^^JuNiOr^^ Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Για κάποιο λόγο έχω αρκετή απώλεια data.. στην αρχή νόμιζα οτι ήταν ο isp αλλα βλέπω οτι οταν κάνω ping στο router έχω απώλεια απο 10 εώς 50% :S τα φώτα σας παρακαλώ , τι μπορεί να φταίει?
takistmr Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Κατ' αρχήν η απώλεια από το μέσο μετάδοσης. Αν είναι οπτική ίνα έλεγξε πόσο καθαρά είναι τα άκρα και αν μεσολαβούν σύνδεσμοι. Αν είναι καλώδιο έλεγξε ξανά τα rj-45 βυσματάκια και προαιρετικά ξαναφτιάξτα. Επίσης, παίζει ρόλο το περιβάλλον που βρίσκονται. Απομάκρυνε τα από οποιαδήποτε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος ή καλώδια σήματος υψηλής συχνότητας ή συσκευές που τις παράγουν. Αν πρόκειται για ασύρματη σύνδεση τότε τα πράγματα είναι πιο άσχημα. Εκτός από αυτά που ισχύουν στην περίπτωση του καλωδίου πρέπει να απέχεις από συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια όπως οι συσκευές dect (πχ. τηλεφωνα), δορυφορικοί δέκτες, φούρνοι μικροκυμάτων και να μην υπάρχει κοντά σου άλλο access point που να λειτουργεί στην ίδια συχνότητα. Κάνε αυτούς τους ελέγχους και αν συνεχιστεί το πρόβλημα τότε θα πρέπει να δοκιμάσεις άλλα NICs. Καλή τύχη!!!
100 010 00 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 βασικα απομακρυνε κανα μετρο τουλαχιστον το modem σου απο καθε πηγη ηλεκτρομαγνητικης αντινοβολιας (μεγαφωνα, τηλεοραση, κ.λ.π.) και βεβαια νασαι σιγουρος οτι τα splitter σου ειν αι οκ
^^JuNiOr^^ Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 εμμ είναι πιο απλό βασικά το σύστημα μου. ενα απλό routeraki συνδεμένω με ethernet με το desktop μου. και ξαφνικά έχω τόση απώλεια χωρίς λόγο.. :S άλλαξα καλώδιο ethernet, το απομάκρυνα όσο γινόταν αλλα δεν βλέπω αλλαγή..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.