Προς το περιεχόμενο

Aλβανική διαφήμιση!!!

deker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλά , και ο χέρι χερι λέει ότι ανήκει στο χώρο της αριστεράς...τι να λέει

Το θέμα είναι η ευημερία της κοινωνίας και πιστεύω πως οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες ειναι καταδικασμένες απο την φύση τους να μην έχουν συνοχή και να μην είναι ευκολο να ευημερήσουν.

ΗΠΑ Καναδάς Αυστραλία γιατί ευημερούν?

• Απαντ. 436
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλα ηξερα πως απο την αρχη θα γινει offtopic.Εχουμε φυγει απο την διαφημιση και μιλαμε για εξωτερικη πολιτικη και οτι να ναι.

Keep up the good job

Δημοσ.

Κατερίνα βλέπω επέστρεψες ορεξάτη και έτοιμη να πάρεις την εκδίκησή σου :-D:-D:-D

Ας έρθουμε στο θέμα μας όμως.

Επειδή λοιπόν εμένα ουσιαστικά εννοούσες όταν έλεγες :

"Αλήθεια κύριοι προοδευτικοί σας αρέσει η κοινωνία των ΗΠΑ?

Εκτός απο τις ωραίες ταινίες που βλέπετε η ζωή στις ΗΠΑ είναι τελείως διαφορετική με μια γκετοποιημένη χώρα χωρίς συνοχή που όλους τους ενώνει η coca cola.

Αν αυτό τον πολυπολιτισμό θέλετε να εξυπηρετήσετε εγώ δεν θα σας ακολουθήσω."

Εγώ πουθενά δεν είπα οτι είναι ωραία η αμερικάνικη κοινωνία. Ίσα-ίσα ούτε τα macdonald's μου αρέσουν, ούτε τρελαίνομαι για coca-cola ούτε καν βλέπω αμερικάνικες ταινίες. Απλώς αναφέρθηκα στις ΗΠΑ γιατί είναι η μοναδική χώρα στον που το φαινόμενο της μετανάστευσης εμφανίζεται τόσα χρόνια (σχεδόν 100).

Και αυτό που ανέφερα είναι πως οι μετανάστες όλα αυτά τα χρόνια αφομοιώθηκαν στην αμερικάνικη κοινωνία και πως οι ΗΠΑ δεν έγιναν ένα κράτος ιταλοτουρκικοελληνικό, όπως η Ελλάδα λες οτι θα γίνει πακιστανοαλβανορωσικό.

Αν δε σου αρέσει μάλιστα η σύγκριση με την Αμερική τότε κοίτα μόνο την τελευταία παράγραφο του post μου (Σελιδα 17 για να μην ψάχνεις) και πες μου ένα αντιπαράδειγμα. Ένα λογικό και βάσιμο επιχείρημα. Πες μου κάτι που να ισχύει τέλος πάντων.

Γιατί με το να λες οτι εξαιτίας της υπογεννητικότητας θα αφανιστούν οι Έλληνες σε 40,50,100 χρόνια χωρίς να παρουσιάζεις καμία μελέτη ή κάποιο επιχείρημα μου θυμίζεις τη γνωστή φράση κάποιου γνωστού μέλους του forum οτι: "Το δικαίωμα σας να μιλάτε δεν σημαίνει πως έχουμε την υποχρέωση να σας παίρνουμε στα σοβαρά" (ή καπώς έτσι).

Και για να το κάνω λιανά σκέψου ένα πράγμα: οι Έλληνες στα τόσα χρόνια ύπαρξης τους ως έθνος γνώρισαν πολέμους, επιδημίες, επιδρομές, έζησαν υπόδουλοι (400 χρόνια μόνο επι τουρκοκρατίας) και δεν αφανίστηκαν. Θα αφανιστούν τώρα σε 50-100 χρόνια λόγω της υπογεννητικότητας!!

Δημοσ.

galil η αλήθεια πάντως είναι ότι η Αμερική είχε Ευρωπαίους μετανάστες που μπόρεσαν να αφομοιωθούν καλύτερα στην φιλοσοφία του νέου κράτους.

Δε ξέρω κατά πόσο οι μετανάστες της Ελλάδας μπορούν να δημιουργήσουν μετά από 50 -100 χρόνια αντίστοιχες συνθήκες ευημερίας.

Έχουμε πολλούς Ασιάτες και μένα αυτό με ανησυχεί…δεν μπορούν να ''δέσουν'' εύκολα με την Ελληνική κοινωνία ούτε μπορούν να την βοηθήσουν πολιτισμικά και ίσως αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν ποτέ να ευημερήσουν με τον τρόπο που εννοούμε εμείς. τους βλέπω σαν κάτι αντίστοιχο με τους γύφτους…

Για να μη παρεξηγούμε είμαι πέρα από κάθε ρατσιστική αντίληψη

Δημοσ.

Εγώ πουθενά δεν είπα οτι είναι ωραία η αμερικάνικη κοινωνία. Ίσα-ίσα ούτε τα macdonald's μου αρέσουν, ούτε τρελαίνομαι για coca-cola ούτε καν βλέπω αμερικάνικες ταινίες.

Πάντως, τα Mc Dobalds έχουν τα καλύτερα hambugers με διαφορά, να τα δοκιμάσεις. Ειδιk;a me coca-cola μαζί... είναι να γλύφεις τα δάκτιλα σου.

Δημοσ.
galil η αλήθεια πάντως είναι ότι η Αμερική είχε Ευρωπαίους μετανάστες που μπόρεσαν να αφομοιωθούν καλύτερα στην φιλοσοφία του νέου κράτους.

Δε ξέρω κατά πόσο οι μετανάστες της Ελλάδας μπορούν να δημιουργήσουν μετά από 50 -100 χρόνια αντίστοιχες συνθήκες ευημερίας.

Έχουμε πολλούς Ασιάτες και μένα αυτό με ανησυχεί…δεν μπορούν να ''δέσουν'' εύκολα με την Ελληνική κοινωνία ούτε μπορούν να την βοηθήσουν πολιτισμικά και ίσως αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν ποτέ να ευημερήσουν με τον τρόπο που εννοούμε εμείς. τους βλέπω σαν κάτι αντίστοιχο με τους γύφτους…

Για να μη παρεξηγούμε είμαι πέρα από κάθε ρατσιστική αντίληψη

Σε ένα βαθμό έχεις δίκιο και αυτό φαίνεται από το γεγονός οτι οι Αλβανοί, Βούλγαροι και λοιποί βαλκάνιοι μετανάστες στην Ελλάδα έχουν προσαρμοστεί πολύ καλύτερα στην Ελλάδα από τους ασιάτες, έχοντας βρει σταθερές δουλειές κλπ.

Όμως δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι αφού και οι Ευρωπαίοι μετανάστες που πήγαν στην Αμερική πριν 100 χρόνια ήταν κυρίως άνθρωποι της υπαίθρου, πολύ φτωχοί και αναλφάβητοι (οχι όλοι αλλά οι περισσότεροι έτσι ήταν) και η προσαρμογή τους ήταν πολύ δύσκολη στην αρχή αφού οι αμερικάνικες μεγαλουπόλεις με τους ουρανοξύστες τους φαίνονταν σαν από "άλλο πλανήτη".

Επίσης πιστεύω οτι οι ασιάτες στην Ελλάδα είναι η μειοψηφία των μεταναστών. Στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν πολύ περισσότερους....

elis88

Έχω φάει 2 φορές στα mac donald's και δεν μου άρεσε τίποτα. goody's και πάλι goody's. Δε συγκρίνονται....

Δημοσ.

Αν ενδιαφέρεται κανείς να μάθει κάτι παραπάνω γι' αυτά που σχολιάζει εδώ μέσα, ας τσεκάρει τούτο.

Πρόκειται για το 3ο θερινό σεμινάριο Κόνιτσας με θέμα "Ανθρωπολογία, Εθνογραφία και Συγκριτική Λαογραφία του Βαλκανικού Χώρου".

Όσοι πιστοί...

Και σύντομα γιατί οι δηλώσεις λήγουν μεθαύριο.

Δημοσ.
Πάντως, τα Mc Dobalds έχουν τα καλύτερα hambugers με διαφορά, να τα δοκιμάσεις. Ειδιk;a me coca-cola μαζί... είναι να γλύφεις τα δάκτιλα σου.

δν υπάρχεις.

Δημοσ.
Υπάρχωωωω.... όπως λέει και ο θεός Καζατζίδης.
απρόβλεπτη απάντηση :-)

αν συνεχίσεις τα γεύματα απο τα μακ δε πρόκειται για πολύ :-D:P

btw ρε elis88 εφόσον είσαι Αλβανός, μπορείς να μας πεις τελικά τι έλεγε αυτή η διαφήμιση; η οποία παρεπιπτώντος δεν έπαιξε κ πολύ...

Δημοσ.

Εγώ πάλι θέλω να ρωτήσω κάτι την Κατερίνα.

...Κατερίνα, όταν μεγαλώσεις, τί θέλεις να γίνεις ;

(σοβαρά τώρα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...