Προς το περιεχόμενο

PSU σε εμένα τον λεβέντη;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρκετές φορές σε αυτό το forum έχω κοκορευτεί για το τροφοδοτικό μου, πόσο φτηνό και καλό είναι, ότι είναι πεταμένα λεφτά ένα ακριβό τροφοδοτικό και άλλα τέτοια. Και το τραγικό είναι ότι τα πίστευα.

Ε, από εχθές ο ανεμιστήρας του γυρίζει δυνατά, κάνει πολύ φασαρία και ζεσταίνεται πάρα πολύ. Nα υποθέσω ότι το τέλος πλησιάζει, ε;

Η αλήθεια είναι πως έχω διαβάσει πολλά threads για τροφοδοτικά, αλλά δεν κατέληξα σε κάποιο συγκεκριμένο. Συγκεκριμένα, θέλω κάποιο:

-500-600 watt.

-Πραγματικά αθόρυβο, αρκετούς ανεμιστήρες έχω ήδη. Νομίζω ότι κάτω από 20db είναι καλά. Ακόμη καλύτερα αν οι στροφές του μεταβάλονται ανάλογα με την θερμοκρασία.

-Να μην είναι modular, το βρίσκω άχρηστο, άσε που έχουμε απώλειες.

-Nα υποστηρίζει 80 plus.

Η τιμή δεν είναι και τόσο δεσμευτική, αλλά μην δώσουμε και καμμιά 120άρα.

Άντε ρε παιδιά, έχετε γράψει σε τόσα threads για τροφοδοτικά, κάντε άλλο ένα κουράγιο. Και υπόσχομαι να μην το ξαναπαίξω έξυπνος, ότι είμαι μάγκας και βρίσκω τα φτηνά και καλά πράγματα! Ο πεθερός μου λέει "το φτηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά".

Δημοσ.

Ta corsair τα βλέπω να παίζουν πολύ τώρα τελευταία!

Το έψαξα λίγο και βλέπω ότι η σειρά HX που είναι και η καλή βγαίνει μόνο σε 620 και 520 watts. Αυτό το 550άρι VX του πλαισίου κοστίζει "μόνο" ?76, ενώ το 520άρι ΗΧ στο eshop έχει 97!

Να κάνω και κάποιες ερωτήσεις επί τη ευκαιρεία. Μερικά ακριβά που έχουν δύο 8άρηδες ανεμιστήρες, γιατί το κάνουν αυτό; Δεν παράγεται περισσότερος θόρυβος έτσι;

Δημοσ.

Φιλε μου αν και το Nickname σου το εχω δει και σε αλλα φορουμ σεν σε εχω δει στο pctechnology οπου και πιστευω υπαρχει ενα παλικαρι που το κατεχει το θεμα.

Σημερα του εκανα και μια σχετικη νιξη οποτε θα σε παραπεμψω κατευθειαν, τσεκαρε εδω.

Σορρυ που παραπεμπω σε αλλο φορουμ απλα θα ηταν αδικια να παρουσιασω λογια αλλου για δικα μου

Δημοσ.
Φιλε μου αν και το Nickname σου το εχω δει και σε αλλα φορουμ σεν σε εχω δει στο pctechnology οπου και πιστευω υπαρχει ενα παλικαρι που το κατεχει το θεμα.

Σημερα του εκανα και μια σχετικη νιξη οποτε θα σε παραπεμψω κατευθειαν, τσεκαρε εδω.

Σορρυ που παραπεμπω σε αλλο φορουμ απλα θα ηταν αδικια να παρουσιασω λογια αλλου για δικα μου

Πόσα fora μπορεί να αντέξει ο μέσος άνθρωπος; Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, πάω να διαβάσω και εκεί. Πρέπει να το παραγγείλω άμεσα, δεν ξέρω πόσο θα αντέξει το υπάρχον!

Edit:

koprodogis, η παραπομπή σου με έσωσε. Προτίμησα τελικά το seasonic S12 550W. Διάβασα και κάτι άλλα reviews και μου φάνηκε πολύ καλό. Σε ευχαριστώ!

Vatos_locos, τα corsair είναι πολύ καλά, αλλά η τιμή τους είναι λίιιγο τσιμπημένες, ίσως λόγο ονόματος. Και από την στιγμή που κατασκευάζονται και αυτά από την seasonic, είπα να γλιτώσω το -σχεδόν- εικοσάρικο παραπάνω που κοστίζει το "καλό" ΗΧ. Αυτά τα VX που έχει το πλαίσιο μου φαίνεται είναι κάπως υποδεέστερα.

Δημοσ.
Ναι αλλά τα Corsair δίνουν κ 5 χρόνια εγγύηση!

Και απ'ότι διάβασα εδώ http://www.silentpcreview.com/article699-page1.html

είναι από τα πιο αθόρυβα (μαζί με τα seasonic).

Εγώ πήρα το Corsair 450 αλλά δεν το έχω βάλει ακόμη.

Εδώ μπαίνει ο παράγοντας "οικονομία-τσιγκουνιά"...

Πιστεύω ότι 5 χρόνια είναι πολλά για εμένα, δύσκολο να κρατήσω το ίδιο PSU τόσο καιρό. Δεν μπορώ να ξέρω, αλλά πιστεύω ότι τα 5 χρόνια και το όνομα corsair ανεβάζουν την τιμή τους.

Το ξέρω, είμαι αμετανόητα τσιγκούνης.

Δημοσ.

Ε αμα εισαι τσιγκουνης τι να κανουμε εσυ αποφασιζεις:lol:

Οσο για τον candyman τοσο καιρο εσπαγα το κεφαλι μου να θυμηθω το ονομα του και τωρα το ακουσα.Το παλικαρι ειναι πολυ μεγαλος γνωστης προσωπικα ο καλυτερος ηταν εδω στο insomnia αλλα επειδη ειχατε καποιους μ@λ@κες(δεν θυμαμε και τα ονοματα τους)που τον τσιτωσανε την εκανε απο δω.:-)

Δημοσ.
-Να μην είναι modular, το βρίσκω άχρηστο, άσε που έχουμε απώλειες.

Tϊ εννοείς; Eγώ θα σου πρότεινα Enermax πάντως. Αυτό είναι της νέας σειράς. ;)

Δημοσ.

Το modular ειναι βολικο μεν αλλα το κανονικο ειναι καλυτερο σε αποδοση επισης αν δεν κανω λαθος η καινουργια σειρα enermax ειναι αχρηστη ακουσα αν και θα σου απαντησει πιο σωστα καποιος που ειναι πιο γνωστης απο μενα

Δημοσ.
Tϊ εννοείς; Eγώ θα σου πρότεινα Enermax πάντως. Αυτό είναι της νέας σειράς. ;)

Διάβασα ότι τα modular έχουν ένα ποσοστό απώλειας του efficiency τους, ακριβώς επειδή είναι modular.

Άσε που τελικά σε ένα αρκετά γεμάτο PC σαν το δικό μου, το modular είναι άχρηστο. Από το τωρινό μου PSU ζήτημα να μου περισσεύουν τρία καλώδια.

Δημοσ.

Εγω παντος, φιλε Voodooman, σε αντιθεση με τα παραπανω παιδια, θα σου ελεγα οτι το γεγονος, οτι ενας ανεμιστηρας κανει θορυβο και δεν γυριζει σωστα ( γι`αυτο και η αυξηση της θερμοκρασιας του psu ),δεν ειναι λογος αλαγης του τροφοδοτικου σου.Αγοραζεις ενα καινουριο αθορυβο ανεμιστηρη, το αλλαζεις και ok...

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο ο θόρυβος που κάνει, όσο το ότι γυρνάει γρήγορα. Αυτό μάλλον προκαλείται γιατί ζεσταίνεται παραπάνω από ό,τι μέχρι τώρα.

Και η μυρωδιά, επίσης ύποπτη. Δεν ξέρω ρε dimpa16, καλύτερα να μην το διακινδυνέυσω, μου περίσσεψαν και κάτι λεφτούλια για σκότωμα, οπότε είπα να το πάρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...