Προς το περιεχόμενο

Τα φώτα σας please, μπαχαλο με τους σκληρούς..

juniorjack

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,η ιστορία εχει ως εξής:

Εχω 2 ide σκληρούς, εναν 40ρη κ έναν 80ρη..Το λειτουργικό (xp home) το είχα στον 40ρη..Επιχειρησα να κανω φορματ κ να αντικαταστήσω το home με το pro.. (Να σημειώσω πως έχω προβλημα με το bios,κατι τρεχει με τη μνημη του cmos κ δεν αποθηκευει τις αλλαγές (όχι δεν είναι μπαταρία) αλλά δε θέλω να επικεντρωθούμε σ'αυτό).

Το φορμάτ ολοκληρώθηκε λίγο περιπετειωδώς..Ηθελα να σβήσω τα home κ να βάλω τα pro στον 40ρη..Κατα το φορματ ομως μου εμφανισε μονο τον 80ρη κ συνεχίζω το φορματ κ την εγκατάσταση των pro εκει ελπιζοντας πως θα το μονταρω αργοτερα το θεμα..Εγκαθίστανται λοιπόν τα pro στον 80ρη κ τα home παραμένουν στον 40ρη..Μπουταρω με τα pro κ με το Acronis κάνω φορματ στο μικρό δίσκο με τα home..:X Πανε τα home..Aυτη ήταν κ η τελευταία φορά που είδα τα windows να φορτώνουν..

Απο τοτε παίρνω τις παρακάτω εικόνες κ σταματαει εκει, σε οτι θέση κ να βραχυκυκλώσω τα pins των δίσκων..

Κάτι πρεπει παίζει με τα master/primary κλπ..

Τι είναι αυτό το S.M.A.R.T capability disabled που λεει;

th_94117_P045_122_203lo.jpg

th_94116_P047_122_985lo.jpg

Eίναι θέμα bios; Μπορω να κάνω κάτι;

Any ideas..;

Δημοσ.

to SMART είναι κάτι σαν εποπτεία δίσκου, νομίζω...βλακείες βασικά, και εγώ disabled το έχω.

Αυτό είναι το τελευταίο πράμα που σου δείχνει?

Δεν προλαβαίνει τα Bootarei απ το cd ton windows και κανει rr?

Δημοσ.
βεβαιώσου ότι στο bios έχεις βάλει τους hdd σαν boot devices και οτι ο 80ρης με τα windows είναι primary master.

Όπως είπα στο bios δεν μπορω να κάνω καμια αλλαγή,οτι κ να αλλάξω ξεκινάει πάντα με default settings..

αν αποσυνδέσεις τον μικρό μπουτάρει?

nope..

B)

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά από την πρώτη φωτογραφία, εγκατέστησες τα XP Pro στον 80αρη ενόσω ο 40αρης ήταν ο πρωτεύων (primary). Άρα ο bootloader βρισκόταν στον 40αρη, τον οποίο και φορμάρησες!

Συνεπώς ο 80αρης πώς θα εκκινήσει χωρίς bootloader;

Εκκίνησε με το δισκάκι των XP PRO και με κονσόλα αποκατάστασης (recovery console), δώσε FIXBOOT. Με ένα dir βεβαιώσου ότι στον C: υπάρχουν τα nltdr και ntdetect.com.

Δημοσ.

Σκεφτομαι να παρω μια καινουργια μητρική κ να τελειώνω, έτσι κ αλλιώς ήθελα να την αλλάξω κάποια στιγμή..

Ή δε θα λυθει το προβλημα έτσι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...