Προς το περιεχόμενο

Χαλαρό προβληματάκι με μνήμες!

livewire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα κύριοι!

Εδώ και κανένα μήνα, αντιμετωπίζω διάφορα προβλήματα με το νέο PC που έστησα.

Η σύνθεσή του είναι η ακόλουθη:

Mobo - GA EP35-DS4

CPU - C2D E8400

VGA - ASUS 8800GT

PSU - Etasis 750W

HDD - 1)Seagate 500GGB 2)WD 500GB (sata2 αμφότεροι)

RAM - Crucial Ballistix Tracer 1066Mhz (Αγορασμένες από Πλαίσιο.gr)

Τα συμπτώματα ήταν αλλόκοτα. Τυχαίες επανεκκινήσεις, μπλε οθόνες που εξαφανίζονταν αμέσως και ακολουθούσε shut down ή reboot loop, τα windows κρεμούσαν και διάφορα άλλα κόλπα που τώρα έχω ξεχάσει:)

Να σημειώσω πως έκανα clean install δυο διαφορετικών εκδόσεων των Windows σε κάθε έναν από τους 2 δίσκους. Οι εκδόσεις που δοκίμασα ήταν XP+SP2 και XP+SP1 που στο παλιό PC δούλευαν άψογα(μιλάμε για εκδόσεις-μπαμπουίνους βέβαια).

Έκανα Memtest86+ από το λειτουργικό και από BootCD και έβγαλε αρκετά λάθη και στις 2 περιπτώσεις.

mtest86crclbllstx1066uv6.th.jpg

Δοκιμάζοντας μνήμες που λειτουργούσαν σωστά σε άλλο PC, το memtest δεν βρήκε τίποτα και το μηχάνημα δείχνει να είναι OK.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι,

1) αν πιστεύετε πως υπάρχει περίπτωση να μην ευθύνονται οι μνήμες, αλλά τα προβλήματα να τα δημιουργεί κάποιο άλλο component και ποιό?

2) Πως κάνω rma?

Πάω στο Πλαίσιο της γειτονιάς μου με την απόδειξη αγοράς και ζητάω αντικατάσταση/πιστωτικό ή επικοινωνώ με Πλαίσιο.gr/Crucial?

3) Σε περίπτωση αντικατάστασης , ποιο κιτ να προτιμήσω?

Να πάω σε 2*1GB ή 2*2GB?

Για την ώρα, δεν αλλάζω τα XP, αλλά αργότερα ίσως δοκιμάσω Dual boot....

Δημοσ.
Καλημέρα κύριοι!

Εδώ και κανένα μήνα, αντιμετωπίζω διάφορα προβλήματα με το νέο PC που έστησα.

Η σύνθεσή του είναι η ακόλουθη:

Mobo - GA EP35-DS4

CPU - C2D E8400

VGA - ASUS 8800GT

PSU - Etasis 750W

HDD - 1)Seagate 500GGB 2)WD 500GB (sata2 αμφότεροι)

RAM - Crucial Ballistix Tracer 1066Mhz (Αγορασμένες από Πλαίσιο.gr)

Τα συμπτώματα ήταν αλλόκοτα. Τυχαίες επανεκκινήσεις, μπλε οθόνες που εξαφανίζονταν αμέσως και ακολουθούσε shut down ή reboot loop, τα windows κρεμούσαν και διάφορα άλλα κόλπα που τώρα έχω ξεχάσει:)

Να σημειώσω πως έκανα clean install δυο διαφορετικών εκδόσεων των Windows σε κάθε έναν από τους 2 δίσκους. Οι εκδόσεις που δοκίμασα ήταν XP+SP2 και XP+SP1 που στο παλιό PC δούλευαν άψογα(μιλάμε για εκδόσεις-μπαμπουίνους βέβαια).

Έκανα Memtest86+ από το λειτουργικό και από BootCD και έβγαλε αρκετά λάθη και στις 2 περιπτώσεις.

mtest86crclbllstx1066uv6.th.jpg

Δοκιμάζοντας μνήμες που λειτουργούσαν σωστά σε άλλο PC, το memtest δεν βρήκε τίποτα και το μηχάνημα δείχνει να είναι OK.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι,

1) αν πιστεύετε πως υπάρχει περίπτωση να μην ευθύνονται οι μνήμες, αλλά τα προβλήματα να τα δημιουργεί κάποιο άλλο component και ποιό?

2) Πως κάνω rma?

Πάω στο Πλαίσιο της γειτονιάς μου με την απόδειξη αγοράς και ζητάω αντικατάσταση/πιστωτικό ή επικοινωνώ με Πλαίσιο.gr/Crucial?

3) Σε περίπτωση αντικατάστασης , ποιο κιτ να προτιμήσω?

Να πάω σε 2*1GB ή 2*2GB?

Για την ώρα, δεν αλλάζω τα XP, αλλά αργότερα ίσως δοκιμάσω Dual boot....

Την εχω πατησει και εγω ετσι με μνημες.Οταν τις εβαζα σε ενα υπολογιστη αυτος "κρεμουσε" αλλα σε δευτερο υπολογιστη με αλλη συνθεση δεν δημιουργουσαν κανενα προλημα.Υποθετω οτι εφταιγε το motherboard.Για αλλαγη πας απο το καταστημα αυτοι τις δοκιμαζουν και αν βρουν προβλημα στις αλλαζουν

Δημοσ.

Πριν κάνω την κίνηση, θα έπρεπε ίσως να δοκιμάσω τις Crucial σε άλλο PC και να τρέξω memtest για να τσεκάρω αντιδράσεις?

Γενικά, το memtest από boot cd είναι αξιόπιστο ως προς την "υγεία" των μνημών?

Αν βρίσκει δηλαδή λάθη, υπάρχει περίπτωση να μην ευθύνονται οι μνήμες?

Δημοσ.
βάλε τις μνήμες σου στο ένα κανάλι..όχι dual channel..

Αυτό δεν το δοκίμασα....

Αν δουλέψει σωστά, τι συμπέρασμα βγάζουμε?

Πρόβλημα της μητρικής?

μετά ψάξε για αναβάθμιση του bios..

Αυτό το έχω ήδη κάνει.

Δημοσ.

Έχω κι εγώ ακριβώς τα ίδια προβλήματα με τις εν λόγω μνήμες και μάλλον θα τις πάω πίσω.

Δημοσ.

Φυσικά :-(...αναβάθμιση το bios κάνε ;)..αλλά πρώτα κάνε αυτό που σου είπα :-)..περιμένω να μου πεις πως δεν κολλάει πια..:-)

spdrosin κάνε κ εσύ αυτό που γράφω παραπάνω..:-)

Δημοσ.
Γενικά, το memtest από boot cd είναι αξιόπιστο ως προς την "υγεία" των μνημών?

Αν βρίσκει δηλαδή λάθη, υπάρχει περίπτωση να μην ευθύνονται οι μνήμες?

Αν βρίσκει λάθη ευθύνονται οι μνήμες. Μπορεί να μην έχουν σωστούς χρονισμούς, σωστό βολτάζ ή απλά να έχουν βλάβη. Σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν βλάβη και δεν το βλέπει το memtest αλλά αν βλέπει λάθη υπάρχει πρόβλημα πάντα.

Αυτό δεν το δοκίμασα....

Αν δουλέψει σωστά, τι συμπέρασμα βγάζουμε?

Πρόβλημα της μητρικής?

Ασυμβατότητα, πρόβλημα του slot, βλάβη σε ένα dimm.

Δημοσ.
Αν βρίσκει λάθη ευθύνονται οι μνήμες. Μπορεί να μην έχουν σωστούς χρονισμούς(1), σωστό βολτάζ(2) ή απλά να έχουν βλάβη(3). Σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν βλάβη και δεν το βλέπει το memtest αλλά αν βλέπει λάθη υπάρχει πρόβλημα πάντα.

Στην περίπτωσή μου:

1) Στο bios βλέπω ότι οι μνήμες λειτουργούν(χωρίς να πειράξω κάτι) στα 1066 με χρονισμούς 5-7-7-24, ενώ θα έπρεπε να είναι 5-5-5-15.

2) Την τάση λειτουργίας δεν τη θυμάμαι, αλλά απ'ότι βλέπω στο site, η ονομαστική τιμή πρέπει να είναι 2.2V. Σε περίπτωση που δεν είναι τόση, αρκεί να την ανεβάσω μέχρι τα 2.2V χειροκίνητα?

Χρειάζεται να γίνει βηματικά, ή απευθείας είναι οκ?

3) Αν τα 1 και 2 είναι ΟΚ και το memtest επιμένει, συμπεραίνω ότι οι μνήμες είναι για σφαλιάρες και παίρνουν πόδι, right?

Ασυμβατότητα, πρόβλημα του slot, βλάβη σε ένα dimm.

Ασυμβατότητα είναι κάπως απίθανο ενδεχόμενο, γιατί από το site της Gigabyte, οι συγκεκριμένες μνήμες δίνονται ως compatible.

Πρόβλημα του slot, πιστεύω ότι είναι εξίσου απίθανο, αφού το άλλο set μνημών δούλεψε σωστά.

Βλάβη στο ένα μόνο dimm δεν με πολυενδιαφέρει ως περίπτωση, καθώς οι μνήμες αγοράστηκαν ως σετ 2*1GB.

Thanx για τις υποδείξεις frenzy.

Αύριο τα υπόλοιπα, με καθαρό μυαλό.

Δημοσ.

Άρα πρέπει μόνο να βάλεις σωστά βολτ και χρονισμούς με το χέρι κατευθείαν και θα δουλεύουν σωστά.

Αλλιώς ναι σφαλιάρα.

Δημοσ.
Φυσικά :-(...αναβάθμιση το bios κάνε ;)..αλλά πρώτα κάνε αυτό που σου είπα :-)..περιμένω να μου πεις πως δεν κολλάει πια..:-)

spdrosin κάνε κ εσύ αυτό που γράφω παραπάνω..:-)

Ευχαριστώ man, αλλά τις έχω βάλει να δουλεύουν σε χαμηλότερη συχνότητα κι εδώ και 10 μέρες δεν έχν πρόβλημα, οπότε δεν πειράζω τίποτα τώρα. Περιμένω να έρθει ο Q9450 για να χτυπήσω μετά Asus Rampage Formula και να τα δω μετά όλα μαζί. ;)

Δημοσ.

livewire με το ενα dimm εναλλαξ δοκιμασες ?μπορει η μια απο τις 2 να εχει βλαβη .το memtest απ'οτι ξερω αξιοπιστο ειναι..αν δε δεις οσο γρηγοροτερα τις πας πισω τοσο καλυτερα..λιγοτερη γκρινια απο αυτους κλπ..στο eshop να δεις γκρινια αμα πας κατι πισω ..

Δημοσ.
Ευχαριστώ man, αλλά τις έχω βάλει να δουλεύουν σε χαμηλότερη συχνότητα κι εδώ και 10 μέρες δεν έχν πρόβλημα, οπότε δεν πειράζω τίποτα τώρα. Περιμένω να έρθει ο Q9450 για να χτυπήσω μετά Asus Rampage Formula και να τα δω μετά όλα μαζί.

Τίποτα ρε spdrosin..μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις κ τις 2 ένα κανάλι..είμαι σίγουρος πως αυτό είναι..και σε φίλης μου υπολογιστή δούλευε κανονικά κ μετά απο μισή ώρα κολούσε..τις έβαλα στο πρώτο κανάλι κ δεν ξαναγινε ποτέ ;)

..δοκιμασε το..2 κινήσεις είναι..:lol:

• 1 μήνα μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...