Προς το περιεχόμενο

Επιδιορθώνοντας το hardware ενός flash disk

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει καταφέρει κανείς να ανοίξει και να επιδιορθώσει κάποιο flash disk το οποίο δεν εμφανιζόταν στο myComputer, οπότε η μόνη λύση ήταν να το ανοίξει και να το φτιάξει manually! Υπάρχουν άραγε πηγές online για τέτοιες επιδιορθώσεις, έχω ψάξει αλλά ακόμα τίποτα!

Δημοσ.

...να "επιδιορθώσει flash disk" ;

Πιο εύκολο να βγεί ο Γιωργάκης μου φαίνεται...

Γιατί, τί νομίζεις πως έχει το "hardware του" ;

Δημοσ.

Η μόνη hardware επέμβαση που πάει το μυαλό μου χωρίς να απαιτεί εξαιρετικές γνώσεις και γίνεται με κοινά εργαλεία είναι η επιδιόρθωση με κολλητήρι ενός USB stick στο οποίο έχει ξεκολλήσει το USB βύσμα από την πλακέτα του (συχνό φαινόμενο σε πολύ παλιά sticks ή σε πολύ φτηνιάρικα). Για κάτι παραπάνω, ακόμη και να έβρισκες οδηγίες, είναι αμφίβολο αν θα είχες πρόσβαση σε εξοπλισμό για να τις ακολουθήσεις...

Δημοσ.

είναι τόσο φτηνά τα flashakia που δεν αξίζει να τα πειράζεις.Και επίσης υπάρχει και η εγγύηση αγοράς..

Φυσικά αν το κάνεις για πειραματισμό πάω πάσο.

Δημοσ.

τσιχλες εχουν γινει φιλε μου τα φλασακια....καποτε εκανα κι εγω τον επιστημονα και κολησαμε κολιτηρι ενα σπασμενο φλασακι....βεβαια δεν επαιξε και για πολυ....επομενος τσαμπα κοπος....

Δημοσ.

Προφανώς έχει ή τα άπαντα της Tracy Lords εκεί μέσα το παλληκάρι - ή έστω καμμιά διπλωματική για να θέλει να μπει σε τέτοιες διαδικασίες - έτσι δεν είναι ; Οπότε δεν είναι θέμα το φλασάκι το ίδιο... Αλλά αν μας πει και τα συμπτώματα...

Δημοσ.

τι έχει πάθει όντος να δούμε αν φτιάχνετε αλλά θα είναι τραγικά χρονοβόρο μέχρι να βρεις σχέδια datasheeds και λοιπά και αν η μνήμη του ( το chip ) παρέδωσε πνεύμα ότι και να του κάνεις δεν θα φτιαχτεί αυτό να το ξέρεις

Δημοσ.

Παιδιά είναι γεγονός πως δεν θέλω να διαρέυσει η διπλωματική μου από τον κάθε τυχάσπαρτο τεχνικάκο που θα αναλάβει να μου το φτιάξει, γιαυτό προσπαθώ να τα φέρω βόλτα μόνος μου!

Αυτό που έχει πάθει είναι το εξής, είναι ένα SandiskCruzerTitanium ναι αυτό που κρύβεται το USB καθώς τραβιέται το κουμπάκι, το οποίο αναβοσβήνει συνεχώς και δεν εμφανίζεται στο MyComputer και ύστερα σβήνει εντελώς το λαμπάκι. Με λίγα λόγια είναι άφαντο!

Όποιος ξέρει πού μπορώ να βρώ κανένα HowTo κλπ. και να πάρω οδηγίες ώστε να το φτιάξω θα ήμουν υπόχρεος!

Δημοσ.

Έχω αλλάξει το chip μνήμης σε ένα usb. Ήταν τοποθετημένο στις μπροστινές θήρες του υπολογιστή και κατά λάθος έφαγε μπουνιά. Έσπασε ο controller αλλά το chip μνήμης έμεινε ανέπαφο. Αγόρασα ένα ίδιο και έβαλα το chip μνήμης (samsung νομίζω) στο καινούριο. Θέλεις οπωσδήποτε σταθμό εργασίας με μικρό κολλητήρι θερμού αέρα για smd και υγρή σολτερίνη. Αγόρασε ένα ίδιο και δώσε το σε κάποιον επαγγελματία που έχει εμπειρία με smd. Ή δανείσου από κάποιον γνωστό σου αν έχει. Η άλλη λύση είναι να απευθυνθείς σε κάποια εταιρία ανάκτησης δεδομένων. Θα πληρώσεις μερικά χρήματα αλλά ούτε από διαρροές κινδυνεύεις και είναι ίσως ο ποιο ασφαλείς τρόπος για τα δεδομένα σου.

Edit:

Ο controller φαίνεται στις συσκευές συστήματος; Δοκίμασε το σε κάποια διανομή Linux να δεις μήπως και... Δώσε και την εντολή lsusb να δεις αν "φαίνεται" ο controller.

Δημοσ.
Έχω αλλάξει το chip μνήμης σε ένα usb. Ήταν τοποθετημένο στις μπροστινές θήρες του υπολογιστή και κατά λάθος έφαγε μπουνιά.

Das total rispecten ! :lol:

(...είναι από εκείνες που λέμε "έπεσε κατά λάθος πάνω σε μια μπουνιά" ; :-D ;) )

...βρε συ zoranb όμως...Τί zoran τραβάς ; ! Ήμαρτον δηλαδή η διατύπωση "είναι γεγονός πως δεν θέλω να διαρέυσει η διπλωματική μου από τον κάθε τυχάσπαρτο τεχνικάκο που θα αναλάβει να μου το φτιάξει" (...ΑΝ δεν μας δουλεύεις :P )

(...ειδικά δε, αν με το "διπλωματική" εννοείς καμμιά πτυχιακή εργασία, κι όχι διδακτορικό...)(...τουλάχιστον ! )

...Αλλά και ΠΑΛΙ, ΤΕΤΟΙΟ ζόρι ;!

Και είσαι διατεθημένος να...ξεκοκκαλίσεις το στικ ; :rolleyes:

Δε φοβάσαι δηλαδή αν είναι τόσο...πολύτιμο το περιεχόμενο να μην κάνεις καμμιά χοντρή ; !

Τέσπα...

...Άσε δε που έτσι όπως τα λες (εγώ στην αρχή περίμενα να μας πεις ότι το πάτησε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ρινόκερως), μπορεί απλά να θέλει ένα φορμάτ, και τέλος πάντων με ένα recovery πρόγραμμα να ανακτήσεις το περιεχόμενο...

Για μη βιάζεσαι και έχεις θύματα...

Για πες λοιπόν, κανένα recovery δοκίμασες yet ;

Δημοσ.

δεν μπορώ να δοκιμάσω κανένα recovery γιατί δεν το βλέπει στο myComputer, είναι ανύπαρκτο, όσο για το λόγο όσο κιαν σου φαίνεται περίεργο ο καθένας έχει το λόγο του και γιαυτόν μπορεί να είναι πολύ σημαντικότερος απ ότι πιστεύουν κάποιοι!

Δημοσ.
Das total rispecten ! :lol:

(...είναι από εκείνες που λέμε "έπεσε κατά λάθος πάνω σε μια μπουνιά" ; :-D ;)

Βασικά το πληκτρολόγιο έφαγε την μπουνιά! Στην δεξιά μεριά. Έκανε μοχλό, τινάχτηκε η αριστερή στον αέρα, κόντραρε στο usbstick και έγινε το κακό. Το πληκτρολόγιο ακόμη δουλεύει...

zorab, το ότι δεν το βλέπει ο υπολογιστής δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι εντελώς off. Δοκίμασε το σε κάποιο άλλο λειτουργικό και δες αν βλέπει τον controller. Υπάρχει και η περίπτωση ο controller να είναι ok και να έχει καεί το chip μνήμης. Αν έχει καεί η μνήμη... Λίγα πολύ λίγα έως τίποτε μπορεί να γίνουν.

Όπως και να έχει από την στιγμή που δεν είσαι εξοικειωμένος με τέτοιες καταστάσεις είναι καλύτερα να απευθυνθείς σε ειδικούς ανάκτησης δεδομένων.

Δημοσ.
Βασικά το πληκτρολόγιο έφαγε την μπουνιά!

...ελπίζω να μην είσαι από εκείνους τους ψηλούς,χοντρούς τύπους με τα ριγέ πουκάμισα, που παρεπιδημούν στο youtube και στα mailbox και βαράνε κάτι αθώα πληκτρολόγια που δεν πείραξαν ποτέ κανέναν...:-D

zoranb δεν είπαμε δα κι ότι δεν έχεις τους λόγους σου, που είναι μάλλον πιο σοβαροί από τη δική μου αμφισβήτηση για το βάρος τους...

Αλλά άλλο είναι το ζήτημα.

Άσε τί φαίνεται στο my computer...RECOVERY δοκίμασες ;

Αν όχι, δοκίμασε το active file recovery και τα ξαναλέμε

(να υποθέσω ότι σε AΛΛΗ USB θύρα, και σε ΑΛΛΟ pc ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ το στικ ήδη....Έτσι ; )

Δημοσ.
...ελπίζω να μην είσαι από εκείνους τους ψηλούς,χοντρούς τύπους με τα ριγέ πουκάμισα, που παρεπιδημούν στο youtube και στα mailbox και βαράνε κάτι αθώα πληκτρολόγια που δεν πείραξαν ποτέ κανέναν...:-D

Όχι ρε συ... Ενός πολύ καλού φίλου ήταν. Είναι επαγγελματίας και δεν μπορούσε να δει τα σχέδια μιας μηχανής που έπρεπε να επισκευαστεί a.s.a.p. Ο υπολογιστής δεν του έκανε το χατήρι και επειδή δεν τα πάει πολύ καλά μαζί τους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...