Προς το περιεχόμενο

Προβολή μεθόδου που περιέχει static μεταβλητή στη Java

niknax

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
οχι ολοι,

εγω ας πουμε, ξεκινησα να μαθαινω προγραμματισμο γραφοντας ενα λειτουργικο συστημα

ειχε ομως ανορθογραφα σχολια στο κωδικα και γιαυτο απετυχε παταγωδως εμπορικα... :-(

χαχαχαχαχαχα, και δεν το πέρναγες από word πρώτα. ;)

Δημοσ.
Πάντος bokarinho αν όχι όλοι, οι περισσότεροι απο το "Hello World" έχουνε ξεκινήσει. Εντάξει μάλλον τα λες λόγο της κόντρας σας :P

Είπα εγώ ότι ξεκίνησα από κάτι άλλο; Σου είπα εγώ ότι ξέρω τέλεια προγραμματισμό; Ούτε τα βασικά δεν ξέρω. Αυτό που με κάνει να διαφέρω από τους υπόλοιπους (κάποιους) είναι ότι πιστεύω πως σημασία έχει η ατομική προσπάθεια για να μάθεις προγραμματισμό, να διαβάζεις ένα βιβλίο και να προσπαθείς ακόμα και εκεί που κολλάς να βρεις άκρη και όχι πχ μετά τα πρώτα 5 λεπτά να ποστάρω σε κάποιο φόρουμ. Βέβαια και πάλι τονίζω ότι αυτό είναι προσωπικό και είναι δικαίωμα και επιλογή του καθενός το πως θέλει να αντιμετωπίσει τις απορίες του. Προσωπικά μου άρεσε να το παλεύω μέχρι τελικής πτώσεως και από αυτόν τον αγώνα μπορεί να μην τα κατάφερνα αλλά μάθαινα άλλα 5 πράγματα.

Με τα παλικάρι δεν έχω καμία κόντρα, δέχτηκα στις 23/04/2008 το εξής μήνυμα ως προσωπική απάντηση στο σχόλιο μου σε ένα θέμα του.

"Aν δεν μπορείς να κρατηθείς,"άστα" να νοιώσεις καλύτερα αγαπητέ.. "

Δες λοιπόν και την απάντηση μου.

"Ρε φίλε έχεις καταντήσει γραφικός, πάρε ένα βιβλίο και ξεκίνα να γράφεις κώδικα, το φόρουμ δεν είναι δικό μου και δεν με ενδιαφέρει το τι ποστάρεις και στο φινάλε ζητάω συγγνώμη για την συμπεριφορά μου και καλά κάνεις που ρωτάς. Αλλά έχεις ανοίξει 1000000 thread για την Java και στα 1000000-1 μπορείς κάλιστα ο καθένας που δεν ξέρει τίποτα να βρει λύση μόνος του. Δεν θα μάθεις ποτέ όταν στο πασάρουν έτοιμο, το ψάξιμο θα σε κάνει να μάθεις να προγραμματίζεις. Αλλιώς τι να σου πω αν το θέλεις έτσι γιατί δεν ξεκινάς ιδιαίτερα; Και πάλι συγγνώμη για την απάντηση μου στο φόρουμ αλλά ήταν το πιο κουλό μήνυμα που έχω δει."

Ήρεμα και ωραία, είναι η γνώμη μου, η συμβουλή μου και έχω κάθε δικαίωμα να την πω. Ζήτησα συγγνώμη αρκετά γιατί όντως το χιούμορ μου για το ποστ μπορεί να μην ήταν ότι καλύτερο. Δεν έχω μάθει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου.

Θέλετε να δείτε και την απάντηση;

"Kρατώ τη συμβουλή σου "ρε φίλε" αλλά το σωστό είναι "κάλλιστα".Προγραμματισμό προσπαθώ να μάθω,αλλά ελληνικά ΞΕΡΩ."

:fear::fear::fear:

Δημοσ.

Ναι εντάξει, σίγουρα αν δεν ψαχτείς λίγο μόνος σου... δίσκολα θα μάθεις προγραμματισμό. Εξάλου αυτό είναι και το ωραίο στη όλξ φάση να φτιάχνεις κάτι μόνος σου. Αλλά κάθε αρχή και δύσκολη. :-)και...ΚΑΝΤΕ ΣΕΞ (όχι μεταξύ σας :P) ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ! :-D

Δημοσ.
Ναι εντάξει, σίγουρα αν δεν ψαχτείς λίγο μόνος σου... δίσκολα θα μάθεις προγραμματισμό. Εξάλου αυτό είναι και το ωραίο στη όλξ φάση να φτιάχνεις κάτι μόνος σου. Αλλά κάθε αρχή και δύσκολη. :-)και...ΚΑΝΤΕ ΣΕΞ (όχι μεταξύ σας :P) ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ! :-D

++++++++++

Δημοσ.

Το "Aν δεν μπορείς να κρατηθείς,"άστα" να νοιώσεις καλύτερα αγαπητέ.. " ήταν η απάντησή μου στο μήνυμα του bokarinho: "

Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ...

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΛΕΟΣ, που λέει και ο Γεωργίου"..

1.Καλή η προσπάθειά σου να αντιγυρίσεις την ανορθογραφία σου ως πλεονέκτημά σου και που εγώ ο "κακός" τάχατες άδικα το κατακρίνω:rolleyes:,αλλά απλά δεν έχει νόημα να μπαίνω σε ένα "ατέρμονα" βρόχο που οι μεταβλητές του είναι:

α) το "χλευαστικό σου ύφος"

β) η "ειρωνική σου διάθεση προς κάποιον που προσπαθεί να μάθει"

γ)οι "χαζές" ερωτήσεις μου.

Το αποτέλεσμα θα είναι "υπερχείλιση".Δηλαδή,χάσιμο χρόνου.Και δικού μου να σου απαντάω,και δικού σου να μου απαντάς.Και οι δύο όμως θα χάσουμε χρόνο από το να διαβάσουμε κάτι πιο εποικοδομητικό.Εγώ διαλέγω Java.Διάλεξε κι εσύ..;)

2.Δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφωνήσω με τον οποιοδήποτε,αρκεί από τη διαφωνία να βγει και κάτι ενδιαφέρον,χρήσιμο.Μαζί σου,ανταλλάσσω μηνύματα που σκοπό έχουν από την πλευρά σου να "πάρεις εκδίκηση" επειδή σε πίκαρα για τον άσχημο τρόπο σου στο μήνυμά σου"...έλεος..κ.τ.λ" και τελικά δεν ξέρω πόσο το καταφέρνεις...Μπορεί να εκτίθεσαι ακόμα περισσότερο..;)

3.Βιβλίο έχω."Deitel Deitel JAVA Προγραμματισμός 6η έκδοση".Κακό, κατά τη γνώμη μου, γιατί νομίζω πως δεν είναι για εντελώς αρχάριους.Πρέπει κανείς να έχει μια ιδέα από προγραμματισμό κι εγώ ήμουν ανίδεος.:o.Ασχολούμαι γύρω στους 3 μήνες με προγραμματισμό και νομίζω,βελτιώνομαι σιγά-σιγά.Δεν έχω άλλη βοήθεια,εκτός του forum και γι''αυτό ίσως κάνω "χαζές" ερωτήσεις.Η ερώτησή μου για τον πίνακα,πράγματι με έκανε να "ντραπώ",μόλις είδα την απάντηση,αλλά είπαμε "ανίδεος"..

4.Παρόλα αυτά,προσπαθώ.Έτσι,λοιπόν, επειδή θεωρώ μάταιη την "αντιδικία" μαζί σου,μια και δεν μπορείς να μου προσφέρεις κάτι άλλο με τη διαφωνία σου ,παρά λίγα "ψήγματα" της υποτυπώδους κακότροπης ειρωνείας σου (αποδεικτικό και του χαρακτήρα σου,αλλά και της νοημοσύνης σου ή καλύτερα, του τρόπου που "σκέφτεσαι",μια και εσύ "έχεις μάθει να σκέφτεσαι", ενώ εγώ "όχι":lol::lol:)σταματώ.

Δεν έχει νόημα.

5.Ο προγραμματισμός έχει νομίζω την ιδέα "με λίγες λέξεις (κώδικα),να λές "πολλά".Να δημιουργείς πράγματα με οικονομικό τρόπο (αλγόριθμο) και να χρησιμοποιείς το δημιούργημα (εφαρμογή), όποτε το έχεις ανάγκη για μια συγκεκριμένη εργασία.Τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθηση που έχω έως τώρα και που πιθανόν να αλλάξει..Η φυσική όμως γλώσσα,(π.χ.Ελληνικά) είναι ΑΠΕΙΡΗ., έχοντας κάποιους κανόνες:ΣΥΝΤΑΞΗ,ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ,ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ,ΠΡΑΓΜΑΤΟΛΟΓΙΑ,ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΑ.Γνωρίζοντάς τους,σκέφτεσαι,μιλάς,ρωτάς,μαθαίνεις(κ.τ.λ).Και αναλόγως συναναστρέφεσαι με ανθρώπου σε κάθε επίπεδο.Αυτό είναι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Για να είναι επιτυχής,πρέπει να έχει επίσης κανόνες,τηρούμενους εκατέρωθεν των ομιλητών.(Μεγάλη ιστορία...Ξεφεύγει πολύ και δεν το αναλύω περισσότερο).

Απαντώντας σου,νοιώθω πως δεν έχω τίποτε άλλο να σου πω,παρά ειλικρινά να σου κεντρίσω το ενδιαφέρον και προς τη φυσική σου γλώσσα(Ελληνική).Για το καλό σου και δεν το λέω ειρωνικά,πίστεψε με.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Θα ήθελα,λοιπόν,να μην αναλωνόμαστε άδικα και να ξεφεύγουμε από το σκοπό αυτού του forum.Εγώ είμαι μέλος για να ΜΑΘΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ KAI NA ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΩ(όσο βέβαια μπορώ,ανάλογα με τις γνώσεις μου).

Αν πιστεύεις πως μπορούμε να συνεργαστούμε με σκοπό να ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,είμαστε μαζί.:-)

else{...};...

Δημοσ.
Το "Aν δεν μπορείς να κρατηθείς,"άστα" να νοιώσεις καλύτερα αγαπητέ.. " ήταν η απάντησή μου στο μήνυμα του bokarinho: "

Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ...

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΛΕΟΣ, που λέει και ο Γεωργίου"..

1.Καλή η προσπάθειά σου να αντιγυρίσεις την ανορθογραφία σου ως πλεονέκτημά σου και που εγώ ο "κακός" τάχατες άδικα το κατακρίνω:rolleyes:,αλλά απλά δεν έχει νόημα να μπαίνω σε ένα "ατέρμονα" βρόχο που οι μεταβλητές του είναι:

α) το "χλευαστικό σου ύφος"

β) η "ειρωνική σου διάθεση προς κάποιον που προσπαθεί να μάθει"

γ)οι "χαζές" ερωτήσεις μου.

Το αποτέλεσμα θα είναι "υπερχείλιση".Δηλαδή,χάσιμο χρόνου.Και δικού μου να σου απαντάω,και δικού σου να μου απαντάς.Και οι δύο όμως θα χάσουμε χρόνο από το να διαβάσουμε κάτι πιο εποικοδομητικό.Εγώ διαλέγω Java.Διάλεξε κι εσύ..;)

2.Δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφωνήσω με τον οποιοδήποτε,αρκεί από τη διαφωνία να βγει και κάτι ενδιαφέρον,χρήσιμο.Μαζί σου,ανταλλάσσω μηνύματα που σκοπό έχουν από την πλευρά σου να "πάρεις εκδίκηση" επειδή σε πίκαρα για τον άσχημο τρόπο σου στο μήνυμά σου"...έλεος..κ.τ.λ" και τελικά δεν ξέρω πόσο το καταφέρνεις...Μπορεί να εκτίθεσαι ακόμα περισσότερο..;)

3.Βιβλίο έχω."Deitel Deitel JAVA Προγραμματισμός 6η έκδοση".Κακό, κατά τη γνώμη μου, γιατί νομίζω πως δεν είναι για εντελώς αρχάριους.Πρέπει κανείς να έχει μια ιδέα από προγραμματισμό κι εγώ ήμουν ανίδεος.:o.Ασχολούμαι γύρω στους 3 μήνες με προγραμματισμό και νομίζω,βελτιώνομαι σιγά-σιγά.Δεν έχω άλλη βοήθεια,εκτός του forum και γι''αυτό ίσως κάνω "χαζές" ερωτήσεις.Η ερώτησή μου για τον πίνακα,πράγματι με έκανε να "ντραπώ",μόλις είδα την απάντηση,αλλά είπαμε "ανίδεος"..

4.Παρόλα αυτά,προσπαθώ.Έτσι,λοιπόν, επειδή θεωρώ μάταιη την "αντιδικία" μαζί σου,μια και δεν μπορείς να μου προσφέρεις κάτι άλλο με τη διαφωνία σου ,παρά λίγα "ψήγματα" της υποτυπώδους κακότροπης ειρωνείας σου (αποδεικτικό και του χαρακτήρα σου,αλλά και της νοημοσύνης σου ή καλύτερα, του τρόπου που "σκέφτεσαι",μια και εσύ "έχεις μάθει να σκέφτεσαι", ενώ εγώ "όχι":lol::lol:)σταματώ.

Δεν έχει νόημα.

5.Ο προγραμματισμός έχει νομίζω την ιδέα "με λίγες λέξεις (κώδικα),να λές "πολλά".Να δημιουργείς πράγματα με οικονομικό τρόπο (αλγόριθμο) και να χρησιμοποιείς το δημιούργημα (εφαρμογή), όποτε το έχεις ανάγκη για μια συγκεκριμένη εργασία.Τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθηση που έχω έως τώρα και που πιθανόν να αλλάξει..Η φυσική όμως γλώσσα,(π.χ.Ελληνικά) είναι ΑΠΕΙΡΗ., έχοντας κάποιους κανόνες:ΣΥΝΤΑΞΗ,ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ,ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ,ΠΡΑΓΜΑΤΟΛΟΓΙΑ,ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΑ.Γνωρίζοντάς τους,σκέφτεσαι,μιλάς,ρωτάς,μαθαίνεις(κ.τ.λ).Και αναλόγως συναναστρέφεσαι με ανθρώπου σε κάθε επίπεδο.Αυτό είναι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Για να είναι επιτυχής,πρέπει να έχει επίσης κανόνες,τηρούμενους εκατέρωθεν των ομιλητών.(Μεγάλη ιστορία...Ξεφεύγει πολύ και δεν το αναλύω περισσότερο).

Απαντώντας σου,νοιώθω πως δεν έχω τίποτε άλλο να σου πω,παρά ειλικρινά να σου κεντρίσω το ενδιαφέρον και προς τη φυσική σου γλώσσα(Ελληνική).Για το καλό σου και δεν το λέω ειρωνικά,πίστεψε με.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Θα ήθελα,λοιπόν,να μην αναλωνόμαστε άδικα και να ξεφεύγουμε από το σκοπό αυτού του forum.Εγώ είμαι μέλος για να ΜΑΘΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ KAI NA ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΩ(όσο βέβαια μπορώ,ανάλογα με τις γνώσεις μου).

Αν πιστεύεις πως μπορούμε να συνεργαστούμε με σκοπό να ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,είμαστε μαζί.:-)

else{...};...

Σε γενικές γραμμές σωστά τα λες. Απλά θα σου θυμίσω κάτι που το έχω ξαναγράψει. Το πτυχίο μου και κατά συνέπεια η δουλειά μου αφορά τον προγραμματισμό και όχι μόνο. Αργότερα που θα πάω να βρω κάποια δουλειά αυτό που θα κοιτάξουν είναι αν ξέρω προγραμματισμό όχι αν μπορώ όπως λες να γράφω σωστά σε ορθογραφία τα Ελληνικά. Όσον αφορά τις γραμματικές μου γνώσεις για εμένα είναι αρκετές και με υπερκαλύπτουν σε όλες τις ανάγκες μου. Και του εργοδότη μου επίσης. Προτιμώ λοιπόν να είμαι μέτριος εώς και όχι καλός στα Ελληνικά μου από το να είμαι ένας μέτριος εώς όχι καλός προγραμματιστής, γιατί στο δεύτερο θέλω να γίνω από τους καλύτερους, αυτή είναι η δουλειά μου αυτή είναι η ζωή μου. Εσύ μπορείς να θέλεις να γίνεις Γλωσσολόγος ή ότι άλλο θέλεις. Για άλλη μια φορά τονίζω ότι στο φόρουμ που γράφεις όλοι γράφουμε με όποιο τρόπο θέλουμε τις απάντήσεις μας με 1000 + 1 λάθη και όχι μόνο. Δεν είμαστε Μπαμπινιώτηδες αλλά προγραμματιστές, αυτό μας νοιάζει και σε αυτό κοιτάζουμε να γίνουμε καλύτεροι.Οπότε κυριολεκτικά δεν με νοιάζει που με διορθώνεις στα Ελληνικά μου. Νιώθω υπερ-ικανοποιημένος και ευτυχισμένος για το επίπεδο μου.

Μάλλον εσύ έχεις ξεφύγει από το σκοπό αυτού του φόρουμ που πολύ σωστά λες ότι είναι προγραμματιστικό. Για να δεις πόσο πολύ δεν ενδιαφέρει η διόρθωση των Ελληνικών που κάνεις, για να καταλάβεις πόσο εσύ εκτίθεσαι με τις απαντήσεις σου, το απόλυτο ποστ είναι αυτό που λέει ότι εγώ το βάζω μέσα στο Word για να δω τα λάθη μου. Στην σχολή είχα ένα γνωστό που πραγματικά έχανε βαθμούς σε κάποια μαθήματα γιατί έκανε γραμματικά και συντακτικά λάθη στα γραπτά στις εξετάσεις. Δεν ήξερε το παιδί καλά Ελληνικά όντως αλλά αν έβλεπες τι μπορούσε να κάνει στον προγραμματισμό θα έμενες με το στόμα ανοιχτό και όχι μόνο. Ε για αυτόν όπως και για εμένα όπως και για όλα τα παιδιά στην σχολή που τον βλέπαμε στα μάτια μας ήταν "Θεός" respect, παρά το γεγονός ότι δεν ήξερε πχ ούτε το καλημέρα να γράφει. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δουλεύει κάπου που όλοι εμείς οι προγραμματιστές θα κάναμε ναααα να δουλεύαμε. Για αυτούς που τον πήραν λοιπόν η παντελής έλλειψη γνώσεων στα Ελληνικά δεν ήταν πρόβλημα.

Συνοψίζοντας,

Συμφωνώ ότι η Ελληνική γλώσσα είναι άπειρη και είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και έχω αυτό τον πολιτισμό, αυτά τα γράμματα, αυτές τις τέχνες. Δόξα τον Θεό παρά το πενιχρό επίπεδο μου μπορώ να επικοινωνώ με τους ανθρώπους και να με καταλαβαίνουν. Αυτό μου αρκεί για να μπορέσω λοιπόν να εφαρμόσω τις προγραμματιστικές μου αρετές και να δουλέψω. Όσον αφορά για αυτά που λες για τον χαρακτήρα μου κτλ, δείχνεις το δικό σου επίπεδο γιατί εγώ έκανα χιούμορ για αυτά που γράφεις όχι για τον χαρακτήρα σου, το ότι δεν ξέρεις προγραμματισμό πχ δεν σε μειώνει από το να είσαι ένα αξιόλογο άτομο. Για αυτό πρόσεχε στον τρόπο που απαντάς. Αν είχα ειρωνική διάθεση προς κάποιον που θέλει να μάθει δεν θα είχα και αυτό το ιστορικό σε αυτό το φόρουμ. Δεν θα είχα βοηθήσει τόσο κόσμο. Θα χλεύαζα τον κάθε έναν που έγραφε κάτι και ήταν νέος στο φόρουμ. Άκυρο και αυτό λοιπόν. Εκτός αν πιστεύεις ότι έχουμε προηγούμενα από κάποια άλλη ζωή.

Τέλος πάντων σταματάω να διαβάζω το ποστ σου φράση προς φράση και να σου δείχνω πόσο λάθος είσαι. Ζήτασα σε σχεδόν όλα τα ποστ συγγνώμη για το αρχικό μήνυμα και δημοσίευσα και τα προσωπικά μηνύματα μας ως ένδειξη του τρόπου που σε αντιμετώπισα. Μήπως θα έπρεπε να ανακαλέσεις και εσύ κάποια από αυτά που είπες; Λέμε τώρα. Εγώ εδώ θα είμαι να βοηθάω κόσμο είτε γράφοντας σωστά Ελληνικά είτε όχι. Το ίδιο ισχύει και με εσένα για τις απορίες σου.

Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.

Δημοσ.

Πλάκα πλάκα να ναι καλα το word. Μια φορά είχα κάνει ενα μέρος της εργασίες στις βάσεις δεδομένων στην ανάλυση ενός συστήματος. Δεν τα είχει διορθώσει για κάποιο λ΄πογο το word. Το τι λάθη βρήκε ο καθηγητής, σχεδόν κοκκίνησα, γιατι εγώ ζω στην Ελλάδα.

Κάτι άσχετο, ενας δευτεροετής μπορεί να δουλέψει κάπου πάνω στο προγραμματισμό κλπ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...