polyneikos Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Καλημερα.Έχω το εξής προβλημα με τον υπολογιστή μου και όποιος θα μπορουσε να με βοηθησει θα το εκτιμουσα. Βασικά ο υπολογιστης δουλευε κανονικά έχοντας windows xp sp2 με 2 σκληρούς (1 με το λειτουργικο και ένας με data).Kατεβάζω απο την microsft το sp3 (το αναφερω για την ιστορια - αν παιζει καποιος ρόλο-δεν ξερω)και μου ζηταει επανεκκίνηση.Όταν κάνω την επανεκκίνηση δεν μπορει να μου bootάρει βγάζοντας το εξής μηνυμα αρχικά: ide channel 1 no 80 conductor cable installed... και κατόπιν βγάζει boot disk failure,insert system disk,press enter. Ξέρει κανείς κάτι;;Επίσης στο bios όταν διαβαζει τα channels και τους δίσκους αναφερει τον data disk channel master 0 και τον δίσκο που έχει τον λειτουργικο ως channel slave 0,υπάρχει περίπτωση το sp3 να άλλεξε ρυθμίσεις και επειδή βλέπει το λειτουργικο δίσκο ως channel slave να μην ξεκινάει;;Να ξαναδώ τα jumerάκια;; Ευχαριστω εκ των προτέρων , να ξερει κάποιος να με καθοδηγήσει θα το εκτιμούσα !!!!
Sadamiraq Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Καλημερα.Έχω το εξής προβλημα με τον υπολογιστή μου και όποιος θα μπορουσε να με βοηθησει θα το εκτιμουσα.Βασικά ο υπολογιστης δουλευε κανονικά έχοντας windows xp sp2 με 2 σκληρούς (1 με το λειτουργικο και ένας με data).Kατεβάζω απο την microsft το sp3 (το αναφερω για την ιστορια - αν παιζει καποιος ρόλο-δεν ξερω)και μου ζηταει επανεκκίνηση.Όταν κάνω την επανεκκίνηση δεν μπορει να μου bootάρει βγάζοντας το εξής μηνυμα αρχικά: ide channel 1 no 80 conductor cable installed... και κατόπιν βγάζει boot disk failure,insert system disk,press enter. Ξέρει κανείς κάτι;;Επίσης στο bios όταν διαβαζει τα channels και τους δίσκους αναφερει τον data disk channel master 0 και τον δίσκο που έχει τον λειτουργικο ως channel slave 0,υπάρχει περίπτωση το sp3 να άλλεξε ρυθμίσεις και επειδή βλέπει το λειτουργικο δίσκο ως channel slave να μην ξεκινάει;;Να ξαναδώ τα jumerάκια;; Ευχαριστω εκ των προτέρων , να ξερει κάποιος να με καθοδηγήσει θα το εκτιμούσα !!!! Αυτο για τον conductor που σε βγαζει ειναι οτι το ειδε καλωδιο που εχεις ειναι με τα χονδρα καλωδια(το παλιο δηλαδη) ενω το καινουργιο εχει λεπτα καλωδια δεν ειναι τπτ μην ανησυχεις.Τωρα για το δευτερο που σου βγαζει το αλλο σκληρο πρωτο πανε απλως στις ρυθμισεις και βρες hard disk priority και βαλε το δισκο με τα windows πρωτο και εισαι οκ φιλε
polyneikos Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Κατ΄ αρχήν σ΄ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση φιλε μου. Στο bios στο disk priority του έχω πρωτη επιλογη cd rom και δευτερη επιλογη hard disk αλλά δεν μου δίνει δυνατότητα να του προσδιορίσω ποιον hard disk . Οπότε μήπως πρέπει να παίξω με τα jumperάκια για να βλέπει master τον δίσκο με το λειτουργικό;;;
Sadamiraq Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 οχι δεν καταλαβες υπαρχει αλλη ρυθμιση hard disc priority ψαξε το αλλο ειναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.