Vatos_locos Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Της Ζάλμαν με το πινελάκι είναι πολύ καλή πάστα ιδικά πάνω σε chipset όταν την έβαλα έπαθα πλάκα και εγώ και ο Dinos111
grigas Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Πριν κανά 3 βδομάδες πήρα από το πλαίσιο την μεγάλη συσκευασία της ceramique. καβουρα πετάξου να πιούμε καφεδάκι στο ναύπλιο και φέρε και τον επεξεργαστή να τον φτιάξουμε
kavouras Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Αγόρι μου!Χρόνια και ζαμάνια!! Αν δε βρω θα σε επισκεφτώ σίγουρα...Κι εσυ αν κατέβεις κατα Καλαμάτα πάρε τηλέφωνο... Νάσαι καλά....
StrEaMLiNe Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Παιδιά να ρωτήσω και 'γω κάτι μολις σήμερα αγόρασα θερμοαγώγιμη πάστα την Arctic Silver 5 για επεξεργαστές κάνει σίγουρα για την κάρτα γραφικών κάνει?Γιατί στο site στο πλαίσιο δεν έλεγε αν κάνει.Ευχαριστώ
Vatos_locos Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 η AS5 δεν είναι αγώγιμη και κάνει μια χαρά για όλα
iced Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 AS5 δεν είναι αγώγιμη και κάνει μια χαρά για όλα Δεν ειναι υπο καποιες συνθηκες??
Vatos_locos Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Not Electrically Conductive: Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity. (While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.) κοινός δεν έιναι αγώγιμη αλλά όπως οτιδήποτε έχει για βάση κάποιο μέταλλο καλό θα ήταν να προσέχετε αν ξέρεις να βάλεις πάστα σίγουρα δεν θα σου φύγει και δεν θα έχεις πρόβλημα λογικά όπως το νερό είναι αγώγιμο σε υψηλές τάσεις μόνο έτσι κάπως θα είναι και η AS5
kavouras Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Απ ότι έχω διαβάσει για να μη γίνει κανένα λάθος,καλό είναι να μη βάζεις arctic silver σε κάρτες γραφικών...Καλύτερα ceramique που δεν έχει μέσα καθόλου μεταλλικά στοιχεία... Γιαυτό και η arctic cooling έβγαλε την mx1 και πρόσφατα την mx2 και κατήργησε τις silver και τις ceramique,διότι η σειρά mx δεν έχει μετλλικά στοιχεία,οπότε κάνει και για κάρτες γραφικών.Και (απ ότι λέει στο site) έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις απο silver και ceramique(τουλάχιστον έτσι λέει). Δυστυχώς έχουν τελειώσει παντού οι mx2.Η αντιπροωπεία στην Κρήτη δεν έχει...άντε να δούμε πότε θα ξαναφέρουν...
accipio Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Να ρωτήσω κάτι για τη θερμοαγώγιμη πάστα: Έχω επεξεργαστή Q6600 και εργοστασιακή ψύκτρα Intel. Σήμερα έβγαλα την ψύκτρα από τον επεξεργαστή για να αλλάξω την πάστα, λόγω αυξημένων θερμοκρασιών (50-52 idle). Καθάρισα καλά τις επιφάνειες επεξεργαστή και ψύκτρας, έβαλα την καινούρια πάστα Arctic Silver 5 (μέτρια ποσότητα, ούτε πολύ ούτε λίγο), και τοποθέτησα προσεκτικά ξανά την ψύκτρα. Στο πρώτο άνοιγμα, βλέπω θερμοκρασίες 6-7 βαθμούς παραπάνω από πριν!!! 56-58 βαθμούς idle, και με ανοιχτό ακόμα κουτί! Είναι αυτό φυσιολογικό; Διάβασα στο site της Arctic Silver ότι χρειάζεται μια περίοδος "στρωσίματος" 200 ωρών μετά την τοποθέτηση νέας πάστας, ή τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Να τι γράφει: Due to the unique shape and sizes of the particles in Arctic Silver 5's conductive matrix, it will take a up to 200 hours and several thermal cycles to achieve maximum particle to particle thermal conduction and for the heatsink to CPU interface to reach maximum conductivity. Από την πείρα σας, ισχύει κάτι τέτοιο;Τι με συμβουλεύετε γενικότερα να κάνω; Άλλη μάρκα πάστα ίσως, και ποια;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μαλλον εχεις βαλει πολλη παστα θελοντας να υπερβεις εαυτον. Αρκει μια πολυ πολυ λεπτη στρωση πανω απο ολη τη cpu.
accipio Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δεν νομίζω να έβαλα πολλή, για να το πω με ένα παράδειγμα, έβαλα όσο δύο σπυριά φακές. Ωστόσο ο τρόπος που την έβαλα με βάζει σε υποψίες. Μπαίνοντας στο site της Αrctic Silver διάβασα οδηγίες για την τοποθέτηση της πάστας, και σκέπτομαι μήπως φταίει ο τρόπος που την έβαλα πάνω στον επεξεργαστή, δηλαδή έβαλα μια "σφαιρική" ποσότητα στο κέντρο του επεξεργαστή, ενώ στο pdf έγγραφο προτείνει να απλώσουμε την πάστα σε μια λεπτή γραμμή κατά μήκος και στο κέντρο του επεξεργαστή. Λέω να το δοκιμάσω έτσι για να δω τι θα γίνει...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Εγω οταν βαζω την απλωνω με το δαχτυλο ετσι ωστε να δημιουργησω εγω μια πολυ λεπτη επιφανεια. Δε περιμενω να γινει αυτο με την επαφη της ψυκτρας. Μετα βεβαια σκουπιζω το δαχτυλο μου ενα ενα χαρτι κουζινας βρεγμενο με οινοπνευμα γιατι δε φευγει αλλιως.
accipio Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Καλά ε, δοκίμασα μια συμπίεση με το Winrar και οι θερμοκρασίες έφτασαν στα ουράνια: 77 ο επεξεργαστής και 66 η μητρική! Δεν είμαστε καλά...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Ρε μπας και δεν εβαλες καλα μετα τη ψυκτρα? Μου εχει παμπολες φορες. Μηπως κανενα ποδαρακι ειναι στον αεραή οχι καλα κουμπωμενο?
accipio Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Όχι, όλα είναι καλά κουμπωμένα, το δοκίμασα και δεν κουνιέται καθόλου η ψύκτρα. Δε γίνεται, πάω για αλλαγή και καινούρια πάστα με τον τρόπο που διάβασα στις οδηγίες για να δω τι θα γίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.