Προς το περιεχόμενο

Περι πάστας...

kavouras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λύση δεν έχω να σου δώσω δυστυχώς, απλά να πω απ' την εμπειρία μου με την AS5 ότι οι θερμοκρασίες δεν μειώθηκαν λόγω "στρωσίματός" της μετά από κάποιο διάστημα. Μείναν οι ίδιες.

Επειδή παλιότερα είχα απελπιστεί με τις υψηλές θερμοκρασίες είχα δοκιμάσει να απλώσω την πάστα (σε έναν C2D E6600) και με τους τρεις τρόπους. Διαφορά (αξιόλογη) δεν είδα.

Επίσης αν είσαι ψείρας καλό είναι να μην την απλώνεις με το δάχτυλο (λόγω της λιπαρότητάς του) αλλά με κάποιο γάντι/αυτοσχέδια "σπάτουλα"/νάυλον σακουλάκι σαν γάντι. :P

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Ναι το καλυτερο ειναι αυτο, αλλα το λιπος του δακτυλου δεν ειναι ηλεκτρικα αγωγιμο, ουτε ειδα καμια διαφορα στις θερμοκρασιες χεχεχ :P

Φυσικα και πας για αλλαγη παστας.

Δημοσ.
Ναι το καλυτερο ειναι αυτο, αλλα το λιπος του δακτυλου δεν ειναι ηλεκτρικα αγωγιμο, ουτε ειδα καμια διαφορα στις θερμοκρασιες χεχεχ :P[...]

Το ότι δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμο δε μας πειράζει. Μας πειράζει όμως που δεν είναι θερμικά αγώγιμο, οπότε δυσχεραίνεται η μεταφορά θερμότητας μέσα στο μίγμα της πάστας :)

Και ναι είναι ίσως λίγο υπερβολικό το θέμα αυτό, ούτε εγώ είδα διαφορά :P

Sorry, για το offtopic accipio.

Δημοσ.

Παίδες εγώ έχω αυτή τη Zalman. Αξίζει να πάρω κάποια άλλη όπως η MX-2 της Arctic Cooling ή τζάμπα λεφτά θα είναι; Ασχολούμαι με overclocking οπότε θέλω το καλύτερο δυνατό, αλλά ας μου αναντήσει κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει και τις 2 ή ξέρει τέλος πάντων πραγματικά. Thanx.

Δημοσ.

να (ξανα)ρωτήσω κι εγώ, να βάλω ότι γράφτηκε δλδ ac5 για επεξεργαστή και ceramic για κάρτα γραφικών?

δε με πειράζει να πάρω και τις 2 για 7 euro

Δημοσ.
να (ξανα)ρωτήσω κι εγώ, να βάλω ότι γράφτηκε δλδ ac5 για επεξεργαστή και ceramic για κάρτα γραφικών?

δε με πειράζει να πάρω και τις 2 για 7 euro

Θα το θέσω ώς εξης:

Έχεις ξαναβάλει θερμοαγώγιμη πάστα;Ξέρεις να υπολογίσεις την ποσότητα;Μπορείς να την απλώσεις σωστά;Αν ναι, μπορείς να βάλεις AC5 και στην vga σου.

Δέν έχεις ξανακάνει την διαδικασία;Δέν ξέρεις πόσο να βάλεις;Δέν έχεις "χέρια" για ψιλές δουλειές;Αν ναί, τότε πάς για την ceramique και μόνο.

Απλά επειδή η AC5 είναι και ηλεκτρικά αγώγιμη,αν σου ξεφύγει (σε ποσότητα) μπορεί να γίνει βραχυκύκλωμα,με ότι συνεπάγεται αυτό.

Δημοσ.
η AC5 ΔΕΝ είναι ηλεκτρικά αγώγιμη αμάν με αυτό το παραμύθι

Ώπ σωστός....:X

Not Electrically Conductive:

Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity.

(While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.)

Προφανώς έπεσα θύμα των τελευταίων γραμμών όταν πρωτοδιάβασα τις οδηγίες πριν 4 χρόνια

Δημοσ.

Παιδιά οι διαφορές με τις θερμοαγώγιμες σιλικόνες είναι πολύ μικρές.

Όλες έχουν μεγάλη διαφορά από αυτό το "πράγμα" που βρίσκεται στα stock cpu coolers σίγουρα.

Η κλασική άσπρη σιλικόνη των ηλεκτρονικών (~5Ε τα 25gr σωληνάριο) με την καλύτερη για pc (AS/AC 7E τα 2,5gr) έχει διαφορά 1-2-3 C. Σιγά τα ωά δηλ.

Πολύ μα πολύ μεγαλύτερο ρόλο παίζει η σωστή ποσότητα & το σωστό στρώσιμο στο έκαστο chip. Σαν βαφή σκεφτείτε το - δεν πρέπει να κάνει επιφάνεια η σιλικόνη.

Και ακόμη μεγαλύτερο ρόλο παίζει η σωστή πίεση της ψύκτρας. Εκεί ρίξτε το βάρος των πειραμάτων σας.

Για το στρώσιμο το ιδανικότερο που έχω βρει πάντος είναι οι διαφανείς πλαστικές ευλύγιστες διαφημιστικές κάρτες που μοιράζουν μερικοί επαγγελματίες (PVC 0,3 - 0,5 mm βασικά).

/sc

Δημοσ.

μην το λες η ceramique πχ σε sub zero temps είναι καλύτερη από όλες, έχουν όλες τις διαφορές τους απλά κάποιες είναι υπερτιμημένες.

η ζαλμαν με το πινελάκι αν μπει σε chipset σκοτώνει αν μπει σε cpu είναι χειρότερη από τις απλές και πάει λέγοντας.

κάθε μια έχει τα + και τα - της.

Δημοσ.

madsc μας έσωσες...

4.5? η σιλικόνη μας, τα ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ παρακαλώ γραμμάρια (...και στα βυζιά μας να βάλουμε, πάλι θα περισσέψει για καμμιά 10αριά cpu...:P )

Ποστάρω αεί διδακόμενος και προσκυνώ whistlinges8.gif

(...παω να παίξω με τους επεξεργαστές και τις μητρικές μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...