washcloud Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 ...θες να πεις ότι όλοι είναι ικανοί να λένε πίσω από ένα πληκτρολόγιο κάτι τέτοιο ; Ετσι και αλλιως εχετε δει κανα παιδι να μαθαινει αλβανικα αντι για αγγλικα η γερμανικα ...σου 'πα 'γω πουθενά να τσακωθούμε; Κοιτάω ξανά τα ποστ μου και νομίζω ότι με παρεξήγησες... Δεν διευκρίνησες επίσης τη χάρη (μάθανε ότι χαρη-ζουμε, πλακώσανε κι οι φίλοι...)
elis88 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 δεν θα τσακωθω μαζι σου γιατι ολοι ειναι ικανοι να μιλανε πισω απο ενα πληκτρολογιο..αν ειχα αλβανικο διαβατηριο θα ειχα παραπανω απο ενα και μαζι με αυτο θα επαιρνα και τα λεφτα τους..αντε ,κανε μας τη χαρη ρε φιλαρακο δεν ξερεις ... Επισης τα γερμανικα εμενα μ αρεσουν πολυ οπως και οι γερμανιδες και γενικα ο λαος ενω τα αλβανικα καθολου ειδικα με τον τονο της φωνης με την οποια συχνα τα ακουω.(εχω απεναντι μου οικοδομη).Το να λετε οτι ειναι ωραια γλωσσα ειναι υποκειμενικο και σαφως δεν αναιρει αυτο που ειπα περι χρησιμοτητας . Απού που να πρωτοαρχίσω... Λοιπόν, αν χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ για μια εταιρεία που συνεργάζεται με κάποια άλλη αλβανική εταιρεία η γενικά με κάποιυς αλβανούς, τότε σίγουρα θα σου χριαστεί. ΄(Έτυχε κάποτε να με πάρουν σε μια δουλειλά για αυτό το λόγο) Ο τόνος της αλβανικής γλώσσα από περιοχή σε περιοχή αλλάζει άρα μάλλον δεν είναι κλίνητρο αυτο για αν το κρίνεις. π.χ. εγώ που είμαι από Τίρανα έχουμε τελειώς διαφορετική προφορά από κάποιον που είανι απο το τεπελένι. Και πολλές λέξεις αλάζουν αρκετά. Π.χ. στα τίρανα το "Τιράνα" το λένε "Τιρόνα". Ι΄σως αν ακούσεις από άλλον να μιλάει τα αλβανικά μπορεί αν τα δεις με διαφορετικό μάτι. Δεν λέω ότι τα αλβανικά είναι απίθανη γλώσσα. Αλλά τι θα σκεφτόταν και ένας ξένος αν άκουγε τα ελληνικά από κάποιον που έχει ζήσει μια ζωή σε χωριό και έχει άλλη προφορά κλπ; Τέλως πάντων, μάλλον τσάμπα πήγε ι ανάλυση όπως και να έχει εσύ μάλλον για άλλους λώγους κρίνεις την γλώσσα. ΥΓ. Τι θα είχες παραπάνω, και ποια λεφτά θα έπερνες. Αυτό δεν το έπιασα.
washcloud Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 ...προφανώς ήταν σπόντα για "αλβανικές συνήθειες", elis88. Aλλά μη δίνεις σημασία. Άλλωστε το θέμα είναι ότι το παλληκάρι δεν γουστάρει το "στερεότυπο" "Αλβανός". Αυτό δεν είναι κακό. Και 'ΓΩ δεν γουστάρω πράγματα. Δεν τα διαιωνίζω όμως ως ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ πρότυπα, σπέρνοντας σπόρους κακού. Ούτε μπερδεύω το "δικαίωμα" που έχει ο άλλος να βάλει μια διαφήμιση στη γλώσσα που νομίζει ότι θα κάνει καλό στο στόχο της διαφήμισής του, με το αν αυτή η διαφήμιση θα γίνει απαρχή να φτάσει ν' ανατρέψει τη γλώσσα μου ή όχι (άσε που αν η γλώσσα μου είναι ΤΟΣΟ ευάλωτη πια...χαράμι να γίνει). Τέλος, προσωπικά, αν "ευφραίνει" την καρδιά του μετανάστη ν' ακούει κάτι ΚΑΙ στη μητρική του γλώσσα, νομίζω ότι είναι κάτι που ως άνθρωπος το "δικαιούται", κι όχι να βγαίνω εγώ και να λέω "όχι, κόψτε τον, δεν μπορώ τα βάρβαρα του σύμφωνα και φωνήεντα".
elis88 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 ...προφανώς ήταν σπόντα για "αλβανικές συνήθειες", elis88.Aλλά μη δίνεις σημασία. Άλλωστε το θέμα είναι ότι το παλληκάρι δεν γουστάρει το "στερεότυπο" "Αλβανός". Αυτό δεν είναι κακό. Και 'ΓΩ δεν γουστάρω πράγματα. Δεν τα διαιωνίζω όμως ως ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ πρότυπα, σπέρνοντας σπόρους κακού. Ούτε μπερδεύω το "δικαίωμα" που έχει ο άλλος να βάλει μια διαφήμιση στη γλώσσα που νομίζει ότι θα κάνει καλό στο στόχο της διαφήμισής του, με το αν αυτή η διαφήμιση θα γίνει απαρχή να φτάσει ν' ανατρέψει τη γλώσσα μου ή όχι (άσε που αν η γλώσσα μου είναι ΤΟΣΟ ευάλωτη πια...χαράμι να γίνει). Τέλος, προσωπικά, αν "ευφραίνει" την καρδιά του μετανάστη ν' ακούει κάτι ΚΑΙ στη μητρική του γλώσσα, νομίζω ότι είναι κάτι που ως άνθρωπος το "δικαιούται", κι όχι να βγαίνω εγώ και να λέω "όχι, κόψτε τον, δεν μπορώ τα βάρβαρα του σύμφωνα και φωνήεντα". Μωρέ, εσυ καλά τα λες... ποιος σε ακούει όμως...
washcloud Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 ...εδώ δεν με ακούει ούτε καν ο φίλος από Αλβανία που έχω δηλώσει πως έχω...τί μου λες τώρα ...Δεν είναι έτσι. Και οι "φοβισμένοι" ακούνε, και οι καχύποπτοι ακούνε, και οι απληροφόρητοι ακούνε, και οι παραπληροφορημένοι ακούνε ...μέχρι και ότι κάτι μαλάκες έχω την αίσθηση ότι ακούνε κι όλοι ακούνε. Τώρα μην περιμένεις βέβαια να πλακωθούμε και στα φιλιά και τις αγκαλιές οι "διάφοροι" εδώ μέσα... Και στο κάτω-κάτω, έτσι είναι η ζωή. Κόντρες από δω κι από 'κει, και τα πράγματα κυλάνε, τα πράγματα αλλάζουν, τα πράγματα πάνε απ΄το καλό στο χειρότερο και τ' ανάποδο. Καλύτερα οι κόντρες και οι φωνές π΄ακούγονται, παρά η μούγκα.
-nick- Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 δεν θα τσακωθω μαζι σου γιατι ολοι ειναι ικανοι να μιλανε πισω απο ενα πληκτρολογιο..αν ειχα αλβανικο διαβατηριο θα ειχα παραπανω απο ενα και μαζι με αυτο θα επαιρνα και τα λεφτα τους..αντε ,κανε μας τη χαρη ρε φιλαρακο δεν ξερεις ... SupremeRace... χιχιχιχιχ
MrSeanKon Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 ρε κομαντουλη....Το ρε το λενε σε καποιον που τον ξερουν τελως παντων... δε σημαινει οτι ο ανασφαλιστος μεταναστης εργατης για μια δουλεια 2ωρη, που δεν ειναι σιγουρη αν θα εμφανιστει και αυριο δεν πρεπει να ζητησει λιγα ευρω παραπανωΑν τα θεωρεις εσυ λιγα 20Ε για ψιλομερεμετια παλι πασο.Δηλαδη για ενα 8ωρο να παιρνουν 100Ε μεροκαμματο??? MrSeanKon , μ' αυτή τη λογική (την των 20/2-3h) , αν δεν τους αρέσει (των χωραφατζήδων) ας πάνε να βρούνε φτηνότερα (όπως με τη λογική του άμα δεν τους αρέσει των μεταναστών, ας πάνε να βρούνε ωραιότερα). Δεν ξέρω αν σ' έπιασα καλά...Ακριβως αυτο λεω κι εγω.Χθες ας πουμε γειωσα κατι δουλειες κι επιασα εγω την αξινα κι εσκαβα. Οχι οτι το ειχα αναγκη αλλα θεωρησα οτι ειναι υπερβολικο να δωσω 30Ε για να μου εκαναν τη συγκεκριμενη ψιλοδουλεια. Απλα ρε αδερφε συγκρινω καποια μεροκαμματα που παιρνουν αλλοι και ποσο δουλευουν με την κατασταση και γιαυτο μιλησα ετσι. Δεν ειμαστε Κουβειτ ουτε Ελβετια. Για τους ξένους ακόμα περιμένω ανάλυση από την κοπελιά, από εσένα μάλλον μπα...Δεν παω να πεισω κανεναν. Αποψεις λεω.Κι αν δε συμφωνεις δικαιωμα σου. Τελος παντων δε θελω να δωσω συνεχεια στην κουβεντα αυτη γιατι θα ξεφυγουμε πολυ (αν κι εχουμε καμποσο) παρα πολυ απο το θεμα.
washcloud Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Τους την πέφταμε δηλαδή όταν μας είχανε ανάγκη, πρέπει να τους την πέφτουμε και τώρα που τους "έχουμε εμείς" ; Εμ μάλλον έτσι πάει...γυρνάει ο τροχός... Αν τα καταφέρανε και δε μας έχουν ανάγκη, μαγκιά τους. ,,,"κοπελιά" , KWSN_Men ; :ρ (....θα "τσιμπήσει" άραγε ; Είμαι σίγουρος ότι θα τσιμπήσει... )
katerina_a_86 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Επιστροφή και πάλι. Στα προηγουμενα post υποστηριξα πως δεν θεωρώ πως οι πολυπολιτισμικες κοινωνιες είναι εύκολο να ευημερήσουν.Αναφέρθηκαν τα παραδείγματα των ΗΠΑ του καναδά και της Αύστραλιας.Καταρχάς δεν θεωρώ πως η κοινωνία των ΗΠΑ ευημερεί και όσοι το πιστεύουν με εκπλήσουν και με απογοητεύουν.Οι δύο άλλες χώρες πράγματι είναι σε καλό επίπεδο. Στις χώρες αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν πολιτισμικές συγκρούσεις μεταξύ ενός υπάρχοντος πληθυσμού και των νέων καθως οι ελάχιστοι ιθαγενείς εξαφανίστηκαν και έτσι δημιουργήθηκαν νέα κράτη απο το μηδέν,κρατη με μια ακμάζουσα οικονομία και μια συνεχή ανάπτυξη. Στην περίπτωση μας τώρα.Η ελλάδα με έναν υπάρχων πληθυσμό δεκα εκατομμυρίων ελλήνων,χωρίς οικονομική ανάπτυξη δέχεται ένα τεράστιο αριθμό μεταναστών διαφορετικης κουλτούρας,απότομα,χωρίς καμία οργάνωση,χωρίς κανέναν λόγο και μάλιστα μετανάστες απο χώρες που συνορεύουν με την Ελλάδα(τελείως ηλίθιο). Αναμφισβήτητα μετα απο 200 χρόνια,μετά το χάος εξαιτίας αυτής της απότομης πληθυσμιακής μεταβολης η κοινωνία να ομαλοποιηθεί και να παρασιάσει και ευημερία,δεν λέω.Αυτός ο νέος λαός μπορεί να ευημερήσει κάποτε.Μέχρι τότε τι γίνεται?? Δηλαδή γιατί μια οργανωμένη κοινωνία σαν την Ελλάδα να μπει σε περιπέτεις για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα?Από φιλανθρωπία?Αν θελουν οι Έλληνες ενταξει.Αν δεν θέλουν όχι.Οι "προοδευτικοί" να κάνουν φιλανθρωπίες με την ιδιωτική τους περιουσία . Επίσης δεν σκέφτηκε κανείς ότι το να δημιουργείς μειονότητες από πληθυσμούς γειτονικών χωρών είναι επικίνδυνο?Ήδη κάποιοι χωρίς φιλότιμο διεκδικούν την Τσαμουριά και ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Τους "προοδευτικούς" όμως δεν τους νοιάζει αυτό.Όλοι άνθρωποι είμαστε.Ας παρουν οι Άλβανοι την τσαμουριά,ας ταλαιπωρήσουν την Ελλάδα για να βοηθηθούν κι αυτοί,ας μοιραστούμε με τους Τούρκους το Αιγαίο και τα πετρέλαια του,ας χαρίσουμε την ιστορία μας για να αποκτήσουν κάποιοι Σλάβοι συνοχή,ας γεμίσουμε μετανάστες.Όλοι άνθρωποι είμαστε.Δεν πειράζει τίποτα δεν ανήκει σε κανέναν.Η ελλάδα ανήκει σε όλους,ας παρασιτήσουν όλοι εις βάρος της. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ. Εγώ διαφωνώ με αυτή την λογική.Είμαστε μια οργανωμένη κοινώνια με κοινά συμφέροντα που οφείλουμε να προασπίσουμε όπως ο καθένας προασπίζει τα προσωπικά του συμφέροντα.Οποιος έχει διάθεση για φιλανθρωπίες με τα κοινά συμφέροντα να το ξεχάσει.Ας κάνει τις φιλανθρωπίες του με την περιουσία του(αλλά εκεί οι προοδευτικοί γίνοται ξαφνικά δεξιοί)
katerina_a_86 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Anorgasmia http://en.wikipedia.org/wiki/Erectile_dysfunction Είναι ο πιο ουσιαστικός διαλογος που κάνω με κουμούνι.
katerina_a_86 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Εγώ πάλι θέλω να ρωτήσω κάτι την Κατερίνα....Κατερίνα, όταν μεγαλώσεις, τί θέλεις να γίνεις ; (σοβαρά τώρα) Θα σου πω τι δεν θα ήθελα να γίνω. Δεν θα ήθελα να γίνω ψευτοπροοδευτική με αξύριστες μασχάλες που θα πουλάω ιδέες για να εντυπωσιάζω και να το παίζω σκεπτόμενη και φιλελεύθερη και που δεν θα ακολουθώ στην προσωπική μου ζωή επειδή δεν είναι συμβατές με την φύση του ανθρώπου.
-nick- Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Θα σου πω τι δεν θα ήθελα να γίνω.Δεν θα ήθελα να γίνω ψευτοπροοδευτική με αξύριστες μασχάλες που θα πουλάω ιδέες για να εντυπωσιάζω και να το παίζω σκεπτόμενη και φιλελεύθερη και που δεν θα ακολουθώ στην προσωπική μου ζωή επειδή δεν είναι συμβατές με την φύση του ανθρώπου. Οι ανθρωποι που λες σαφως και υπαρχουν,μαρεσει πολυ να τους ειρωνευομαι αλλα πιστευεις οτι δεν υπαρχουν και οι πιο συνεπεις ιδεαλιστες/ανθρωπιστες/πεςτοοπωςθες? Επισης πιστευεις πως οποιος ειναι υπερ του διεθνισμου εμπιπτει στην παραπανω κατηγορια? - Nick
Garnele Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Τρομάζω όταν εν ετοι 2008 αναφέρονται ακόμα σε "άπλυτους μαλλιάδες" και ιδεαλιστές με "αξύριστες μασχάλες"... Ούτε ο μπαμπάς μου..
-nick- Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Τρομάζω όταν εν ετοι 2008 αναφέρονται ακόμα σε "άπλυτους μαλλιάδες" και ιδεαλιστές με "αξύριστες μασχάλες"...Ούτε ο μπαμπάς μου.. hippies are back
katerina_a_86 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 nick[;2150584']Οι ανθρωποι που λες σαφως και υπαρχουν' date='μαρεσει πολυ να τους ειρωνευομαι αλλα πιστευεις οτι δεν υπαρχουν και οι πιο συνεπεις ιδεαλιστες/ανθρωπιστες/πεςτοοπωςθες? Επισης πιστευεις πως οποιος ειναι υπερ του διεθνισμου εμπιπτει στην παραπανω κατηγορια? - Nick[/quote'] Το να λες είμαστε όλοι ίσοι και ότι θα ήθελες να έχουμε όλοι τα ίδια αγαθά είναι πολύ καλό.Το να λες ότι αγωνίζεσαι γι αυτό όχι χαρίζοντας δικά σου πράγματα αλλά κοινά,είναι γελοίο. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η φύση του ανθρώπου.Θέλει να έχει καλύτερη δουλειά απο τον διπλανό του (= περισσότερα αγαθά), καλύτερη γυναίκα, θέλει να δείχνει πνευματικά ανώτερος (σαν τους φασίστες που θεωρούν τον λαό τους ανώτερο) κλπ. Είναι δηλαδή δεξιός για τον ευατό του και "αριστερός" για την κοινωνία. Εγώ δεν τους κατηγορώ,θα μεγαλώσουν και θα καταλάβουν.Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου. Τώρα αν υπάρχουν κάποιοι που τα τηρούν όλα αυτά δεν ξέρω αλλά αν υπάρχουν τα πάνε στον παράδεισο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.