thanos_x Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Γεια σε όλους! Πρώτο μου θέμα στην κοινότητα του insomnia... Έχω τεράστιο πρόβλημα και χρειάζομαι συμβουλές! Ο επεξεργαστής εδώ και 6 μήνες καταγράφει τρελλές θερμοκρασίες, ακόμα και χωρίς καθόλου load! Idle θερμοκρασία σταθερή στους 67-68 C και με το παραμικρό load ανεβαίνει στους 75-80 C. Χθες μπήκα στα bios/Pc health, το άφησα για 3-4 λεπτά και εκτοξεύφθηκε στους 84!!! Τελοςπάντων...ο λόγος που αγνοούσα το πρόβλημα ήταν οικονομικός και επειδή το καλοκαίρι ήταν μακρυά. Τώρα με το καλοκαίρι να πλησιάζει απειλητικά και το γεγονός ότι νεός επεξεργαστής θα μου στοιχίσει πολύ παραπάνω από μία καλή ψύχτρα, το πήρα απόφαση. Θέλω να μου προτείνεται καμιά καλή ψύχτρα... Ο επεξεργαστής είναι Intel Prescott Pentium 4 3.0 Ghz (Socket 478) και το mobo Gigabyte 8S648FX. Έκανα αρκετή έρευνα αγοράς, αλλά έχω μια δυσπιστία στα 'αντικειμενικά' reviews που διαβάζω για τις ψύχτρες. Τα χρήματα που θέλω να διαθέσω είναι μέχρι 40 Ε, αν και απ'ότι βλέπω θα αναγκαστώ να ανέβω μέχρι τα 44-45. Οι πρώτες μου επιλογές μέχρι τώρα είναι: - SCYTHE SCKTN-2000 KATANA 2 ?26 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807910 - SCYTHE KAMA CROSS ?26 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807917 - SCYTHE SCMNJ-1000 NINJA MINI ?29 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807916 και μετά σε πιο ακριβές λύσεις, αν αυτά μάθω ότι είναι αναποτελεσματικά: - Thermalright XP-90 ?34 (&fan) http://www.eworld.com.gr/details.php?prod=234 Κάποιος που να γνωρίζει περισσότερα ας με διαφωτίσει! Οποιες άλλες λύσεις προταθούν ευπρόσδεκτες εννοείται! Τέλος για να σας προλάβω...το κουτί είναι 'κάμπριο', έχω αλλάξει την πάστα και το ανεμιστηράκι της stock ψύχτρας δουλεύει στο μέγιστο (3900 rpm). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
thanos_x Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Και 'γω μάλλον προς τα εκεί κλείνω, αλλά επειδή έχω άλλη μια βδομάδα πριν να την πάρω, λέω να το ψάξω κι άλλο!
george_o/c Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Εδώ είσαι φίλε μου Scythe Ninja Plus Rev.B και ξερό ψωμί ... Ειδικά αν δώσεις καμιά 10άρα ακόμα για ένα καλό (ή μάλλον καλύτερο από της συσκευασίας )) ανεμιστήρα (εννοείται 120mm), θα πέσουν πολύ οι θερμοκρασίες Και είναι και universal, ώστε όταν πάρεις το καινούργιο συστηματάκι σου να μπαίνει μια χαρά
liopyr Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 +1 για Ninja Plus από απόλυτα ευχαριστημένο κάτοχό της.
ultraxmode Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Εγώ έχω την Zalman 9500 LED και είμαι υπερευχαριστημένος .. idle θερμοκρασία -> 38 βαθμοί load θερμοκρασία -> το πολύ 45 βαθμοί
geovard Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Έχω τεράστιο πρόβλημα και χρειάζομαι συμβουλές! Ο επεξεργαστής εδώ και 6 μήνες καταγράφει τρελλές θερμοκρασίες' date=' ακόμα και χωρίς καθόλου load! Idle θερμοκρασία σταθερή στους 67-68 C και με το παραμικρό load ανεβαίνει στους 75-80 C. Χθες μπήκα στα bios/Pc health, το άφησα για 3-4 λεπτά και εκτοξεύφθηκε στους 84!!! [/quote'] Κατ αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα. Εγώ θα έλεγα ότι δεν έχει κάτσει καλά στον επεξεργαστή η ψύκτρα σου, μπορεί καί να ξέχασες να βάλεις θερμοαγώγιμη πάστα.Υποθέτω ότι έχεις την μαμίσια ψύκτρα πάνω. Όμως εγώ με μαμίσια ψύκτρα σε ένα prescott 3.4 Ghz(χωρίς OC) βλέπω idle 37-38 και full 58 Εγώ έχω την Zalman 9500 LED και είμαι υπερευχαριστημένος .. idle θερμοκρασία -> 38 βαθμοί load θερμοκρασία -> το πολύ 45 βαθμοί Το 38 ακούγεται λογικό.Το 45 όμως δεν στέκει εκτός καί αν απλά σερφάρεις στο internet ή γράφεις στο word.Μόνο με υδρόψυξη μπορείς να κρατήσεις τόσο χαμηλά το 100% τού επεξεργαστή.Βάζεις ας πούμε το dvdshrink ή κάτι παρόμοιο να περάσεις μιά ταινία στο δίσκο σου καί δεν ξεπερνά τούς 45?Όταν σκανάρει το antivirus κρατιέται τόσο χαμηλά η θερμοκρασία? Ποιόν επεξεργαστή έχεις? (Μερικοί νομίζουν ότι άμα βάλουν υδρόψυξη θα ρίξουν τη θερμοκρασία σε επίπεδα...ανταρκτικής αλλά το μόνο καλό πού έχει το νερό, είναι ότι δεν αφήνει προς τα πάνω να ανέβει ψηλά η θερμοκρασία ενώ προς τα κάτω τα επίπεδα είναι λογικά.Αυτά έτσι ενημερωτικά)
nikos903 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Θερμοαγώγιμη πάστα του έβαλες? Άν όχι βάλε του και καθάρισε το ανεμιστηράκι του, δέν είναι λογικές τέτοιες θερμοκρασίες σε p4. Άν θές οπωσδήποτε ανεμιστηράκι δές αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807917 και να κοιτάζεις τις διαστάσεις του ανεμηστήρα γιατί μπορεί να μήν χοράει στι κουτί σου.
ultraxmode Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Το 38 ακούγεται λογικό.Το 45 όμως δεν στέκει εκτός καί αν απλά σερφάρεις στο internet ή γράφεις στο word.Μόνο με υδρόψυξη μπορείς να κρατήσεις τόσο χαμηλά το 100% τού επεξεργαστή.Βάζεις ας πούμε το dvdshrink ή κάτι παρόμοιο να περάσεις μιά ταινία στο δίσκο σου καί δεν ξεπερνά τούς 45?Όταν σκανάρει το antivirus κρατιέται τόσο χαμηλά η θερμοκρασία? Ποιόν επεξεργαστή έχεις? Ακριβώς! Το έχω μετρήσει ΚΑΙ ενώ παίζω κάποιο graphics intensive παιχνίδι αλλά ΚΑΙ με DVDShrink !! ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !!! Νομίζω πως μετράει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το ΠΩΣ θα βάλεις την θερμοαγώγιμη πάστα.. και επίσης να γίνω και πιό λεπτομερής λέγοντας πως με 7 ανεμιστήρια στο κουτί έπαιρνα χειρότερα αποτελέσματα (58-60 βαθμούς) ενώ βγάζοντας τα 3 απο αυτά, ο αέρας έμπαινε απο μπροστα με δύο ανεμιστήρια 120 και έβγαινε πίσω και πάνω (120μμ και 80μμ αντίστοιχα) και είχα αυτά τα αποτελέσματα που σας είπα. Έχω το Intel Pentium 4 at 3Ghz HT μαμά, όχι OC. Δεν υπάρχει λόγος να λέω ψέματα.. δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν.. απόψεις και εμπειρίες αλλάζουμε.. έτσι δεν είναι ? Πιστεύω τελικά πως η διάταξη των ανεμιστήρων, η πάστα και το υλικό του κουτιού κάνουν την διαφορά..
nikos903 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Μπας και έχεις πασαλίψει τον τόπο με θερμοαγώγιμο? Ακόμα και τον αισθητήρα? καθάισέ τα όλα και ξαναβάλε θερμοαγώγιμο. Απο ότι ξέρω οι επεξεργαστές 778 και χωρίς θερμοαγώγιμο δέν έχουν τρωμερά μεγάλη θερμοκρασία. Κάνε ένα reset to default στο βιοσ για την περίπτωση που πίραξε κανείς τα voltage και δέν το είδες.
thanos_x Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... Η Ninja είναι όντως πολύ καλή, αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι τα 665g (χωρίς fan που θα φτάσουν δηλαδή τα 800 άνετα)...θα τα σηκώσει η μητρική; Άσε που πρέπει να δω και λίγο τις χωροτακτικές δυνατότητες του συστήματος γιατί μιλάμε για τέρας! Παιδιά την πάστα την έβαλα με πολύ προσοχή και μετά από διαβάζοντας διάφορα posts. Αύριο πάντως θα περάσω από πλαίσιο και θα πάρω ένα clean kit (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977805&product=943576) για να δώσω άλλη μια ευκαιρία στη 'μαμίσια' ψύχτρα. Η πάστα που χρησιμοποιώ είναι arctic silver 5, που από ότι ξέρω είναι πολύ καλή! Η τάση του επεξεργαστή είναι οκ..δεν ξεπερνά τα 1,34 V. Έχει κανείς εμπειρία από την Scythe Mine...φαίνεται ευφυές ο σχεδιασμός και διάβασα καλά reviews!
koprodogis Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 δε νομιζω οτι χρειαζεται να παρεις ενα τετοιο κιτ καθαρισμου, με λιγο οινοπνευμα και χαρτι μια χαρα καθαριζει, καλυτερα ψαξε για λιγο λαδακι για τον ενεμιστηρα και καθαρισε καλα το μεταλλικο μερος(βαλτο μεσα στο νερο αν θες με υγρο σαπουνι) και μετα απλα στεγνωσε την καλα
thanos_x Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Το καθαριστικό είναι και καλά για να αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα της προηγούμενης πάστας. Λες να μην αξίζει; Πάντως τα χρήματα δεν είναι τραγικά...όσα θα δώσω για να πάρω καθαρό οινόπνευμα! Την ψύχτρα και γενικά τον υπολογιστή τον καθαρίζω με σπρέυ πιεσμένου αέρα και γίνεται σαν καινούργιος! Θα γίνει ένα γενικό service και θα δω πως πάει! Θα ενημερώσω
geovard Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Κάποτε μόλις είχα αγοράσει καινούργιο σύστημα καί όπως συνήθως οι περισσότεροι , δεν έχουμε καί πολύ σε εκτίμηση τις μαμίσιες ψύκτρες, αγόρασα μιά Τιτάν τεράστια με χαλκό καί αλουμίνιο καί την έβαλα πάνω.Κάποια στιγμή πού άλλαξα μητρική(αφού η MSI τα έφτυσε) είπα να δοκιμάσω καί την μαμίσια ψύκτρα πού την είχα παροπλίσει χωρίς ποτέ να δω την αποτελεσματικότητά της.Ξέρετε αυτή με τον κύλινδρο χαλκού στη μέση καί γύρω γύρω ακτινωτά φύλλα αλουμινίου.Καί τι να δω! 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη την ελάχιστη θερμοκρασία καί αντίστοιχα χαμηλότερη τη μέγιστη. Συμπέρασμα. Ένοιωσα χαζός πού πλήρωσα αρκετά χρήματα γιά μιά ψύκτρα πού είχε μόνο το όνομα καί η άλλη είχε τη χάρη! Καί μη μού πείτε ότι η Τιτάν μπορεί να ήταν σκονισμένη γιατί την καθάριζα αρκετά συχνά. Πιστεύω ότι στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα πού απλά σού κλέβουν τα λεφτά από την τσέπη χωρίς να σού προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό.Οι καλές ψύκτρες τού εμπορίου πιστεύω ότι είναι εξαιρέσεις μέσα στην πληθώρα πού κυκλοφορούν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.