Προς το περιεχόμενο

Ιός σε εξωτερικό σκληρό της Western Digital

the_pianist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

western digital diagnostic tools.κανεις zero fill και μετα τον ξαναφτιαχνεις.αν οταν το ξαναφτιαχεις βρει ιο τοτε λογικα ειναι στο system volume οποτε εκει φτεει οχι οδισκος αλλα τα windows που φτιαχνουν αυτον τον καταλογο

Δημοσ.

we_will_rise επειδή κάναμε τόσα πολλά σήμερα και αν αυτό που μου έγραψες δεν είναι αυτό που ήδη κάναμε με το cd των windows, τότε ίσως έχω μια προτελευταία πιθανότητα να κάνω κάτι. Αφού περάσαμε οκτώμιση ώρες πάνω στον υπολογιστή έχοντας γίνει σήμερα αλοιφή, πήραμε ένα φίλο του φίλου μου προγραμματιστή. Η δική του εκδοχή είναι να μπει ο εξωτερικός sata σκληρός μου σε έναν sata εσωτερικό σκληρό και από εκεί να γίνει ότι είναι να γίνει. Ο δικός μου εσωτερικός σκληρός είναι δυστυχώς ide.

icyman_petros Αν δεν βρηκες λυση ακομη προτεινω τα εξης:Kατεβασε το unlocker απο εδω http://www.filehippo.com/download/0117a7279c9fdf3c7ba34fdfc2e09a77/download/

Το πρόγραμμα που μου έγραψες είναι πραγματικά καταπληκτικό. Θα το κρατήσω οπωσδήποτε για μελλοντική χρήση και ελπίζω να είναι αχρήαστο! Τα παράδοξα τώρα που δημιουργήθηκαν είναι ότι ενώ κατάφερα να διαγράψω ότι υπήρχε και δεν υπήρχε μέσα στα κρυφά αρχεία (ένα από αυτά ήταν και explorer exe αν θυμάμαι καλά) την ώρα που του έκανα scan να δω αν κατάφερα τίποτα, μου εμφάνιζε πάλι τον ίδιο ιό. Έμπαινα μέσα στον εξωτερικό να δω τι συμβαίνει και γιατί μου εμφανίζει το scan πάλι ιό και δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι αμέσως μετά την διαγραφή των κρυμμένων προγραμμάτων έκανα restart όπως μου έγραψες και μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή, τα κρυφά αρχεία που πριν είχα σβήσει ήταν πάλι μέσα. Εκεί άρχισα να πιστεύω πως είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος του εξωτερικού σκληρού. Κάτι που μάλλον φυσικά δεν έχει λογική.

Δημοσ.

Φίλε axaraktiristos αν και στην αρχή το post σου δεν το κατάλαβα για να είμαι ειλικρινής, για την ακρίβεια δεν κατάλαβα τι μου ζητούσες να κάνω, αυτή τη στιγμή με τη επιπλέον βοήθεια του poulinos κατεβάζω αυτό που μου γράψατε. Κι ελπίζω να είστε οι τελευταία μου επιλογή και να μη χρειαστεί πλέον να κάνω τίποτα άλλο. Αυτό που κατέβασα είναι στο παρακάτω link. Σας στο στέλνω περισσότερο για επιβεβαίωση ότι είναι πράγματι αυτό που χρειαζόμουν και να μην τρέχω άδικα κάποιο άλλο πρόγραμμα. Έχω έναν wd 320gb SATA 3200AAJ external usb device. http://support.wdc.com/download/index.asp?cxml=n&pid=28&swid=3 Elements USB Drive – Data Lifeguard Diagnostic for Windows ήταν οι επιλογές μου. Αυτή τη στιγμή που σας γράφω κάνω zero fill 0 και θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από 3 ώρες...

Δημοσ.

μετα το zero fill θα τον ξανακανεις partition .αν βρεις παλι ιο τοτε απλα οταν πανε τα windows kai σου φτιαχνοθν το system ....απλα σου ριχνει και τον ιο.αλλιως δοκιμη σε αλλο pc.

Δημοσ.

Φίλε poulinos αν κατάλαβα καλά το post σου, θα βοηθούσε ίσως αν σας έγραφα πως αν αποσυνδέσω τον εξωτερικό σκληρό, και κάνω scan στον κεντρικό υπολογιστή, δε θα βρει το ιό. Αν πάλι κάνω scan και στο μικρό USB memory stick που έχω πάλι δε θα βρει το ιό. Αν τώρα βάλω και τον εξωτερικό σκληρό, τότε είτε κάνω scan στον υπολογιστή, είτε κάνω scan στο memory stick, είτε κάνω scan στον εξωτερικό, τον ιό θα μου τον εμφανίσει. Βγάζω τον εξωτερικό, ο ιός πουθενά. Τον ξαναβάζω, ο ιός παντού. Και στα 3. ό,τι κι αν σκανάρω θα εμφανιστεί.

Κι επειδή θέλει άλλες 2 ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί το σημείο 0 αν έχετε να μου προτείνετε μεταξύ άλλων κανένα επιπλέον πρόγραμμα για να προστατεύσω τον υπολογιστή μου, μια και αναφέρθηκε από post εδώ πως ένα αντιβιοτικό από μόνο του δεν κάνει τίποτα θα το εκτιμούσα επίσης. Αρκεί να γνωρίζεται ότι δεν κάνει conflict με τα Norton Corporate που έχω. :-)

Δημοσ.

δεν χρειαζεσαι κατι αλλο .απλα ετυχε.μην τρελενεσαι κιολας.αν και υπαρχουν καλυτερα apo to norton corporate

Δημοσ.

Καλημερα και σημερα.Απ'οτι βλεπω ακομη λυση δεν βρεθηκε.. Λοιπον, απενεργοποιησε την επαναφορα συστηματος απο ολες τις μοναδες δισκου.Δεξι κλικ στο "Ο υπολογιστης μου" -> ιδιοτητες -> επαναφορα συστηματος -> απενεργοποιηση ολων των μοναδων δισκου και μετα ακολουθησε αυτα που σου εγραψα χθες

Kατεβασε το unlocker απο εδω

Κώδικας:

http://www.filehippo.com/download/0117a7279c9fdf3c7ba34fdfc2e09a77/download/καν'το εγκατασταση και επειτα ανοιξε εναν φακελο σου(οποιονδηποτε) και πηγαινε

εργαλεια->επιλογες φακελων->προβολη και τσεκαρε την επιλογη ->εμφανιση κρυφων αρχειων και φακελων ,ακομη ξετσεκαρε την επιλογη->αποκρυψη προστατευμενων αρχειων λειτουργικου συστηματος.Στη συνεχεια ανοιξε το μολυσμενο partition βρες τον φακελο system volume information και κανε δεξι κλικ επανω του, επελεξε-> unlocker. Οτι .exe βλεπεις μεσα με ονομα boot.mebroot η παρομοιο η οτιδηποτε ασχετo εκτοs απο _restore{μπλα μπλα μπλα}.change.log η tracking log διεγραψε το με το unlocker.Προφανως θα τον διαγραψει μετα την επανεκκινηση του υπολογιστη..Κανε κ ενα τσεκ και τα αλλα partition για καλο κ για κακο.

Το μονο που θα αλλαξεις ειναι να διαγραψεις το _restore{μπλα μπλα μπλα}.change.log.Να δεις ακομη με το unlocker ποιο .exe ειναι εντος του φακελου system volume information(πριν το διαγραψεις) και κανε αναζητηση με το ονομα αυτο (ακριβως) σε ολο τον υπολογιστη και αν βρεις κατι διεγραψε το.
Δημοσ.

Warning: Η παρακάτω διαδικασία διαγράφει όλα τα αρχεία του δίσκου στον οποίο θα εφαρμοστεί.

Δεξί κλικ στο my computer->manage->storage->disk management->στο δεξί μέρος στο κάτω μισό λέει "Disk 0", "Disk 1", κτλ. Αν έχεις πολλούς δίσκους και δεν είσαι σίγουρος ποιός είναι ο εξωτερικός, κοίτα την χωρητικότητα και τα γράμματα που έχουν αντιστοιχήσει τα windows.->Δεξί κλικ στα partition του εξωτερικό δίσκου->Delete partition. Όταν τα διαγράψεις όλα κοίτα μήπως έχει με δεξί κλικ στο αριστερό κουτάκι που λέει "Disk X" επιλογή initialize disk ή convert to dynamic. Παίξε λίγο με αυτό, άλλαξέ το και μετά ξανακάνε τον κανονικό.->Δημιούργησε με δεξί κλικ εκεί που ήταν τα partition νέα παρτιτιον.

Δημοσ.

Θυμάστε στον Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών όταν τα πνεύματα βοήθησαν στην τελική νίκη στη Μεγάλη Μάχη, και τους δόθηκε η άδεια να αναπαυτούν εν ειρήνη, τον ήχο εκείνο λίγο πριν εξαερωθούν; Σαν μια μεγάλη ανάσα και ένα άδειασμα όλου του αέρα από τα πνευμόνια… Ε, σας πληροφορώ πως είναι βαθιά ανακούφιση τελικά!!! Λες και βρέθηκα στη θέση τους!!! Άδειασα ολόκληρος!!! Δεν είναι ότι ο ιός ο συγκεκριμένος είναι επικίνδυνος, άλλωστε μου έγραφε ότι έχει αντιμετωπιστεί. Ούτε ότι είμαι ψείρας και θέλω έναν υπολογιστή με τα σπλάχνα του να λάμπουν. Απλά από ένα σημείο και μετά είχα πεισμώσει τόσο που ήθελα να τον καταστρέψω ολοκληρωτικά. Συν τα όποια πολύ χρήσιμα προγράμματα που είπατε να χρησιμοποιήσω και τις πολύ χρήσιμες γνώσεις που απέκτησα από ΌΛΟΥΣ σας. Από δω και πέρα πλέον μπορώ να κοιμηθώ μια μέρα στην ώρα μου (!) και τις ατελείωτες ώρες που σπατάλησα εξαιτίας του ιού αυτού να τις διαθέτω πλέον αλλού. Ο εξωτερικός σκληρός μετά την 6ωρη χθεσινή διαδικασία πλέον είναι καθαρός. Εξακολουθούν να υπάρχουν το RECYCLER και το SYSTEM VOLUME INFORMATION μα από ό,τι καταλαβαίνω πρόκειται για αρχεία που είναι απαραίτητα για το σκληρό και εφόσον δεν εντοπίζεται πλέον κανένας ιός από το scan, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη που μου παρείχατε. Το topic αυτό πια μπορεί να χαθεί στο ατέλειωτο βάθος του forum μέχρι να εξαφανιστεί τελείως. Εύχομαι όλοι όσοι έχουν προβλήματα με τον υπολογιστή τους να έχουν την τύχη να βρεθούν μπροστά τους σε παιδιά σαν εσάς, πρόθυμα να βοηθήσουν και να έχουν ευτυχή αποτελέσματα όπως είχα εγώ. Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια τελευταία ερώτηση, αν γνωρίζεται να μου πείτε, αυτό το tool που κατέβασα από το site της WD και έκανα zero fill 0 μπορεί να λειτουργήσει και σε όποια άλλη εξωτερική συσκευή όπως εξωτερικό σκληρό άλλης εταιρίας η memory stick;

Και η πιο χρηστική από όλες ερώτηση, ο εξωτερικός αυτός σκληρός υπέστη 500 διαμορφώσεις με όλα αυτά που έγιναν. Αν και διάβασα στο forum ανάλογα θέματα, υπάρχει καμία περίπτωση να βρω αρχεία μέσα για ανάκτηση έπειτα από όλη αυτή την κοσμογονία που του έγινε;

Δημοσ.

α.υπαρχουν diagnostics and zero fill για καθε δισκο απο την εκαστοτε εταρεια.υπαρχουν και κοινα utilities λογικα αλλα προτιμω της καθε εταιρειας.οι δυο καταλογοι που λες ειναι λογικο που υπαρχουν και θα υπαρχουν.βγενουν θες δεν θες.β.με zero fill που εκανες ειναι παρα πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο να επαναφερεις δεδομενα.το τοπικ δεν θα χα8ει.με ενα search θα υπαρχει παντα.ειχα δοκιμασει ανακτηση μετα απο zero fill αλλα μπα.

Δημοσ.

Κατάλαβα… Άρα αντίο αρχεία… Δεν πειράζει, μου έγινε μάθημα :cry:

.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις απαντήσεις όλους σας… :X :X :X

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...