Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για UPS

nemos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απέκτησα αυτό το UPS...

Inform Guard LCD 1000 (http://www.zero1.gr/product_info.php?products_id=55675)

...και θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τα εξής καθότι άσχετος με το θέμα...

1.- Στην οθόνη του έχει ένδειξη output "230V". Είναι σωστό αυτό, ή θα έπρεπε η ένδειξη αυτή να είναι 220V?

2.- Χρησιμοποιώ ήδη αυτή τη συσκευή:

APC e25 Surge arrest (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701154)

Παίζει να δημιουργηθεί πρόβλημα άν συνδέσω το pc και την οθόνη μέσω αυτής στο UPS?

Σημειώστε ότι εξαιτίας της 1ης απορίας δεν το έχω συνδέσει ακόμα στο pc οπότε δεν έχω άποψη για την συμπεριφορά του σε κατάσταση λειτουργίας. Το μόνο που έκανα είναι ότι του φόρτισα την μπαταρία, πράγμα που έγινε κανονικά.

Δημοσ.

...Οσα UPS έχει δώσει σε πελάτες του ένας φίλος είναι ρυθμισμένα στα 230V (...τώρα άμα είναι σωστό αυτό και έχει άποψη κάποιος ας ποστάρει...)

...Διάβασα ότι το UPS δεν το δοκιμάζουμε άν κρατάει ρεύμα βγάζοντάς το από την πρίζα αλλά κατεβάζοντας τον διακόπτη της παροχής του από τον πίνακα (ή τον γενικό). Αυτό γίνεται για να μην χάσει την γείωσή του και το χάσουμε αναπάντεχα. Αυτό το αναφέρω καθότι σε κάποιο thread διάβασα ότι κάηκε ένα UPS με αυτόν τον τρόπο και ο φίλος έπαθε αλλεργία με τις συγκεκριμένες συσκευές...

Αφού λοιπόν βρήκα ένα σωρό ακόμα πληροφορίες έκανα την σύνδεση του πολύμπριζου της APC πάνω στο σούκο του UPS και, μέσω αυτού πλέον, σύνδεσα pc και οθόνη. Δεν δοκίμασα το λογισμικό του γιατί βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση το pc από το UPS και το καλώδιο (RS232) δεν φτάνει. Η εικόνα του display είναι σε γενικές γραμμές αυτή:

upsss1.th.gif

Σε κατέβασμα του διακόπτη μπόρεσα να κλείσω το pc χωρίς πρόβλημα αλλά η ένδειξη της μπαταρίας έπεσε στο 68% μέσα σε 1 λεπτό περίπου. Δεν μου φάνηκε καλό αυτό, αλλά πάλι δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με το θέμα...

Δημοσ.

Η υπόθεση UPS είναι πολύπλοκη.Θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.Εγώ πάλι είμαι χωρίς UPS εδώ και περίπου 1 χρόνο.Το είχα σχεδόν 5 χρόνια,η διάρκεια της μπαταρία του εξασθενήσθηκε και ακόμα <ψάχνομαι> να πάρω.

Δημοσ.

1.

Η τάση του ρεύματος που παίρνουμε από τη ΔΕΗ δεν είναι σταθεροποιημένη. Αλλάζει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές ανάλογα με το φορτίο κατανάλωσης της περιοχής σου. Το stadar που είναι φτιαγμένες να δουλεύουν οι συσκευές είναι τάση 220-240V.

Αν έχεις επιλογή -παρ΄αυτά- ρύθμισε την τάση εξόδου του ups σου στα 225-227V. Aυτό θα βοηθήσει την "υγεία" των συσκευών σου.

2.

Καλύτερα σύνδεσε μόνο του το ups σου κατευθείαν σε μια πρίζα του τοίχου και επάνω του τις συσκευές που θέλεις να προστατέψεις.

Το πολύπριζο σύνδεσε το κάπου αλλού που χρειάζεσαι φιλτράρισμα/προστασία από υπερτάσεις.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...