Προς το περιεχόμενο

Περιεργο κολλημα στο μπουτ των Windows

vanzelvoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Μια στις 5 φορες που ανοιγω το πισι κολλαει στη μπαρα που φορτωνει τα βρωμοπαραθυρα!!

Εχω το εξης συστημα:

Core2duo E8400 stock cooler

Asus P5KC

RAM: Mushkin 4GB kit 4-4-4-12 timings

GPU: Sparkle 8800 GTS 512 MB

HD: Samsung 80 GB

External HD: Western Digital 250GB My Book usb connection.

PSU: Heroichi 450 W αγνωστου λοιπον στοιχειων.

Windows: Dark Edition 6 Service Pack 2

Λετε να φταινε τα παραθυρα η τιποτα απο το hardware

Το εχω ανεβασει βεβαια στο 3,4 γιγχερτζ απο τι ΑΙ της ασους χωρις να εχω πειραξει τιποτε αλλο απο ρευματα κλπ.

Multiplier 8.5 Bus Speed 400 kai RATED FSB 1600 Τα οποια σηκωνει η μητρικη!

Δημοσ.

Βασικά πριν αρχίσεις να ελέγχεις hardware, κάνε ένα reset το bios, και αν δεν δεις αποτέλεσμα, δοκίμασε safe mode.

Δημοσ.

Καλό είναι να επαναφέρεις το σύστημα στις εργοστασιακές τιμές. Διάβασα ότι κάτι αναίβασες. Δες αν με τις εργοστασιακές τιμές είναι σταθερό. Αν όχι, πες μας τι σου κάνεις :)

Δημοσ.

Μην κάνεις τίποτα από τα παραπάνω αν δε βάλεις τις μνήμες να παίζουν στα σωστά βολτ (2.1V).

Δημοσ.

Απο περιεργεια, μηπως εχεις απανω το Zone Alarm??

Εχω και γω περιεργα κολυματα οταν κανω εγκατασταση το παραπανω και οταν το απεγκαταστατω, ολα μια χαρα...

Δημοσ.
Απο περιεργεια, μηπως εχεις απανω το Zone Alarm??

Εχω και γω περιεργα κολυματα οταν κανω εγκατασταση το παραπανω και οταν το απεγκαταστατω, ολα μια χαρα...

Οχι οχι δεν το εχω!! Το εχω βγαλει εδω και πολυ καιρο κατι που σοθ συνιστω ανεπιφυλακτα!!! Θα δο κιμασω και τα παραπανω και θα σας πω!

Ευχαριστω

Δημοσ.
εγώ θα έλεγα πριν περάσεις στο hardware κανε έναν έλεγχο στο start up και κοίτα τι προγράμματα "φορτώνει" . και ένα δεύτερο, μήπως έχεις κάποιο antivairus και γίνονται αυτά που λες?

και για να δεις μήπως είναι πρόβλημα software θα έλεγα να περάσεις σε safe mode και να δεις αν σου κολλάει πάλι....

Στο Staet up φορτωνει εκτος απο τα απαραιτητα του registry, NOD32, cfosspeed. Δεν νομιζω να φταιει αυτο. Παντως βαζοντας τα βολτ των μνημων σε 2,1 δεν μου το εχει ξανακανει!

Δημοσ.

...Μιά φορά που είχα στομαχόπονο ρώτησα τον liopyr τί να κάνω κι από κεκτημένη ταχύτητα μου είπε "κάνε reset το BIOS" :P

...μετά βεβαίως μου είπε να πάρω ένα simeco, διότι άσχετος δεν είναι

...αμάν βρε μαν με το BIOS reset...δε σε κράζω και ξέρω ότι οι γνώμες σου εδώ ΔΙΝΟΥΝ λύσεις, αλλά ώρες-ώρες αυτό το BIOS reset έτσι με τη μία...:-)

Το βραβείο "Μάντης Κάλχαντας" απoνέμεται στον frenzy :P

Δημοσ.
...Μιά φορά που είχα στομαχόπονο ρώτησα τον liopyr τί να κάνω κι από κεκτημένη ταχύτητα μου είπε "κάνε reset το BIOS" :P

...μετά βεβαίως μου είπε να πάρω ένα simeco, διότι άσχετος δεν είναι

...αμάν βρε μαν με το BIOS reset...δε σε κράζω και ξέρω ότι οι γνώμες σου εδώ ΔΙΝΟΥΝ λύσεις, αλλά ώρες-ώρες αυτό το BIOS reset έτσι με τη μία...:-)

Το βραβείο "Μάντης Κάλχαντας" απoνέμεται στον frenzy :P

Εγω παντως ως τελειοφοιτος Φαρμακευτικης συνιστω Maalox Plus!!:P:-D

Ακομα δοκιμαζω παντως και ακομα δεν μου το εχει παρουσιασει παλι. Με τις μνημες να δουλευουν παντα στο 961 mhz 2.1 volt!!

Δημοσ.

washcloud τι έγινε, δεν κάναμε reset σήμερα και έχουμε ορεξούλες? :P

Aφού στην πλειοψηφία τους τέτοιου τύπου προβλήματα είναι *PEBKAC, ε, το reset στο bios είναι από τις πιο εύκολες διαδικασίες να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο...

Εσύ που ξεκινάς να πεις μία λύση, τελικά λες καμμιά εικοσαριά λύσεις σε ένα κατεβατό είσαι καλύτερος? Στατιστικά να το πάρεις, άμα κάνεις 20 υποθέσεις, θα το πετύχεις, του φούστη! :P

*PEBKAC= Problem Exists Between Keyboard And Chair

Βασικά πριν αρχίσεις να ελέγχεις hardware, κάνε ένα reset το bios, και αν δεν δεις αποτέλεσμα, δοκίμασε safe mode.

Δεν έχω κλώνο. (Σε περίπτωση που αναρωτήθηκε κάποιος)... :P

Δημοσ.
Δεν έχω κλώνο. (Σε περίπτωση που αναρωτήθηκε κάποιος)... :P

...η πλάκα είναι ότι αναρωτήθηκα εγώ ! :-)

...ναι, το κατεβατό και δε συμμαζεύεται, συμφωνώ, αλλά τί διάλο, το Six Degrees of Kevin Bacon παίζουμε ; Γιατί τουλάχιστον απ' όσο με ξέρω, προτείνω κατεβατά, για να μην τρώει καμμιά βδομάδα ο άλλος στο φόρουμ, και ό,τι προτείνω είναι τα πιο πιθανά (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ:eek:) σε σχέση με όσα μας εκμυστηρεύεται εξ' αρχής ο αρχικός, και είναι και με μια σειρά παρακαλώ :P . Άμα σου λέει δηλαδή ο άλλος μόνο "δεν ανοίγει το pc, παρά μόνο μετά από καμμια ντουζίνα προσπάθειες", τί θα του πεις, ΜΟΝΟ "κάνε BIOS reset ; (...η πλάκα είναι πως από ΑΥΤΟ πρέπει ν' αρχίσει σ' αυτήν την περίπτωση..."Ωραίο" παράδειγμα έδωσα...:P )...Αλλά, σε "κουτσομπόλεψα", γιατί βρε παιδί, το έχω ξαναπεί, ειδικά το BIOS reset ΔΕΝ είναι και η πιο χαλαρή φάση άμα το PEBKAC είναι σε high level...Mέχρι και στον τεχνικό πριν της ώρας του μπορεί να τον οδηγήσει το άλλον...Νοt ; Τον κοιτάμε και λίγο τί ρόλο βαράει πρώτα, τον ρωτάμε αν έχει εμπειρία από BIOS, και του λέμε και τί θα παίξει μετά με τις ρυθμίσεις... Και ειδικά σ' αυτήν την περίπτωση, που έφτανε μέχρι τα windows, ε, δεν ήταν και το ΠΙΟ πιθανό να ήταν CMOS related το ζήτημα...Έτσι, με τη μία reset ; Ξέρω ΄γω.... :-)

Δημοσ.
Τον κοιτάμε και λίγο τί ρόλο βαράει πρώτα, τον ρωτάμε αν έχει εμπειρία από BIOS, και του λέμε και τί θα παίξει μετά με τις ρυθμίσεις... Και ειδικά σ' αυτήν την περίπτωση, που έφτανε μέχρι τα windows, ε, δεν ήταν και το ΠΙΟ πιθανό να ήταν CMOS related το ζήτημα...Έτσι, με τη μία reset ; Ξέρω ΄γω.... :-)

Όλα τα παραπάνω απαντώνται από αυτήν την παράγραφο-->

Το εχω ανεβασει βεβαια στο 3,4 γιγχερτζ απο τι ΑΙ της ασους χωρις να εχω πειραξει τιποτε αλλο απο ρευματα κλπ.

Multiplier 8.5 Bus Speed 400 kai RATED FSB 1600 Τα οποια σηκωνει η μητρικη!

;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...