the_pianist Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Πριν από μερικούς μήνες αποφάσισα να αγοράσω έναν εξωτερικό σκληρό. Αγόρασα λοιπόν δυστυχώς τη συγκεκριμένη εταιρία μη γνωρίζοντας ότι επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει. Απευθύνθηκα στην Quest μια και φέρνει τέτοια προϊόντα. Η απάντηση είναι πως υπάρχει χρέωση πάνω από ένα ευρώ το λεπτό για να σου λύσουν το πρόβλημά σου, ειδάλλως θα πρέπει να απευθυνθώ γραπτά, με mail και δεν ξέρω με ποιον άλλον ανορθόδοξο τρόπο. Με απλά λόγια, άμεση εξυπηρέτηση για τη συγκεκριμένη εταιρία ΔΕΝ υπάρχει. Αν μπορούσατε λοιπόν να με εξυπηρετήσετε για το πώς μπορώ και αν, να λύσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω θα σας ήμουν υπόχρεος εκ των προτέρων… Κάθε φορά που κάνω scan for virus τον εξωτερικό σκληρό με το Norton που έχω, βρίσκει: Risk: Boot.Mebroot» Action: Left alone Filename: Master Boot Record for Physical drive number 1 Threat Type: Boot sector Status: Left alone Primary Action: Clean security risk Secondary Action: Quarantine Action Description: The file was left unchanged. Έχω δοκιμάσει να κάνω διαμόρφωση 4 φορές χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Τα έσβησα όλα, μηδέν αρχεία μέσα, εξακολουθεί το ίδιο. Το μόνο πράγμα που φαίνεται να υπάρχει μέσα στον εξωτερικό σκληρό και που μπορώ να το δω αλλά χωρίς να έχω δυνατότητα να το διαγράψω, απλά μόνο να το δω, είναι με το Nero burning. Μόνο εκεί μπορεί να δει κανείς τι έχει μέσα ο σκληρός. Είναι το System~1. Στις ιδιότητες μέσα από το Nero εμφανίζει το πλήρες όνομά του, System Volume Information. Δεν ξέρω αν πρέπει να υπάρχει αλλά δε μου φαίνεται λογικό να εμφανίζεται κάθε φορά που σκανάρω τον σκληρό αυτόν. Έχετε κάποια λύση για να πάψει πια να εμφανίζεται; Ή είναι φυσιολογικό και δεν έχει καμία σημασία, το Norton να το εμφανίζει σε κάθε scan που κάνω;
dali13gr Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δοκίμασε να μπεις σε safe mode και να έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή να βλέπεις τα κρυφά αρχεία. Τότε θα μπορείς να το σβήσεις λογικά.
GCMH Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Ο "System Volume Information" είναι φάκελος των Windows (τον χρειάζονται). Λες ότι του έχεις κάνει διαμορφώσεις... εννοείς φορμάτ; Αν ναι τότε δεν φτάνει αυτό... Start->run->diskmgmt.msc και εκεί σβήσε την κατάτμηση (partition) του εξωτερικού σκληρού, δημιούργησε μιαν άλλη και μετά φορμάρισμα.
rista Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Καλη επιτυχια: http://www.precisesecurity.com/threats/bootmebroot/
GCMH Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Διαφορετικα κατεβασε το partition magic Γιατί να κατεβάσει το Partition Magic όταν την ίδια δουλειά μπορεί να την κάνει και μέσα από τα Wιndows;;; Και αν θες σβήσε τα λινκ...
dali13gr Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Καλη επιτυχια: http://www.precisesecurity.com/threats/bootmebroot/ Αυτό είναι για περιπτώσεις όπου ο ιός είναι στον δίσκο συστήματος. Τώρα που είναι σε εξωτερικό δεν χρειάζεται όλη αυτή η διαδικασία.
the_pianist Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Με άλλα αντιβιοτικά έχεις δοκιμάσει; giorgopatoyxa Δεν μπορώ να βάλω και άλλα αντιβιοτικά στον υπολογιστή για τον φόβο παρενεργειών. Δοκίμασε να μπεις σε safe mode και να έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή να βλέπεις τα κρυφά αρχεία. Τότε θα μπορείς να το σβήσεις λογικά. Προσπάθησα να μπω με f8 αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Αν η απάντηση κρύβεται εκεί θα χρειαστώ βοήθεια από κάποιο φίλο μου που ίσως γνωρίζει κάπως περισσότερα για το safe mode. Λες ότι του έχεις κάνει διαμορφώσεις... εννοείς φορμάτ;/ Format επειδή κάνω συχνά στον υπολογιστή, δεν έκανα στον εξωτερικό. Για την ακρίβεια δεν ξέρω και αν γίνεται με την ίδια διαδικασία που γίνεται στον υπολογιστή. Δεξί κλικ πάντως στον εξωτερικό σκληρό, εμφανίζει τη λέξη -μεταξύ άλλων- διαμόρφωση. Σβήνει τα πάντα από τον σκληρό. Ίσως να πρόκειται για format, δεν ξέρω. Έχω xp ελληνικά. Διαφορετικα κατεβασε το partition magic διεγραψε ολοκληρο το partition του σκληρου σου και δημιουργησε ενα καινουριο διαμερισμα σε μορφη NTFS. Partition δεν έχω στον υπολογιστή επειδή είναι εξωτερικός σκληρός. Λες ότι του έχεις κάνει διαμορφώσεις... εννοείς φορμάτ;Αν ναι τότε δεν φτάνει αυτό... Start->run->diskmgmt.msc και εκεί σβήσε την κατάτμηση (partition) του εξωτερικού σκληρού, δημιούργησε μιαν άλλη και μετά φορμάρισμα. Λοιπόν, η διαγραφή έγινε! Αυτό που δεν ξέρω τώρα είναι πώς να τον εμφανίσω! Ελπίζω να μη χρειαστεί να βάλω drivers γιατί δεν τους έχω!
GCMH Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Λογικά θα φαίνεται μέσα στο diskmgmt.msc. Όχι στην πάνω λίστα αλλά από κάτω... Θα υπάρχει σαν "unallocated space" (κάπως έτσι). Αλλά και να μην τον βρεις, θα μπορούσες να βγάλεις τον δίσκο από το κούτι του και να τον συνδέσεις απ' ευθείας μέσα στον υπολογιστή σου και να κάνεις τη δουλειά σου.
the_pianist Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 ...Λοιπόν, η επαναφορά και η εμφάνιση του σκληρού έγινε. Τα αποτελέσματα παραμένουν όμως τα ίδια. Ο ιός παραμένει παρότι διαγράφτηκε το "διαμέρισμα" και παρότι δημιουργήθηκε εκ νέου. Αρχίζω να πιστεύω πως αν είχα άλλο αντιβιοτικό δεν θα το ανέφερε καθόλου σαν πρόβλημα, άσχετα αν υπάρχει. Το ζητούμενο όμως είναι γιατί υπάρχει και δεν μπορεί να διαγραφεί έστω και σαν ανενεργός που είναι, πολύ περισσότερο αφού ακολουθήθηκαν όλες οι παραπάνω διαδικασίες. ..
we_will_rise Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 φίκε μου, εγώ θα σου πρότεινα να τον φορμάρεις κανονικά. Cd των Windows-->διαγραφή διαμερίσματος-->δημιουργία νέου διαμερίσματος-->εγκατάσταση, θα σου ζητήσει μορφοποίηση, μόλις την τελειώσει reset το pc, βγάζεις το cd ώστε να bootάρει κανονικά τα windows και είσαι έτοιμος..!
icyman_petros Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Κατ'αρχην καλημερα.Αν δεν βρηκες λυση ακομη προτεινω τα εξης: Kατεβασε το unlocker απο εδω >http://www.filehippo.com/download/0117a7279c9fdf3c7ba34fdfc2e09a77/download/ καν'το εγκατασταση και επειτα ανοιξε εναν φακελο σου(οποιονδηποτε) και πηγαινε εργαλεια->επιλογες φακελων->προβολη και τσεκαρε την επιλογη ->εμφανιση κρυφων αρχειων και φακελων ,ακομη ξετσεκαρε την επιλογη->αποκρυψη προστατευμενων αρχειων λειτουργικου συστηματος.Στη συνεχεια ανοιξε το μολυσμενο partition βρες τον φακελο system volume information και κανε δεξι κλικ επανω του, επελεξε-> unlocker. Οτι .exe βλεπεις μεσα με ονομα boot.mebroot η παρομοιο η οτιδηποτε ασχετo εκτοs απο _restore{μπλα μπλα μπλα}.change.log η tracking log διεγραψε το με το unlocker.Προφανως θα τον διαγραψει μετα την επανεκκινηση του υπολογιστη..Κανε κ ενα τσεκ και τα αλλα partition για καλο κ για κακο.
axaraktiristos Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Πήγαινε στο site της WD και κατέβασε εργαλεία με τα οποία μπορείς να γράψεις 0 σε όλο τον δίσκο , σβήνοντας οτιδήποτε άλλο υπάρχει.
giorgopatoyxa Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 giorgopatoyxa Δεν μπορώ να βάλω και άλλα αντιβιοτικά στον υπολογιστή για τον φόβο παρενεργειών. Προσπάθησα να μπω με f8 αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Αν η απάντηση κρύβεται εκεί θα χρειαστώ βοήθεια από κάποιο φίλο μου που ίσως γνωρίζει κάπως περισσότερα για το safe mode. Μπορείς να βάλεις όσα αντιβιοτικά θέλεις - ανάλογα με το σύστημα - δεν μπορείς να έχεις όμως ταυτόχρονα ανοιχτούς παραπάνω από ένα "φρουρούς" ή αλλιώς on line guards (φύλακες). Εξάλου ένα αντιβιοτικό ή μία σουίτα από μόνη της δεν κάνει τίποτα. Όσον αφορά το safe mode τώρα. Για το καθάρισμα του εξωτερικού δεν σου χρειάζεται - αν είχε κολήσει ο εσωτερικός τότε ναι. Αυτό όντως γίνεται με F8 (είτε xp είτε vista) λίγο προτού αρχίσουν να φορτώνονται τα windows. Format επειδή κάνω συχνά στον υπολογιστή, δεν έκανα στον εξωτερικό. Για την ακρίβεια δεν ξέρω και αν γίνεται με την ίδια διαδικασία που γίνεται στον υπολογιστή. Δεξί κλικ πάντως στον εξωτερικό σκληρό, εμφανίζει τη λέξη -μεταξύ άλλων- διαμόρφωση. Σβήνει τα πάντα από τον σκληρό. Ίσως να πρόκειται για format, δεν ξέρω. Έχω xp ελληνικά. Όντως διαμόρφωση=format. Όμως υπάρχουν πολλοί τύποι format και δεν εννοώ ως προς τη διαμόρφωση σε FAT, NTFS κλπ, αλλά ως προς το βάθος της διαμόρφωσης για την πλήρη εξαφάνιση των παλιών εγγραφών στο δίσκο (αυτό από μόνο του αποτελεί ολόκληρο topic).
the_pianist Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο πρόβλημά μου. Δε σας απάντησα νωρίτερα επειδή μέχρι τις 4 τα ξημερώματα εχθές προσπαθούσα να βρω λύση σύμφωνα με όλα αυτά που μου γράψατε και σήμερα από τις 13 μέχρι τις 21:30 παρέα με κάποιον φίλο προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι. Τα αποτελέσματα λοιπόν αυτών είναι τα παρακάτω: giorgopatoyxa Με άλλα αντιβιοτικά έχεις δοκιμάσει; Μπήκα για online test του υπολογιστή μου σε 5 από τις μεγαλύτερες εταιρίες αντιβιοτικών. Κανένα από τα 5 δεν μου εμφάνισε το παραμικρό. Και τα 5 βρήκαν τον υπολογιστή μου πεντακάθαρο dali13gr Δοκίμασε να μπεις σε safe mode και να έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή να βλέπεις τα κρυφά αρχεία. Τότε θα μπορείς να το σβήσεις λογικά. Safe mode κάναμε σήμερα. Δυστυχώς ο ιός παραμένει. Αν ναι τότε δεν φτάνει αυτό... Start->run->diskmgmt.msc και εκεί σβήσε την κατάτμηση (partition) του εξωτερικού σκληρού, δημιούργησε μιαν άλλη και μετά φορμάρισμα. Φίλε GCMH καταρχάς να σε ευχαριστήσω μια και η εντολή που μου έδωσες diskmgmt.msc είναι άκρως σπουδαία. Ομολογώ πως ούτε εγώ, ούτε ο φίλος μου τη γνώριζε. Παρότι όμως καταφέραμε να σβήσουμε εντελώς τον εξωτερικό, να τον «φορτώσουμε» ξανά και να έχει πλήρη χρήση και ενώ φαίνονταν πως αυτόν τον τρόπο θα λύνονταν το πρόβλημα… Το παράξενο είναι πως ενώ με το που διαγράφεται και επανεγκαθίσταται, και ενώ σου ζητά διαμόρφωση να του κάνεις σαν να τον έχεις μόλις αγοράσει, ο ιός εξακολουθεί να είναι μέσα. rista Καλη επιτυχια: http://www.precisesecurity.com/threats/bootmebroot/ Ακολουθήσαμε τις εντολές αυτές βάζοντας το cd των xp αλλά ούτε εκεί είδαμε φως. Δοκιμάσαμε μέχρι το μπακαλίστικο να περάσουμε τον εξωτερικό με μαγνήτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.