Προς το περιεχόμενο

Μεγαλυτερη μνημη απο τις προδιαγραφες του M/B

Demis_v

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ,

Καθως εψαξα στο forum και δε βρηκα κατι αντιστοιχο με την απορια μου ανοιξα νεο thread και μπαινω κατευθειαν στο θεμα ..Εχω το παρακατω setup :

M/B : Asus P5B deluxe Wifi

Cpu : E6600 @ 3.0Ghz up to noW

Ram : 1Gb @ 667

Ψυξη : W/C

Και η απορία μου τωρα ειναι η εξής : Θελω να κανω αναβαθμιση στις μνημες και να περασω στα 4Gb αλλα με συχνοτητα 1066 και με ενα ελαφρυ overclock να ξεπερασουμε τα 1100Mhz..To προβλημα ομως ειναι πως το συγκεκριμενο motherboard συμφωνα με τις προδιαγραφες της εταιριας δε σηκώνει πάνω απο 800αρες ..Υπαρχει καποιος τροπος να γινει κατι για αυτο, το google it δεν μου απεδωσε κανεναν διαφωτιστικό καρπο..Και ειναι κριμα να μπω στη διαδικασια αλλαγης ενος M/B που εδω και λιγους μηνες εχει χρονισει στη κατοχη μου και που το ειχα πληρωσει και ενα σκασμο λεφτα ..

Ευχαριστώ εκ των προταιρων οσους μπουν στο κοπο να δωσουν μια απαντηση..

Δημοσ.

Κανεις δε γνωριζει τπτ σχετικα με τη παραπάνω απορία μου ή εγω δεν το εχω διατυπώσει σωστα ??

• Moderators
Δημοσ.

Εχω καταφερει να δουλεψω 1066 μνημες στα 1100 με mobo που εγραφε οτι υποστηριζει ως 800. (με P35 chipset)

Αλλα σε αλλο mobo που εγραφε οτι υποστηριζε 1066 οι ιδιες μνημες δουλεψανε στα 1195 (με P35 chipset παλι κι αυτο το mobo).

Αρα αφου υποστηριζει overclocking σιγουρα πανε και παραπανω απο 800 οι μνημες που υποστηριζει, το πόσο όμως δε μπορει κανεις να το ξερει... ;)

Ειναι case sensitive.

Δημοσ.

Εγω το μονο που καταφερα και βρηκα μετα απο πολυ ψαξιμο ειναι το παρακάτω link

http://www.hardwaresecrets.com/article/408

βεβαια ειναι αρκετα παλίο αρθρο και δε ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο που αναφερει στη 1η παράγραφο.. <<ts unofficial support for DDR2-1066/PC2-8500 memories>> . .

• Moderators
Δημοσ.

Nαιπ, το P965 "υποστηριζει" 1066, απο κει και πανω ενας θεος ξερει τι θα κανεις...

Δημοσ.

Και εγω εχω ακριβως την ιδια απορια με τον Demis_v!! Εχω την Αsus P5W-DH Deluxe που στο βιβλιαρακι της λεει μνημες μεχρι 800Mhz.... Θα παρει 1066αρες ή τσαμπα θα τις αγορασω?? :mad:

Δημοσ.

@GeorgeMan : Στην υπογραφή σου παρατηρησα πως το mobo σου ειναι το ip35 και φορας 1000αρες που εαν δε κανω λάθος και το δικο σου υποστηριζει μεχρι 800..H ερωτηση μου τωρα ειναι εαν στης ''ειδε'' κατευθειαν ή εαν χρειαστηκε να πειραξεις κατι στο Bios τυπου Epp protocol.

• Moderators
Δημοσ.
@GeorgeMan : Στην υπογραφή σου παρατηρησα πως το mobo σου ειναι το ip35 και φορας 1000αρες που εαν δε κανω λάθος και το δικο σου υποστηριζει μεχρι 800..H ερωτηση μου τωρα ειναι εαν στης ''ειδε'' κατευθειαν ή εαν χρειαστηκε να πειραξεις κατι στο Bios τυπου Epp protocol.

Επειδη πριν ειχα πανω 800ρες, απλα πειραξα λιγο τις ρυθμισεις.

Ετσι κι αλλιως το Ρ35 δεν εχε EPP, πρεπει να τα κανεις χειροκινητα ;)

Παντως μια χαρα δουλευουν...

Το IP35 PRO παντως υποστηριζει και official 1066.

Δημοσ.

Πάντως κι εγώ πήρα μνήμες στα 1066mhz σε mobo (Asus Commando) που υποστηρίζει μέχρι 800mhz με την προοπτική να τις πειράξω από το bios, αλλά ό, τι κι αν προσπάθησα μου έβγαζε λάθη και τώρα τις δουλεύω αναγκαστικά στα 800mhz μέχρι να αλλάξω Cpu και mobo σε 2-3 βδομάδες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...