afentiko7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Τι να τον κάνω τον φραγμό ;;; Αφού δεν έχω λύσει άλλα προβλήματα πρώτα ! Εδώ έρχονται και, στην καλύτερη των περιπτώσεων του στοιβάζω σαν σαρδέλες σε αποθήκες και στη χειρότερη τους ξαναπετάω στη θάλασσα ! Και πάλι όμως ο φραγμός είναι σχετικός. Να μπει φραγμός σε σχέση με τι ; Με τον πληθυσμό της Ελλάδας ; Με τους δείκτες εξέλιξης της Ελλάδας ; Με τους πραγματικούς δείκτες εξέλιξης της Ελλάδας ; Με τις εποχικές ανάγκες της Ελλάδας σε εργατικό δυναμικό ; Με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ; Και πάλι όμως δεν είναι λύση αυτή. Έστω ότι μπαίνει φραγμός. Σίγουρα θα θέλουν να έρθουν και άλλο μετανάστες. Πως θα έρθουν αυτοί ; Παράνομα φυσικά. Και τι θα τους κάνουμε ; Θα τους πυροβολούμε ; Θα τους απελαύνουμε ; Μήπως θα ήταν καλύτερα να τους απορροφήσουμε ; Πρόσφατο άρθρο στην Ελευθεροτυπία έδειχνε ότι το ΙΚΑ συντηρείται σε μεγάλο ποσοστό από τους μετανάστες. Είναι πολύ σύνθετο το ζήτημα για να κραυγάζουμε απλά "ΈΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ", "ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ" ή "Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ". Θέλει οργάνωση και έλεγχο το ζήτημα, τα οποία επαναλαμβάνω δεν προτίθενται να κάνουν οι υπάρχοντες πολιτικοί του προσκηνίου. Μα ούτε και να τους απορροφήσουμε είναι τόσο απλό. Πες πως τους απορροφάμε όλους. Που θα τους στοιβάξουμε. Αντέχει το κράτος να φτιάξει κτήρια για να τους βάλει? Και τι θα τους κάνουμε όλους αυτούς αφού δεν υπάρχει δουλειά. Θα κάνουμε συσσίτια? Δε θα δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης αφού θα μένουν όλοι μαζί? Εκτός και αν προτείνεις να κάνουμε το χίλτον εστία φοιτητών και να βάλουμε να μείνουν παιδιά μεταναστών λες και δεν υπάρχουν φτωχοί Ελληνες. Μα και να το κάνουμε αυτό πάλι θα έρχονται μετανάστες αφού όλοι θα μάθουν πως υπάρχει μια χώρα όπου έχεις φαγητό και στέγη τσάμπα αν έρχεσαι με δουλεμπορικό και θα δουλεύουμε όλοι για τους μετανάστες. Αρα μήπως η λύση είναι να δημιουργήσουμε υποδομές στις εκεί χώρες? @Lucifer όχι πραγματικά δε βλέπω τη σχέση έχει η εθνικότητα με τα εργατικά δικαιώματα. Δλδ επειδή το αφεντικό μου είναι ίδιας εθνικότητας με μένα θα είμαι υπάκουος ενώ αν είναι διαφορετικής θα τα κάνω όλα λίμπα. @kwsn ωραία πες πως είναι χειριστής και έχει μια ειδίκευση. Αφού φεύγουν τα εργοστάσια (εκεί δλδ που ειδικεύεται) που θα πάει να δουλέψει?
Houston Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Και η σχέση με το θέμα; Η.Π.Α. και βιομηχανικές χώρες της Ε.Ε. καθώς και η Ιαπωνία αποβιομηχανοποιούνται ναι ή όχι; …οφτοπικ Οι ρύποι δεν έχουν άμεση σχέση με την βιομηχανία? Συμφωνώ ότι έχουν εξελιχθεί οι μέθοδοι παραγωγής και απαιτούνται λιγότερα εργατικά χέρια, πολλά δε εργοστάσια μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για φτηνά μεροκάματα , ο όγκος όμως της βιομηχανικής προηγμένων χωρών παραγωγής δεν μειώνεται… Ούτε και η αγροτική – κτηνοτροφική φυσικά - αν και πιο πρωτόγονη Και γενικά πολλά κράτη βασίζονται στον πρωτογενή τομέα χωρίς απαραίτητα να είναι 3κοσμικά.
Lucifer Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 @Lucifer όχι πραγματικά δε βλέπω τη σχέση έχει η εθνικότητα με τα εργατικά δικαιώματα. Δλδ επειδή το αφεντικό μου είναι ίδιας εθνικότητας με μένα θα είμαι υπάκουος ενώ αν είναι διαφορετικής θα τα κάνω όλα λίμπα. @Lucifer δηλαδή @afentiko7 κοίταξε να δεις @afentiko7 το θέμα πάει ως εξής. Υπάρχουν 2 άνθρωποι που έχουν ανάγκη λεφτά για να ζήσουν. Ο ένας έχει ένα δυο συγγενείς, είναι στο ληξιαρχείο, ψηφίζει. Ο άλλος είναι λαθρομετανάστης. Περίπτωση Α: Έλλην -Γεια, θέλω δουλειά -Τι δουλειά θέλετε; -Τη λιγότερο κοπιαστική, πωλητής στα ζάρα, σερβιτόρος, σουβλατζής... -Χμμ έχουμε μια θέση οικοδομή. -Πω, πόσα δίνουνε; -Τόσα. -Καλά, επειδή έχω ανάγκη, βάλτε με. (Ηθικό δίδαγμα: σε παίρνει να ψάχνεις επιλογές) Περίπτωση Β: Αλλοδαπός -Γκεια, τέλει ντουλέπσει -Οικοδομή; -Ό,τι να 'ναι, απλά ντουλειά τέλει -Οικοδομή, τόσα φράγκα (το ένα δέκατο προφανώς της περίπτωσης Α) -Τόσο λίγκο, πως ζήσει; -Άμα δε σ'αρέσει να πας στην χώρα σου που περνούσες καλύτερα. (Ηθικό δίδαγμα: δε σε παίρνει να έχεις επιλογές) Στη δουλειά! Περίπτωση Α: -Στρατή, φέρε ρε παλικάρι μου τις τάβλες επιτέλους, η νύχτα μας πήρε -Κάτσε λίγο αφεντικό, τώρα έρχομαι -Ε αμάν ρε μαλακισμένο, κάτσε λίγο και κάτσε λίγο, όλο κάθεσαι -Ποιον είπες μαλακισμένο ρε; Θες να φέρουμε τους μπάτσους; (Ηθικό δίδαγμα: σε παίρνει να βγάζεις και λίγη γλώσσα) Περίπτωση Β: -Ντούσκο, φέρε τις τάβλες γαμώ τον αλάχ σου μέσα -Αμέσως αφεντικό -Άλλη φορά να το κάνεις πιο γρήγορα, κατάλαβες; Άντε μη φωνάξω τους μπάτσους και σε στείλουνε πακέτο πίσω. -Εντάξει αφεντικό, άλλη φορά Ντούσκο πιο γκρήγκορο. (Ηθικό δίδαγμα: αν δεν τα καταπιείς όλα, τη γ@μησες) Εξακρίβωση!!! Περίπτωση Α: -Καλησπέρα, να δούμε λίγο τα στοιχεία σας... -Ναι, βεβαίως.. -Χολαργό μένετε ε... -Ναι, πίσω από τον Άη Χαράλαμπο -Μάλιστα, δεν έχετε τίποτα παράνομο πάνω σας έτσι; -Όχι καλέ, να, ψάξτε αν θέλετε. -Εντάξει, εντάξει *πατ πατ στις τσέπες* καλά είμαστε. Καληνύχτα. -Καληνύχτα σας. Περίπτωση Β: -Ε εσύ, να δω ταυτότητες. -Ντεν... ντεν έκει... -Ντεν έκει;;;; Γιαααα πάμε λίγο στο τμήμα. *Ξύλο* -Εσύ θα είσαι το ένα, εσύ θα είσαι το δύο. Όταν λέω "ένα" θα σηκώνεσαι και θα βαράς τον δύο. Κατάλαβες; *Ξύλο* *Κι άλλο ξύλο* *Λίγο ακόμα* -Και μη σε ξαναπετύχω πουθενά, κατάλαβες;;; Για πες ρε όμνη τώρα, επηρεάζεται γενικότερα κανείς βάσει της καταγωγής του στην Ελλάδα του 2008;
DrLo Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Nαι αυτό ακριβώς σου λέει ότι δε γουστάρει μια πολυπολιτισμική κοινωνία. (τώρα Αλβανία και πολιτισμός δεν συνάδει αλλά αυτό το ξεπερνάμε). Μια χώρα με 80% - 20% δύο εθνοτήτων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σίγουρα πολυπολιτισμική. Στη καλύτερη είναι "Δι-πολιτισμική" (αν μπορεί να υπάρξει τέτοιος όρος). Ακόμα καλύτερα θα είναι Δι-Εθνική καθώς δύο έθνη μπορούν να έχουν πάνω κάτω "παρόμοιο πολιτισμό" και άρα οι όροι Εθνος και Πολιτισμός δεν ταυτίζονται. Προσωπικά δε θα με πειραζε να ζω σε μια "πολυπολιτισμική" κοινωνία. Ίσως να με πείραζε να ζω σε ένα "Δι-Εθνικό" κράτος. Ίσως είναι ανθρώπινο ένστικτο αλλά αλλιώς αισθάνεσαι "ένας από όλους" και αλλιώς "ένας από τους δύο".
axaraktiristos Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δεν τα κατάφερα. Τα καταφέρνω...Το καλό μας το κράτος, κρατούσε το μισό μισθό των γονιών μου για να μου παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το καλό μας το κράτος μου χρεώνει τα κέρατα του για πάγια στο νερό και στο ρεύμα. Και με χρεώνει και την πουτάνα την ΕΡΤ χωρίς να με ρωτήσει αν θέλω να την βλέπω. Επίσης, το καλό μας το κράτος με έστειλε σε ένα σχολείο, όπου οι καθηγητές ενδιαφέρονταν μόνο για τις εξετάσεις των πανελλαδικών, με έναν άκρως στεγνό και επιφανειακό τρόπο διδασκαλίας. Και όλα αυτά για να περάσω σε μια "καλή" σχολή και να σπουδάσω... Βέβαια, στο ενδιάμεσο, το ίδιο το κράτος με έβαλε στο τριπάκι να κάνω ιδιαίτερα σε φροντιστήρια, πληρώνοντας αδρά την "δημόσια" εκπαίδευση... Και όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο, μου είπε ότι θα μου βάλει δίδακτρα στο μεταπτυχιακό μου και ότι θα μου φτιάξει και ιδιωτικά για να υπάρχει ανταγωνισμός λες και η γνώση είναι ένα προϊόν που πρέπει να πουλιέται. Και τέλος, το καλό μας το κράτος, με έβγαλε στην αγορά εργασίας, πτυχιούχος Πληροφορικής γαρ, χωρίς να μου πει ότι θα δουλεύω για 700 ευρώ στον Κόκκαλη, χωρίς να μου πει ότι η ασφάλιση και τα ωράρια είναι ευέλικτα όπως οι κυλότες και χωρίς να μου πει ότι θα δουλεύω μέχρι τα 70 μου. Πράγματι, το κράτος μας, ενδιαφέρεται για εμάς. Δείτε γύρω σας, τίγκα στο ενδιαφέρον είναι... Φυσικά και θα στρώσω τον κώλο μου για να μάθω πράγματα. Δεν θα έχω όμως σεβασμό σε ένα κράτος το οποίο με έχει χεσμένο, με θυμάται με φανφάρες μόνο στις εκλογές και δεν δείχνει ενδιαφέρον στα προβλήματα μου. Και για να σε προλάβω, ΟΧΙ δεν το ψήφισα εγώ αυτό το κράτος, και ΟΧΙ δεν θα φύγω αφού δεν μ'αρέσει. Θα κάτσω εδώ και θα λέω τις βλακείες μου μήπως και πείσω κανέναν άλλο. Αστα διαλά. Νευρίασα πάλι. Προφανώς υπάρχει σύγχυση στις έννοιες « κράτος » και « Ελλάδα » . Το ότι το κράτος σήμερα ΠΡΑΓΜΑΤΙ κάνει όλα αυτά που λες αυτό ναι πρέπει να το αλλάξουμε.. αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να μην υπάρχει αλλά να γίνει ένα με τον ευκολοδιαχειρίσιμο χυλό που πρεσβεύει το παγκόσμιο χωριό ….
DrLo Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Φιλε νομιζω οτι θα επρεπε να ειναι στα Ελληνικα η διαφημιση αφου βρισκομαστε στην Ελλαδα. Το άρθρο 3 παρ. 18 του Ν. 2328/1995, κατά το οποίο οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν την υποχρέωση να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα (πρόσληψη ειδικών επιστημόνων, διορθωτών κειμένων και διοργάνωση σεμιναρίων) για την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους δημοσιογράφους και τους συντελεστές των ενημερωτικών εκπομπών, κατά την διατύπωση των κειμένων που εκφωνούνται κατά την παρουσίαση των ψυχαγωγικών εκπομπών και κατά την μεταγλώττιση ή τον υποτιτλισμό των ξενόγλωσσων εκπομπών. Πηγη http://www.esr.gr Αυτό είναι άλλο. Άλλο να "κακοποιείς" την ελληνική γλώσσσα και άλλο να χρησιμοποιείς μια άλλη. Έτσι ένα κανάλι πχ έχει κάθε δικαίωμα να παίξει μια ξένη ταινία χωρίς υπότιτλους αλλά αν βάλει υπότιτλους θα πρέπει να φροντίσει να γίνεται σωστή χρήση της ελληνικής. Υπό αυτό το πνέυμα μάλλον οι ελληνικές διαφημίσεις παραβαίνουν τον νόμο.
axaraktiristos Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Μια χώρα με 80% - 20% δύο εθνοτήτων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σίγουρα πολυπολιτισμική. Στη καλύτερη είναι "Δι-πολιτισμική" (αν μπορεί να υπάρξει τέτοιος όρος). Ακόμα καλύτερα θα είναι Δι-Εθνική καθώς δύο έθνη μπορούν να έχουν πάνω κάτω "παρόμοιο πολιτισμό" και άρα οι όροι Εθνος και Πολιτισμός δεν ταυτίζονται. Προσωπικά δε θα με πειραζε να ζω σε μια "πολυπολιτισμική" κοινωνία. Ίσως να με πείραζε να ζω σε ένα "Δι-Εθνικό" κράτος. Ίσως είναι ανθρώπινο ένστικτο αλλά αλλιώς αισθάνεσαι "ένας από όλους" και αλλιώς "ένας από τους δύο". Όπως έγινε σε Γιουγκοσλαβία , Κόσσοβο , κλπ…
sotirakis.net Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Για πες ρε όμνη τώρα, επηρεάζεται γενικότερα κανείς βάσει της καταγωγής του στην Ελλάδα του 2008; Τον γνωστό omnislash εννοείς boss ;
foufoutios Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Ωραιο το ποστ του Lucifer και με ηθικα διδαγματα! Αυτο το πατ πατ με ελιωσε στα γελια
χάπι Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 @ Lucifer Όλα τα είπες κρυφοπληγίτσα... @ Lucifer (well done)
galil Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Γιατί αμφιβάλεις?Σε μια "Ελλάδα" που κάποτε αναπόφευκτα ο αριθμός των ξένων θα ξεπεράσει τον αριθμό των Ελλήνων οι μειονότητες (δίκαια) θα διεκδικήσουν τα δικαιωματά τους, όπως για παράδειγμα η έκδοση των δημοσίων εγγράφων και στην γλώσσα τους.Επίσης θα υπάρξουν πολιτικοί και ίσως και κόμμα μεταναστών. Αμφιβάλεις για την μετεξέλλιξη της εθνικής ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική? Εσείς πως θέλετε να είναι η ελληνική κοινωνία του 2100? Περιμένω απαντήσεις. (Υπάρχει δυνατότητα για δημοσκόπηση στο forum?Πως γίνεται?) Εσυ νομίζεις πως σε 100 χρόνια οι μετανάστες θα εξαφανιστούν αυτομάτως η θα έχουν μια διακριτική παρουσία χωρίς να επηρρεάσουν την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας? Αν το νομίζεις αυτό τότε με εκπλήσεις. Έχουν περάσει περίπου 100 χρόνια από την εποχή της μεγάλης μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ, όταν εκατομμύρια Ιταλοί, Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, Ιρλανδοί κλπ κλπ εγκαταστάθηκαν στην Αμερική. Τι απ' όσα φαντάζεσαι οτι θα συμβούν το 2100 στην Ελλάδα έχει γίνει στην Αμερική τα τελευταία 100 χρόνια; Και πρόσεξε οτι η Αμερική ήταν εξαρχής ένα κράτος που δημιουργήθηκε από μετανάστες χωρίς να κατοικείται από κάποια ισχυρή εθνότητα (η μάλλον ζούσε αλλά την αφάνισαν- τους ιθαγενείς εννοώ). Ούτε η επίσημη γλώσσα του κράτους άλλαξε, ούτε δημόσια έγγραφα έβγαιναν στα ελληνικά, ιταλικά κοκ, ούτε δημιουργήθηκε βέβαια κόμμα μεταναστών. Το μόνο το οποίο συνέβη ήταν να αναδειχθούν πολιτικοί που ήταν απόγονοι μεταναστών. Παράδειγμα ο Κέννεντυ ήταν γόνος Ιρλανδών μεταναστών. Επίσης και κάποιοι Έλληνες έφτασαν ψηλά. Χαρακτηριστικά θυμάμαι κάποιον Τζορτζ Στεφανόπουλο που ήταν στέλεχος κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το θέμα είναι όμως το εξής. Κανένας από αυτούς δεν ανέβηκε στην εξουσία για να "εκφράσει" τους μετανάστες ομοεθνείς του. Ίσα-ίσα όλοι τους ένιωθαν Αμερικάνοι και απλώς ήξεραν οτι κάποιοι πρόγονοί τους είχαν μια διαφορετική καταγωγή. Μάλιστα, ο Έλληνας που ανέφερα πριν θυμάμαι πως δεν ήξερε καλά-καλά να μιλάει ελληνικά. Και δεν ήταν ο μόνος. Αρκετοί μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς δεν γνωρίζουν τη γλώσσα των προγόνων τους. Ειδικά όσοι δεν μεγάλωσαν στις αντίστοιχες κοινότητες και έκαναν μικτούς γάμους έχασαν κάθε επαφή με την χώρα καταγωγής τους. Αλλά και οι υπόλοιποι έχοντας αφομοιωθεί πλήρως στην αμερικάνικη κοινωνία βλέπουν την Αμερική σαν την πατρίδα τους. Τι σε κάνει να πιστεύεις λοιπόν πως δε θα γίνει το ίδιο στην Ελλάδα; Έχει αποδειχθεί πως παντού στον κόσμο οι μετανάστες σιγά-σιγά αφομοιώνονται από τον πληθυσμό της χώρας που ζουν κρατώντας βέβαια κάποια στοιχεία που μαρτυρούν τη διαφορετική καταγωγή τους. Θεωρώ λοιπόν οτι δεν έχουν καμία απολύτως βάση απόψεις του τύπου "θα χάσουμε την ταυτότητά μας από τους Αλβανούς, Πακιστανούς, Βούλγαρους κλπ". Είναι κινδυνολογίες που μόνο κακό κάνουν σε όσους τις πιστεύουν αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.
sotirakis.net Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Έχουν περάσει περίπου 100 χρόνια από την εποχή της μεγάλης μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ, όταν εκατομμύρια Ιταλοί, Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, Ιρλανδοί κλπ κλπ εγκαταστάθηκαν στην Αμερική.Τι απ' όσα φαντάζεσαι οτι θα συμβούν το 2100 στην Ελλάδα έχει γίνει στην Αμερική τα τελευταία 100 χρόνια; Και πρόσεξε οτι η Αμερική ήταν εξαρχής ένα κράτος που δημιουργήθηκε από μετανάστες χωρίς να κατοικείται από κάποια ισχυρή εθνότητα (η μάλλον ζούσε αλλά την αφάνισαν- τους ιθαγενείς εννοώ). Ούτε η επίσημη γλώσσα του κράτους άλλαξε, ούτε δημόσια έγγραφα έβγαιναν στα ελληνικά, ιταλικά κοκ, ούτε δημιουργήθηκε βέβαια κόμμα μεταναστών. Το μόνο το οποίο συνέβη ήταν να αναδειχθούν πολιτικοί που ήταν απόγονοι μεταναστών. Παράδειγμα ο Κέννεντυ ήταν γόνος Ιρλανδών μεταναστών. Επίσης και κάποιοι Έλληνες έφτασαν ψηλά. Χαρακτηριστικά θυμάμαι κάποιον Τζορτζ Στεφανόπουλο που ήταν στέλεχος κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το θέμα είναι όμως το εξής. Κανένας από αυτούς δεν ανέβηκε στην εξουσία για να "εκφράσει" τους μετανάστες ομοεθνείς του. Ίσα-ίσα όλοι τους ένιωθαν Αμερικάνοι και απλώς ήξεραν οτι κάποιοι πρόγονοί τους είχαν μια διαφορετική καταγωγή. Μάλιστα, ο Έλληνας που ανέφερα πριν θυμάμαι πως δεν ήξερε καλά-καλά να μιλάει ελληνικά. Και δεν ήταν ο μόνος. Αρκετοί μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς δεν γνωρίζουν τη γλώσσα των προγόνων τους. Ειδικά όσοι δεν μεγάλωσαν στις αντίστοιχες κοινότητες και έκαναν μικτούς γάμους έχασαν κάθε επαφή με την χώρα καταγωγής τους. Αλλά και οι υπόλοιποι έχοντας αφομοιωθεί πλήρως στην αμερικάνικη κοινωνία βλέπουν την Αμερική σαν την πατρίδα τους. Τι σε κάνει να πιστεύεις λοιπόν πως δε θα γίνει το ίδιο στην Ελλάδα; Έχει αποδειχθεί πως παντού στον κόσμο οι μετανάστες σιγά-σιγά αφομοιώνονται από τον πληθυσμό της χώρας που ζουν κρατώντας βέβαια κάποια στοιχεία που μαρτυρούν τη διαφορετική καταγωγή τους. Θεωρώ λοιπόν οτι δεν έχουν καμία απολύτως βάση απόψεις του τύπου "θα χάσουμε την ταυτότητά μας από τους Αλβανούς, Πακιστανούς, Βούλγαρους κλπ". Είναι κινδυνολογίες που μόνο κακό κάνουν σε όσους τις πιστεύουν αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Ακόμη μια εμπεριστατωμένη απάντηση με επιχειρήματα στους φόβους της Κατερίνας. Που είσαι katerinaκι να ανταπαντήσεις ;
elis88 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Χέρομαι που η πλιοψηφία του φόρουμ που συμετήχαν σε αυτό το θέμα είναι ανοιχτόμυαλοι, και υποστηρίζουν εμάς τους ξένους. Πραγματικά δεν το περίμενα. Να' στε καλα :-)
afentiko7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 @afentiko7 κοίταξε να δεις @afentiko7 το θέμα πάει ως εξής. Υπάρχουν 2 άνθρωποι που έχουν ανάγκη λεφτά για να ζήσουν. Ο ένας έχει ένα δυο συγγενείς, είναι στο ληξιαρχείο, ψηφίζει. Ο άλλος είναι λαθρομετανάστης. Περίπτωση Α: Έλλην -Γεια, θέλω δουλειά -Τι δουλειά θέλετε; -Τη λιγότερο κοπιαστική, πωλητής στα ζάρα, σερβιτόρος, σουβλατζής... -Χμμ έχουμε μια θέση οικοδομή. -Πω, πόσα δίνουνε; -Τόσα. -Καλά, επειδή έχω ανάγκη, βάλτε με. (Ηθικό δίδαγμα: σε παίρνει να ψάχνεις επιλογές) Περίπτωση Β: Αλλοδαπός -Γκεια, τέλει ντουλέπσει -Οικοδομή; -Ό,τι να 'ναι, απλά ντουλειά τέλει -Οικοδομή, τόσα φράγκα (το ένα δέκατο προφανώς της περίπτωσης Α) -Τόσο λίγκο, πως ζήσει; -Άμα δε σ'αρέσει να πας στην χώρα σου που περνούσες καλύτερα. (Ηθικό δίδαγμα: δε σε παίρνει να έχεις επιλογές) Στη δουλειά! Περίπτωση Α: -Στρατή, φέρε ρε παλικάρι μου τις τάβλες επιτέλους, η νύχτα μας πήρε -Κάτσε λίγο αφεντικό, τώρα έρχομαι -Ε αμάν ρε μαλακισμένο, κάτσε λίγο και κάτσε λίγο, όλο κάθεσαι -Ποιον είπες μαλακισμένο ρε; Θες να φέρουμε τους μπάτσους; (Ηθικό δίδαγμα: σε παίρνει να βγάζεις και λίγη γλώσσα) Περίπτωση Β: -Ντούσκο, φέρε τις τάβλες γαμώ τον αλάχ σου μέσα -Αμέσως αφεντικό -Άλλη φορά να το κάνεις πιο γρήγορα, κατάλαβες; Άντε μη φωνάξω τους μπάτσους και σε στείλουνε πακέτο πίσω. -Εντάξει αφεντικό, άλλη φορά Ντούσκο πιο γκρήγκορο. (Ηθικό δίδαγμα: αν δεν τα καταπιείς όλα, τη γ@μησες) Εξακρίβωση!!! Περίπτωση Α: -Καλησπέρα, να δούμε λίγο τα στοιχεία σας... -Ναι, βεβαίως.. -Χολαργό μένετε ε... -Ναι, πίσω από τον Άη Χαράλαμπο -Μάλιστα, δεν έχετε τίποτα παράνομο πάνω σας έτσι; -Όχι καλέ, να, ψάξτε αν θέλετε. -Εντάξει, εντάξει *πατ πατ στις τσέπες* καλά είμαστε. Καληνύχτα. -Καληνύχτα σας. Περίπτωση Β: -Ε εσύ, να δω ταυτότητες. -Ντεν... ντεν έκει... -Ντεν έκει;;;; Γιαααα πάμε λίγο στο τμήμα. *Ξύλο* -Εσύ θα είσαι το ένα, εσύ θα είσαι το δύο. Όταν λέω "ένα" θα σηκώνεσαι και θα βαράς τον δύο. Κατάλαβες; *Ξύλο* *Κι άλλο ξύλο* *Λίγο ακόμα* -Και μη σε ξαναπετύχω πουθενά, κατάλαβες;;; Για πες ρε όμνη τώρα, επηρεάζεται γενικότερα κανείς βάσει της καταγωγής του στην Ελλάδα του 2008; Nα γίνεις σεναριογράφος. Πάρε και τη χάπι για σκηνοθέτη. Πρώτον δεν έχεις δουλέψει ποτέ σου με μετανάστες. Στην πιτσαρία του πατέρα ενός κολλητού μου οι σερβιτόροι ήμασταν μισοί μισοί. Σε πληροφορώ ότι περισσότερο έλεγχε τον ψήστη και λιγότερο τους ντελιβεράδες ξένους. Δεν έκανε καμιά διάκριση εις βάρος κανενός ούτε απειλούσε κανέναν όχι από φόβο απλά επειδή είναι τέτοιος άνθρωπος. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν κολλούσε όλα τα ένσημα. Συνεπώς η φανταστική σου ιστορία δεν έχει καμία στήριξη από πουθενά απλά δείχνεις τον κομπλεξισμό που έχεις για τους ομοεθνείς σου. Τώρα για τους μπάτσους. Στις φυλακές οι μισοί είναι ξένοι και οι άλλοι μισοι Ελληνες με αναλογία πληθυσμού 10:1,5. Αρα λοιπόν ποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι παράνομος? Επομένως και το 2ο μύθευμα σου καταρρίπτεται πανηγυρικά. Αρα από φανταστικές ιστορίες μπορώ να σου πω και γω πολλές, το θέμα είναι τι γίνεται στην πραγματικότητα Τέλος ένας από τους λόγους του αντισημητισμού στη Γερμανία ήταν και η οικονομική άνοδος των Εβραίων (έπαιρναν δουλειές από Γερμανούς με καταστήματα που άνοιγαν). Φάσκεις και αντιφάσκεις λοιπόν. @dali στις ΗΠΑ δεν υπήρχε εθνότητα καμιά, ένας μπασταρδεμένος λαός ήταν και θα παραμείνουν. Πάντως ρε διεθνιστούληδες λίγο μπερδεμένα τα χετε? Στηρίζετε την κοινωνική δομή των ΗΠΑ αλλά παράλληλα είστε αντιαμερικάνοι και θέλετε να γίνετε σαν αυτους? Α και στις ΗΠΑ νομίζω οι Εβραίοι κοιτάνε και λίγο το μύασμα το κράτος τους ή προπαγάνδα είναι και αυτό? αλλιώς ούτε τρομοκρατία θα χες σήμερα, ούτε Ιράκ κ Αφγανιστάν Και δε μου λες έχεις δει κανά Ισπανόφωνο ή Αράπη (των γκέττο όχι ο φλωράς ο ομπάμα) να έχει ανέβει κοινωνικά? Μόνο με ναρκωτικά και west coast και μαλακίες ασχολούνται. Ε δε γουστάρω μια τέτοια κοινωνία. Δες τους στίχους των αράπηδων. Μόνο για φράγκα σκέφτονται και για γκόμενες. @elis σου κανα quote δεν το δες? Και αν για σένα είναι ανοιχτόμυαλοι για μένα είναι κομπλεξικοί. Γιατί αυτοί να είναι ανοιχτόμυαλοι και όχι οι άλλοι ή vice versa.
axaraktiristos Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Έχουν περάσει περίπου 100 χρόνια από την εποχή της μεγάλης μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ, όταν εκατομμύρια Ιταλοί, Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, Ιρλανδοί κλπ κλπ εγκαταστάθηκαν στην Αμερική.Τι απ' όσα φαντάζεσαι οτι θα συμβούν το 2100 στην Ελλάδα έχει γίνει στην Αμερική τα τελευταία 100 χρόνια; Και πρόσεξε οτι η Αμερική ήταν εξαρχής ένα κράτος που δημιουργήθηκε από μετανάστες χωρίς να κατοικείται από κάποια ισχυρή εθνότητα (η μάλλον ζούσε αλλά την αφάνισαν- τους ιθαγενείς εννοώ). Ούτε η επίσημη γλώσσα του κράτους άλλαξε, ούτε δημόσια έγγραφα έβγαιναν στα ελληνικά, ιταλικά κοκ, ούτε δημιουργήθηκε βέβαια κόμμα μεταναστών. Το μόνο το οποίο συνέβη ήταν να αναδειχθούν πολιτικοί που ήταν απόγονοι μεταναστών. Παράδειγμα ο Κέννεντυ ήταν γόνος Ιρλανδών μεταναστών. Επίσης και κάποιοι Έλληνες έφτασαν ψηλά. Χαρακτηριστικά θυμάμαι κάποιον Τζορτζ Στεφανόπουλο που ήταν στέλεχος κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το θέμα είναι όμως το εξής. Κανένας από αυτούς δεν ανέβηκε στην εξουσία για να "εκφράσει" τους μετανάστες ομοεθνείς του. Ίσα-ίσα όλοι τους ένιωθαν Αμερικάνοι και απλώς ήξεραν οτι κάποιοι πρόγονοί τους είχαν μια διαφορετική καταγωγή. Μάλιστα, ο Έλληνας που ανέφερα πριν θυμάμαι πως δεν ήξερε καλά-καλά να μιλάει ελληνικά. Και δεν ήταν ο μόνος. Αρκετοί μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς δεν γνωρίζουν τη γλώσσα των προγόνων τους. Ειδικά όσοι δεν μεγάλωσαν στις αντίστοιχες κοινότητες και έκαναν μικτούς γάμους έχασαν κάθε επαφή με την χώρα καταγωγής τους. Αλλά και οι υπόλοιποι έχοντας αφομοιωθεί πλήρως στην αμερικάνικη κοινωνία βλέπουν την Αμερική σαν την πατρίδα τους. Τι σε κάνει να πιστεύεις λοιπόν πως δε θα γίνει το ίδιο στην Ελλάδα; Έχει αποδειχθεί πως παντού στον κόσμο οι μετανάστες σιγά-σιγά αφομοιώνονται από τον πληθυσμό της χώρας που ζουν κρατώντας βέβαια κάποια στοιχεία που μαρτυρούν τη διαφορετική καταγωγή τους. Θεωρώ λοιπόν οτι δεν έχουν καμία απολύτως βάση απόψεις του τύπου "θα χάσουμε την ταυτότητά μας από τους Αλβανούς, Πακιστανούς, Βούλγαρους κλπ". Είναι κινδυνολογίες που μόνο κακό κάνουν σε όσους τις πιστεύουν αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Η Αμερική είναι ξεχωριστή περίπτωση λόγω της απομόνωσης που εξασφαλίζουν οι ωκεανοί που την περιβάλουν . Όμως ….. Ξέρουμε όλοι πόσο εύκολα μεταβάλετε η φιλική ατμόσφαιρα όταν υποκινείται – υποστηρίζετε αναταραχή από εξωτερικούς παράγοντες που για δικούς τους λόγους ( οικονομικούς – γεωστρατηγικούς ) θέλουν αλλαγές των πραγμάτων . Η ιδέα της μεγάλης Αλβανίας που καλλιεργείται εδώ και πολλά χρόνια στους φίλους μας , και που τώρα εφαρμόζετε σε Σερβία και Σκόπια και Κόσσοβο , τι εξασφαλίζει ότι δεν θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.