teodkats Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Θα ήθελα τις απόψεις και συμβουλές σας, στη παρακάτω συνημμένη εργασία. Είναι από την ενότητα <<Εισαγωγή στην πληροφορική>> την πρώτη ενότητα που συναντάει κάποιος στο ΕΑΠ. Σε άλλες σχολές πληροφορικής διδάσκονται προγραμματισμό C σε τέτοιο επίπεδο δυσκολίας από το πρώτο 6μηνο;; Μου φαίνονται δύσκολες για κάποιων που είχε την πρώτη επαφή με προγραμματισμό μέσα από τα βιβλία του ΕΑΠ φέτος; Ευχαριστώ για την βοήθεια, το χρόνο και τις απόψεις σας. 4h_GRAPTI_ERGASIA_2007-08.zip
myle Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Συμβουλή: Άρχισε να κάνεις την εργασία. Δεν είναι τόσο δύσκολη όσο σου φαίνεται και μέσα από αυτή θα μάθεις αρκετά πράγματα.
teodkats Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Συμβουλή: Άρχισε να κάνεις την εργασία. Δεν είναι τόσο δύσκολη όσο σου φαίνεται και μέσα από αυτή θα μάθεις αρκετά πράγματα. Έχω αρκετό καιρό που κοιτάζω απλά το βιβλίο και την εργασία χωρίς να έχω την διάθεση και την δύναμή να κάνω κάτι. Μάλλον τα έχω παρατήσει και δεν το έχω καταλάβει. Ευχαριστώ για την συμβουλή σου.
d-l-sama Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Καταρχήν και εγώ μην φανταστείς ότι ξέρω και πολλά από προγραμματισμό αλλά λίγ που την κοίταξα δεν είναι και κάτι το τόσο φοβερό!Και βασικά με τα παραδείγματα που σου δίνει σε βοηθάει αρκετά!Αν θέλεις πάντως να ασχοληθείς με προγραμματισμό αυτή είναι μια πολύ καλή εργασία για να ξεκινήσεις!Ποιο βιβλίο κάνετε?Και τι κατεύθυνση ήσουν πριν?
teodkats Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Καταρχήν και εγώ μην φανταστείς ότι ξέρω και πολλά από προγραμματισμό αλλά λίγ που την κοίταξα δεν είναι και κάτι το τόσο φοβερό!Και βασικά με τα παραδείγματα που σου δίνει σε βοηθάει αρκετά!Αν θέλεις πάντως να ασχοληθείς με προγραμματισμό αυτή είναι μια πολύ καλή εργασία για να ξεκινήσεις!Ποιο βιβλίο κάνετε?Και τι κατεύθυνση ήσουν πριν? Ξεκίνησα με τη 1_α1, 1_α2, 1_α3, υποεργασία που μου φανήκαν πιο εύκολες και λίγο από την 4. Από βιβλίο πάνω στη C κάνουμε του Κλεάνθη Θρουμπουλίδη <<Γλώσσες Προγραμματισμού>> του ΕΑΠ. Ήμουνα πριν 15 χρονιά στη θεωρητή κατεύθυνση. Δεν υπήρχε μάθημα πληροφορικής τότε στο Γενικό λύκειο. Εσύ με τι κατεύθυνση; Ευχαριστώ για τα σχόλια σου.
d-l-sama Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Γι'αυτό μάλλον σου φαίνονται δύσκολα!Και εγώ που ήμουν τεχνολογική πριν 3 χρόνια μην φανταστείς ότι αυτά που μαθαίναμε στον προγραμματισμό ήταν και σωστά!Αλλά μας έβαζαν λίγο στο κλίμα τουλάχιστον!Το βιβλίο δεν το ξέρω!Από την εργασία που είδα το 1 μέρος είναι αρκετά εύκολο!Δεν θα σου πάρει παραπάνω από 2 ώρες αν ξέρεις τα βασικά του προγραμματισμού!Τώρα για τα άλλα θα χρειαστείς λίγο διάβασμα αλλά δεν νομίζω τόσο από άποψη προγραμματισμού αυτου καθ'αυτού αλλά από άποψη δομών και το πως λειτουργούν!Δεν νομίζω να σου πουν και τίποτα αν το πρόγραμμα που θα κάνεις δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικό!πρωτοετής είσαι!Ψάξτο λίγο είτε από το βιβλίο σου είτε από το internet και αν αντιμετωπίσεις καμιά δυσκολία εδώ είμαστε!Θα σε βοηθήσουμε!Μην τρελένεσαι!Ξεκίνα και άμα δεν τα καταφέρεις θα έχεις μάθει 5 πράγματα!Δεν γίνεται!
darth_revan Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 ... Από βιβλίο πάνω στη C κάνουμε των Κλεάνθης-Θρουμπουλίδης <<Γλώσσες Προγραμματισμού>> του ΕΑΠ. ... Δεν ξέρω το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά αν είναι στο ίδιο ύφος με το "Διαδικαστικός Προγραμματισμός - C" του ίδιου συγγραφέα (εκδ. Τζιόλα), τότε καλύτερα είναι να κοιτάξεις κάποιο άλλο. Όταν εγώ μάθαινα C, δεν είχα ιδέα από προγραμματισμό και με είχε βοηθήσει αρκετά το "Οδηγός της C" του H. Schildt. Βέβαια, αυτά είναι γούστα, όμως τόσο εμένα όσο και κάποιους φίλους μου, τους είχε βοηθήσει αρκετά.
teodkats Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δεν ξέρω το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά αν είναι στο ίδιο ύφος με το "Διαδικαστικός Προγραμματισμός - C" του ίδιου συγγραφέα (εκδ. Τζιόλα), τότε καλύτερα είναι να κοιτάξεις κάποιο άλλο. Όταν εγώ μάθαινα C, δεν είχα ιδέα από προγραμματισμό και με είχε βοηθήσει αρκετά το "Οδηγός της C" του H. Schildt. Βέβαια, αυτά είναι γούστα, όμως τόσο εμένα όσο και κάποιους φίλους μου, τους είχε βοηθήσει αρκετά. Το βιβλίο είναι χαλιά, είναι από το 2000, πρώτη έκδοση με πολλά λάθη. Το βιβλίο που μου πρότεινες θα το κοιτάξω αν και η εργασία είναι για την Τρίτη και δεν έχω και πολύ χρόνο. Ευχαριστώ.
teodkats Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 ΥΠΟΕΡΓΑΣΙΑ 1. α4 Μια συνάρτηση που παίρνει ως όρισμα δύο πίνακες C και D, ακεραίων αριθμών, Ν στοιχείων ο καθένας, και επιστρέφει τους πίνακες ως εξής: ο πρώτος πίνακας ταξινομείται σε φθίνουσα διάταξη (με τον αλγόριθμο ταξινόμησης με επιλογή) και διατηρείται η αρχική αντιστοιχία των στοιχείων των δύο πινάκων (π.χ. αν στον πρώτο πίνακα το 1ο στοιχείο έχει μεταφερθεί στην 4η θέση, τότε και στον δεύτερο πίνακα το 1ο στοιχείο θα μεταφερθεί στην 4η θέση). Ο ορισμός της συνάρτησης είναι: void taksinomisi_epilogi(int C[N], int D[N]) ΥΠΟΕΡΓΑΣΙΑ 1. β4 Εκτυπώστε μια συγκεντρωτική κατάσταση των φοιτητών, όπου θα φαίνονται οι Αριθμοί Μητρώου των φοιτητών κατά φθίνουσα σειρά και οι τελικοί βαθμοί τους στη Θ.Ε. Να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση taksinomisi_epilogi() Η παρακάτω συνάρτηση για ταξινόμηση είναι σωστή; Πως γίνετε να διατηρείται η αρχική αντιστοιχία των στοιχείων των δύο πινάκων;; > void taksinomisi_epilogi(int C[N], int D[N]) { int i, j; int max, temp,pos; for (i=0; i<N-1; i++) { max = C[i]i; pos = i; for (j=i+1; j<N; j++) { if (C[j] > max) max = C[j]; pos = j } } temp = C[i]; C[i] = max; C[pos] = temp; }
teodkats Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Γι'αυτό μάλλον σου φαίνονται δύσκολα!Και εγώ που ήμουν τεχνολογική πριν 3 χρόνια μην φανταστείς ότι αυτά που μαθαίναμε στον προγραμματισμό ήταν και σωστά!Αλλά μας έβαζαν λίγο στο κλίμα τουλάχιστον!Το βιβλίο δεν το ξέρω!Από την εργασία που είδα το 1 μέρος είναι αρκετά εύκολο!Δεν θα σου πάρει παραπάνω από 2 ώρες αν ξέρεις τα βασικά του προγραμματισμού!Τώρα για τα άλλα θα χρειαστείς λίγο διάβασμα αλλά δεν νομίζω τόσο από άποψη προγραμματισμού αυτου καθ'αυτού αλλά από άποψη δομών και το πως λειτουργούν!Δεν νομίζω να σου πουν και τίποτα αν το πρόγραμμα που θα κάνεις δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικό!πρωτοετής είσαι!Ψάξτο λίγο είτε από το βιβλίο σου είτε από το internet και αν αντιμετωπίσεις καμιά δυσκολία εδώ είμαστε!Θα σε βοηθήσουμε!Μην τρελένεσαι!Ξεκίνα και άμα δεν τα καταφέρεις θα έχεις μάθει 5 πράγματα!Δεν γίνεται! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Έχω κόλληση στη ΥΠΟΕΡΓΑΣΙΑ 1_α4
ippo00 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Έχω κόλληση στη ΥΠΟΕΡΓΑΣΙΑ 1_α4 Πες μια τι δεν καταλαβαίνεις για να βοηθήσουμε
teodkats Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 ΥΠΟΕΡΓΑΣΙΑ 1. α4Μια συνάρτηση που παίρνει ως όρισμα δύο πίνακες C και D, ακεραίων αριθμών, Ν στοιχείων ο καθένας, και επιστρέφει τους πίνακες ως εξής: ο πρώτος πίνακας ταξινομείται σε φθίνουσα διάταξη (με τον αλγόριθμο ταξινόμησης με επιλογή) και διατηρείται η αρχική αντιστοιχία των στοιχείων των δύο πινάκων (π.χ. αν στον πρώτο πίνακα το 1ο στοιχείο έχει μεταφερθεί στην 4η θέση, τότε και στον δεύτερο πίνακα το 1ο στοιχείο θα μεταφερθεί στην 4η θέση). Ο ορισμός της συνάρτησης είναι: void taksinomisi_epilogi(int C[N], int D[N]) ΥΠΟΕΡΓΑΣΙΑ 1. β4 Εκτυπώστε μια συγκεντρωτική κατάσταση των φοιτητών, όπου θα φαίνονται οι Αριθμοί Μητρώου των φοιτητών κατά φθίνουσα σειρά και οι τελικοί βαθμοί τους στη Θ.Ε. Να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση taksinomisi_epilogi(). Η παρακάτω συνάρτηση για ταξινόμηση είναι σωστή; Πως γίνετε να διατηρείται η αρχική αντιστοιχία των στοιχείων των δύο πινάκων;; > void taksinomisi_epilogi(int C[N], int D[N]) { int i, j; int max, temp,pos; for (i=0; i<N-1; i++) { max = C[i]; pos = i; for (j=i+1; j<N; j++) { if (C[j] > max) max = C[j]; pos = j } } temp = C[i]; C[i] = max; C[pos] = temp; } Πες μια τι δεν καταλαβαίνεις για να βοηθήσουμε Σε ευχαριστώ
ippo00 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Σορρυ δεν το είδα ότι ήδη είχες κάνει ερώτηση, παο μία να φάω και θα το κοιτάξω και τηα ξαναποστάρω
teodkats Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Σορρυ δεν το είδα ότι ήδη είχες κάνει ερώτηση, παο μία να φάω και θα το κοιτάξω και τηα ξαναποστάρω Τι ώρα είναι στην Βοστόνη «Boston»; Έχω φάει όλη τη μέρα μου με την υποεργασία 1_α4 και δεν έκανα τίποτα ελπίζω αύριο να είναι καλυτέρα. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου.
ippo00 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 > void taksinomisi_epilogi (int C[N], int D[N]) { int i, j, max, temp; for (i = 0; i < N; i++) { max=i; for (j = i + 1; j <=N; j++) { if (C[j] > C[max]) max = j; } if (i != max) { temp = C[i]; C[i] = C[max]; C[max] = temp; temp = D[i]; D[i] = D[max]; D[max] = temp; } } }
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.