Προς το περιεχόμενο

Περι πάστας...

kavouras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή, πρέπει να απλώνουμε την πάστα πάνω στην επιφάνεια του επεξεργαστή; Γιατί όλες οι (επίσημες) οδηγίες που διάβασα δεν κάνουν λόγο για άπλωμα, αλλά για απλή εναπόθεση μιας ποσότητας - το άπλωμα θα έρθει με την πίεση της ψύκτρας.

Και με τη στοκ ψύκτρα της Ιντέλ για π.χ. έναν τετραπύρηνο, πώς γίνεται να ρυθμίσει κανείς την πίεση; Τα κλιπς που κουμπώνουν πάνω στη μητρική ασκούν σταθερή πίεση, άρα δε γίνεται...

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Οντως τι κουλο ηταν τωρα αυτο για το ΜΗ απλωμα της παστας?

Τοσα χρονια εγω την απλωνω και ειναι ολα τα cpu ok...

Για εξηγατε βρε παιδια!

Δημοσ.

Δηλαδή λέτε να έχω τόσο αυξημένες θερμοκρασίες με την AS (55-57 idle) επειδή δεν την άπλωνα μέχρι τώρα; Να το δω και να μην το πιστέψω. Όταν έχω όρεξη θα δοκιμάσω άλλη μια φορά αυτή τη φορά απλώνοντάς τη.

Δημοσ.

Στο site της AC, δείχνει πως για να απλώσεις την AS, βάζεις μικρή ποσότητα στο κέντρο.

Πριν το δω, είχα βάλει λίιιγο περισσότερη πάστα και ανέβαζε 90άρια, λόγω μη σωστής επαφής με την ψύκτρα...

Δημοσ.

η ποσότητα πρέπει να είναι τόση ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια επαφής και να είναι τόσο λεπτή έως σχεδόν διάφανη

μπορεί κάποιος να καταλάβει πόση χρειάζεται αν σκεφτεί ποιος είναι ο ρόλος της, που είναι να αυξήσει τα σημεία επαφής μπαίνοντας ανάμεσα στα κενά που δημιουργούνται ανάμεσα στις 2 επιφάνειες που δεν είναι εντελώς λείες

αν ήταν λείες, ή αν τις λειάνεις με lapping (και τις 2 όμως) μέχρι να γίνουν καθρέπτης τότε παίζει να μη χρειάζεται καν πάστα

εξ'ού και για το άπλωμα, δε χρειάζονται οδηγίες, αυτό που θέλουμε είναι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια επαφής

αν τώρα αυτό το κάνουμε με μια κάρτα χωρίς να φύγει πάστα μετά την τοποθέτηση ή αν γίνει απλά βάζοντας μια ποσότητα και μετά πιέζοντας της την ψύκτρα πάνω δεν έχει σημασία

-

εγώ έφαγα πακέτο πάλι, παρήγγειλα 2 ψύκτρες ειδική παραγγελία, και στη μία λείπουν 2 βίδες...

και μάλλον δεν υπάρχουν στο εμπόριο είναι λίγο περίεργες

• Moderators
Δημοσ.

Τοτε ομως γιατι λεει να μην την απλωνουμε, αφου μονο με απλωμα μπορει να εξασφαλιστει το παχος της.

Δημοσ.

Επανέρχομαι γιατί είχαμε εξελίξεις στο θέμα. Αφού είδα κι απόειδα με τις τεράστιες θερμοκρασίες του επεξεργαστή μου (Q6600, 55-57 βαθμοί σε ηρεμία) αποφάσισα να αλλάξω την εργοστασιακή ψύκτρα με κάτι καλύτερο. Έτσι, διαβάζοντας καλές κριτικές, αποφάσισα να αγοράσω την AKASA AK-965, μια και με βόλευε το μέγεθός της (μεγαλύτερη μάλλον δε θα έμπαινε στο κουτί μου).

Βγάζοντας την παλιά ψύκτρα είδα ότι δεν είχε απλωθεί καλά η πάστα (δεν την είχα απλώσει εγώ, αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή έβαλα μια ποσότητα και άφησα να απλωθεί με την πίεση της ψύκτρας), με αποτέλεσμα τις μεγάλες θερμοκρασίες που προανέφερα. Και απ' ό,τι κατάλαβα, είχα βάλει πάνω από την κανονική ποσότητα... Δίδαγμα: απλώνουμε εμείς την πάστα προτού βάλουμε την ψύκτρα.

Η AKASA λοιπόν μπήκε με κάποια μικρή δυσκολία (ήθελε πολλή πίεση σε δύο ποδαράκια) και τώρα βρήκα την υγειά μου: 42 βαθμοί σε ηρεμία και μέχρι στιγμής δεν έχω δει πάνω από 50 βαθμούς σε πλήρες φορτίο! Και ο ανεμιστήρας της αθόρυβος. Μια πολύ καλή αγορά για τα λεφτά της (περίπου 17 ευρώ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...