Προς το περιεχόμενο

επλογή συστήματος ψύξης για Επεξεργαστή

Arxidamos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά,

θα ήθελα να μου προτείνετε μια καλή ψύκτρα για τον επεξεργαστή(Q9450).... το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν θα έχω και πολύ χώρο στο νέο σύστημα που θα φτιάξω, έχω το soprano και θα βάλω μέσα και μια 9800GTX.... οπότε την Thermalright extreme ξεχάστε την :cry:.... θέλω κάτι που να μην είναι τόσο μεγάλο, έτσι normal διαστάσεις... είδα αυτήν την zalman, που είναι οκ, χωράει στο κουτί και απότι βλέπω και από φοτος είναι οκ....είναι καλή όμως στην δουλειά της;; για o/c δεν νομίζω ακόμα, αλλά θέλω να βάλω από τώρα κάτι καλό, ούτως ώστε να είμαι έτοιμος για ο/c..

ευχαριστώ.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
οπότε την Thermalright extreme ξεχάστε την :cry:....

Γιατι επηρεαζει η 9800 την Ultra120?

Και το Soprano ειναι αρκετα μεγαλο για να τη παρει...

Δημοσ.

την 9800GTX την αναφέρω ως παράδειγμα, επειδή είναι αρκετα όγκώδεις και θα κλείσει πολύ χώρο... επειδή έχω δει κίολας Soprano με thermalright, έχει πέσει πολύ modding μέχρι να χωρέσει ( είχα δει κάποιον που είχε τρυπήσει ακόμα και το παράθυρο απο δίπλα) γιαυτό την απέκλεισα... η Zalman δεν λέει τίποτα;;

• Moderators
Δημοσ.

Επειδη εχω 2 Ultra 120 extreme και κρατανε 2 cpus μου στα 4GHz 24/7 (δες υπογραφη)

Οταν τα ειχα στησει χυμα τους κραταγε με τον κρυο αερα στο aircondition να φυσαει πανω τους στα 4,2GHz με 37°C @ full load.

Και οι 2 ειναι σε μαρκα μ'εκαψες κουτια midi tower, και χωρανε.

Η 9700 σε reviews που ειχα δει μονο σε 1 ηταν ισαξια με την 120 ενω σε 1 ή 2 ηταν πολυ μετρια.

Γενικα καλη ειναι, πανω απο το μεσο ορο, αλλα οχι κατι το τοοοοοοσο αξιοπροσεκτο πια...

Δημοσ.

δεν μπορω να καταλαβω αυτο που λες οτι δεν χωραει στο soprano.

Μιλας φανταζομαι για το παλιο μοντελο (ειχα και γω παλια gallery5871586110660at3.th.jpg )

και του ειχα βαλει μια sonic tower και ειχε αρκετο χωρο.Η Thermalright extreme ειναι ενα εκατοστο μεγαλυτερη, αντε πες 1,5 αν εχει και πιο μεγαλη βαση το πολυ πολυ να αφαιρεσεις το πλαϊνο αχρηστο ανεμιστηρακι

• Moderators
Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβαινω τι λες οτι ειπα και δε το καταλαβες. (μπερδεμα ε :P )

Απλα με την κοινη λογικη γιατι να μην χωραει η 120 σε ενα ευρυχωρο midi tower και να χωραει σε 2 σακαρακες μαρκας Innovator και Multirama :P

Δημοσ.
δεν μπορω να καταλαβω αυτο που λες οτι δεν χωραει στο soprano.

Μιλας φανταζομαι για το παλιο μοντελο

Το soprano το έχω 10 μήνες τώρα... το καινούργιο που βγήκε είναι το Soprano DX, δεν υπάρχουν αλλά...τέσπα δεν θα μαλώσουμε τώρα για τα κουτιά... δηλαδή λες ότι χωράει έτσι; φυσικά αν είναι να πάρω την thermalright, θα βάλω και έναν ανεμιστήρα πάνω (η δεν χρειάζεται; ) Υπάρχει τίποτα άλλο ανάμεσα σε thermalright( η κορυφή) και to zalman(το κατώτερο) που έχω πάνω;

Δημοσ.

τυχαιρος εισαι το dx το μαυρο το εχει παρει ο αδερφος μου και εχει μεσα μια Scythe Cooler Ninja Plus που και αυτη ειναι 150mm και εχει αρκετο χωρο

οποτε θα σε παιρνει μια χαρα.βαλε και εναν ανεμιστηρα μεσα σαν αυτόν και θα εχεις και παρα πολυ ψυξη κα ησυχια, τωρα αμα θες να κλοκαρεις υπαρχει και αυτη που γυρναει σε δπλασιες στροφες αλλα ειναι πιο φασαριοζκη

GeorgeMan δεν αναφερομουν σε σενα οπως σωστα επισημανε και ο oneofthem

Δημοσ.

Η Scythe Cooler Ninja Plus είναι καλή και το ίδιο μεγάλη με την 120; έλεγα να μην πάρω κάτι τόσο ογκώδες, γιατί για o/c μέχρι στιγμής δεν βλέπω, οπότε εντάξει και να μην είναι η best of the best σε αέρα ψύξη δεν παίζει πρόβλημα (αλλά να μην είναι και αίσχος, τίποτα σαν τo stock), απλά να είναι σχετικά ήσυχη, και ποιοτική...

Δημοσ.

Ειναι παρα πολυ καλη και να σου δοσω μια ενδεικτικη τιμη θερμοκρασιας στο ιδιο κουτι με το δικο σου με θερμοκρασια μητρικης γυρο στους 30 βαθμους ενας Ε6600 core 2 duo full load δεν λεει να παει πανω απο 35 βαθμους, κλοκαρισμενος απο 2,4Mhz στα 3.00Mhz με extra ρευμα full load 44-47 βαθμοι.

Εχει και ανεμιστηρακι στη συσκευασια οποτε θα εισαι κομπλε, ειναι και σχετικα φθηνη

Δημοσ.

Υπάρχει και η Scythe Cooler Ninja mini, για πιο μικρή, επειδή είπες οτι δεν θες ογκώδη ψύκτρα...

για να μην ανοίγω άλλο θέμα: η zalman που αναφέρει στην αρχή του θέματος ο Arxidamos, πως σας φαίνεται; κάνει δουλειά; έλεγα να την βάλω στο 2ο το pc, χωρίς o/c... είναι ήρεμη;

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, τελικά αποφάσισα να πάρω την Zalman που έλεγα... ανακάλυψα όμως και αυτήν... ποιά απο τις 2 προτείνετε; ξέρω δεν συγκρίνονται με την thermalright, αλλά επειδή όπως ξαναείπα, δεν έχω σκοπό για άμμεσο ο/c, και άμα την αγοράσω πιστεύω πως θα μείνει..οπότε λέω να πάρω μια από τις 2 πάνω...τι λέτε; και κάτι άλλο: στην 9700 λέει ότι υποστηρίζει core 2 duo, όχι όμως quad... εγώ θέλω να την βάλω πάνω σε Q9450, είναι συμβατή;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...