόσεις που θα κερδίσεις είναι αμελητέες, άστα όλα default να είνα σταθερό...
De@th L0rd Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 το κακο ειναι οτι οι pc3200 που εχω δεν ανεβαινουν στα 400 αλλα ειναι στα 333. αυτο συμβαινει σε οποια slots και αν τις κουμπωσω.ανεβαινουν στα 400 μονο αν βγαλω το ενα dimm, τοτε το αλλο πηγαινει στα 400. Ρύθμισε το Cas Latency στο 3 από 2,5 στην μητρική και δοκίμασε να τις πάς 400 πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.